" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μηνύσεις κατά όλων των συντελεστών της παράστασηςJesus Christ Superstar για παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα (Κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.


ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (οΠαιδαγωγός)

Σε μια Ελλάδα

με 10 (δέκα) εκατομμύρια ΝΕΚΡΟΥΣ ραγιάδες,

με 100 καλοπληρωμένους δεσποτάδες 
που προβάλουν συνεχώς τα "λαμπρά δεσποτικά τους συλλείτουργα και τις χειροτονίες νέων επισκόπων και βοηθών επισκόπων (νέα μόδα για να πληθαίνουν οι δεσποτικοί θρόνοι), 
φωτογραφία από την χειροτονία ενός ακόμη μητροπολίτη (και "βοηθού επισκόπου") (Φεβ 2018, πηγή)

με 10.000 ιερείς-δημοσίους υπαλλήλους 
που πέρα από τον μισθό παίρνουν και άφθονα μαύρα χρήματα γνωστά ως "τυχερά", από τρισάγια, κηδείες, βαπτίσεις, γάμους, ευχέλαια, αγιασμούς κλπ,
με εκατοντάδες χιλιάδες -ίσως και εκατομμύρια "ορθοδόξους πιστούς" 
που τυπικά τουλάχιστον εκκλησιάζονται τις Κυριακές -γεμίζοντας και τον "κορβανά" των ανωτέρων, αλλά δεν δείχνουν να προβληματίζονται για τις απίστευτες προδοσίες σε θέματα πίστεως 

τα βλάσφημα θεατρικά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο, 
με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΑΝΟΧΗ όλων μας ..
Μουσουλμάνοι να είμασταν, θα δείχναμε περισσότερη ευαισθησία.


Κι όμως,
κάποιοι ΔΕΝ έσκυψαν το κεφάλι
κάποιοι βγαίνουν μπροστά και ομολογούν.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΕ στην βλασφημία του Κυρίου μας :


(πριν την προβολή των 2 παρακάτω βίντεο προηγείται διαφήμιση λίγων δευτερολέπτων. Προτιμήσαμε να βάλουμε τα βίντεο από το ρωσικό κανάλι rutube γιατί τα κανάλια "Χάραγμα ..." διαγράφονται συνεχώς από το youtube)





Τι λες,
αυτό το Σάββατο, αυτή την Κυριακή στις 5 μμ το απόγευμα, 
θα είναι και πάλι μόνοι τους;
Σε αφήνει ήσυχο η συνείδηση σου;


ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




Ο Χριστός τώρα βλαστημείται απο τις σκοτεινές δυνάμεις, και οι χριστιανοί ΤΩΡΑ έχουμε υποχρέωση να φωνάξουμε απέναντι στους αντίχριστους.

Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 17:30

Για όσους μένουν Αθήνα δεν υπάρχει δικαιολογία.

Τέλος με τα Παραμύθια, του τύπου: δεν κατεβαίνουμε για να μην τους κάνουμε διαφήμιση και άλλες αδερφίστικες δικαιολογίες, το καταλάβατε κύριοι και οι τάχα μου «αγωνιστές»;;;;

+Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Σχόλιο:
Πάγια τακτική μας είναι όταν γίνονται σημαντικά καλέσματα να διακόπτουμε την ροή νέων αναρτήσεων για να εμφανίζεται στην ροή των φιλικών μας ιστολογίων το κάλεσμα.
Αν θέλουμε πράγματι να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί, οφείλουμε ΟΛΟΙ να δώσουμε το παρόν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Σχετικές αναρτήσεις μας:




ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. 3 Βίντεο (αντιδράσεις Παρασκευής). Βίντεο από την είσοδο του π.Κλεομένη στο θέατρο (χθες Σάββατο). ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ.



Νεότερη Ενημέρωση (11:30 μμ)

ΤΕΤΆΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2018
ΠΑΡΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ"

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
17 ΚΑΙ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 17:00 μμ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ"
ΟΔΟΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 9, μετρό στάση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ "ΠΑΡΟΝ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΙΗΣΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ".

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ (ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)
ΣΕ ΟΣΟΥΣ -ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ- ΘΕΩΡΟΥΝ 
ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ
από το ιστολόγιο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πηγή



ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (18/2/2018, 11:30 ΜΜ):

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις Σαββάτου και Κυριακής 17-18/3/2018








πηγές φωτογραφιών εδώ και εδώ






Σημείωση: 

Η παρουσία 80-100 αδερφών μας (αντί των 10-15 των προηγούμενων ημερών)  κατά το Σάββατο και την Κυριακή (με δεδομένο ότι την ώρα αυτή γινόταν και ο εσπερινός) μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Την ώρα που οι αντίχριστες δυνάμεις έφθασαν στο σημείο να προσβάλλουν συστηματικά και να βλασφημούν με αλλεπάλληλα θεατρικά έργα τον Κύριο μας,

οι Ορθόδοξοι πιστοί 
άφησαν επί τέλους ότι τους χωρίζει και κατέθεσαν την  
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.


Καλούμε -δημόσια- ΚΑΘΕ αποτειχισμένο πατέρα (νέου ή παλιού), 
ΚΑΘΕ Ορθόδοξο πιστό, 
ΚΑΘΕ Έλληνα που ρέει ακόμη στις φλέβες του ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξίανα στηρίξει με κάθε τρόπο τις διαμαρτυρίες. 

Έχουμε στείλει σχετικό μήνυμα (email) το Σάββατο το πρωί και στην σύνοδο των ΓΟΧ.  Αναμένουμε να δούμε την απάντηση τους. Παρακαλούμε όσοι γνωρίζετε άλλες συνόδους ΓΟΧ, επίσης να τους ζητήσετε να παρέμβουν.

Από τα Ορθόδοξα σωματεία (αδελφότητες) και από την "Ιερά Σύνοδο" της "Εκκλησίας της Ελλάδος" ΔΕΝ αναμένουμε καμία ανταπόκριση. Χρόνια τώρα έχουμε κουραστεί να τους παρακαλάμε. 
Ακόμη περιμένουμε (μέσω του π.Α.Β.) τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης να προσυπογράψουν την μήνυση εναντίον των συντελεστών της "Ώρας του Διαβόλου" του θεάτρου Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη.. 

Ενώ οι Ιεράρχες κατηγορούσαν τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, βλέποντας την δυναμική τους, έσπευσαν να τα καπελώσουν. Τώρα -για να μην τους "πάρει με τις πέτρες" ο κόσμος-  θυμήθηκαν τον Παύλο Μελά! ΝΤΡΟΠΗ σας. 
Ενάμιση χρόνο μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης ακόμη δεν έχουν εκδώσει ένα επίσημο κείμενο καταδίκης της ως ληστρικής, ούτε τα "ορθόδοξα σωματεία" ούτε οι ιεράρχες. Η θέση τους σε μια μελλοντική Ορθόδοξη Σύνοδο θα είναι ως κατηγορούμενοι προς απολογία για την αδράνεια τους, για τον δόλιο συμβιβασμό τους.

Στις διαμαρτυρίες αυτές το "συντονιστικό" δεν είναι "σικέ". Τα μεγάφωνα δεν θα διακόπτουν τα αυθόρμητα συνθήματα του κόσμου ή τους μη πολιτικά ορθούς ομιλητές. Το τσουνάμι της οργής του Ορθόδοξου λαού θα πνίξει μαζί με τους προδότες της πατρίδας και τους προδότες της Ορθόδοξης πίστης μας. Όλοι μαζί στον αγώνα: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




ENOXOΣ ANOXH

Μακροθυμεί ο Θεός. Μακροθυμεί και διά τους ανθρώπους, οι οποίοι προβάλλουν ή βλέπουν την αισχράν και βλάσφημον ταινίαν "Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ". Ο ίδιος, ο οποίος ηνείχετο να τον πτύουν, να τον υβρίζουν, να τον περιπαίζουν οι Εβραίοι, ο ίδιος ανέχεται και τώρα να τον περιπαιζουν και να τον διακωμωδούν "χριστιανοί" με την ταινίαν αυτήν.

Ο ίδιος, ο οποίος ηνέχθη ένα Καζαντζάκην να σπιλώνη με την λογοτεχνικήν του πένναν την ακηλίδωτον ζωήν του, ο ίδιος ανέχεται και τώρα τον ξένον σκηνοθέτην, ο οποίος από κινηματογραφικής οθόνης σπιλώνει τον Άσπιλον και Άμωμον.

Ο ίδιος, ο οποίος ανέχεται τους "χριστιανούς" να βλασφημούν με την γλώσσαν των το υπερύμνητον όνομά του, ο ίδιος ανέχεται και τους "χριστιανούς", οι οποίοι μετέβησαν και μεταβαίνουν να παρακολουθήσουν την βλάσφημον ταινίαν.

Ανέχεται και μακροθυμεί ο Χριστός. Αυτή η ανοχή και μακροθυμία του είναι από τα μεγαλύτερα θαύματά του. Είναι απόδεξις της απείρου αγάπης του. Αλλά δεν ανέχεται ο Χριστός μόνον εκείνους, οι οποίοι διά της εν λόγω ταινίας τον υβρίζουν και τον διακωμωδούν. ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. 
Εάν όμως διά τον Χριστόν η ανοχή είναι δείγμα της αγάπης του, ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ.

Ποίος θα ηνείχετο να παρουσιάσουν από κινηματογραφικής οθόνης τον πατέρα του χαριεντιζόμενον εν μέσω αμαρτωλών γυναίων και εξάλλων νεαρών; Και όμως τόσοι ορθόδοξοι χριστιανοί ανεχόμεθα της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία παρουσιάζει ούτω πως τον αναμάρτητον Κύριον.

