" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 1) Γκρεμίζοντας τον μύθο της «σφαγής» στη Σρεμπρένιτσα. 2) ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους Έλληνες Εθελοντές που πολέμησαν στη Βοσνία.

1ο μέρος:


Γκρεμίζοντας τον μύθο

της «σφαγής» στη Σρεμπρένιτσα

 

Ο Κυριάκος Καθάριος,
είχε πολεμήσει ως εθελοντής με τους Σέρβους της Βοσνίας.


Οι λιγοστοί Έλληνες εθελοντές, τόσο λόγω της δυσκολίας της γλώσσας, όσο κυρίως για να μαθαίνονται τα νέα όσων Ελλήνων βρίσκονται στο μέτωπο, ενώθηκαν κάποια στιγμή και συγκρότησαν την Ελληνική Εθελοντική Φρουρά Σερβίας, ώστε να βρίσκονται όλοι μαζί.



Ο Κυριάκος έχει γράψει το πολύ δυνατό μυθιστόρημα «Το ταξίδι ενός εθελοντή».
 
Επινοώντας συγγραφικά ένα τρίτο πρόσωπο, παρουσιάζει τη ζωή και τις περιπέτειες των Ελλήνων εθελοντών, τους οποίους αποκαλεί με τα μικρά τους ονόματα. 
Με την πολύ καλή του πένα, βοηθάει τον αναγνώστη να νοιώσει τις δυσκολίες για να φτάσεις μόνος μέχρι το μέτωπο (για να πολεμήσεις), τις δυσκολίες στα παγωμένα βουνά της Βοσνίας, τις ελλείψεις σε είδη, σκιαγραφούνται δεκάδες χαρακτήρες και περιγράφονται έντονα συναισθήματα και ατελείωτες περιπέτειες. 

Δεν είναι εύκολο να παίζεις τη ζωή σου κάθε μέρα κορώνα-γράμμα, ακόμη κι αν είναι σε μια σταθερή σκοπιά (οι καταδρομείς και οι snipers (=ελεύθεροι σκοπευτές) του αντίπαλου στρατοπέδου δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια). 
 
 
 
Συγκινητικές και οι περιγραφές του με το πόσο πολύτιμα αποδεικνύονται τα σκυλιά ως φύλακες στους πάγους κ στα χιόνια (μυρίζουν κάθε εχθρό που πλησιάζει ενώ ο κουρασμένος σκοπός που προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο, είναι απίθανο να αντιληφθεί τον θανάσιμο κίνδυνο).

Ο Κυριάκος Καθάριος σε μια (σπάνια) παρουσίαση του βιβλίου του, στην αίθουσα-πολυχώρο πολιτισμού «Δεσμοί Ελλήνων» στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ για την υποτιθέμενη «σφαγή» των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.
 
Σχόλιο opaidagogos: Ο πολυχώρος «Δεσμοί Ελλήνων» μετά από πολλές επιθέσεις από αναρχικούς, ΔΕΝ υφίσταται πλέον. 
Παραθέτουμε ενδεικτικά μια παλαιότερη φωτογραφία από το ιστολόγιο Αντιπαρακμή εδώ
με τα απομεινάρια μιας επιδρομής των «αγαπημένων παιδιών» του συστήματος,  που επεμβαίνουν (όταν δεν αρκεί το «μικρόφωνο» του δημοσιογράφου) για να φιμώσουν την αλήθεια:




Ο Κυριάκος Καθάριος επικαλείται ΔΕΚΑΔΕΣ μαρτυρίες ξένων παρατηρητών του ΟΗΕ ή στελεχών των κυανόκρανων που ήταν στην περιοχή, οι οποίοι μαρτυρούν ότι (αναφέρουμε συνοπτικά μερικά από όσα επημαίνει) :


- οι μουσουλμάνοι της Σρεμπρένιτσα δεν ήταν άοπλοι.

- Ήταν ένοπλοι που βρισκόταν στον ασφαλή θύλακα της Σρεμπρένιτσα και ήταν σε μεγάλο αριθμό μουτζαχεντίν, από Πακιστάν, Αφγανιστάν, από Ιράν, από Τσετσενία, τζιχαντιστές ακόμη και από τη Χεζμπολάχ και την Αλ Κάϊντα.   (30 χρόνια μετά, η «κόμπρα» που έθρεψε η Αμερική συνεχίζει για τα καλά ...)

