" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

"ΓΡΑΜΜΟΣ 2015" : Εκδήλωση μνήμης - Επέτειος της Νίκης. Ρεπορτάζ


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1946-1949


 
Την Κυριακή 30-08-2015 τελέσθηκε η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης - Επέτειος της Νίκης του Στρατού μας στο Γράμμο και το Βίτσι έναντι των κομμουνιστοσυμμοριτών του «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949 και το καθιερωμένο ιερό μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων μαχητών των Ε.Δ. Στο Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυινπουπόλεως Πωγωνιανής κ Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα, μετά τη θεία λειτουργία, έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως, των πεσόντων Αξιωματικών , Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού καθώς και των Πεσόντων ανδρών της, θρυλικής ,Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής .
 



Εκατοντάδες προσκυνητές προσήλθαν και φέτος από όλη την Ελλάδα παρόλο που το βάρος φέτος ήταν στο Βίτσι. Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) Ιωαννίνων. Παρόντες ήταν ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντιστράτηγος ε.α. κ. Επιτήδειος Γεώργιος και ο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος.

‘Έγινε έπαρση σημαίας ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών , εψάλη τρισάγιο στο μνημείο Πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που εμπόδισαν να επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων Αντιστράτηγος ε. α. κ . Κωστούλας με ένα σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους προσκυνητές που προσήλθαν στην εκδήλωση μνήμης. Στηλίτευσε την απουσία της επίσημης Πολιτείας. Χαρακτηριστικά είπε: «Σήμερα εκτελούμε ιερό προσκύνημα, στην μνήμη των πεσόντων του Στρατού και της ηρωικής Χωροφυλακής που έπεσαν τα έτη 1946-‘49 υπέρ βωμών και εστιών».

Στη συνέχεια απεύθυνε ένα ελληνόψυχο χαιρετισμό ο Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος για την Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών. Υπογράμμισε ότι ο πόλεμος των ετών 1946-49, ήταν συμμοριτοπόλεμος και όχι εμφύλιος όπως τον μετονόμασε μετά από χρόνια η Πολιτεία. Επισήμανε ότι η Ιστορία εκείνης της περιόδου ούτε παραγράφεται, ούτε λησμονείται, ούτε παραποιείται χάριν σκοπιμοτήτων.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Νικόπουλος Σταύρος της Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων. Με γλαφυρότητα και ιστορική ακρίβεια αναφέρθηκε στα γεγονότα του συμμοριτοπόλεμου 1946-1949. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο Γεωρ. Παπανδρέου, όσο και ο Θεμ. Σοφούλης σε κανένα σημείο από τις ,τότε, ομιλίες τους δεν αναφέρουν τη λέξη ‘’εμφύλιος πόλεμος ή ΔΣΕ. Αμφότεροι οι δύο εκείνοι πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν τον όρο ‘’εχθροί της πατρίδος’’.» Επισήμανε όλες τις προδοσίες του ΚΚΕ, το παιδομάζωμα και τη μεγάλη σημασία της Νίκης του Στρατού για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

 

 
Το λόγο έλαβε και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντιστράτηγος ε.α. κ. Επιτήδειος Γεώργιος. Τόνισε ότι η επέτειος του Γράμμου δεν είναι εκδήλωση μίσους αλλά είναι φόρος τιμής προς τους πεσόντες του Στρατού. «Οι Γραμμομάχοι έσωσαν την πατρίδα που κινδύνευε να χάσει τη Μακεδονία από τους κομμουνιστοσυμμορίτες», όπως είπε.





ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑ: 

Τέλος στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ .κ. ΑΝΔΡΕΑΣ με ένα πύρινο λόγο του . εξήρε τη θυσία των στρατευμένων παιδιών της εποχής που έπεσαν ηρωικά στο Γράμμο και το Βίτσι, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Στηλίτευσε επίσης την απουσία της Πολιτείας από την επέτειο του Γράμμου. Κατακεραύνωσε τις προδοσίες και τα εγκλήματα του ΚΚΕ-«ΔΣΕ» των ετών 1946-‘49. Κάλεσε επίσης την Πολιτεία να φτιάξει επιτέλους το δρόμο που οδηγεί στο ύψωμα 2520 ώστε να τελείται εκεί το Μνημόσυνο των Πεσόντων. Έκλεισε το λόγο του καλώντας το λαό να
μη ξεχάσει τους ήρωες του Γράμμου, να παραμείνει πιστός στις Χριστιανικές και εθνικές του αξίες. 


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέας.-ο ευρωβουλευτής , Αντιστράτηγος ε.α.,της Χρυσής Αυγής κ. Επιτήδειος Γεώργιος για τον Αρχηγό της Χρ. Αυγής.- Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)Ο Αντιπρόεδρος, Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος.-Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας κ. Αντ/γος ε.α. Παππάς Αθ.-ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πεζικού παρ/μα Θεσ/νικης- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, Ν. Πρεβέζης.-Ο Σύνδεσμος Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου Ν. Ιωαννίνων& Κερκύρας.-Ο πολεμιστής του Γράμμου κ. Γκέλης Γεώργιος-ο κ. Φατσέας Ιωάννης για τους Κρήτες Μαχητές.- Η Πανελλήνια ομοσπονδία αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.- Η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Ιωαννίνων- Η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Άρτης)-Η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πρεβέζης.- Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ιωαννίνων-Η 2η Μοίρα Καταδρομών- Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ (ΠΕΣΕΑ) κ. Μπαφατάκης-Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, Ν.Πρεβέζης.-Για τη νεολαία, Ν.ΖΕΡΒΑ η κα Ροδίου-ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούσης Κων/νος, για την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α.-Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας.-Η Βασιλική Ένωσις Ιωαννίνων κ. Τόσκας Γεώργιος -Η Βασιλική Ένωσις Θεσπρωτίας κα. Αποστόλου-Η Βασιλική Ένωσις Μετσόβου κ. Σταυράκης-Η Βασιλική Ένωσις Κονίτσης κ. Γαλάνης-Η Βασιλική Ένωσις Φιλιατών, κα. Αποστόλου

-Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου.

Σχόλιο:

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο του ιστολογίου μας που μας έστειλε το εξαιρετικό ρεπορτάζ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με χαρά παρατηρώ ότι υπάρχουν ακόμη φορείς που θυμούνται, τιμούν και δεν αλλοιώνουν την ιστορία μας.

Αφού δεν παραβρίσκονται οι επίσημες αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές για να αποδώσουν τιμές στους νεκρούς τους, μπράβο σε όλους όσους παραβρέθηκαν.

Μπράβο και σε εσάς που τολμήσατε την δημοσίευση αυτή. Οι περισσότεροι δεν τολμούνε να θίξουν τέτοια θέματα. Πολύ περισσότερο να τα πούνε με το όνομα τους. Τονίστηκε στο ρεπορτάζ σας οπότε καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Κάποιοι αντί να ζητήσουν συγνώμη για την τραγωδία στην οποία έβαλαν τη χώρα μας, παίρνουν και συντάξεις και μόρια τα παιδιά τους ως αντιστασιακοί.

Ανώνυμος είπε...

Το γιατί λείπουν τα κρατικώς ψωμιζόμενα πολιτευόμενα και υπηρετούντα σε σώματα τρωκτικά και σαπιοκοιλιές δεν πρέπει πάντως να δημιουργεί απορίες. Λείπουν γιατί είναι αυτής της συνομοταξίας και δε θα ταίριαζαν σε πατριωτική εκδήλωση

Ανώνυμος είπε...

