" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο περιστατικό Αλβανικής τρομοκρατίας στην βόρειο Ήπειρο. Αλβανοί έποικοι στο Λούκοβο απείλησαν με τσεκούρι τον Θωμά Χαϊδη

Το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου οικογένεια αλβανών εποίκων στο Λούκοβο επιτέθηκε με τσεκούρι στον 82χρονο κάτοικο του χωριού Θωμά Χαϊδη!


Συγκεκριμένα ο αλβανοέποικος Rahim Halil Lagji μαζί με τον αδερφό του Zenel Lagji και τον ανιψιό του Genti Lagji, η φάρα των οποίων εγκαταστάθηκε στο Λούκοβο την δεκαετία του 1960, επί κομμουνιστικού καθεστώτος, βρήκαν τον κ. Θωμά Χαϊδη έξω από το σπίτι του και αφού τον ξυλοκόπησαν, στην συνέχεια τον απείλησαν με τσεκούρι λέγοντας του «Θα σε σφάξουμε και με το αίμα σου θα ποτίσουμε τις ελιές σου γιατί αυτά από δω και πέρα ανήκουν σε εμάς!».


Η αστυνομία, η οποία δέχτηκε να πάρει κατάθεση μετά από τρεις μέρες, αν και κατέγραψε το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας με τσεκούρι, δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Να σημειωθεί ότι ο αδερφός του Rahim Halil Lagji, ο Edi Lagji, είναι στο Λούκοβο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η συγκεκριμένη οικογένεια διεκδικεί εκτάσεις και άλλων αυτοχθόνων κατοίκων του χωριού με απειλές και εκβιασμούς.

Ο κ. Χαϊδης είναι χρόνια αντιμέτωπος με όσους προσπαθούν να αρπάξουν τη γη των αυτοχθόνων κατοίκων του Λουκόβου και έχει παραστεί σε δεκάδες δικαστήρια, τα οποία κερδήθηκαν μεν αλλά οι αποφάσεις τους δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.


Ο κ. Ρομπέρτος Χαϊδης γιος του Θωμά Χαϊδη ανέβηκε εσπευσμένα από την Αθήνα στο Λούκοβο για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του, όπως σημείωσε, απευθύνθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, απ' όπου πήρε την απάντηση "δεν εμπλεκόμαστε σε διαφορές μεταξύ κατοίκων χωριών για τα περιουσιακά ζητήματα!"

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η κατάσταση του κ. Θωμά Χαϊδη ύστερα από προηγούμενες επιθέσεις που δέχθηκε από αλβανοεποίκους.

πληροφορίες και φωτογραφίες από το προφίλ facebook του κ. Ρομπέρτου Χαϊδη
το διαβάσαμε  σε βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο, εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Ροδόπη όλοι οι Βουλευτές είναι Μουσουλμάνοι.
Συγχαρητήρια στα χριστιανικά site για το κατόρθωμά τους

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μάλλον ΕΣΕΙΣ δεν γνωρίζετε τι γινόταν τόσα χρόνια στη Θράκη.
Ευκαιρία να σας ενημερώσουμε:
Ο κ. Αχμέτ είχε εκλεγεί με τη ΝΔ το 2004. Ακολούθως, με την ίδρυση κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη (υποψήφια Πρόεδρο της ΝΔ), πήγε μαζί της, στην Δημοκρατική συμμαχία.
Ακολούθως στην Δημάρ και στο Ποτάμι.

Τα παράπονα σας λοιπόν στην ΝΔ και στην κυρία Μπακογιάννη. ΠΑΣΟΚ και Νδ (και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κλπ) τόσα χρόνια είχαν εξαφανίσει την λέξη "πομάκοι" για να τα έχουν καλά με το Τουρκικό Προξενείο και τους ελεγχόμενους από αυτό ψήφους.

Όσο για το τι κάνουν τα "χρστιανικά" site
Κατ αρχήν σας ενημερώνουμε ότι είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟ ιστολόγιο και όχι "χριστιανικό".


Δείτε μερικά από αυτά που κάνουμε με τις λιγοστές μας δυνάμεις :

Η Θράκη εκπέμπει SOS και... χάνεται!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/11/sos.html

Τα 27.245.000 ευρώ του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων που ... τουρκοποίησαν την Θράκη
http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/09/27245000.html

Στην Ελληνική Θράκη: Μουσουλμάνος δάσκαλος έδιωξε μαθήτρια επειδή δεν ήξερε το κοράνι
http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5.html

Ομιλία του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπαεδήν Καραχότζα στη Θεσσαλονίκη
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_19.html

Το Υπουργείο Παιδείας χτίζει το (νέο) τζαμί
http://opaidagogos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_17.html

Εκτουρκισμού της Θράκης, με χρήματα του Ελληνικού κράτους
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ζητά κατάργηση της μειονοτικής εκπαίδευσης και του προγράμματος της κ.Φραγκουδάκη
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_20.html

Οι Πομάκοι αντιστέκονται στον εκτουρκισμό που τους επιβάλει ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_17.html

Δάσκαλος αποκαλύπτει την Τουρκοποίηση της Θράκης
http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_29.html

Η Αθήνα χρηματοδοτεί την παραγωγή γενίτσαρων στην Θράκη
http://opaidagogos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_11.html