Ποίος κληρικός θα ηνείχετο να εισέλθη κάποιος ασεβής εις τον Ναόν του και να ρυπάνη την εικόνα του Χριστού με βόρβορον, με ακαθαρσίας;
Και όμως τόσαι χιλιάδες κληρικοί ανέχονται την προβολήν της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία ρίπτει την άχραντον εικόνα του Χριστού εις τον βόρβορον.
Η ΑΝΟΧΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Διεμαρτυρήθη βεβαίως η Ι.Σύνοδος διά την προβολήν της ταινίας, αλλά δεν επέμεινε ζωηρώς διά την διακοπήν της προβολής.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ. ΔΙ ΑΥΤΟ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
Ω ΧΡΙΣΤΕ! ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ; ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΙΝ ΣΟΥ;

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΟΣΤΑΥΡΟΣ" ΜΑΙΟΣ 1974






ΠΕΡΙ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

"Τέλος κάμνομεν δημοσίαν την δήλωσιν. Ότι εάν παρ όλας τας αναφοράς, τα υπομνήματα, τας διαμαρτυρίας των Συλλόγων, ουδέν γίνη, τότε ο Σύλλογος "Μέγας Αθανάσιος" έχει την απόφασιν να βαδίση ριζοσπαστικήν γραμμήν. Το κακόν, προκλητικόν, σκανδαλώδες, ανυπόφορον καταστάν θα αντιμετωπίση άλλην κατάστασιν. 
Μετά τα ήπια μέσα θα υψωθή, ναι θα υψωθή ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΝ. 
Δεν θα το κρατήσουν, ως θα έδει, αρχιερείς και θεολόγοι και ιεροκήρυκες.
Θα το κρατήση ο λαός, ο ευσεβής λαός. 
Αυτός, όσον ολίγος και αν είνε, αυτός είναι ο φρουρός των Νόμων, των γραπτών και των αγράφων. Αυτός είναι ο φρουρός της Πίστεως και της Ηθικής. Εις αυτόν, κατά το τελευταίον άρθρον του Ελληνικού Συντάγματος, εις τον πατρωτισμόν αυτού αφιερούται η τήρησις του Συντάγματος και το Σύνταγμα δεν λέγει,ίνα η Ελλάς γίνη Χόλλυγουντ...Ναι! Ο λαός θα υψώση το φραγγέλιον και θα ακουσθή η φωνή του, φωνή Θεού, λέγουσα.
-Μη ποιείτε την Ελλάδα οίκον αισχρού εμπορίου και τα μνήματα αυτής σπήλαια γκαγκστερικών ταινιών και εγκλημάτων...
-Αλλά πριν φθάσωμεν εις τα άκρα, ας ελπίσωμεν εις την διά "νομίμων και κανονικών μέσων" διόρθωσιν του κακού. Ο Κύριος βοηθός!
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1975 




Υπενθυμίζω επίσης όταν προβλήθηκε το 1989 το αίσχος του Σκορτσέζε ο πιστός κλήρος και λαός αντέδρασαν δυναμικά και τελικά σταμάτησε η προβολή της ταινίας με συνέπεια η εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" να αναγράψει σχετικά:
"Ο αγώνας των θρησκευτικών οργανώσεων, που δε δίστασαν ούτε μπροστά στα ΜΑΤ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προβολή της ταινίας, δικαιώθηκε χθες απ το δικαστήριο".

Ο δε σύλλογος των φοιτητών του Ποιμαντικού Τμήματος του ΑΠΘ σε δήλωσή του ανέφερε: "καταγγέλουμε την προκλητική ολιγωρία της πολιτείας και δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στις κηνιτοποιήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκηςως ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα της Εκκλησίας και επιφυλασσόμαστε για ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ".

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 1953 



Μηνύσεις 
κατά όλων των συντελεστών της παράστασηςJesus Christ Superstar 
για παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα
(Κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος)

Να σταματήσει πάραυτα η βλάσφημη και επαίσχυντη θεατρική παράσταση “Jesus Christ Superstar”

Να σταματήσει πάραυτα η βλάσφημη και επαίσχυντη θεατρική παράσταση “Jesus Christ Superstar
Κατεπείγουσα ενημέρωση
Εχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά όλων των συντελεστών της παράστασηςJesus Christ Superstar για παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα (Κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος)

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, το βράδυ, έγινε στην Αθήνα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, η πρεμιέρα της βλάσφημης θεατρικής παράστασης  'JESUSCHRIST SUPERSTAR', μιας παράστασης η οποία είναι καταφανώς βλάσφημη, παρουσιάζοντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των 'ΧΙΠΙΣ', μιας κοινότητας προσώπων η οποία
είναι ταυτισμένη με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως αναλύεται και στο συνημμένο άρθρο (Σχετικό 5). Συγχρόνως η παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως έχοντα ερωτική σχέση με την Αγία Μαρία Μαγδαληνή (Σχετικό 2). 

Το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, τηλεφώνησε στο γραφείο της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης αυτής, εξήγησε το βλάσφημο χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε την ανάληψη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της παράστασης αυτής. Το βράδυ της ιδίας ημέρας, 9 Φεβρουαρίου 2018, και καθόσον η παράσταση αυτή ξεκίνησε, ο Μητροπολίτης Κυθήρων προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης μετά συνοδευτικών εγγράφων σε αρμοδία Αστυνομική Αρχή. Την ιδία ημέρα υποβλήθηκαν και τρεις ακόμη μηνύσεις, δύο εκ μέρους δικηγόρων Αθηνών και μία εκ μέρους κληρικού. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση εκ μέρους της δικαιοσύνης η οποία δεικνύει μια αναιτιολόγητη αδράνεια.
Το βλάσφημο περιεχόμενο της παράστασης αυτής γίνεται αντιληπτό μέσω περιγραφών της εν λόγω παράστασης, όπως περιέχονται σε σχετικές δημοσιεύσεις και όπως παρουσιάζονται κατωτέρω με πλάγια γραφή και εντός εισαγωγικών (“...”): α) “μια τελείως καινούργια και τολμηρή προσέγγιση του θείου δράματος” (Σχετ.2, σελ.1), β) “στο 'Jesus ChristSuperstar' δεν έχει θέση ο Υιός του Θεού, αλλά ο συναισθηματικός και 'ανθρώπινα' ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πως να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός ανθρώπινου ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και 'ανθρώπινες αδυναμίες'” (Σχετ.2, σελ.2), γ) “..βάζοντας δίπλα στον Ιησού την Μαρία Μαγδαληνή.. όχι στα γόνατα ως πόρνη να ζητάει συγχώρεση, ούτε πίσω του ως γυναίκα που πρέπει να αντιληφθεί τη θέση της, αλλά δίπλα του. Ως σύντροφο και έμπιστη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, να τον ερμηνεύσει και να τον αγαπήσει, όπως όταν στο 'I don't know how tolove him' τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού που “είναι άντρας, είναι απλά ένας άντρας και είχα πολλούς άντρες μέχρι τώρα”, κλείνοντας με τους στίχους “τον θέλω τόσο, τον αγαπώ πολύ””(Σχετ.2, σελ.2), δ) “..το έργο σταματάει στη Σταύρωση. Δεν υπάρχουν αποκαθήλωση και ταφή, αλλά πάνω απ' όλα δεν υπάρχει Ανάσταση. Ο συμβολισμός είναι κάτι περισσότερο από φανερός και ευθύς: ο τελευταίος σταθμός είναι ο θάνατος, αυτή είναι η ανθρώπινη κατάληξη” (Σχετ.2, σελ.2), ε) “Μια απόλυτη βλασφημία, μια ταινία σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς ή μια πρωτοπορία της έβδομης τέχνης; Η ταινία είναι λίγο και από τα τρία” (Κριτική από την ιστοσελίδα Cine.gr, Σχετ.4). Να τονισθεί ιδιαιτέρως ότι στην Λευκορωσία η συγκεκριμένη παράσταση (ροκ όπερα) χαρακτηρίσθηκε από την κυβέρνηση της χώρας ως βλάσφημη και απαγορεύθηκε (Σχετ.3). Αποστέλλονται συνημμένα αντίγραφα της υποβληθείσης μηνύσεως και των συνημμένων σχετικών, προς πιστοποίηση των ανωτέρω.
Να σημειωθεί ότι η ανωτέρω παράσταση παίζεται στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, σχεδόν καθημερινά με εξαίρεση ορισμένες ημέρες. Πιστοί βρίσκονται καθόλη την διάρκεια της παράστασης έξωθεν του κτιρίου, όπου η παράσταση λαμβάνει χώρα, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους, όμως η διαμαρτυρία τους δεν εισακούεται, γεγονός που δεικνύει την μεροληψία που υφίσταται σε βάρος των ορθοδόξων χριστιανών. Εάν η παράσταση αυτή περιείχε προσβολή άλλου θρησκεύματος θα είχαν ληφθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές τα αναγκαία μέτρα προς παύση της. Η προσβολή της ορθόδοξης πίστης, μέσω της βλασφημίας σε βάρος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όπως συντελείται δια της παράστασης αυτής παρουσιάζει ομοιότητες με την περίπτωση του ζητήματος του θρησκευτικών, όπου πάλι η ορθόδοξος πίστη αποδεικνύεται ως τελούσα υπό διωγμόν. Να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση εμφανίζει πολλά όμοια στοιχεία, ως προς το σενάριό της, με την βλάσφημη ταινία του Καζαντζάκη με τίτλο 'Τελευταίος Πειρασμός' η οποία παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό με σαρκικά πάθη και η προβολή της οποίας απαγορεύθηκε στο παρελθόν με εντολή της Δικαιοσύνης.

---------------------------
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
ΜΗΝΥΣΗ
............................................... του ......................., κατοίκου .........................................., οδός......................................αρ....
ΚΑΤΑ
Των ηθοποιών, των υπευθύνων παραγωγής και πάντων των συντελεστών της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο ‘Jesus ChristSuperstar’, που παίζεται στο θέατρο ‘Ακροπόλ’ (από 9/2/1018 και με προγραμματισμένη διάρκεια έως 29/4/2018, Σχετ.1), οδός Ιπποκράτους, αρ.9, Αθήνα
----------------------
Καταθέτω την παρούσα μήνυση κατά των μηνυομένων για παράβαση των άρθρων 198 και 199 Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, καθόσον συμμετέχουν από κοινού σε θεατρική παράσταση που περιέχει πράξεις και δηλώσεις οι οποίες αποτελούν βαρύτατη καθύβριση της ορθόδοξης θρησκείας και ακραία βλασφημία σε βάρος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών (Σχετ.5).  Στην παράσταση παρουσιάζεται επίσης γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, δηλαδή με αναφορά στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι (Σχετ.2, σελ.2). Τα ανωτέρω περιήλθαν εν γνώσει μου από δημοσιεύσεις σειράς ιστοσελίδων, όπως της ιστοσελίδας ειδήσεων News247, της ιστοσελίδας ειδήσεων NewsBeast GR, της ιστοσελίδας Cine Gr, της ιστοσελίδας 'ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ' και της ιστοσελίδας Viva Gr, αντίγραφα των οποίων με τα σχετικά άρθρα προσκομίζονται με την παρούσα.
Καταθέτω την παρούσα μήνυση προς γνώση σας και προς διενέργεια εκ μέρους σας όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να παύσει άμεσα η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση και να τιμωρηθούν οι ηθοποιοί, οι υπεύθυνοι παραγωγής και πάντες οι συντελεστές της κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα.
Να σημειωθεί ότι η παρούσα μήνυση κατατίθεται στα πλαίσια του άρθρου 36 ΚΠΔ περί αυτεπάγγελτης δίωξης, μη απαιτουμένου παραβόλου κατάθεσης.