Γίνανε πολλά τότε και απο τις 2 εμπλεκόμενες παρατάξεις ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2,ΤΟ ΚΑΚΟ ΗΤΑΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ (Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω ποιός έφταιγε περισσότερο ή λιγότερο) αν λοιπόν οι διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης θέλανε να μιλάνε για ομοψυχία των Ελλήνων έπρεπε να είχαν καλέσει και τους "Αντίπαλους ή έστω κάποιους Φορείς Απόγονων της άλλης πλευράς" ώστε να ψαλλεί Τρισάγιο και για τις ψυχές των "άλλων"...αυτή είναι η μια όψη του Νομίσματος αλλά το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις ΟΧΙ ΜΙΑ.Πριν απο 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε μια επετειακού τύπου Συναυλία στον Ιστορικό Χώρο της Μακρονήσου αυτός λοιπόν ως παλιός Αντιστασιακός με το Κύρος της Προσωπικοτητάς του και την Παγκόσμια Πολιτισμική του Ακτινοβολία ως Δημιουργού εξαιρετικών Μελωδικών Τραγουδιών Όφειλε να καλέσει και τους εκπροσώπους κακών δεσμοφυλάκων-αξιωματικών όσοι είναι εν ζωή ακόμα..ή τους απογόνους τους..όμως και αυτός ΔΕΝ το έπραξε λόγω κομματικής ιδεοληψίας-παθογενειών..έτσι η Συμφιλίωση έστω και μετά απο τόσα χρόνια δεν επετεύχθη..Μάλιστα ο Γιώργος Λαζαρίδης ένας εκ των Συντρόφων του Μπελογιάννη ή αλλιώς ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό ακριβώς που λέω.Καυτηρίασε με τον τρόπο του το Γεγονός ότι ο Μίκης ΔΕΝ έγινε η Γέφυρα Συνένωσης του Χάσματος των 2 Πλευρών-όποιος θέλει ας το αναζητήσει έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο:
Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Το δίκιο δεν το έχει μόνον ο ένας. Έχουν δίκιο πάντα και οι δύο. Γι αυτό δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όλα είναι σχετικά..

Και επειδή αρκετά το κατάπιαμε αυτό το παραμύθι και υποχρεωθήκαμε να το αποδεχθούμε και στην εκπαίδευση, ε λοιπόν ΟΧΙ .
Υπάρχουν περιπτώσει πουυπάρχει ΘΥΤΗΣ και ΘΥΜΑ.
Και δεν μπορείς να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα για να βρεις δικαιολογίες για τον θύτη.

Όπως υπάρχουν αποκεφαλισμένοι από το Ισλάμ και χριστιανοί θύματα (ακόμη και σήμερα). Όπως υπήρχαν χιλιάδες νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες της ορθοδοξίας και της πατρίδας μας. Πως θα δικαιολογήσεις τους τζιχατιστές που κόβουν τα κεφάλια μπροστά στην κάμερα; Ως αντίδραση στον πολιτισμό και στα προνόμια με τα οποία καλοθρέφτηκαν στην δύση;


Κανένας συμψηφισμός. Όταν κάποιος κάνει παιδομάζωμα στα παιδιά μας (αυτό έκαναν οι κομμουνιστές: παιδομάζωμα, δεν υπάρχει άλλη λέξη), όταν παίρνουν τα όπλα για να σκοτώσουν ανθρώπους, για να κάψουν σπίτια και χωριά και να ρημάξουν, τότε δεν μπορούμε να ντρεπόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τις αντίστοιχες λέξεις.

Δεν μπορεί η συμφιλίωση να σημαίνει λήθη των εγκλημάτων και ενοποίηση των εννοιών "θύτης" και "θύμα". Υπάρχει μόνον συγχώρεση. Ναι συγχωρούμε αλλά δεν θα παραγράψουμε την ιστορική αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έκανα 2 λάθη Πρώτον το όνομα του Συντρόφου του Μπελογιάννη αντί για Τάκης έγραψα Γιώργος εκ παραδρομής..και δεύτερον η ημερομηνία που γράφτηκε η επιστολή αυτή η οποία είναι απο το 2003..δεν πειράζει όμως ας έχει τα παρακάτω link εξιστορούν αυτά που μας έχουν κρύψει επιμελώς τα ΜΜΕξαπάτησης...ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ομολογουμένως θρυλικού Αγωνιστή Ιδεολόγου μιας άλλης εποχής..

