" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

"Πατριωτικά κόμματα", "Απόστρατοι" και "Πανεπιστημιακοί": Οι νέες(;) εφεδρείες του συστήματος. Μελέτη Περίπτωσης (case study): "Φαήλος Κρανιδιώτης"και "Κυριάκος Βελόπουλος". Σχόλια


Οι νέες(;) εφεδρείες του συστήματος

Ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια αφορά τις εφεδρείες που φροντίζει να διατηρεί το σύστημα, εξασφαλίζοντας στα πιόνια του μια άνετη ζωή σε μια πανεπιστημιακή έδρα, από όπου τα ανασύρει όταν πρόκειται να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στον πανεπιστημιακό και ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο. Παρατηρείται και στον χώρο των ενστόλων, όπου το σύστημα φροντίζει να έχει τα πιόνια του, τους εξασφαλίζει την προβολή τους αλλά και ακαδημαϊκές περγαμηνές και τίτλους προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ τους, και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να τα αξιοποιήσει.


Όσο περνάει ο καιρός και το σύστημα ανησυχεί για έξαρση του πατριωτικού φρονήματος, τόσο θα ανασύρει αυτές τις εφεδρείες από την αποστρατεία τους

Ξαφνικά, θα βρίσκονται να έχουν ηγετικό ρόλο σαν κάποιο χέρι να οργάνωσε την τοποθέτησή τους σε ένα βάθρο και θα αποπειραθούν να ποδηγετήσουν τους ανυποψίαστους.


Εφιστούμε την προσοχή σε αυτά τα φαινόμενα και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να υπενθυμίσουμε τα λόγια μας στους αφελείς.






1η Μελέτη Περίπτωσης  (case study): "Φαήλος Κρανιδιώτης"



Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης
με αφορμή τα πολύνεκρα επεισόδια για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Χαμάς, ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση και ψυχοπαίδι του Ερντογάν, με ασπίδα γυναικόπαιδα, προσπάθησε να καταλύσει τα σύνορα του Ισραήλ.
Η ευθύνη για τα θύματα ανήκει στην ηγεσία της Χαμάς που διακηρύσσει πως «θα περάσουμε και θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Εβραίων».

Η Νέα Δεξιά 
επαναλαμβάνει την θέση της πως πρέπει να μεταφερθεί και η Ελληνική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και πως πρέπει να εμβαθύνουμε τις σχέσεις συμμαχίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, καθώς αυτό επιβάλλουν τα κοινά μας εθνικά συμφέροντα». .




2η Μελέτη Περίπτωσης (case study): Κυριάκος Βελόπουλος


Δεν ξέρω γιατί πρέπει να παίρνω το μέρος κάποιου με συναίσθημα και όχι με λογική!Στις διεθνείς σχέσεις οι ηγέτες προτάσσουν την λογική έγραψε ο Θουκυδίδης!Αναφέρομαι στην κόντρα Ισραήλ -Παλαιστίνης !Κάποια στιγμή να δούμε το Εθνικό συμφέρον ως χώρα που είναι Ισραήλ @ellinikilisi





Σχόλιο 1ο (από εδώ):
Αυτή η ιστορία με τον λεγόμενο… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», που πρόκειται να δημιουργηθεί προσεχώς από τα διάφορα ρετάλια της ελαφροδεξιάς, έχει μεγάλο βάθος!
Και πολλούς και ισχυρούς διεθνείς προστάτες!

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που δύο εκ των… πυλώνων του μελλοντικού «εθνοσωτήριου» μορφώματος εκδηλώθηκαν υπέρ των σφαγέων του Ισραήλ, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Εξετάσεις δίνουν στους παγκόσμιους αφέντες, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν! Απομονώστε τους!




Σχόλιο 2ο (οΠαιδαγωγός):
Όσο η Νέα Τάξη διαπιστώνει το ρεύμα των Ελλήνων προς τον πατριωτισμό-εθνικισμό (παρά την απίστευτη προπαγάνδα τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και στα σχολεία τα τελευταία 30 χρόνια), 
τόσο θα επιστρατεύει κάθε είδους υπηρέτες της για να δημιουργήσουν "πατριωτικά" κόμματα.