Συνυποβάλλονται και τα κάτωθι σχετικά:
1. Φωτοαντίγραφο άρθρου δημοσιευθέντος στην ιστοσελίδα VIVA GR(Σχετ.1)
2. Φωτοτυπία του σχετικού άρθρου της ιστοσελίδας News247 (Σχετ.2)
3. Φωτοτυπία άρθρου που αναφέρεται στην απαγόρευση στην Λευκορωσία της παράστασης αυτής, ύστερα από τον χαρακτηρισμό της παραστάσεως ως βλάσφημης (Σχετ.3)
4. Φωτοαντίγραφο άρθρου δημοσιευθέντος στην ιστοσελίδα Cine Gr(Σχετ.4)
5. Φωτοαντίγραφο άρθρου δημοσιευθέντος στην ιστοσελίδα με τίτλο ‘MHXANH TOY ΧΡΟΝΟΥ’ (Σχετ.5)
Αθήνα, .../02/2018
.... μηνυτ...
………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΟ 1
Jesus Christ Superstar


Συντελεστές
Σκηνοθεσία – απόδοση:  Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση - Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Σχεδιασμός video: Κάρολος Πορφύρης
Πρωταγωνιστούν:
Ιησούς : Αιμιλιανός Σταματάκης
Iούδας :  Ησαίας Ματιάμπα
Mαρία Μαγδαληνή :  Ήβη Αδάμου και η Αντιγόνη Ψυχράμη  για συγκεκριμένες παραστάσεις
και ο Νίκος Μουτσινάς στο ρόλο του Ηρώδη
 Πιλάτος : Βασίλης Αξιώτης, Kαιάφας: Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Aννας: Στέλιος Κέλλερης,  Σίμων Ζηλωτής : Φραντζής Κωνσταντίνος , Πέτρος: Πετκίδης Μάριος,       στους άλλους ρόλους οι Γιαννίμπας Γιώργος, Κίτσος Απόστολος, Ζαράγκαλης Γιάννης, Βλάχος Αντώνης, Μπέκας Σταύρος, Μωσαϊδης Χάρης, Μωσαϊδης Αιμίλιος, Ιωάννου Πέτρος, Κριτούλης Ραφαήλ, Κρανιώτης Βαγγέλης, Φαρίντ Φαίδων, Κοσμάτου Μαρία, Μπαλάφα Νία, Κτίστη Κατερίνα, Χυτήρη Ιωάννα, Σιδηροπούλου Αγγέλα, Στρατηγοπούλου Έλενα, Καρακατσάνη Αλεξάνδρα
Οργάνωση  Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμί



Πηγή:https://www.viva.gr/tickets/theater/theatroakropol/jesuschristsuperstar/?gclid=EAIaIQobChMI7fHOmMqU2QIVGuAZCh2jPwEDEAAYASAAEgIbOfD_BwE
………………………………
ΣΧΕΤΙΚΟ 2

            "Jesus Christ Superstar"





Τεντ Νίλι (Ιησούς) και Ιβόν Έλιμαν (Μαγδαληνή) από την κινηματογραφική ταινία (1973)


Το News247 παρουσιάζει την ανατρεπτική ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" που ασχολήθηκε με την ανθρώπινη διάσταση του Ιησού, αγκάλιασε τη γυναίκα Μαρία Μαγδαληνή και αποκατέστησε την πλεκτάνη που έστησε η Εκκλησία στον Ιούδα
Θανάσης Κρεκούκιας
Απριλίου 11 2017 10:35


Το "Jesus Christ Superstar", η πασίγνωστη ροκ όπερα σε μουσική του Andrew Lloyd Webber και λιμπρέτο του Tim Rice, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970 σε LP, με θέμα την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Ιησού – από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα μέχρι και την Σταύρωση – σε μια τελείως καινούργια και τολμηρή προσέγγιση του Θείου δράματος, απελευθερωμένη από την εκκλησιαστική "μεταφυσική" και επικεντρωμένη στην ανθρώπινη – και αληθινή – πλευρά των πρωταγωνιστών της.
Στο έργο των Webber & Rice κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιούδας, για πρώτη φορά είναι η δική του σκοπιά που μετράει και όχι αυτή των Γραφών. Ο ανυπόμονος επαναστάτης, ανατρεπτικός ιδεαλιστής, κοινωνικά ευαίσθητος – και καθόλου τυχαία μαύρος στην ταινία του Jewison – Ιούδας δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον εκκλησιαστικό "προδότη" που πλήρωσε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός αποδιοπομπαίου τράγου, όταν στηνόταν στα Ευαγγέλια το "αφήγημα" της καινούργιας θρησκείας, με απώτερο σκοπό να ξεχωρίσει μια κι έξω η ανθρώπινη και άρα αμαρτωλή φύση, από τη θεϊκή υπόσταση του Ιησού.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Η πορεία προς τον "Γολγοθά" (από την κινηματογραφική ταινία)
Στο "Jesus Christ Superstar" δεν έχει θέση ο Υιός του Θεού, αλλά ο συναισθηματικός και "ανθρώπινα" ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός "ανθρώπινου" ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και "ανθρώπινες" αδυναμίες. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό να φρικάρει εκκλησίες και παπάδες, αλλά οι Webber και Rice το χόντρυναν και άλλο, βάζοντας δίπλα στον Ιησού την Μαρία Μαγδαληνή.
Όχι στα γόνατα ως πόρνη να ζητάει συγχώρεση, ούτε πίσω του ως γυναίκα που πρέπει να αντιληφθεί τη θέση της, αλλά δίπλα του. Ως σύντροφο και έμπιστη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, να τον ερμηνεύσει και να τον αγαπήσει, όπως όταν στο "I don't know how to love him" τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού που "είναι άντρας, είναι απλά ένας άντρας και είχα πολλούς άντρες μέχρι τώρα", κλείνοντας με τους στίχους "τον θέλω τόσο, τον αγαπώ πολύ". Ντελίριο "ασέβειας"!
Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το έργο σταματάει στη Σταύρωση. Δεν υπάρχουν αποκαθήλωση και ταφή, αλλά πάνω απ’ όλα δεν υπάρχει Ανάσταση. Ο συμβολισμός είναι κάτι περισσότερο από φανερός και ευθύς: ο τελευταίος σταθμός είναι ο θάνατος, αυτή είναι η ανθρώπινη κατάληξη. Τα παρακάτω περισσεύουν ή απλά δεν ενδιαφέρουν. Αυτή η ωμή "παράλειψη" χαρακτηρίστηκε από πολλές Εκκλησίες ως βλασφημία.
Έτσι κι αλλιώς το "Jesus Christ Superstar", είτε ως LP, είτε ως θεατρική παράσταση, είτε ως κινηματογραφικό έργο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την "οργανωμένη" θρησκεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Καταρχήν η απόδοση και μόνο του Θείου Δράματος με τις φόρμες της ροκ μουσικής θεωρήθηκε προκλητική από τους φανατικούς χριστιανούς. Από την άλλη, οι Εβραίοι χαρακτήρισαν το όλο concept σφόδρα αντισημιτικό και το καταδίκασαν απερίφραστα. Αλλά και πολλοί μη συντηρητικοί κύκλοι αντιμετώπισαν καχύποπτα το γεγονός ότι ο Norman Jewison στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου έδωσε στον μοναδικό μαύρο πρωταγωνιστή, το ρόλο του Ιούδα.
Από την άλλη, η χριστιανική εκκλησία στο σύνολό της δεν μπόρεσε να χωνέψει το συμπαθητικό προφίλ με το οποίο παρουσιάζεται ο Ιούδας, ούτε φυσικά και την επιθετική του στάση απέναντι στον Ιησού. Το κράξιμο έγινε ακόμα πιο μεγάλο όταν ο Tim Rice τόλμησε να δηλώσει ότι "είδαμε τον Χριστό όχι σαν Θεό, αλλά σαν το σωστό άτομο, στον σωστό τόπο, την σωστή στιγμή". Οι "δικοί μας" βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε όλα αυτά.
Έτσι, στην πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, το παπαδαριό μαζί με εξοργισμένους πιστούς μαζεύτηκαν έξω από τους κινηματογράφους δημιουργώντας επεισόδια και καταφέρνοντας να αναβάλλουν τις προβολές, κάτι που τελικά έγινε λίγο καιρό αργότερα αποκλειστικά στο "Αττικόν". Να προσθέσουμε εδώ ότι άπειρες φορές που η ταινία είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από την τηλεόραση λίγο πριν ή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, συνάντησε πάντα την αναχρονιστική αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, αφήνοντας όλους όσους ήθελαν να την παρακολουθήσουν, στο έλεος των χολιγουντιανών υπερπαραγωγών του Σεσίλ ντε Μιλ, του Φράνκο Τζεφιρέλι και των ομοίων τους...
"JESUS CHRIST SUPERSTAR", ΤΟ LP    
Το εξώφυλλο του LP (1970)
Η ιστορία του "Jesus Christ Superstar" ξεκίνησε το 1969, όταν οι νεότατοι – εικοσάρηδες – και άγνωστοι τότε Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, συνέθεσαν μια από τις πιο γνωστές όπερες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Η πρώτη ιδέα ήταν να δώσουν το ρόλο του Χριστού στον Τζον Λένον, με τον οποίον ήρθαν σε επαφή. Ο Λένον είδε θετικά την πρόταση, αλλά έθεσε ως όρο της συμμετοχής του στην ηχογράφηση, την παρουσία της Γιόκο Όνο ως Μαρίας Μαγδαληνής. Κάπου εκεί οι Webber & Rice είπαν "Παναγία μου..." και έφυγαν τρέχοντας, βρίσκοντας τελικά τον ιδανικό ερμηνευτή τους στην υπέροχη – σχεδόν οπερική – φωνή του Ίαν Γκίλαν των Deep Purple. Το ρόλο του Ιούδα πήρε ο Murray Head, αυτόν του αρχιερέα ο Gary Glitter, του βασιλιά Ηρώδη ο Michael d’Abo και της Μαρίας Μαγδαληνής η Yvonne Elliman. Οι μουσικές φόρμες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Webber συνδύασαν μαεστρικά τα κλασικά μοτίβα με τις ροκ εξάρσεις.
Αυτές οι τελευταίες βοηθήθηκαν όχι μόνο από τις πρωταγωνιστικές φωνές των Gillan και Head, αλλά και από τους μουσικούς που πήραν μέρος στην ηχογράφηση, μερικοί από τους οποίους έκαναν στη συνέχεια session καριέρα σε μεγάλες μπάντες. Αναφέρουμε ενδεικτικά τους κιθαρίστες Neil Hubbard (Roxy Music, BB King) και Chris Spedding (Alan Price, Nick Mason, Roxy Music, Brian Eno), τον μπασίστα Alan Spenner (Joe Cocker, Peter Frampton, David Coverdale) και τον κρουστό Bruce Rowland (Fairport Convention). Τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν στην ηχογράφηση του στούντιο, ήταν τα εξής: 6 κιθάρες (μια ακουστική & δυο ηλεκτρικές), 4 μπάσα, 5 πιάνα, 1 ηλεκτρικό πιάνο, 5 αρμόνια, 2 φλάουτα, 1 κλαρινέτο, 2 φαγκότα, 2 σαξόφωνα, 6 κόρνα, 4 τρομπέτες, 2 τρομπόνια, 1 σετ ντραμς και 1 σετ κρουστών. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν μια κανονική και μια παιδική χορωδία.
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο δίσκος πέρα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε (απαγορεύτηκε από το BBC με τον χαρακτηρισμό του "ιερόσυλου"), σημείωσε φοβερή επιτυχία και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ το άλμπουμ με το διπλό βινίλιο και το 28σέλιδο λιμπρέτο του Tim Rice ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard, ενώ σε υψηλές θέσεις έφτασαν και τα δυο singles που κυκλοφόρησαν παράλληλα με το LP, το "Superstar" και το "I don’t know how to love him". Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ανέβει η όπερα στο σανίδι ως θεατρική παράσταση, τόσο στο Broadway της Νέας Υόρκης, όσο και στο West End του Λονδίνου. Στις 12 Οκτωβρίου του 1971 το "Jesus Christ Superstar" έκανε πρεμιέρα στο θέατρο "Mark Hellinger" του Broadway στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και συνέχισε τις παραστάσεις του για ενάμιση χρόνο. Από τότε και μέχρι σήμερα το έργο έχει ανέβει από πολλούς θίασους, επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς, σε ολόκληρο τον κόσμο, διατηρώντας τη διαχρονική του αξία ως περιεχόμενο και τη μουσική του φρεσκάδα ως ροκ όπερα. Τη σεζόν 1978-79 η παράσταση ανέβηκε και στην Ελλάδα, στο θέατρο "Καλουτά" με τον τίτλο "Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο", σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα και μουσική διεύθυνση–διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα. Οι δυο τους υπέγραψαν και την απόδοση στα ελληνικά. Διευθυντής της ζωντανής ορχήστρας ήταν ο Μάικ Ροζάκης, ενώ υπήρχε διπλή διανομή!
Βασικοί πρωταγωνιστές ήταν στο ρόλο του Ιησού ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Τάκης Μπινιάρης. Ιούδας ο Κίμων Βασιλόπουλος και ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Μαρία Μαγδαληνή η Χριστίνα και η Κρίστι Στασινοπούλου. Ηρώδης ο Σταμάτης Φασουλής και ο Ηλίας Πλακίδης. Πιλάτος ο Ντίνος Ταυρίδης και ο Τάκης Καρνάτσος. Στο ρόλο του Αρχιερέα Άννα, ο νεότατος Κώστας Μπίγαλης και ο Κρις Κάλλοου. Συμμετοχή στα φωνητικά είχε και η 14χρονη τότε Μαντώ. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται και το σχόλιο της Ροζίτας Σώκου: "Έχω δει το Jesus Christ Superstar στο Λονδίνο και έφυγα στη μέση. Ενώ στην Ελλάδα το καταχειροκρότησα. Η παράσταση του Μίμη Πλέσσα ήταν μακράν καλύτερη από την αγγλική". Το κόστος της παράστασης ήταν ασύλληπτο. Ο μεγάλος θεατρικός επιχειρηματίας της εποχής, Μάριος Σταυρολαίμης, καταστράφηκε οικονομικά, κυρίως λόγω του πολέμου της Εκκλησίας. Στην αρχή οι ουρές στο θέατρο ήταν ατελείωτες. Όταν όμως ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων έξω από το "Καλουτά", τα συνεχόμενα "συλλαλητήρια" και οι προπηλακισμοί όσων ήθελαν να δουν το έργο, τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ, με αποτέλεσμα να βγει με το ζόρι η σεζόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην οντισιόν ήταν παρών και ο Andrew Lloyd Webber.
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ    
Καρλ Άντερσον (Ιούδας), Τεντ Νίλι (Ιησούς) και Ιβόν Έλιμαν (Μαγδαληνή) σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας
Την εποχή της μεγάλης επιτυχίας του LP, ο διάσημος σκηνοθέτης Norman Jewison βρισκόταν στα γυρίσματα του μιούζικαλ "Ο βιολιστής στη στέγη". Ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας (και "Πιλάτος" στον δίσκο των Webber & Rice), ο Barry Dennen, έδωσε μια κόπια στον σκηνοθέτη, παρακινώντας τον να γυρίσει το έργο σε ταινία. Η ιδέα άρεσε στον Jewison και η παραγωγή άρχισε το 1972 στο Ισραήλ. Το cast αποτελούσαν κυρίως οι ηθοποιοί της παράστασης του Broadway με τον Ted Neely στο ρόλο του Χριστού και τον Carl Anderson σε αυτόν του Ιούδα. Ο Jewison προσπάθησε να πείσει τον Ian Gillan να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, αλλά οι Deep Purple ετοιμάζονταν εκείνο τον καιρό για μια τουρνέ στην Άπω Ανατολή και ο τραγουδιστής τους δεν θέλησε να τους εγκαταλείψει την τελευταία στιγμή.
Η Yvonne Elliman (Μαρία Μαγδαληνή), ο Barry Dennen (Πιλάτος) και ο Bob Bingham (Καϊάφας) συμπλήρωσαν τα κεντρικά πρόσωπα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 15 Αυγούστου του 1973 στις ΗΠΑ (ανήμερα της Παναγίας οι αθεόφοβοι!) και εντυπωσίασε το κοινό από την πρώτη στιγμή με το τολμηρό της γύρισμα. Κορυφαία όλων, η συγκλονιστική ερμηνεία του Καρλ Άντερσον στον πιο απαιτητικό ρόλο της ταινίας, αυτόν του Ισκαριώτη. Οι συντελεστές του μπορεί να μην βραβεύτηκαν ποτέ, αλλά οι περιπλανώμενοι χίπις της ερήμου, που χορεύουν, τραγουδάνε και ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο τις Γραφές, είναι μια εικόνα τολμηρή, πρωτοποριακή, αυθεντική και διαχρονική.
Πηγές: jesuschristsuperstar.com, allmusic.com, timrice.co.uk, theguardian.com, biography.com, wiki
Πηγή άρθρου: Ιστοσελίδα News24/7,http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/o-ihsous-twn-loyloydiwn.4618962.html
…………………………………………………