http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/celebration_makronissos.htm

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/09/1-2-3-4.html

θα ήθελα όμως να συνεχίσω τον σχολιασμό μου για αυτό το ζήτημα μιας και μου έδωσε αφορμή κομμάτι της απαντησής σας..Ναι η αλήθεια είναι ότι όλα είναι σχετικά..το δίκιο το έχουν πάντα;; και οι 2 + δεν υπάρχει σωστό ή λάθος..εγώ λέω ότι η κάθε πλευρά έχει την "δικιά της αλήθεια μαζί με την ιδεολογική της πλάνη και αγκύλωση"...η Νικηφόρα Παράταξη λοιπόν ναι το πιστεύω και εγώ αυτό ότι έσωσε την Ελλάδα απο τον περίφημο Κομμουνιστικό Κίνδυνο με τα γνωστά συνεπακόλουθα σε όλες τις Χώρες του Πρώην Ανατολικού Μπλόκ αλλά θα πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ ότι δηλαδή η Εθνική Παράταξη είχε στις τάξεις της εκτός απο τον Τακτικό Στρατό+ΛΟΚ τους Δωσίλογους,Ταγματασφαλίτες,Βασιλικούς Χωροφύλακες και αυθεντικούς Πατριώτες μέχρι τους γνωστούς ΜΑΥδες (Μονάδες Αποκατάστασης Υπαίθρου δηλαδή),την Οικονομική&Υλική Υποστήριξη αρχικά του Βρετανικού Παράγοντα με έμβλημα τον λέοντα και μετά τον Αμερικάνικο Αετό..Στις Περίφημες επιχειρήσεις στον Γράμμο-Βίτσι κτλ. ο Αμερικανός Στρατηγός Λή Βαν Φλήτ επειδή έβλεπε ότι καθυστερούσε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα (απο τότε ήταν πρακτικού πνεύματος οι Αμερικανοί) και προκειμένου να μην πληγεί το Γόητρο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο που συγκάλεσε πρότεινε στους εκεί ανώτερους Έλληνες Αξιωματικούς να χρησιμοποιηθεί ένα νέο Όπλο η Βόμβα Ναπάλμ..δηλαδή εν ολίγοις ζήτησε να κάνει ΔΟΚΙΜΗ για να δουν την αποτελεσματικότητα του Νέου Όπλου..τους έδειξε και ένα σχετικό βίντεο και η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον Αρχικά υπέστησαν ΣΟΚ+είχαν ενδοιασμούς για τον Βομβαρδισμό..ζήτησαν αν μπορούσαν να το αναβάλλουν όμως η απάντηση ήταν ότι το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη λάβει την Απόφαση και θέλει να τελειώνει με το "Ελληνικό ζήτημα"..μιας και ήδη έχετε καθυστερήσει για να συντρίψετε τους κουμμουνιστές στα βουνά..Τελικά έγινε η "δοκιμή" με τα γνωστά αποτελέσματα..Νίκη μεν και Συντριβή των Εαμοβούλγαρων/Κομμουνιστικού Κινδύνου για την Ελλάδα αλλά Εθνική Τραγωδία δε για την Ελληνική Κοινωνία-τις μνήμες-την Καταστροφή της Ελλάδας σε Υλικό-Τεχνικές Υποδομές (δρόμους-Γέφυρες-ξηλώθηκαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς δίκτυα Τηλεπικοινωνιών),Ανθρώπινες απώλειες ο τότε ανθός της Ελλάδας θυσιάστηκε ο καθένας για τα δικά του Ιδανικά-Ιδέες,Ξυλοδαρμοί,Βασανισμοί,Κακοποιήσεις γυναικών,Εξορίες,Κοινωνικό Στίγμα αν ανήκες στην δημοκρατική Παράταξη ή Αριστερά όπως θέλετε πείτε την,Πιστοποιητικά Κοινωνικών Φρονημάτων,διώξεις,Παιδωμάζωμα απο την Φρειδερίκη ή αλλιώς Φρίκη..για να σώσει υποτίθεται τα παιδιά απο τους κομμουνιστές να μην τα απαγάγουν (ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ τους ένοιαζαν τα παιδιά) το παραλήρημα της Εθνικοφροσύνης..σε όλο της το Μεγαλείο.