Ένστολοι που για δεκαετίες παρακαλούσαν πολιτικούς για να πιάσουν μια βολική μετάθεση ή μια καλή θέση (γι αυτό και ως στρατιωτικοί ικανοποιούσαν και οι ίδιοι ότι ρουσφέτια τους ζητούσαν), δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια και τίποτε δεν πρέπει να περιμένουμε από αυτούς.

Κάθε είδους λαμόγια, "πουλάνε" πατριωτισμό για να υφαρπάξουν τις ψήφους μας.
Γεμίσαμε πατριώτες και "καλούς χριστιανούς". 

Αντίστοιχα κάποιοι θρησκευτικοί σύλλογοι, παριστάνουν ότι ΔΕΝ βλέπουν την προδοσία πίστεως και κάθε φορά, τις κρίσιμες στιγμές, ασχολούνται με ανεπίκαιρα θέματα 
Ας καταλάβουν ότι κάποιοι ΔΕΝ τρώμε κουτόχορτο. Αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούν και τα ¨προβατάκια" τους. Και μετά θα συνεχίζουν να "γλείφουν" την εξουσία για να εξασφαλίσουν κονδύλια για να καλύψουν τον ΕΝΦΙΑ για τις εγκαταστάσεις τους.


ΥΓ. Στη μνήμη μας παραμένει η αυθόρμητη ερώτηση ενός παραβρισκομένου προς τους εκπροσώπους ενός νέου (άλλου) κόμματος στο Βόλο (που αυτοπαρουσιαζόταν ως πατριωτικό και κυρίως ορθόδοξο):

"Τι γνώμη έχετε για τον Οικουμενισμό;"
Η απάντηση του "Προέδρου":
"Τι είναι Οικουμενισμός;"
Ο ανυποψίαστος πιστός απαντά: "Καλά, δεν ξέρετε ποιοι μητροπολίτες είναι οικουμενιστές, να πχ ..."
για να τον διακόψει αμέσως ο "Πρόεδρος":
-"Μη λες ονόματα, μη λες ονόματα"!
Τέτοιο "θάρρος"...!


Μετά επενέβησαν κάποιοι πιο έξυπνοι από το πάνελ ρωτώντας ρητορικά: "μα, είμαστε εμείς οικουμενιστές;"

Ε λοιπόν ΝΑΙ
Αφού με σκοπιμότητα παριστάνετε ότι ΔΕΝ γνωρίζετε τι συμβαίνει και ΔΕΝ αντιδράτε στην αίρεση ΕΙΣΤΕ συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Δεν σας εμπιστευόμαστε.



Σχόλιο 3ο (οΠαιδαγωγός):
Αυθόρμητα φυσικά προκύπτει το ερώτημα: Και τι να ψηφίσουμε;

Το ερώτημα είναι λάθος. Όποιον και αν ψηφίσεις μία φορά στα 4 χρόνια, ελάχιστα θα αλλάξουν. 
Η εξουσία φθείρει και άνθρωποι με πραγματικά αγνά ελατήρια πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση. Κανείς τους δεν θα εμπλακεί σε κομματικές δομές που ο μόνος τρόπος να "ανέλθεις" είναι να τραβήξεις τις καρέκλες των πιο ικανών.

Αντί λοιπόν να αναμένουμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει, ας αναλάβουμε προσωπικά τις ευθύνες μας, ας αντιδρούμε άμεσα οι ίδιοι σε ΚΑΘΕ προδοσία, σε ΚΑΘΕ λάθος. 
Αν δεν μας δουν οργισμένους έξω από τα γραφεία τους, αν δεν ακούσουν την ανάσα μας έξω από την πόρτα τους, ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει το ξεπούλημα.  Τόσο στην πολιτική όσο και στην εκκλησία μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΠΑΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΑΔΑ ...ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΨΗΦΟ ΝΑ ...ΣΩΘΕΙ. ΑΚΟΥ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΡΩΤΑΣ! όχι τι να πθηφίθω καλέ; ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ σιχαμεροΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ , ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ, ΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΚΑΤΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΒΡΩΜΟΜΑΓΑΖΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΛΟΙΩΔΤΖΑΜΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΙ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕΣ; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.