ΣΧΕΤΙΚΟ 3
Ροκ όπερα απαγορεύτηκε ως βλάσφημη
Οι Λευκορώσοι δεν θα δουν το… Jesus Christ Superstar
22:22  •   01/03/2012
Μετά από παράπονα που εκφράστηκαν η Λευκορωσία απαγόρευσε τις παραστάσεις της διάσημης ροκ όπερας «Jesus Christ Superstar» σε ορισμένες πόλεις της χώρας, το οποίο χαρακτηρίστηκε «βλάσφημο».
Η απαγόρευση εκδόθηκε έπειτα από τα παράπονα που διετύπωσαν οι Ορθόδοξες κοινότητες στις πόλεις Γκόμελ, Μογκίλιοφ, Μπρεστ και Μισνκ, τονίζει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι, επικαλούμενο λευκορωσικά μέσα.
Η όπερα, που συνέθεσε το 1971 ο γνωστός συνθέτης Άντριου Λόιντ Βέμπερ, παρουσιάζει τον μαθητή του Χριστού Ιούδα, ο οποίος αργότερα τον πρόδωσε με ένα φιλί, ως συμπαθητικό χαρακτήρα.
Το ανέβασμα της όπερας είχε απαγορευθεί επίσης στη Λευκορωσία όταν εκείνη αποτελούσε ακόμη μέλος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.
Πηγή: Ιστολόγιο ειδήσεων, NewsBeastGRhttps://www.newsbeast.gr/world/arthro/311856/rok-opera-apagoreutike-os-vlasfimi
………………………………………………………..


ΣΧΕΤΙΚΟ 4
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Η απόλυτη βλασφημία, μια ταινία σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς ή μια πρωτοπορία της έβδομης τέχνης; Η ταινία του Νόρμαν Τζούισον είναι λίγο κι από τα τρία. Βασίστηκε στο βιβλίο του Τιμ Ράις και τη θεατρική παράσταση του Άντριου Λόιντ Βέμπερ. Η όλη ιδέα της ερμηνεία της Καινής Διαθήκης ως ένα χίπικο χάπενινγκ φαντάζει, εύκολα, ως βλάσφημη. Όμως, εντρυφώντας στο αιώνιο μήνυμα του Ιησού και θυμούμενοι τον μινιμαλιστικό τρόπο που είδε το θείο δράμα ο Παζολίνι το 1964, αυτό το εξίσου μινιμαλιστικό μιούζικαλ μοιάζει να είναι σε απευθείας σύνδεση με την εποχή του Ιησού. Ο όρος «βλασφημία» απαλαίνει ακόμα περισσότερο όταν κάποιος ακούει τους στοίχους των τραγουδιών. Ακόμα κι όταν η ροκ όπερα τραντάζει τα ηχεία, οι λέξεις μιλούν όπως αυτές του Καζαντζάκη στον «Τελευταίο Πειρασμό». Τσιμπούν, αλλά δεν προσπερνούν τα μηνύματα του Ευαγγελίου. Μοιάζουν με κάποιου είδους χαμένο χειρόγραφο Γνωστικών. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ιησούς είναι ο υπέρτατος ροκ σταρ και αυτό δεν είναι μικρό αν αναλογιστούμε το ποιοι έκαναν το έργο. Ανάμεσα στα τραγούδια, το ομώνυμο, το «What`s the Buzz» και φυσικά το «I Don`t Know How to Love Him» είναι πραγματικά αθάνατα.
Πηγή: http://www.cine.gr/film.asp?id=703492&page=4
……………………………………………………….


ΣΧΕΤΙΚΟ 5
ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο ΧΙΠΗΣ
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-kalokeri-tis-agapis-pou-xekinise-chimona-to-parko-tou-san-fransisko-pou-egine-ormitirio-ton-chipis-me-thrilikes-rok-sinavlies-elefthero-erota-ke-lsd/
Το «καλοκαίρι της αγάπης» που ξεκίνησε χειμώνα!
Το πάρκο του Σαν Φρανσίσκο που έγινε ορμητήριο των χίπις με θρυλικές ροκ συναυλίες, ελεύθερο έρωτα και LSD... 
Το σταυροδρόμι των Οδών Χέιτ και Άσμπουρι στο Σαν Φρανσίσκο έγινε σύμβολο της δεκαετίας της ’60, όπου τα παιδιά των λουλουδιών χόρευαν στους δρόμους και φώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Το καλοκαίρι του 1967 ονομάστηκε «καλοκαίρι της αγάπης», καθώς περισσότεροι από 100.000 νέοι συγκεντρώθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, που έγινε το επίκεντρο του κινήματος των χίπις....
Σε μία έκταση 25 τετραγωνικών μέτρων ξεφύτρωσε ένας μικρός διονυσιακός μικρόκοσμος, που όσοι ήταν ανάμεσα στην ηλικία 15-30 ετών δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην αίγλη της χίπικης «αντικουλτούρας»: καχυποψία προς την κυβέρνηση, σεξουαλική απελευθέρωση, απόρριψη των καταναλωτικών αξιών, εναντίωση σε κάθε είδος πόλεμο....
Η αρχή του καλοκαιριού… των λουλουδιών Το ιδιότυπο αυτό «καλοκαίρι», ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 1967, με την ειρηνική διαμαρτυρία «human be-in» στο πάρκο Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 χίπις. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους κολοσσούς της ροκ, όπως τα συγκροτήματα Grateful Dead και Jefferson Airplane, αλλά και την απαγγελία από τον εμβληματικό ποιητή της γενιάς των «μπίτνικς», Αλεν Γκίνσμπεργκ. Η εκδήλωση στο πάρκο Γκόλντεν Γκέιτ ανέδειξε το Σαν Φρανσίσκο σε επίκεντρο του κινήματος των χίπηδων, προσελκύοντας νέους από όλη τη χώρα....