Ανώνυμος είπε...

η άλλη Πλευρά βεβαίως έχει πράξει και αυτή ουκ ολιγα εγκλήματα απο τον Φενεό Κορίνθου,στον Μελιγαλά που μαζί με Ταγματασφαλίτες-Συνεργάτες των Γερμανών δολοφονήθηκαν με ειδεχθή τρόπο (μαχαίρια,τσουγκράνες και γενικότερα κάθε λογής γεωργικά εργαλεία) αρκετοί αθώοι Παιδιά,Κληρικοί,Άνθρωποι Μορφωμένοι μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν της Αρεσκείας τους η Παράταξη ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ κτλ.η Αστυνομία της Αριστεράς ΟΠΛΑ (Ομάδες Προστασίας Λαικών Αγωνιστών) προέβη σε πολλές δολοφονίες ανά την Ελλάδα μη επιθυμητών δια αυτούς Πολιτών όπως:Αξιωματικοί,Κληρικοί,Μεγαλέμποροι,Δικηγόροι και γενικότερα όποιοι θεωρούνταν "Μεγαλοαστοί" οι οποίοι Μελλοντικά θα τους ήταν εμπόδιο ή θα τους δημιουργούσαν προβλήματα μιας και είχαν σκοπό να καταλάβουν την εξουσία στην Ελλάδα.Βεβαίως και κάνανε Παιδωμάζωμα δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ενός "Σοσιαλιστικού Παράδεισου" λέγοντας στους γονείς των παιδιών που απήγαγαν ότι σε αυτές τις χώρες που θα σας στείλουμε θα αλείφετε στο ψωμί σας βούτυρο και μέλι (δείτε την ταινία ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ στο youtube η οποία παρεπιπτόντως όταν πρωτοβγήκε στους Κινηματογράφους την δεκαετία του '80 οι οπαδοί του ΚΚΕ απαίτησαν να σταματήσει η προβολή της αφού πρώτα σπάσανε Κινηματογράφους με "Δημοκρατικές Διαδικασίες"..) που λέει ο "Πολιτικός Καθοδηγητής" σε παιδιά και Μανάδες που έχει συγκεντρώσει σε μια σχολική αίθουσα.Παιδωμάζωμα λοιπόν κάνανε και οι 2 στα πλαίσια της παρανοικής Πολεμικής Αντιπαράθεσης που υπήρχε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τα ΠΑΙΔΙΑ ως "πολεμικά μαξιλάρια" για να κατηγορήσει ο ένας τον άλλο για το ΑΙΣΧΟΣ του Παιδωμαζώματος και βεβαίως όταν οι Αντάρτες αρπάζανε παιδιά ξέρανε ότι ο Στρατός δεν θα τους βομβάρδιζε άρα θα τα χρησιμοποιήσουν ως "Ασπίδες Προστασίας"...για να διαφύγουν.

όταν το λέει αυτός που βίωσε τα γεγονότα εγώ τι να πω;;;
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=430508&cid=122

θα ήθελα να δω κάποια στιγμή έναν Μητροπολίτη ή έστω απλό κληρικό να κάνει τρισάγιο για τις ψυχές των "άλλων" σε περιοχές που έγιναν Μάχες,τόπους Εξορίας και αντίστοιχα να γίνει κάποτε ένα Συνέδριο στο οποίο να λεχθούν όλες οι πληροφορίες+δεδομένα της εποχής μας έχουν αποκρυφτεί λόγω "Κομματικών Αγκυλώσεων-Ιδεοληψιών-Παθογενειών..."...και κάποια στιγμή λέω εγώ τώρα να αρχίσει να διδάσκεται στα Σχολεία η Ιστορική Πραγματικότητα απο ΟΛΕΣ τις πλευρές όχι Μόνο η Κομματική Αλήθεια απο την κραταιά κομματική στράτευση..

