" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Μητσοτάκης ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ κράτος "Βόρεια Μακεδονία", "ΒορειοΜακεδονική" γλώσσα και "ΒορειοΜακεδονική" εθνικότητα! Βίντεο ντοκουμέντο.

Από τα μαθητικά μας χρόνια θυμόμασταν τον μαθητή τότε Χρήστο Νικολαΐδη.
Όταν ήταν στο 15μελές του σχολείου του, στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς, είχε τιμωρηθεί επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β.Ηπείρου.


Ο Χρήστος Νικολαΐδης, δημοσιογράφος σήμερα, έκανε χθες μια σημαντική ερώτηση στον πρόεδρο της ΝΔ (μέλος της λέσχης Bilderberg).

Τον ρώτησε λοιπόν ευθέως τι θα κάνει με το γειτονικό κράτος.     
Η ενημέρωση από τον ίδιο τον δημοσιογράφο (την είδαμε εδώ),  αφού έπλεξε φυσικά πρώτα το εγκώμιο του Μητσοτάκη (η δικαιολογία όταν ένας προδότης ομολογεί κατάματα την προδοσία του, είναι να τονίζουμε την ειλικρίνεια του!) :

Μία απάντηση που με απογοήτευσε...(Σημείωμα με την ευκαιρία της Συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη).
Ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο τον πρόεδρο της ΝΔ: εάν συμφωνεί με τη σύνθεση ονομασία της ΠΓΔΜ και εάν θα αγωνιστεί για να αποτραπεί. Με την απάντηση του ως δημοσιογράφος έβγαλα ένα συμπέρασμα. Ως πολίτης και Μακεδόνας πήρα μία τεράστια απογοήτευση!
Μίλησε για ρεαλισμό και για ανάγκη να επιλέγουμε τις μάχες που θα δώσουμε, καθώς πιστεύει αταλάντευτα πως η σύνθεση ονομασία, όσο κι αν προκαλεί αποστροφή είναι το μικρότερο κακό, σε σχέση με την "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας συνετός πολιτικός, καθώς απέφυγε τον δρόμο της μεγαλοστομίας, που θα του ήταν πολύ ευκολότερος. Απάντησε με ειλικρίνεια. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης της δικής του αλήθειας αντί να ανεβεί το κάγκελο του λαϊκισμού. Μπράβο του γιατί αυτό δείχνει συγκρότηση και σοβαρότητα. Είναι ωραίο να βλέπεις πολιτικούς που μπορούν και αντιστέκονται προτιμώντας την ουσία της θέσης τους από το χάιδεμα των αυτιών του ακροατηρίου. Θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να ξεστομίσει κάτι το ηρωικό τώρα για να κερδίσει τη συμπάθειες, ακόμη κι αν ήξερε πως στο μέλλον θα έπρεπε να το μαζέψει.  
Ως πολίτης όμως δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι άλλο από απογοήτευση για την απάντηση αυτή. Ποιος δεν την περίμενε άλλωστε. Από την εποχή του Ίωνα Δραγούμη το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών ήταν μέσα στον "ρεαλισμό" όταν επρόκειτο για τη Μακεδονία και τα δίκαια της. Αλλά δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ξεχνά κάτι. Ρεαλιστής πρέπει να είναι κάθε πολιτικός όταν μιλά για δείκτες, ΑΕΠ, φόρους, στατιστικές και άλλα ποταπά. Όταν μιλάει για την Πατρίδα δεν υπάρχει "ρεαλισμός", υπάρχει πάθος, καθήκον και διάθεση για αγώνα. Κανένας από όσους έκαναν την Πατρίδα μεγάλη δεν ήταν ρεαλιστής, πραγματιστής και συνετός.

το τι πρεσβεύει ο κ.Μητσοτάκης το συνοψίζει το ίδιο τοπικό ιστολόγιο (εδώ):


η ΝΔ αποδέχεται :
όνομα κράτους : Βόρεια Μακεδονία
εθνικότητα:        Βορειομακεδονική
γλώσσα:              Βορειομακεδονική
Προϊόντα:           Βορειομακεδονικό (κρασί κλπ)
ISO codes:          ΝΜ παντού (π.χ. το vecer.mk, γίνεται vecer.nm).
Η Ελλάδα διατηρεί το σκέτο "Μακεδονία" και κάθε προσδιορισμός ("μακεδονικός", "μακεδονική" "μακεδονικό", υπονοεί αποκλειστικά και μόνο ελληνικό προϊόν). 
Οτιδήποτε είναι Σκοπιανό, θα λέγεται μόνο "northmacedonian".

"ΝΑΙ στο Βόρεια Μακεδονία, στο Βορειομακεδόνες και στη Βορειομακεδονική γλώσσα,
όχι στο σκέτο Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα."


Την απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορίας, στους προδότες της πατρίδας θα δώσει ο Ελληνικός λαός. 
Προς το παρόν πήραν μια γεύση, πριν μία εβδομάδα:



Και για να μην μας περνάνε για "κάφρους", ακούστε κι αυτό:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Αργύρης μυλωνας είπε...

Ελα ρε;δεν το περιμενα απο αυτο το λιονταρι.Νομιζα θα τους παρει τα κεφαλια

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.