Το «καλοκαίρι της αγάπης» Τα παιδιά των λουλουδιών  (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΙΠΗΣ)δημιούργησαν ένα… κοινόβιο από μικρές ομάδες που ζούσαν σε φορτηγάκια, πάρκα και δρόμους. Aκούγοντας ψυχεδελική μουσική, έκαναν την σεξουαλική τους επανάσταση και ζούσαν αρμονικά με τη φύση και τα ζώα. The Summer of Love, 1967 (6)Ωστόσο, υπήρχαν και κάποια πρακτικά ζητήματα διαβίωσης και σίτισης, τα οποία έπρεπε να λυθούν.
Τα ναρκωτικά και ο καθηγητής σύμμαχος

Η ανέμελη ζωή των χίπις σύντομα ταυτίστηκε με τη χρήση ναρκωτικών τα οποία δοκίμαζαν, όπως έλεγαν οι ίδιοι, για να μπορούν να απολαύσουν καινούριες εμπειρίες και να «εξερευνούν» την πραγματικότητα. Το LSD, η μαριχουάνα και τα «μαγικά» μανιτάρια ήταν οι πιο δημοφιλείς ουσίες εκείνη την περίοδο. Οι χίπις είχαν «σύμμαχό» τους έναν πρώην καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τον Τίμοθι Λίρι. Ο Λίρι είχε χάσει την καθηγητική του έδρα το 1963, εξαιτίας μιας εγκωμιαστικής για τα ναρκωτικά ομιλίας, με τίτλο «αλλιώτικες ουσίες για το μυαλό». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο καθηγητής υποστήριξε ότι χάρη στις ναρκωτικές ουσίες, είχε μια βαθύτερη θρησκευτική εμπειρία στη ζωή του. Το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο Λίρι απευθυνόμενος στους σπουδαστές ήταν «να αντιληφθούν, να συντονιστούν και να υποκύψουν», το οποίο παρερμηνεύθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Το Σαν Φρανσίσκο των χίπις έγινε τόπος ελεύθερης διακίνησης ηρωίνης και χιλιάδες από τους νέους οδηγήθηκαν στην τοξικομανία και το έγκλημα. The+Summer+of+Love,+1967+(14) Το τέλος του ονείρου Όταν το καλοκαίρι τελείωσε, στους χίπις έμεινε μόνο η αγάπη και οι ρομαντικές απόψεις τους για την ελευθερία και τον έρωτα, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να τους εξασφαλίσουν τον χειμώνα. Έτσι, τα κοινόβια άρχισαν σιγά σιγά να διαλύονται και πολλοί χίπις επέστρεψαν στο πανεπιστήμιο ή προσπάθησαν να βρουν δουλειά. Λίγοι ήταν εκείνοι που συνέχισαν αυτό τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, αλλά και αυτοί εγκατέλειψαν το Σαν Φρανσίσκο και σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Για όλους όμως το τέλος εκείνης της περιόδου ήταν θλιβερό και έτσι αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι τους με ένα συμβολικό τρόπο. Οργάνωσαν μια εικονική κηδεία στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, αναγγέλλοντας το «Θάνατο του Χίπι». The Summer of Love, 1967 (34) Η περιοχή που εκείνο το καλοκαίρι φιλοξένησε τους χίπις με τα πολύχρωμα αυτοκίνητα και τις χαρούμενες μελωδίες, στη συνέχεια παρήκμασε και τελικά μετατράπηκε σε γκέτο εμπόρων ναρκωτικών και άστεγων που εμφάνιζαν παραβατική συμπεριφορά. Η ιδέα του «ελεύθερου έρωτα» χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ πολλοί «χάθηκαν» στην δίνη των ναρκωτικών ουσιών. Φωτογραφίες από vintag.es...
Πηγή ενημέρωσης για μήνυση.
όπως φαίνεται έχει υποβληθεί από τον μητροπολίτη Κυθήρων.
Τον συγχαίρουμε, αναμένουμε όμως να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για την προδοσία της ορθόδοξης πίστεως.

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωθηκα από τον γιατρο κ. Παπαγεωργίου, Προεδρο του Συλλογου Αγ. Ιωάννη θεολογου Παιανιας, ότι εχει βγει ανακοινωση για οργανωμενη αντιδραση Σαββατο και Κυριακη, η οποία φαινεται εδω :
http://esfigmenou.blogspot.gr/2018/02/blog-post_14.html

Με ενημερωσε ακομα οτι εχει υποβληθει μηνυση απο συνεργαζομενο δικηγορο προς την Εισαγγελία, αλλά μετα την αποποινικοποιηση της βλασφημιας, έχει λίγες πιθανότητες να εχει καποιο αποτελεσμα

Ολοι λοιπον να δωσουμε το παρον, να το διαδωσουμε οσο μπορουμε και θα μπορουσανε να μπουνε και ανακοινωσεις στους πινακες των Εκκλησιων και να γινουνε προτροπες στους Ιερεις να κανουνε ανακοινωση κι απο αμβωνος, αλλα και να παραστουνε κι οι ιδιοι, οι οποιοι πρωτιστως οφειλουνε να ειναι εκει, αλλα και να ενθαρρύνουνε το Ποιμνιο να παρευρεθεί

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Με αυτο το επιθετικο-ειρωνευτικο υφος θα "ξυπνησετε" τον πιστο λαο? Δεν νομιζω...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

ΡΩΜΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μόνο την Κυριακή και όχι και το Σάββατο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας;

Και γιατί όχι και τις άλλες ημέρες που παίζεται η βλάσφημη παράσταση;

Ο καθένος όποτε μπορεί ας κατεβαίνει για διαμαρτυρία.

Unknown είπε...

ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ https://www.youtube.com/watch?v=NS3BWSQdPYs
ΟΧΙ ΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

SCRIPTA MANENT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:40μμ πολύ καλή κίνηση. Πάντα πίστευα πως μόνο η Εσφιγμένου θα μας σώσει!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Με αυτο το επιθετικο-ειρωνευτικο υφος θα "ξυπνησετε" τον πιστο λαο? Δεν νομιζω..."

Α μάλιστα, το ύφος μας φταίει που κανείς "χριστιανός" δεν πάει να διαμαρτυρηθεί. Αν ήταν πιο ήρεμο, θα άφηναν όλοι την ησυχία και την καλοπέραση τους και την τηλεόραση και θα πήγαιναν. Σίγουρα!!

ΥΓ 1. Μια εβδομάδα είχαμε ειδοποιήσει και περιμέναμε για το θέατρο Αριστοτέλειον κάποιους πατέρες... μια εβδομάδα δεν γινόταν καμία απολύτως αντίδραση. Καμία αναφορά σε ιστολόγια (εσκεμμένα).
Μια βδομάδα απόλυτης ένοχης σιωπής. Όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν αντιδρούσαν οι "συνετοί" αδερφοί μας; Γιατί δεν πήγαιναν μόνοι τους, ειρηνικότατα, να διαμαρτυρηθούν;

ΥΓ 2. Ζητήθηκε μέσω γνωστού ευλαβή αρχιμανδρίτη π.Α.Β. να ενημερώσει τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης να συνυπογράψουν -εκ των υστέρων δηλαδή μετά την παράσταση- ως ορθόδοξα σωματεία την μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης η Ώρα του Διαβόλου. Μας είπε ψευδώς ότι θα τα ενημέρωνε (αφού συμμετέχει σε αυτά). Από άλλο σωματείο μάθαμε ότι ούτε καν τους ενημέρωσε ..
(όχι αν τους ενημέρωνε ότι θα άλλαζε τίποτε ..).

Κάποιοι είναι μόνο για κυριλέ εκδηλωσούλες σε αναπαυτικές πολυθρόνες με διοργανωτές δεσποτάδες τους οποίους νυχθημερόν προσκυνάνε.

Που είναι τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης; Ενάμιση χρόνο μετά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση; Ξεχειλίζει από τα πατζάκια τους η "ορθοδοξία"; Για να μην δυσαρεστήσουν τους δεσποτάδες τους.

Το ειρωνικό ύφος σας πείραξε..

Unknown είπε...

ΤΟ ΥΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ! ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ . ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΕ . ΣΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΧΥΔΑΙΑ ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΕ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛ. ΤΑΓΟΙ ? ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ . ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟ ! ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ !(ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ) Ο ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο κείμενο του π.Ε.Τρικαμηνά για τα μυστήρια των Οικουμενιστών κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ψαλμός ΛΔ΄. 34