Επειδή λοιπόν έχω περιγραφές&εξιστορήσεις γεγονότων εκείνης της εποχής και απο τις 2 Πλευρές...απο τις "Διακοπές στην Μακρόνησο" με τις κακουχίες,τα τσουβάλια με τις γάτες μέχρι την επιχείρηση "Περιστέρα" και τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν απο Νότο προς Βορρά..απο Αρκαδία,Άστρος Κυνουρίας μέχρι Γράμμο-Βίτσι..και την Τελική Νίκη του Στρατού.

Εν κατακλείδι οι Τότε Ηγεσίες των 2 πλευρών ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων για αυτό και οδηγήθηκε η Ελλάδα σε αυτή την Εθνική Τραγωδία.....
Αληθινοί Πατριώτες υπήρχαν και στα 2 στρατόπεδα όπως και κάφροι-κατσαπλιάδες-εγκληματίες-Προδότες..απο την προσωπική μου έρευνα εκεί έχω καταλήξει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θα περιοριστούμε να απαντήσουμε στο ουσιαστικό σας ερώτημα (για τα υπόλοιπα ζητήματα που θέτετε υπάρχει βιβλιογραφία σε αρκετά πατριωτικά βιβλιοπωλεία, μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενώς και τεκμηριωμένα με επίσημα στοιχεία του ΓΕΣ κλπ, όσο για τους εγγλέζους και τους αμερικάνους είναι αυτονόητο ότι οι περιστάσεις τότε ήταν διαφορετικές από το σήμερα οπότε σε ένα βαθμό χρειαζόταν η ξένη βοήθεια τότε για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο κατάληψης της χώρας από κομουνιστές).

Ο μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης έχτισε έναν τεράστιο σταυρό στον λόφο πάνω από την Φλώρινα, για ΟΛΟΥΣ όσους έπεσαν εκεί, ασχέτως με ποια μεριά πολεμούσαν. Όλοι βαπτισμένοι ήταν, όλοι παιδιά του θεού. Και πάρα πολλοί κομμουνιστές υποχρεώθηκαν να πάνε να πολεμήσουν. Δεν το επέλεξαν. Τους πήραν. Μυημένοι στην αθεΐα και στο μίσος ενάντια στην εκκλησία ήταν κυρίως η ηγεσία τους.

Τέλος, το τρισάγιο -είναι απλά μέρος της τελετής μνήμης προς τους πεσόντες του Ελληνικού στρατού και φυσικά δεν σημαίνει ότι καταριέται τις ψυχές των κομμουνιστών. Η εκκλησία φυσικά θα προσεύχεται για όλους. Αν όμως οι ίδιοι ενώ διοργανώνουν κάθε χρόνο τελετές (το ΚΚΕ) στην περιοχή, αρνούνται την συμμετοχή της εκκλησίας, δεν μπορεί να πάει κάποιος υποχρεωτικά για να τους κάνει τρισάγιο. Όπως η εκκλησία δεν μπορεί να τελέσει υποχρεωτικά θρησκευτική κηδεία (την ακολουθία) σε κάποιον δηλωμένο άθεο που δεν το επιθυμούν και οι συγγενείς του.