 - στους μουσουλμάνους διοχετευόταν στρατιωτικός εξοπλισμός (όλμοι, αντιαρματικά, πύραυλοι Stinger) που έφτανε με αμερικανικά αεροπλάνα (C130 Hercules) στην Τούζλα τη νύχτα και στη συνέχεια μεταφερόταν στη Σρεμπρένιτσα μέσα από μυστικά περάσματα από τα βουνά

 - οι μουσουλμάνοι ένοπλοι έχαιραν της απόλυτης συγκάλυψης από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ ώστε να επιτίθενται καταδρομικά στα γειτονικά σερβικά χωριά, σφάζοντας, πυρπολώντας και λεηλατώντας και επιστρέφοντας στη συνέχεια πίσω στον «ασφαλή» τους θύλακα. 3.287 άμαχοι Σέρβοι (με δημοσιευμένα τα ονόματά τους) σκοτώθηκαν σε τέτοιες καταδρομικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Σρεμπρένιτσα (από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι) .

- 10.000 άμαχοι μουσουλμάνοι αποχώρησαν -με προτροπή και με την άδεια των Σέρβων- προς Τούζλα, πριν την τελική επίθεση.

- Σχεδόν 3000 από αυτούς που υποτίθεται «σκοτώθηκαν» στη «σφαγή» ψήφισαν στις επόμενες εκλογές του 1996!! Κι όμως ο ΟΑΣΕ παρά την καταγγελία ουδέποτε αναζήτησε τα στοιχεία των ψηφοφόρων και των εκλογικών καταλόγων.

- 2000 πτώματα θαμμένων στρατιωτών όντως βρέθηκαν στη Σρεμπρένιτσα αλλά ήταν το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων 3 ετών στην περιοχή.

 - οι υποτιθέμενοι Έλληνες που «συμμετείχαν» στη «σφαγή» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από 4 ελληνικές σημαίες που υψώθηκαν στη Σρεμπρένιτσα. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τον ίδιο τον Κυριάκο Καθάριο σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Έθνος (νομίζοντας ότι θα τόνωνε το ηθικό των Ελλήνων) και τελικά, χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκαν ως δήθεν «υποκλοπή» από το μέτωπο για να στοχοποιηθούν οι Έλληνες εθελοντές ως «σφαγείς» και να οδηγηθούν στο Δικαστήριο της Χάγης (κάτι που δεν έγινε) !!!

- ήταν σχέδιο της Αμερικής (κυβέρνηση Κλίντον) και του Ιζετμπέκοβιτς να «ανακοινωθεί» μια «σφαγή» (να αποχωρήσουν δηλαδή προηγουμένως με τον βαρύτερο οπλισμό αρκετοί μουσουλμάνοι αφήνοντας άλλους μουσουλμάνους -και μουτζαχεντίν- να πεθάνουν εκεί πολεμώντας μέχρι τέλους), για να αποτελέσουν την αφορμή για την επικοινωνιακή στοχοποίηση των Σέρβων ως «σφαγείς», ενώ στην πραγματικότητα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο (όπως επιβεβαίωναν στις εκθέσεις τους οι κυανόκρανοι και οι παρατηρητές του ΟΗΕ)

 
Σε αυτό τον κόσμο οι μεγάλες δυνάμεις, θα στήνουν πάντα σκευωρίες για να τις αξιοποιηθούν κατάλληλα επικοινωνιακά.
 
 
Κάντε τον κόπο και δείτε το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο-ομιλία (διαρκεί 1 περίπου ώρα μαζί με τις ερωτήσεις που ακολούθησαν), για να μάθετε για πρώτη φορά στη ζωή σας και την απάντηση στην επίμονη δυτική προπαγάνδα, γιατί πρέπει να ακουστεί η αλήθεια:










Δείτε και το εκτενές 2ωρο ντοκιμαντέρ :

Το βάρος των αλυσίδων

The Weight of Chains»)

 
Δείτε στο 52:11 (52ο λεπτό) τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την Σρεμπρένιτσα.
Προηγείται όλο το ιστορικό πλαίσιο από το «παλούκωμα» των οθωμανών για να τους αναγκάσουν να αλλαξοπιστήσουν μέχρι τις σφαγές 600.000-700.000 Σέρβων από τους Κροάτες Ουστάσι με τις ευλογίες του Πάπα Πίου και του καρδινάλιου Στέπινατς. 