Δίκασον, Κύριε, τους αδικούντας με· πολέμησον τους πολεμούντας με. Επιλαβού όπλου και θυρεού και ανάστηθι εις την βοήθειαν μου. ΄Εκχεον ρομφαίαν και σύγκλεισον εξ εναντίας των καταδιωκόντων με· είπον τη ψυχή μου Σωτηρία σου εγώ είμι. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου· αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω και καταισχυνθήτωσαν οι λογιζόμενοι μοι κακά. Γενηθήτωσαν ωσεί χνούς κατά πρόσωπον ανέμου και άγγελος Κυρίου εκθλίβων αυτούς. Γενηθήτω η οδός αυτών σκότος και ολίσθημα και άγγελος Κυρίου καταδιώκων αυτούς Ότι δωρεάν έκρυψαν μοι διαφθοράν παγίδος αυτών, μάτην ωνείδισαν την ψυχήν μου. Ελθέτω αυτώ παγίς, ήν ού γινώσκει και η θήρα, ήν έκρυψε, συλλαβέτω αυτόν και εν τη παγίδι πεσείται εν αυτή. Η δε ψυχή μου αγαλλιάσεται επί τω Κυρίω, τερφθήσεται επί τω σωτηρίω αυτού. Πάντα τα οστά μου ερούσι· Κύριε, Κύριε, τίς όμοιος σοι; Ρυόμενος πτωχόν εκ χειρός στερεωτέρων αυτού και πτωχόν και πένητα από των διαρπαζόντων αυτόν. Αναστάντες μοι μάρτυρες άδικοι, ά ουκ εγίνωσκον ηρώτων με. Ανταπεδίδοσαν μοι πονηρά αντί αγαθών και ατεκνίαν τη ψυχή μου. Εγώ δε, εν τω αυτούς παρενοχλείν μοι, ενεδυόμην σάκκον και εταπείνουν εν νηστεία την ψυχήν μου και η προσευχή μου εις κόλπον μου αποστραφήσεται. Ως πλησίον, ως αδελφώ ημετέρω, ούτως ευηρέστουν· ως πενθών και σκυθρωπάζων, ούτως εταπεινούμην. Και κατ΄εμού ευφράνθησαν και συνήχθησαν· συνήχθησαν επ΄εμέ μάστιγες και ουκ έγνων. Διεσχίσθησαν και ού κατενύγησαν. Επείρασαν με, εξεμυκτήρισαν με μυκτηρισμώ, έβρυξαν επ΄ εμέ τους οδόντας αυτών. Κύριε, πότε επόψει; αποκατάστησον την ψυχήν μου από της κακουργίας αυτών, από λεόντων την μονογενή μου. Εξομολογήσομαι σοι εν εκκλησία πολλή, εν λαώ βαρεί αινέσω σε. Μη επιχαρείησαν μοι οι εχθραίνοντες μοι αδίκως, οι μισούντες με δωρεάν και διανεύοντες οφθαλμοίς. Ότι εμοί μεν ειρηνικά ελάλουν και επ΄οργήν δόλους διελογίζοντο. Και επλάτυναν επ΄εμέ το στόμα αυτών· είπον· Εύγε, εύγε, είδον οι οφθαλμοί ημών! Είδες, Κύριε, μη παρασιωπήσης· Κύριε, μη αποστής απ΄εμού. Εξεγέρθητι, Κύριε και πρόσχες τη κρίσει μου, ο Θεός μου και ο Κύριος μου, εις την δίκην μου. Κρίνον με, Κύριε, κατά την δικαιοσύνην σου, Κύριε, ο Θεός μου και μη επιχαρείησαν μοι. Μη είποισαν εν καρδίαις αυτών· Εύγε, εύγε τη ψυχή ημών· μη δε είποιεν· Κατεπίομεν αυτόν. Αισχυνθείησαν και εντραπείησαν άμα οι επιχαίροντες τοις κακοίς μου· Ενδυσάσθωσαν αισχύνην και εντροπήν οι μεγαλορρημονούντες επ΄εμέ. Αγαλλιάσθωσαν και ευφρανθήτωσαν οι θέλοντες την δικαιοσύνην μου και ειπάτωσαν διαπαντός. Μεγαλυνθήτω ο Κύριος, οι θέλοντες την ειρήνην του δούλου αυτού. Και η γλώσσα μου μελετήσει την δικαιοσύνην σου, όλην την ημέρα τον έπαινον σου.

Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτυρία στο Ακροπόλ Η μαρτυρία του Μαρίνου Ριτσούδη


Ήμουν εκεί την Τετάρτη το βράδυ την ώρα της παράστασης με περίπου άλλους 30 αδελφούς.
Μπήκανε περίπου τα 20 άτομα για να δούνε την παράσταση. Θεωρείται αποτυχία για το θέατρο τέτοιος αριθμός κοινού. Το χειρότερο για αυτούς εκεί μέσα είναι, πως με την παρουσία των διαδηλωτών από έξω, καταρρακώνονται και οι ίδιοι. Παρατήρησα τους υπεύθυνους του θεάτρου στην πόρτα, όλοι με κατεβασμένα κεφάλια, σιωπηλοί.

Δεν νομίζετε πως μέσα τους αισθάνονται τον έλεγχο και την αδικία; Δεν νομίζετε πως ο Δεσπότης Χριστός μας, με την παρουσία Χριστιανών ξεσηκώνει συνειδήσεις;

Δεν νομίζετε πως θα είναι και γι αυτούς μια επιτυχημένη ισχυρή επιχειρηματολογία για να μην προσπαθήσουν στο μέλλον τέτοια θηριωδία;

Το πολύ σημαντικό επίσης, πως ακόμη και τα ματ που ήταν παρόντα για να διαφυλάξουν την παράσταση, όλα νέα παιδιά, ήταν με κατεβασμένα κεφάλια, αμίλητοι, προσεχτικοί σε αυτά που φώναζαν οι αδελφοί. Ακόμη και κάποιοι περαστικοί ενσωματώθηκαν μαζί μας, και μία νεαρή Γιαπωνέζα που βαφτίστηκε Ορθόδοξη στην Ελλάδα, προσήλθε δίπλα μου και στάθηκε για λίγο στη διαμαρτυρία.

Σκέφτηκα πως αυτή η Γιαπωνέζα θα ελέγξει πολλούς από εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς εν ημέρα Κρίσεως.


Είναι σημαντική η παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις για να λαμβάνουν το μήνυμα οι αντίχριστες δυνάμεις που σφυγμομετρούν τις καταστάσεις. Να καταλάβουν πως δεν είμαστε ψοφίμια Χριστιανοί και πως σηκωνόμαστε λίγο από τη βολή του καναπέ μας.

Διαδηλώνουμε όχι μόνο για την Βλασφημία που λαμβάνει χώρα στο Ακροπόλ, αλλά και για την κάθε βλασφημία που επιτελείται εις βάρος της Ελλάδας στις μέρες μας.

Εάν ξεσηκωθήκαμε 1,5 εκατομμύριο μασίφ Ελληνικός λαός, για τις απαράδεκτες κυριαρχικές διαθέσεις των Σκοπίων, πόσο μάλλον θα πρέπει να ξεσηκωθούμε για τις απαράδεκτες κυριαρχικές διαθέσεις του σατανά, εις βάρος της Ελλάδας. Δεν μπορεί ο Σατανάς να σηκώνει δημόσια φωνή βλασφημίας στην Ελλάδα την Χώρα των Αγίων, και εμείς να καθεύδουμε. Είναι ο δημόσιος χαρακτήρας που μας επιτάσσει να ξεσηκωθούμε.

http://scripta---manent.blogspot.gr/2018/02/blog-post_738.html

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει πατερικά πως οι χριστιανοί πρέπει να ζητάμε το κατέβασμα βλάσφημων παραστάσεων και πως αυτό είναι ομολογία πίστεως; Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για παράδειγμα στο γνωστό του κείμενο έναντι του θεάτρου της εποχής του και του ιπποδρόμου δεν ζητά την απαγόρευση τους, αλλά απλά να μην πηγαίνουν σε αυτά οι χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει τίποτα που προσβάλλει την πίστη του. Τα έργα παρουσιάζονται σε κλειστούς χώρους και οι θεατές βγάζουν εισιτήριο. Η παρεμπόδιση και οι χυδαιότητες των ''πιστών'' έξω από τους χώρους είναι απαράδεκτη. Είσαι πιστός; Μπράβο σου. Μην το δεις εσύ το έργο ή μη διαβάσεις εσύ το βιβλίο. Όχι να εμποδίσεις εμένα που θέλω να δω ή να διαβάσω. Και είμαι κατά της λογοκρισίας γενικά. Εφόσον σε κάποιο χώρο δεν γίνονται πράξεις βίας, δεν ξυλοκοπούνται συνάνθρωποί μας και δεν γίνεται κάτι που να τους βλάπτει, τότε ναι, σε αυτόν τον χώρο έχει δικαίωμα ο καθένας να δείχνει ό,τι έργο θέλει και σε όποια μορφή τέχνης θέλει. Είναι πολύ άσχημο η τέχνη να αντιμετωπίζεται με θρησκευτικοεθνικιστικοδεξιοαριστερούς όρους. Η τέχνη δείχνει τον ελεύθερο δρόμο, πάνω απ 'όλα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για παράδειγμα στο γνωστό του κείμενο έναντι του θεάτρου της εποχής του και του ιπποδρόμου δεν ζητά την απαγόρευση τους, αλλά απλά να μην πηγαίνουν σε αυτά οι χριστιανοί."

Είσαι τελείως ΨΕΥΤΗΣ.
Όχι μόνον καταφέρθηκε με τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ εναντίον της τότε Βασίλισσας «πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται, πάλιν ορχείται, πάλιν την κεφαλήν Ιωάννου ζητεί λαβείν επί πίνακι»

αλλά έβαλε τους θυρωρούς να της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ την είσοδο στο ναό στην επόμενη μεγάλη εορτή (του Τιμίου Σταυρού) κάτι που προκάλεσε την οργή της Βασίλισσας με αποτέλεσμα να συγκαλέσει παράνομη σύνοδο και να αφορίσει και να στείλει εξορία τον Άγιο.

ΝΤΡΟΠΗ σου να διαστρεβλώνεις συνειδητά την εκκλησιαστική ιστορία για να καλύψεις τα σημερινά αίσχη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο 3:08 μμ
Αν έβγαζα ένα θεατρικό έργο και εξύβριζα ή κορόϊδευα την γυναίκα (την συμβία για να κυριολεκτούμε) του Τσίπρα Περιστέρα
αυτή για την οποία ψήφισαν μέχρι και νόμο για να την μεταθέσουν σε άλλο πανεπιστήμιο,

και εξύβριζα και τα αβάπτιστα παιδιά του, πως θα το αντιμετώπιζες;
Ως τέχνη;

Βλέπεις πόσο μεγάλη είναι η υποκρισία σου;

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει η απαγόρευση εισόδου της Αυτοκράτειρας στον ναό με το κατέβασμα μιας παράστασης ? Υπάρχουν στην πατερική παράδοση κείμενα που να ζητούν το κατέβασμα μιας βλάσφημης παράστασης ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος που έγραψε τα σημερινά σχόλια 2:51 μ.μ. και 3:08 μ.μ. δεν ξέρουμε αν είναι από τους αντίχριστους που θέλουν να βλέπουν τον Θεό να βλασφημείται και τους χριστιανούς υπνωτισμένους χωρίς πίστη και αγάπη στο Θεό να κάθονται με γαϊδουρινή αδιαφορία και να βλέπουν να βλασφημείται. Δεν ξέρουμε ποιού συμφέροντα υπηρετεί και αν τον έβαλαν κάποιοι να ρίξει καπνό ψευτοπροοδευτισμού, τώρα που γίνεται προσπάθεια να ξεσηκωθούν οι χριστιανοί απέναντι στις βλασφημίες.

Αυτά που γράφει είναι εκτός Χριστιανικού πνεύματος και εκτός κάθε λογικής.

Ο ίδιος θα ήθελε σε θέατρο να εμπαίζεται ο πατέρας του σαν ανώμαλος και αλήτης και η μάνα του σαν πόρνη και κλέφτρα; Ναί ή όχι;

Είναι δικαίωμα του καθενός να βρίζει και να βλασφημάει μέσα από την τέχνη, τον Θεό; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.
Η τέχνη έχει και όρια! Δεν μπορεί να προσβάλλει ούτε λίγο τον Θεό. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να Τον βλασφημάει αισχρά.