Η τελετή που περιγράφει η παρούσα ανάρτηση είναι ο φόρος τιμής που κάνουν οι απόστρατοι προς τους πεσόντες -προκλητικά απούσης της πολιτείας. Δεν γίνεται μόνον τρισάγιο. Είναι επέτειος-τελετές μνήμης και τιμής.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Συγκεκριμένο Μητροπολίτη για την Πράξη του και μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι με παρόμοιες ή διαφορετικού τύπου ενέργειες,βεβαίως και αν δεν θέλει το ΚΚΕ ή οι Ενώσεις των Αντιστασιακών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ την παρουσία της Εκκλησίας είτε είναι Μητροπολίτης ή απλός Παπάς τότε να μην παραστεί κανένας,με το ζόρι δεν γίνεται να επιβάλλεις σε κάποιον κάτι (Τελετουργικό στην Τελετή Μνήμης ή Θρησκευτική Κηδεία κτλ.) έτσι είναι το σωστό.Επαναλαμβάνω ότι οι Ηγεσίες και των 2 πλευρών ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων γιατί ΟΦΕΙΛΑΝ να κάτσουν σε ένα τραπέζι να τα βρουν μεταξύ τους (όσο γινότανε) για να αποφύγουν την Τραγωδία και ΟΧΙ να φέρουν Ξένες Δυνάμεις για να εμπλακούν στα εσωτερικά της Χώρας και να εδραιωθούν με το έτσι θέλω βάζοντας την ταμπέλα τους στην Ελλάδα σαν Προτεκτοράτο..Οι Μεν Εθνικόφρονες γίνανε Υπόδουλοι των ΑγγλοΑμερικανών με φοβερές συνέπειες για την Ελλάδα όχι μόνο την περίοδο του Εμφυλίου αλλά και Μετεμφυλιακά ενδεικτικά αναφέρω τι ακολούθησε: Σεπτεμβριανά 1955 Κων/πολή,Εκλογές Βίας&Νοθείας του 1961 που ψηφίζανε οι νεκροί/τα δέντρα κτλ.,διακρατικές Συμφωνίες με χώρες όπως ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ώστε να αποσταλλούν Έλληνες Εργάτες εκεί για να αναπτύξουν τις χώρες τους,κατά την Διάρκεια της Δεκαετίας του 60 παραδόθηκε 'Ιμβρος-Τένεδος+μετέπειτα η Κύπρος απο αυτούς που υποτίθεται οτι υπερασπιζόντουσαν τα Όσια&Ιερά της Φυλής τους Πατριώτες..-δεξιούς πείτε τους όπως θέλετε.Η άλλη όψη του Νομίσματος ακολουθούσε έστω και αν δεν το έλεγε ευθέως την Γραμμή της Σοβιετικής Ένωσης απο την οποία περίμενε και ενισχύσεις Μάταια όμως...μίλαγε για Ανεξαρτοποιήση της Μακεδονίας γιατί δεχόταν πιέσεις απο την Ελλάδα..,τα σύνορα να φτάνανε ως την Λάρισα γιατί εμάς μας αρκεί να ζήσουμε ως εκεί πολύ καλά..δεν χρειάζεται να έρθουμε σε κόντρα με άλλους λαούς..;;και μαζί με τις υπόλοιπες αντιλήψεις που είχαν σε χώρες του Πρώην Ανατολικού Μπλόκ για "Ελευθερία-Δημοκρατία ή Μάλλον Λαοκρατία..."για ποιά Λαοκρατία μιλάμε;; πλάκα κάνουμε τώρα;; αν είχες διαφορετική άποψη ή έστω να υπήρχε η υποψία ότι συνωμοτείς κατά του "Κράτους-Πατρίδας" σε στέλνανε για διακοπές..κατά Σιβηρία μεριά,ή στις Φυλακές του Χότζα μπορεί και στα γοητευτικά κρατητήρια του Τσαουσέσκου..Είναι αυτό που λέμε πιάστο αυγό και κούρευτο Αν είχαν νικήσει οι χαμένοι θα ήμασταν σαν τις χώρες του Πρώην Ανατολικού Συστήματος..η Τότε Νέα Τάξη Πραγμάτων ήθελε να ασκήσει τον έλεγχο στον κόσμο μέσω των 2 Συστημάτων και του Ψυχρού Πολέμου,η Ελλάδα για ακόμα μια φορά λόγω γεωστρατηγικής Θέσης "έμπλεξε" στα παιχνίδια των Τότε Μεγάλων οι οποίοι βέβαια ήταν οι Μαριονέτες των Εβραιοσιωνιστών της Εποχής...εκεί είναι όλη η Ιστορία-απο εκεί πηγάζουν τα δεινά..

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.