" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; ΣΕΙΣΜΟΣ; (καταστροφικός) ΛΙΜΟΣ; (θανατηφόρα πείνα) ΠΟΛΕΜΟΣ; (εισβολή εχθρών)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Εθνικό πένθος και προβληματισμός... 

Ας προβληματιστούμε γι'αυτή τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
(της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική που ξεκίνησε στις 23/7/2018 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όπου μαζί με τους αγνοούμενους ξεπερνούν κατά πολύ τους 100), όπως και για τις άλλες μεγάλες καταστροφές (θανατηφόρες πλημμύρες) σε λιγότερο από ένα χρόνο στην πατρίδα μας. 


Μια εθνική τραγωδία, λίγο μετά τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
απέναντι στην Ελληνική Ιστορία και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, απέναντι στο ξεπούλημα των Ιερών και των Όσιων της Πατρίδας μας και της ελληνικής τιμημένης γης. 


Καταστροφές που διαδέχονται η μία την άλλη,
με ασυνήθιστη συχνότητα και εποχικότητα, με ασυνήθιστη εναλλαγή ανάστροφων φαινομένων (καύσωνες - καταιγίδες). 

Ακόμη και με τεχνητά μέσα εάν γίνονται όλα αυτά (όπως κάποιοι τεκμηριώνουν), ακόμη κι έτσι, το ερώτημα είναι ένα: 
ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΘΕΟΣ;
Μήπως αποσύρει σταδιακά, ή έχει ήδη αποσύρει την προστασία Του από τη χώρα ο Θεός;
Κι αν είναι όντως έτσι, τότε 




ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; 
ΣΕΙΣΜΟΣ;(καταστροφικός) 
ΛΙΜΟΣ; (θανατηφόρα πείνα) 
ΠΟΛΕΜΟΣ; (εισβολή εχθρών) 


Την απάντηση τη βρίσκουμε στο Λόγο του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στους Αγίους της Εκκλησίας μας, αλλά και σε πολλά παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη έως σήμερα, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου ένα Έθνος ξεχνάει το Θεό, με αποτέλεσμα να βιώνει στη συνέχεια την εγκατάλειψη από τον Θεό, αφού με τον τρόπο ζωής του, το έθνος αυτό, ή ακόμη και μεμονωμένες πόλεις (π.χ. Σόδομα και Γόμορρα) περιφρονούσαν το Θεό, διαπράττοντας μεγάλα αμαρτήματα ως κοινωνία και προκαλώντας στην ουσία τον Θεό να τους εγκαταλείψει. 
Διαβάζουμε λοιπόν στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, το Λόγο του Χριστού (κεφ.11, στ.20,23,24): "Τότε άρχισε ο Ιησούς να ελέγχει και να επιτιμά με δριμύτητα τις πόλεις στις οποίες είχαν γίνει ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ και οι οποίες, παρ' όλα αυτά, ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ..
Και συ, Καπερναούμ, που ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΑ ΩΣ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ και εξυψώθηκες για τούτο έως τον ουρανό, θα κρημνισθείς βαθύτατα μέχρι τον Άδη, διότι εάν τα μεγάλα θαύματα, που έγιναν σε σένα, είχαν γίνει στα διεφθαρμένα Σόδομα, οι κάτοικοι θα μετανοούσαν και δεν θα καταστρέφονταν, αλλά θα έμεναν μέχρι σήμερα. Πλην, σας λέω και τούτο• ότι η θέση και η τιμωρία των Σοδόμων κατά την μεγάλη ημέρα της Κρίσεως θα είναι περισσότερο υποφερτή, παρά η δική σας.” 



ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ: 
- Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, για να παιδαγωγηθεί. -
Πάνε να εξαφανίσουν ένα Ορθόδοξο Έθνος. - Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. «Μάς κάνει κακό, λένε.Πρέπει να την εξαφανίσουμε».
-Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΝΟΜΟ. ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
- ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ.

 ------------------------------------------ 


Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ψηφιστεί στην Ελλάδα πλήθος Αντίχριστων Νόμων, από την καθιέρωση του πολιτικού γάμου, τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων (300.000 φόνοι ετησίως στη χώρα) και άλλα πολλά, μέχρι που φτάσαμε σε ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ οι οποίοι ξηλώνουν με δαιμονική μανία οτιδήποτε Χριστιανικό στην Ελλάδα, ψηφίζοντας ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ: 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΕΛΙΚΑ 


Δυστυχώς όμως και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέδωσε σε ψηφίσματα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ, στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016. 


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... 


Σχόλιο:
Πόσες φορές καταντήσαμε "γραφικοί", καλώντας σας να αντιδράσουμε;

Βλάσφημα θεατρικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 
παρελάσεις ομοφυλοφίλων σε όλες τις μεγάλες πόλεις
σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων (αρχικά) και 
δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους στη συνέχεια 
(όλα τα παραπάνω πέρασαν χωρίς ΚΑΜΙΑ αντίδραση με απειροελάχιστες εξαιρέσεις 2-3 πατέρων που έδωσαν το παρόν),
εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις κάθε χρόνο χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως αντίδραση (μέχρι και ο "Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού" άλλαξε όνομα και τροποποίησε το επίμαχο φυλλάδιο με τίτλο "Εγώ το αγέννητο παιδί" για να μην φαίνεται με ποια εργαλεία σκοτώνουν κατά τις εκτρώσεις. Καμιά απολύτως αντίδραση έξω από γυναικολογικές κλινικές όπου σφάζονται καθημερινά αθώα ανυπεράσπιστα βρέφη (ενώ χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τους 100 που κάηκαν στις πυρκαγιές, ενώ για τα αγέννητα παιδιά που καίγονται με αλάτι ή σφάζονται κομματιάζοντας τα μέλη τους ή το κρανίο τους, τσιμουδιά) 
συνεχιζόμενες προδοσίες στα εθνικά θέματα,
λαθρομετανάστες-ισλαμοποίηση,
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ προδοσία της Ορθοδοξίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης και 
ΔΙΩΞΕΙΣ όσως απειροελαχίστων ευλαβών πατέρων αντέδρασαν.

«Ιδού αφίεται υμίν ο οίκος υμών έρημος»!.
Προειδοποιήσαμε ότι
έρχονται οι 10 πληγές ...
Δεν μας πιστέψατε.

Όταν διαπιστώσετε ότι σας εγκατέλειψαν οι ψευδοΘεοί σας (είτε κάθονται σε υπουργική καρέκλα είτε φοράνε μήτρα και εγκόλπιο) ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ είπε...

Άδελφοί μου,,,,Οὐαὶ τῷ κόσμῳ ἀπὸ τῶν σκανδάλων· ἀνάγκη γάρ ἐστιν ἐλθεῖν τὰ σκάνδαλα· πλὴν οὐαὶ τῷ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται.

Καί αύτό διότι....."Ὁ μή ὤν μετ᾽ ἐμοῦ κατ᾽ ἐμοῦ ἐστι, καί ὁ μή συνάγων μετ᾽ ἐμοῦ σκορπίζει", λέγει ὁ Κύριος.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.