Έλληνας Στερεοελλαδίτης

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά γιατί τρέμει τόσο πολύ ο ανώνυμος 3:08 μ.μ. μήπως ξεσηκωθούν μερικές εκατοντάδες Χριστιανοί και διαμαρτυρηθούν;

Δεν του φθάνουν τα 10 εκατομμύρια που δεν αντιδρούν στις ανήκουστες βλασφημίες του Θεού;

Τους θέλει όλους τους Έλληνες να προκαλούν την οργή του Θεού με την αδιαφορία τους στις βλασφημίες;;

Αυτό δεν είναι ολοκληρωτισμός;

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SCRIPTA MANENT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Υπάρχουν στην πατερική παράδοση κείμενα που να ζητούν το κατέβασμα μιας βλάσφημης παράστασης ?"

Είναι φανερό ότι ο ανώνυμος που συνεχίζει να προκαλεί, έμαθε απλά μια "καραμέλα" και την πιπιλίζει. Χωρίς να έχει ιδέα, σε κάθε τι επικαλείται τάχα ότι "οι πατέρες σε αντίστοιχη περίπτωση δεν αντέδρασαν".
Αν είχε διαβάσει Ιερό Χρυσόστομο, θα έβλεπε αν αντιδρούσε στα θέατρα και στον ιππόδρομο και πόσο σκληρά μιλούσε στο ποίμνιο για να τους συνετίσει.

SCRIPTA MANENT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Σύλλογο Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (που σχετίζεται με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου):

Νομίζουμε γνωρίζετε ότι με τις μικρές μας δυνάμεις στηρίξαμε την Μονή Εσφιγμένου στον άδικο και ανελέητο διωγμό που συνεχίζει να βιώνει.
Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν οι διωγμοί συνεχίζονται.
Οφείλαμε να το κάνουμε και το κάνουμε διαρκώς.

Σας βεβαιώνουμε σχόλια για την "απουσία" της Εσφιγμένου κυκλοφορούν, οπότε ίσως μέσω της δημοσιοποίησης τους, δόθηκε η ευκαιρία να φανεί και δημόσια ότι συνεχίζει να δίνει το παρόν σε όλα τα καλέσματα αγώνος. Έστω με 5-10 άτομα αν μπορεί να στηρίζει κάθε προσπάθεια ο καθένας, η φωνή του λαού γίνεται οργή, αφυπνίζει συνειδήσεις και δυσκολεύει τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Σας βεβαιώνουμε ότι -αν και πικραμένοι από λάθη του ηγουμένου Μεθόδιου- συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε. Δεν το αναφέρουμε ως "χάρη" που σας κάνουμε αλλά ως χρέος.
Συνεχίζουμε να σηκώνουμε την σημαία "Ορθοδοξία Ή Θάνατος".

Ανώνυμος είπε...

"Αν είχε διαβάσει Ιερό Χρυσόστομο, θα έβλεπε αν αντιδρούσε στα θέατρα και στον ιππόδρομο και πόσο σκληρά μιλούσε στο ποίμνιο για να τους συνετίσει."

Eπαναλαμβάνω ο Χρυσόστομος γράφει να μην πηγαίνουν οι χριστιανοί όχι να απαγορευτούν. Το ίδιο ισχύει και για την πατερική αντιμετώπιση των Καρναβαλιών. Άλλο πράγμα το "Οι χριστιανοί να μην πηγαίνουν στα Καρναβάλια και σε βλάσφημα ειδωλολατρικά θεάματα" και άλλο το "πρέπει να απαγορευτούν". Διότι η Εκκλησία μόνο με τα μέλη της μπορεί να ασχοληθεί. Δεν έχει καμία δουλειά να απαγορέψει σε ένα μη μέλος της να παρακολουθήσει μια βλάσφημη παράσταση.

SCRIPTA MANENT είπε...

Αλλο τα καρναβάλια το θέατρο, ο ιππόδρομος τα καζίνο κλπ
και άλλο να βλαστημάς την πίστι των υπολοίπων ειτε χριστιανών ειτε μουσουλμάνων

Orthodox True είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο θρασύτατος ανώνυμος που στηρίζει την ασυδοσία της βλασφημίας και πιάνει στο στόμα του τον άγιο Χρυσόστομο, έχει διαβάσει τί λέγει ο άγιος Χρυσόστομος για την βλασφημία;
Άλλο πράγμα οι ιππόδρομοι και τα θέατρα που παίζουν διάφορες άσχετες παραστάσεις και άλλο η δημόσια βλασφημία. Τώρα έχουμε να κάνουμε δημόσια βλασφημία και όχι με άσχετες θεατρικές παραστάσεις και με ιππόδρομους.

Γιατί τα μπερδεύει τόσο δόλια μεταξύ τους; ;;; ;;;

Ανώνυμος είπε...

Έχετε στην παρούσα ανακοίνωση
Σάββατο 24/2 18:00 και 21:00
Κυριακή 25/2 17:30

Σήμερα είναι 17/2 και αύριο 18/2
μήπως πρέπει να το διορθώσετε;

Ανώνυμος είπε...

AΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Την νύκτα της 13ης προς την 14ην Αυγούστου εδόθη μια χηρά μαρτυρία και ομολογία. 80 περίπου χριστιανοί, μη υποφέροντες τον εκτραχηλισμόν του λεγομένου καλλιτεχνικού κόσμου, και μη θέλοντες να καταντήση αυτός ο τόπος εν απέραντον χαμαιτυπείον, προπαντων δε λυπούμενοι την νέαν γενεάν, η οποία δημοσία διά του κινηματογράφου και του θεάτρου λαμβάνει μαθήματα διαφθοράς και ασεβείας, προέβησαν εις μίαν ηρωικήν πράξιν. Ηγόρασαν εισιτήρια, εισήλθον εις το εν Αθήναις θέατρον Μπουρνέλλη, όπου επαίζετο πορνικόν, κιναιδικόν και ασεβές έργον, περί του οποίου γράφομεν και ανωτέρω, και προς το τέλος του εργου, όπου διεκωμωδείτο ο Θεός και παρωδείτο το Σύμβολον της Πίστεως, εφώναξαν στεντορεία τη φωνή "Αίσχος" και έλεγον: "όχι να εξευτελίζουν και την Πίστιν! Όχι να διαλύουν τα πάντα"! Ο περισσότερος λαός μας, παρ όλας τας αμοραλιστικάς και αθειστικάς θεωρίας, πραγματικάς πλύσεις εγκεφάλων διά των συγχρόνων μέσων, και παρ όλα τα σκάνδαλα αναξίων εκπροσώπων του Κράτους και της Εκκλησίας, εις τα βάθη του διατηρεί ακόμη φιλότιμον και ζώπυρα ηθικής και πίστεως.
Η παράστασις του ελεεινού θεατρικού έργου διεκόπη. Καταφθάσασα δε η Αστυνομία, -μέρτυς και αυτή εν μέσω της αντιφατικής και εγκληματικής γενεάς-, εκράτησε τέσσαρα πρόσωπα εκ των αποδοκιμασάντων το έργον, ηκολούθουν δε και άλλα τέσσαρα τελείως οικειοθελώς, διά να δώσουν και ενώπιον της Αστυνομίας και ενώπιον των δικαστηρίων, όπου παρεπέμφθησαν κατόπιν μηνύσεως του θιασάρχου κ.Π...,την μαρτυρίαν της χριστιανικής και εθνικής των συνειδήσεως.
Εν τω μεταξύ οι κ.κ. ηθοποιοί, ενώ κατ αρχάς ετρομοκρατήθησαν προ της ιεράς οργής και αγανακτήσεως τόσου πλήθους θεατών και απεσύρθησαν εκ της σκηνής και εκρύπτοντο ως ο Αδάμ εν τω παραδείσω , βλέποντες κατόπιν, ότι οι χριστιανοί περιορίζοντο μόνον εις φωνάς, ώρμησαν ομοθυμαδόν εναντίον των και επροπηλάκισαν άνδρας και γυναίκας , υβρίζοντες αυτούς και τον Θεόν κατά τον χυδαιότερον τρόπον , και αποδεικνύοντες και δι αυτού του τρόπου ποίαν σχέσιν έχει η "καλλιτεχνία" των προς αυτό που λέγεται "πνευματικός άνθρωπος".
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1975

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ
"Τέλος κάμνομεν δημοσίαν την δήλωσιν. Ότι εάν παρ όλας τας αναφοράς, τα υπομνήματα, τας διαμαρτυρίας των Συλλόγων, ουδέν γίνη, τότε ο Σύλλογος "Μέγας Αθανάσιος" έχει την απόφασιν να βαδίση ριζοσπαστικήν γραμμήν. Το κακόν, προκλητικόν, σκανδαλώδες, ανυπόφορον καταστάν θα αντιμετωπίση άλλην κατάστασιν. Μετά τα ήπια μέσα θα υψωθή, ναι θα υψωθή ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΝ.Δεν θα το κρατήσουν, ως θα έδει, αρχιερείς και θεολόγοι και ιεροκήρυκες. Θα το κρατήση ο λαός, ο ευσεβής λαός. Αυτός, όσον ολίγος και αν είνε, αυτός είναι ο φρουρός των Νόμων, των γραπτών και των αγράφων. Αυτός είναι ο φρουρός της Πίστεως και της Ηθικής. Εις αυτόν, κατά το τελευταίον άρθρον του Ελληνικού Συντάγματος, εις τον πατρωτισμόν αυτού αφιερούται η τήρησις του Συντάγματος και το Σύνταγμα δεν λέγει,ίνα η Ελλάς γίνη Χόλλυγουντ...Ναι! Ο λαός θα υψώση το φραγγέλιον και θα ακουσθή η φωνή του, φωνή Θεού, λέγουσα.
-Μη ποιείτε την Ελλάδα οίκον αισχρού εμπορίου και τα μνήματα αυτής σπήλαια γκαγκστερικών ταινιών και εγκλημάτων...
-Αλλά πριν φθάσωμεν εις τα άκρα, ας ελπίσωμεν εις την διά "νομίμων και κανονικών μέσων" διόρθωσιν του κακού. Ο Κύριος βοηθός!
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 1953

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή λογικό είναι σε κάθε χώρο να υπάρχουν διενέξεις ή παρεξηγήσεις της στάσης του καθενός, παρακαλούμε αν συμφωνείτε να διαγραφούν όλα τα σχετικά σχόλια και οι αναφορές σε εσφιγμένου.

Δεν νομίζουμε ότι σχετίζεται άμεσα με το θέμα της ανάρτησης. Εφόσον δίνουν το παρόν και στηρίζουν το κάλεσμα, δεν τίθεται θέμα.