 
 
2ο μέρος:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στους Έλληνες Εθελοντές
που πολέμησαν στην Βοσνία:

Αξίζει να δείτε τα 2 αυτά σύντομα ντοκιμαντέρ στα οποία μιλάνε οι Έλληνες πολεμιστές, πολύ κοντά στις γραμμές του μετώπου και διηγούνται όσα ζουν :
 

ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 27/12/1994 Μέρος 1
 
 
 


ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 27/12/1994 Μέρος 2

 


Επιμέλεια: Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 25/5/2024, 11:50 μμ):
το σημερινό δημοσίευμα (Παρασκευή 25/5/2024), στην ελληνική έκδοση της  Deutsche Welle


Όπως ήταν αναμενόμενο «πέρασε» η νατοϊκή-νεοταξική προπαγάνδα και έτσι ο ΟΗΕ αναγνώρισε χθες Πέμπτη, με ψήφους 84 υπέρ, 19 κατά (ανάμεσά τους Κίνα, Ρωσία, Σερβία κλπ) και 68 αποχές τις μάχες στη Σρεμπρένιτσα ως «γενοκτονία»! 
Η Ουγγαρία η μόνη χώρα της Ε.Ε. που στάθηκε στο ύψος της και καταψήφισε. 
Ελλάδα και Κύπρος απείχαν (μάλλον πρέπει να χαιρόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τον «εθισμό» των πολιτικών μας στο γλείψιμο, ως πειθαρχημένοι ντόπιοι εντολοδόχοι της ΝΤΠ).  



Νεότερη Ενημέρωση (Σάββατο 26/5/2024, 5:30 μμ):

 

Η απάντηση των Σέρβων στην πρώτη αναγνώριση «γενοκτονίας» από τον ΟΗΕ, που όχι μόνον δεν πέρασε ομόφωνα όπως όλες οι προηγούμενες, αλλά όσοι απείχαν ή καταψήφισαν ήταν περισσότεροι από όσους την ψήφισαν:

8 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι αυτονόητο ότι το «μυθιστόρημα» του Κυριάκου Καθάριου με τίτλο «Το ταξίδι ενός εθελοντή», είναι η αληθινή ιστορία του ίδιου και των Ελλήνων που πολέμησαν ως εθελοντές στα δάση και στα παγωμένα βουνά της Βοσνίας.

Με εξαίρεση κάποιες αναγκαίες αλλαγές για την διευκόλυνση της αφήγησης που επισημαίνει ο ίδιος στο τέλος του βιβλίου του ότι χρειάστηκε να κάνει, όλα δείχνουν να αποτελούν ουσιαστικά αφήγηση.
Για ευνόητους λόγους το παρουσιάζει ως «μυθιστόρημα» (καταλαβαίνουμε όλοι γιατί).

Αξίζει να διαβάσετε αυτή την μοναδική αφήγηση.

Τέλος να επισημάνουμε ότι ο πόλεμος είναι κάτι πολύ δύσκολο.
Πόσο μάλλον σε μια εποχή όπως η δική μας, που έχουμε όλοι μάθει στην καλοπέραση.
Το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αντιπολεμικό γιατί περιγράφει την φρίκη και τον πόνο που αφήνει ο πόλεμος. Και αυτή είναι μια αλήθεια, άσχετα από το αποτέλεσμα (νικηφόρο ή μη).

Χωρίς όμως να απαξιώνει την αίσθηση του χρέους προς την πατρίδα αλλά και τους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα σε όσους δίνουν μαζί «μια μάχη».

Ο κίνδυνος του Ισλάμ είναι υπαρκτός. Από τότε (πόλεμος Σερβία) γέμιζαν την Ευρώπη με φανατικούς τζιχατιστές.
Και όπως συχνά επισημαίνουμε: Ιστορία που δεν διδάσκει, επαναλαμβάνεται.
Μακάρι να πραγματοποιηθεί η αποκαλούμενη «ενσωμάτωση» και να μην χρειαστεί να τα ξαναζήσουμε. Προς το παρόν όλα βεβαιώνουν για το αντίθετο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εξαιρετική, καθόλου κουραστική και απόλυτα τεκμηριωμένη η ομιλία (βίντεο):
"Μιναρέδες - οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη"

εδώ:
https://opaidagogos.blogspot.com/2015/09/blog-post_70.html

Ανώνυμη είπε...