Ευχές για την νέα σχολική χρονιά: Οι…"Τούρκοι" δάσκαλοι της Θράκης ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3112.html

Παραδοσιακό πομάκικο τραγούδι παραπέμπει στα χρόνια πριν το βίαιο εξισλαμισμό των Πομάκων
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9.html

Η συγκλονιστική ομιλία Πομάκας "Γιατί μας μαθαίνει η Ελλάδα τούρκικα με το ζόρι;"
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3.html

Πομακοχώρια: Βυζαντινά ευρήματα, πριν από τον εξισλαμισμό των Πομάκων
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_25.html

Μειονοτική εκπαίδευση…Γκρίζων Λύκων!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2012/02/blog-post_10.html


Όλες οι παραπάνω αναρτήσεις από το μικρό μας ιστολόγιο. Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν την ΕΥΘΥΝΗ της Νέας Δημοκρατίας. Δικοί της υπουργοί κυβερνούσαν και το 2012, και το 2013 και το 2014 όταν γράφτηκαν όλες οι παραπάνω αναρτήσεις.

Ευχαριστούμε που μας δώσατε την δυνατότητα να θυμηθούμε το έργο μας και την διαχρονική και διακομματική προδοσία που παίζεται στην Θράκη μας.


ΥΓ. Και επειδή σε λίγα χρόνια θα γράψεται καμιά νέα "κοτσάνα" ότι να ο πρώην λαθρομετανάστης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε Δήμαρχος Αθήνας, κάντε έγκαιρα τον κόπο να διαβάσετε τι γράφουμε για τον κίνδυνο από το Ισλάμ και τους λαθρομετανάστες.

Δεν αποκλείεται βέβαια να είστε κανένας γιός ή κόρη καθηγητή της θεολογικής του ΑΠΘ, που θα ονειρεύεται μια καλή εδρούλα στο υπό ίδρυση τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη (έργο κι αυτό της "άξιας" ΝΔ).

Ανώνυμος είπε...

Του Μάνου Χατζηγιάννη
...
Οι λιγοστές εθνικές και πατριωτικές φωνές προειδοποιούν επί χρόνια πως οδηγούμαστε σε κοσσοβοποίηση της Θράκης, αλλά η ένοχη σιωπή των πολιτικών μας έφερε τα σημερινά αποτελέσματα. Άφησαν τη Θράκη μας στη μοίρα της ή καλύτερα στα νύχια της Τουρκίας, αφού όσο οι Έλληνες πολιτικοί “αγρόν ηγόραζαν” το τουρκικό προξενείο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και εν γένει η τουρκική πολιτική σάρωναν το μεινοτικό μουσουλμανικό πληθυσμό. Όσα δεν μπορούσε το ελληνικό κράτος να προσφέρει στη θρησκευτικη μειονότητα τα προσέφερε και με το παραπάνω η Τουρκία.
...

Η ευθύνη της εκκλησίας
Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της Εκκλησίας. Για να κάνει τον φιλολαϊκό και δήθεν προοδευτικό ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κατά την ενθρόνισή του αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα, Γκιουλμουτζίνα! Αλλά αυτό είναι ίσως σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη γενικότερη στάση των Μητροπολιτών της Θράκης.
Η στενή συνεργασία τους-για να μην πούμε υπακοή- με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Καλαντζή είχε τις σημερινές συνέπειες. Το ποίμνιό τους όχι απλά συρρικνώνεται, αλλά τείνει να εξαφανιστεί και εκείνων η έννοια είναι να γίνει το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ!
Κατά τα άλλα είναι γραφικός και οπισθοδρομικός ο Άνθιμος που αντιστέκεται. Ή είναι υπερβολικός ο Πειραιώς που ακόμη και σε πρόσφατη συνέντευξη του προειδοποιούσε : "Οδηγούμαστε σε κοσσοβοποίηση της Θράκης" σημειώνοντας πως από τη στιγμη που οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Rum Orthodox της Κωνσταντινουπόλεως όπως το χαρακτήρισε, δεν μπορούν να αρθρώσουν εθνικό λόγο, εννοώντας πως το Φανάρι δίνει λόγο στην Τουρκία και οι υπαγόμενοι σε αυτό Ιεράρχες δεν έχουν ελευθερία λόγου!
Δυστυχώς έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως η Εκκλησία αρχίζει να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και να αμελεί συστηματικά και επικίνδυνα το πνευματικό της έργο. Αλήθεια πόσες βαπτίσεις είχαμε στη Θράκη τα τελευταία χρόνια;
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/09/blog-post_24.html

Ανώνυμος είπε...

Eγώ ξέρω τι μου γίνεται, ψήφισα ΧΑ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οι επιλογές καθενός είναι σεβαστές, όταν γίνονται με αίσθηση ευθύνης.
Αρκεί όμως να ρίχνουμε έναν ψήφο και να "κοιμόμαστε ήσυχοι" μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές;

Μήπως αντί να αναθέτουμε τις δράσεις -συνεπώς και τις ευθύνες μας- σε κόμματα, να μπούμε ο καθένας προσωπικά στον αγώνα για την ελληνική μας πατρίδα και την ορθόδοξη εκκλησία μας;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.