SCRIPTA MANENT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν η διαμαρτυρία σημερα ήτανε καλή, παρολο που ειμασταν 80-100 άτομα, ελπίζω αυριο περισσοτεροι
Χαρηκα τον Πάτερ Κλεομενη με την σημερινη σταση του και του το ειπα
Εγινε αρκετη προσευχή και αναγνωση των Χαιρετισμών, μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν θα ειχανε μυρισει ξανά τόσο λιβάνι στη ζωή τους, μαστουριασαν από ...λιβανι
Μοιραστηκαν και ενημερωτικα φυλλαδια, σε ολους τους περαστικους, ακομα και σε δυνητικους θεατες

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Και για να ξεκαθαρισω και κατι, οι αιρετικες κι επικινδυνες θεωριες δεν ειναι αποδεκτες επι συνολου στην Ιερά Συνοδο, υπάρχουνε γηραιοί Επισκοποι που διαφωνουν αλλα δυστυχως σιωπουν, ουτε οι περισσοτερες ειναι επισημα διατυπωμενες επι Συνολου.
Οσο ομως δεν υπαρχουνε αντιδρασεις και πρωτοβουλιες απο Ιερωμενους και Μοναχούς (κι οχι να αναγκαζομαστε εμεις οι λαϊκοι να μιλαμε), τόσο θα συνεχιζεται ο κατηφορος

Σταύρος Τάκας

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΟΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ .
ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΘΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SCRIPTA MANENT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SCRIPTA MANENT είπε...

Τώρα ειδα την προτροπή για κατέβασμα των σχολίων
Απο εμένα κατεβάστε τα κανενα θέμα
εχω σοβαρότερα πραγματα να ασχοληθω

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μετά από σύμφωνη γνώμη και των 2 πλευρών διαγράφτηκαν αμοιβαία τα σχόλια.
Αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον οι εσωτερικές διαμάχες, παρά μόνον τον εχθρό.

Η μάχη είναι μπροστά μας και θα διαρκέσει μέχρι και το Πάσχα. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να δώσει ο καθένας την μαρτυρία του.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργα και ύποπτα τα σχόλια που στηρίζουν την παράνομη βλασφημία των Θείων! Και φέρνουν και σαν υποστηρικτή τους τον.... ιερό Χρυσόστομο !!!!!!!!
Τον ιερό Χρυσόστομο τουλάχιστον να μην τον χρησιμοποιούν αφού ο άγιος ήταν αυστηρός απέναντι στις βλασφημίες και επέτρεπε ακόμα και το κτύπημα του βλάσφημου που δεν διορθώνεται.

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=Q1GMzZYWOKA

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να γράψετε για τον γέροντα Εφραίμ Αμερικής και τους οικουμενιστές για να ενημερωθούμε;

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό λόγο σβήνετε τα σχόλια? Γιατί αφήνετε τον κόσμο στο σκοτάδι? Αφήστε να δούμε τον διάλογο. Αυτά σας μάθανε?

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μόνο 80-100 ατομα σήμερα κι ακόμα λιγότερο ράσο.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Πήγα το Σάββατο απο τις 19:00 μέχρι τις 21:00 περίπου,διαβάζοντας το Σενάριο της Θεατρικής "Υπερπαραγωγής" κατάλαβα ότι είναι Στρεβλωτικό το όλο θέμα,οπότε αποφάσισα να κατέβω για όσο μπορούσα.Θεώρησα ότι είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω μιας και Δεν είχα κατέβει στο άλλο Πραγματικά Εκτρωματικό Corpus Christ το 2012 στο Θέατρο Χυτήριο-πριν αρκετά Χρόνια είχα Παρακολουθήσει σαν θεατής τότε το Έργο Τελευταίος Πειρασμός στο Κινηματογράφο ΙDEAL,Περισσότερο απο Περιέργεια γιατί είχα ακούσει Πάρα Πολλά+την Διαφήμιση που του είχε γίνει(απλά ήθελα να δω τι λέει για να ξέρω).Έχω αρκετές Παθογένειες+ελαττώματα σε συνδυασμό με κάποιες αντιλήψεις Αθεΐας-Αμφιβολίας περί Θεού Παλιότερα..οπότε όλα αυτά Δημιούργησαν ένα Εκρηκτικό Μείγμα Μέσα μου (θες να το πεις Συνείδηση-θες να το ονομάσεις Έλεγχο Συνειδησιακό-πες το θεό δεν ξέρω...ονομασέ το όπως νομίζεις...πάντως η ταμπακιέρα είναι ότι πήγα)Παρατήρησα πολλούς Ανθρώπους που περνάγανε άλλοι Εντελώς Αδιάφοροι-Άλλοι με Ειρωνικά Χαμόγελα..,κάποιοι "Τραβάγανε" βίντεο ή Φωτό τους Συγκεντρωμένους...υπήρξαν κάποιοι Λεκτικοί διαξιφιμησμοί...και με κάποιους θεατές+μερίδα Συγκεντρωμένων...Κάποιοι ήταν πιο ήπιοι άλλοι πιο Υπερ-ορθόδοξοι/Πιστοί;; κατά άλλους Φανατικοί..;; δεν ξέρω..αυτό που γνωρίζω είναι ότι Φωνάζοντας/Κραυγάζοντας κατά των Θεατών αντιστρέφεις αυτό που θέλεις να πετύχεις-γιατί πολύ απλά Πετυχαίνεις το Αντίθετο απο το να τους φέρεις στο Φιλότιμο(αν κάποιος έχει) τους κάνεις να λειτουργούν ενάντια σε Εκκλησία/θεό να σε χαραχτηρίζουν Χριστιανοταλιμπάν κτλ.Μπορεί να έχω λάθος-ίσως και όχι το σίγουρο είναι ότι εγώ κατέβηκα για την Προσβολή στο Πρόσωπο του Χριστού και γνωρίζοντας ότι έχω κάμποσες Παθογένειες τις οποίες σκεφτόμουνα όσο ήμουνα εκεί μαζί με διάφορα Βιώματα...άρα Δεν είμαι καλύτερος απο Συγκεντρωμένους ή τους θεατές για να τους Φωνάξω σαν Υπέρ-Ορθόδοξος ή Καλύτερος Άνθρωπος.Καλή Σαρακοστή! Κάτι τελευταίο αλλά όχι Ασήμαντο αν έπαιζε αντίστοιχο Θεατρικό ή Κινηματογραφικό Έργο για τον Μωάμεθ...η οποιαδήποτε Πόλη-θα είχε ΚΑΕΙ..Όσον αφορά τους Ηθοποιούς-Σκηνοθέτη-Θεατές στην Καλύτερη των Περιπτώσεων θα τους είχαν δώσει στο Χέρι τα κεφάλια ή τα Πόδια τους...απλά για να καταλάβουμε ΠΡΑΚΤΙΚΑ τις Διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

στημένα όλα από μυαλά σατανικά για να δουν αντιδράσεις; μάλλον όχι, για να μας πονέσουν να μας λαβώσουν θανάσιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, είναι σαδιστές, γι αυτό επιλέγουν παραμονές νηστείας για να φύγει το μυαλό απ την δοξολογία Θεού και την πνευματική πορεία και να γεμίζουμε τοξικά αισθήματα όπως θυμό, οργή κλπ αυτοί χαίρονται βλέποντας αντιδράσεις παρόμοιες, το καλύτερο όπλο είναι η χρήση των όπλων τους, ομαδικές μηνύσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο και αν ξαναπαίξουν σε παρόμοια παράνομα σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους έργα, θα το ξανασκεφτούν και θα ξέρουν και τί θα επακολουθήσει δηλαδή δικαστήρια, κανείς δεν θέλει να χτίσει καριέρα μέσα από δικαστικές αίθουσες επειδή παρανόμησε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους εε;;; ομαδικές μηνύσεις βροχή

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να εχουνε αποτελεσμα οι μηνυσεις, αν κι οι πληροφορίες μου λενε οτι ειναι δυσκολο αυτο. Ισως τωρα που ανακατευτηκαν σε μηνυσεις καποιοι Δεσποταδες της κρατουσας (για να δειξουνε οτι κατι κανουνε στα "αναιμακτα" θέματα...), να υπαρχουνε περισσοτερες πιθανοτητες. Σε καμια περιπτωση ομως δεν παρασυρομαστε και δεν σταματαμε να διαδιδουμε τη συμμετοχη στις συγκεντρωσεις διαμαρτυριας
Διαβασα και για συγκεντρωση εναντια στο μαθημα των θρησκευτικων στα Προπυλαια (διπλα δηλαδη στο ΑΚΡΟΠΟΛ) την επομενη Κυριακη 04/03. Συμμετεχουνε Π.Ε.Θ. , Εστια Πατερικων Μελετων κ.α. δυστυχώς επίσης "αναιμακτων" αντιδρασεων
Έναρξη συγκεντρωσης στις 13.00 και λογικά σε κανά τριωρο το πολυ, μετα τις ομιλιες, θα φυγουνε για πορεια στο Συνταγμα
Ενω δηλαδη οι διαμαρτυρια στο ΑΚΡΟΠΟΛ ξεκιναει στις 17.00
Δεν θα μπορουσανε να ξεκινησουνε λιγο αργοτερα και να περασουνε κι απ το ΑΚΡΟΠΟΛ ;
Σκεφτείτε να μαζευτουνε 200-300 Πιστοί κι αρκετοί Ιερωμενοι (προς χειροκρότημα)και να μην περάσουνε από διπλα, που βλασφημείται ο Κυριος...
Και ολοι οι διοργανωτες ειναι ενημερωμενοι περι ΑΚΡΟΠΟΛ....
Λυπαμαι πραγματικα για τις εκφρασεις που χρησιμοποιώ κι ελπιζω να λυπηθουνε και εκεινοι για το χαλι τους και να μας δειξουνε αλλες συμπεριφορες

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Οι ανωτερω εκφρασεις ειναι για ΠΕΘ και Χριστιανικους Συλλόγους. Για τους λοιπους διοργανωτές, όπως είναι οι Σύλλογοι πολυτεκνων, δεν γνωριζω και πιθανολογω οτι απλα ακολουθουνε το προγραμμα των αλλων.
Οποιος εχει καποια προσβαση σε αυτους, ας επικοινωνησει μαζι τους. Αντι να φυγουνε απο την αλλη μερια για πορεια στο Συνταγμα, να πανε προς τα κατω 100μ που ειναι το ΑΚΡΟΠΟΛ
Η ανακοίνωσή τους φαινεται εδω
http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/02/4318.html

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σιγά μην πάνε!

Ανώνυμος είπε...

Αθηναιες αθηναιοι εσεις που πονατε για την πιστη μας ευχομαι καλη δυναμη εμεις δυστυχως ειμαστε μακρια εκτοςαν οι ενοριες διοργανωναν καθοδο με πουλμαν. Αλλα δυστυΧως

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.