Παιδαγωγε για ποια ενσωμάτωση μιλάς; για την ενσωμάτωση ποιών; των λαθρομεταναστών;

Ανώνυμη είπε...

Θα σου θυμίσω μια δική σου ανάρτηση με τίτλο όταν μια μέρα βιάσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε από τα κλουβιά σας.15 Δεκεμβρίου 2023.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Παιδαγωγός: "Μακάρι να πραγματοποιηθεί η αποκαλούμενη «ενσωμάτωση»."
Σχόλιον: Ἀγαπητέ μου Παιδαγωγέ, Χριστός Ἀνέστη! Δέν θά πραγματοποιηθῇ καμμία ἐνσωμάτωσις! Ὁ λόγος πού οἱ Παγκοσμιοποιηταί (=Σατανισταί) ὑποκινοῦν, ἐνθαρρύνουν καί χρηματοδοτοῦν τήν λαθρομετανάστευσιν εἶναι ἡ ἀντικατάστασις τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ πληθυσμοῦ μέ μουσουλμάνους, κυρίως δέ στοχεύουν εἰς τήν ἐξάλειψιν τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς Ὀρθοδοξίας. Διό καί οἱ ψευδο-πολιτικοί καί οἱ ψευδεπίσκοποι συμβάλλουν εἰς αὐτήν τήν καταστροφήν μέ τόσην χαράν! Ἴσως νά ὑπάρχουν καί σεξουαλικοί λόγοι, σέ κάποιους τοὐλάχιστον ἀπό αὐτούς, γνωστοῦ ὄντος ὅτι οἱ μουσουλμᾶνοι ἀρέσκονται εἰς τούς «πισωγλέντηδες»!

Ανώνυμη είπε...

Παιδαγωγε ΔΕΝ είσαι καθόλου αντικειμενικος. Είχες γράψει ότι κάθε διαφωνία είναι ευπρόσδεκτη. Δεν ανάρτησες 3 σχόλια μου. Δεν σου άρεσαν αυτά που έγραψα. Λυπάμαι για το άτομο σου. Πίστευα ότι ήσουν διαφορετικός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι αυτονόητο ότι σχόλια που συνεισφέρουν στην σκέψη και στη συζήτηση είναι ΠΑΝΤΑ ευπρόσδεκτα.

Τα παραπάνω σχόλια καθυστέρησαν να δημοσιεύθηκαν για καθαρά τεχνικούς λόγους. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα όπως παρατηρήσατε δεν έγινε και καμμία δημοσίευση ανάρτησης.

Σήμερα 28/5, 7:30 μμ που έγινε είσοδος στο ιστολόγιο, φυσικά και εμφανίζονται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όσο για την "ενσωμάτωση" ...
Προφανώς ΔΕΝ αναμένουμε να συμβεί καμμία "ενσωμάτωση".
Τόσες εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί άρρενες προφανώς δεν ήρθαν για να ενσωματωθούν.
Γι αυτό και στο παραπάνω σχόλιό μας βάλαμε την λέξη σε εισαγωγικά, για να δείξουμε ότι είναι η ρητορική τους.

Όταν όμως υπάρχει ο αντιρατσιστικός νόμος :
«1. Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου (...) που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ.»

Αρκεί να βρεθεί ένας δικαστής που να ισχυριστεί ότι η ανάρτηση «μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις» (για τους λαθροεισβολείς) για να λερώσεις το ποινικό σου μητρώο και στη συνέχεια να έχεις ακόμη "πιο δεμένα" τα χέρια και την γραφή σου.

Οπότε αναγκαζόμαστε να προσέχουμε την διατύπωση για να μπορεί να υπάρχει αυτή η έπαλξη.

Πράγματι ήταν λανθασμένη η έκφραση στο σχόλιό μας κ ευχαριστούμε για την επισήμανση.
Διαβάζοντας την συνέχεια της πρότασης, και γνωρίζοντας τους αγώνες μας, ξέρουν πολύ καλά οι αναγνώστες μας και τι πρεσβεύουμε και ποια είναι η αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.