Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε πολιτικούς «κολοτούμπες».
Το να επευφημεί όμως «το λιοντάρι», ο μητροπολίτης Πειραιώς,
την υπουργό που ψήφισε το νομοσχέδιο που έδωσε δικαίωμα να υιοθετούν μικρά παιδιά ζευγάρια ομοφυλοφίλων,
πάει πολύ.
Πόσω μάλλον όταν η κυρία Υπουργός (Σοφία Ζαχαράκη), πανηγύριζε μέσα στη Βουλή για το αποτέλεσμα.
Και θυμόμαστε πολύ καλά τι έλεγε τότε ο μητροπολίτης Πειραιώς, καθώς προσυπέγραφε περήφανος μαζί με τους ιερείς τους (η ανακοίνωση από εδώ):
«Πρὸς προστασίαν τῆς διακονίας μας καὶ σεβασμὸν τῆς ἐνώπιον τοῦ Παναγίου Θεοῦ εὐθύνης μας (…) διακόπτουμε τὴν κοινωνία μας μὲ τοὺς ψηφίσαντας ἐναντίον τοῦ θείου Νόμου, μὲ ὅ,τι αὐτὸ συνεπάγεται, μὴ προσκαλοῦντες αὐτοὺς εἰς οἱανδήποτε ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας, ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διὰ τῆς ἀκυρώσεως διὰ τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος.»
Έτσι έλεγε τότε, τον Φεβρουάριο του 2024.
Διακόπτει «κοινωνία» με τους ψηφίσαντες και ΔΕΝ θα τους καλέσει σε καμμία εκδήλωση.
Και πριν «αλέκτωρ φωνήσαι» ... την προσκάλεσε στη μεγαλύτερη φιέστα, στην εορτή λήξης των εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης.
ΜΠΡΑΒΟ Σεραφείμ!!!
Και επειδή είμαστε δεν ξεχνάμε,
τα ίδια ακριβώς έκανε ο Πειραιώς Σεραφείμ και πριν 10 χρόνια,
στην προηγούμενη ψήφιση του νομοσχεδίου με το «σύμφωνο συμβίωσης» (τότε η δικαιολογία για να το ψηφίσουν ήταν ότι δεν είναι γάμος, άρα δεν θα είχαν δικαίωμα υιοθεσίας).
Και τότε ο Πειραιώς έλεγε ότι ΔΕΝ θα τους δεχτεί.
Και λίγες ημέρες μετά, τους μοίραζε ο ίδιος τη βασιλόπιτα ...
δείτε την απάντηση που μας έστειλε εδώ και την απάντησή μας εδώ.
Θυμόμαστε ακόμη ότι ο Πειραιώς Σεραφείμ ήταν αυτός που άσκησε τη ΔΙΩΞΗ εναντίον του π.Στυλιανού Καρπαθίου, για τις τοποθετήσεις του ευλαβούς αγωνιστή ιερέα για τα «μπόλια». Δείτε εδώ.
Αυτά κάνει η συνδιαλλαγή με την «εξουσία».
Μπαίνεις περήφανο «λιοντάρι» να καθαρίσεις το «στάβλο»,
και ... γίνεσαι σαν την «βρεγμένη γάτα»!
Κρίμα ...
Όσο για την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη.
Όπως διαβάζουμε εδώ:
Από τα εγκαίνια (15-6-2025) της εβραϊκής Συναγωγής της Λαρίσης με τον κ. Ιερώνυμο, μετέβη στον Πειραιά προσκυνήτρια του έργου του κ. Σεραφείμ, η αεικίνητη υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
όπου φυσικά «πρώτη μούρη» ήταν κι ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος!
Καμαρώστε τον!
ΟΧΙ,
ΔΕΝ είναι σε εκκλησία.
Σε συναγωγή είναι.
Ναι. Σε συναγωγή.
Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
4 σχόλια:
Σας συγχαίρω για το εύστοχο σχόλιό σας που πιστεύω ότι εκφράζει την αγρυπνούσα και γρηγορούσα εκκλησιαστική συνείδηση.
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ο μητροπολίτης Πειραιώς που φέρεται κατ αυτόν τον τρόπο απέναντι στους μεγάλους ενόχους τύπου Ζαχαράκη. Είναι και άλλοι μητροπολίτες που τους επιτρέπουν ακώλυτα να εισέρχονται στους ναούς και να απαγγέλλουν εν πληθούση εκκλησία το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριακή προσευχή, φωτογραφίζονται χαμογελαστοί μαζί τους λες και δεν συμβαίνει τίποτε και τους καλούν ως ομιλητές σε συνέδρια θρησκευτικού περιεχομένου.
Η Woke ατζέντα υποχώρησε, γιατί πρέπει να μη δέχονται άτομα που την ψήφισαν; Κι άλλοι αποχώρησαν για να κρυφτούν. Θέλουμε ενωμένο Έθνος ή όχι; Ή θέλουμε Νέες Πρέσπες. Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάζει το συμφέρον της, δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες.Η Ιστορία έχει δείξει ότι πάντα προδοθήκαμε από μέσα και από επιλογές Συμμάχων.
Αγαπητέ παιδαγωγέ η "εκκλησία" των μπαστουνοφόρων είναι κρατική 100% και όλοι γνωρίζουμε ότι το κράτος μισεί κάθε τι ελληνορθόδοξο, όλα τα άλλα είναι παραινέσεις χωρίς νόημα που τις διαβάζουμε μόνο εμείς που τις γράφουμε... δυστυχώς..
Υ.Γ. Σαφώς και να συνεχίσεις τις δημοσιεύσεις σου που βοηθάνε εμάς τους ψεκασμένους.
Προς Πύλη του Ουρανού:
Η ΝΤΠ στην Ελλάδα θα «υποχωρούσε» αν
1) καταργούσαν τον νόμο που επιτρέπει τν γάμο κ την υιοθεσία ομοφυλόφιλων
2) Ζητούσαν δημόσια συγνώμη για το ΕΓΚΛΗΜΑ τους.
3) Έπαιρναν πίσω τις αθώες ψυχούλες που παρέδωσαν σε ανθρώπους παραδομένους στα πάθη τους και το ίδιο με ΔΕΚΑΔΕΣ άλλα θέματα
Αντί αυτού ετοιμάζονται οι νέες υποχρεωτικότητες. Πιο σκληρές. Διαβολικά μυαλά.
ΥΓ.Στοιχηματίζουμε είσαι μπολιασμένος. Αλλιώς δεν θα μιλούσε λες κ σου έκαναν πλύση εγκεφάλου.
Δημοσίευση σχολίου
Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.
Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.
Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.
Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.
Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.