" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Επιτέλους. Η αδελφότητα "Ο Μέγας Βασίλειος" (του ΣΩΤΗΡΑ), ανέλαβε ΔΡΑΣΗ !!! Καμαρώστε ...

Επί τέλους, η γνωστή (συντηρητική) αδελφότητα "Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ" (σχετίζεται με την αδελφότητα του Σωτήρα)  έστω και καθυστερημένα ΜΙΛΗΣΕ και κυρίως, ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ!
  • Όχι, για τους ισλαμιστές που κατακλύζουν την Ευρώπη και απειλούν να την αλλοιώσουν φυλετικά, εθνολογικά, θρησκευτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. 
  • Ούτε πήγε έξω από κάποιο πολυκατάστημα για να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής 
  • Ούτε στο gay pride πήγαν να διαδηλώσουν (μέχρι και η συγκέντρωση στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, πέρσι δεν έγινε και περιορίστηκε μόνον σε αγρυπνία, υπό την "ευλογία" φυσικά "του "Ανθίμου").
  • Ούτε για τους προδότες που υποθήκευσαν μέχρι το μεδούλι την πατρίδα μας και την γέμισαν με ανέργους και μας πίνουν το μεδούλι με χαράτσια και προκαταβολικούς φόρους και οδήγησαν τόσους Έλληνες στην αυτοκτονία βγήκαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν.
  • Ούτε τέλος για την αχρήματη κοινωνία και τις υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα και το νέο περιουσιολόγιο και την νέα ταυτότητα.
  • Ούτε φυσικά για τον Οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία. Είμαστε ευυπόληπτοι πολίτες. Δεν είναι καιρός να παίζουμε το κεφάλι μας κορώνα-γράμματα..Πειράματα θα κάνουμε με την αντοχή του "Σουλτάνου" και των "Πασάδων"; Βλέπεις τι παθαίνουν όσοι ελάχιστοι θεολόγοι ή ιερείς τολμούν και ελέγχουν τις παραβιάσεις των ιερών κανόνων; "Μαύρο φίδι που τους έφαγε". Δεν είναι καιρός για παλικαριές.
Τίποτε από όλα αυτά λοιπόν δεν αποτέλεσαν αφορμή για δράση.


Η αδελφότητα του Μεγάλου Βασιλείου όμως, αποφάσισε να μαζέψει "τρόφιμα για τους πρόσφυγες
(όταν γράφουν "πρόσφυγες" εννοούν τους λαθρομετανάστες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέους άντρες, από κάθε γωνιά της Αφρικής, της Ασίας κλπ)

Έβγαλαν λοιπόν αφίσα
και μας ζητάνε να δώσουμε (στην Αθήνα):
Αδιάβροχα, Μπουφάν, Κάλτσες, Κουβέρτες Fleece, Ζακέτες, Πετσέτες, Εσώρουχα, Κονσέρβες, Σταφίδες, Παστέλια, Μπισκότα, Κράκερς, Φρυγανιές, Φάρμακα, Depon, Panadol, Καραμέλες για το λαιμό, Ελαστικούς επίδεσμους, Οδοντόκρεμες – Οδοντόβουρτσες, Σαπούνι πλάκα, Χαρτομάντηλα. Μωρομάντηλα, Χαρτί κουζίνας, Σακούλες σκουπιδιών  για τους "πρόσφυγες"!

Σχετίζουν μάλιστα τον Ιησού Χριστό (που κατέφυγε προσωρινά και για ελάχιστο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο) με τους ισλαμιστές που συρρέουν ανεξέλεγκτα από την Τουρκία, μια χώρα όπου ΔΕΝ υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, συνεπώς έχουν ασφάλεια και δεν χρειάζεται να έρθουν στην Ευρώπη. Οι υποτιθέμενοι "πρόσφυγες" απαιτούν μάλιστα να επιλέξουν την χώρα όπου θα εγκατασταθούν ενώ αποτελούν τον "δούρειο Ίππο" άλωσης της Ευρώπης.


Σε άρθρο της ιστοσελίδας της αδελφότητας του Σωτήρα με τίτλο "Γνήσια Ελληνίδα", 
εκθειάζεται μια καθηγήτρια από την Κάλυμνο και αποκαλείται "Ἡ ἐξαίρετη κυρία Νίνα μὲ τὴν ἔκδηλη χριστιανικὴ ἀγάπη της ἐκπροσωπεῖ ἐπάξια τὴν παραδοσιακὴ ἑλληνορθόδοξη μητέρα" (επειδή βοήθησε ένα "προσφυγόπουλο").

Αν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν ή να αναζητήσουν μερικές πληροφορίες πριν αποδώσουν επίθετα για να χαρούν για το πόσο καλοί "ελληνορθόδοξοι" άνθρωποι υπάρχουν,
θα διαπίστωναν ότι η κυρία Νίνα Γεωργιάδου είναι γνωστή αυτόνομη αριστερή συνδικαλίστρια, καθηγήτρια και στέλεχος της τοπικής ΕΛΜΕ και αμφιβάλουμε αν επιθυμεί να αυτοπροσδιορίζεται είτε ως "γνήσια Ελληνίδα" είτε ως "ελληνορθόδοξη μάννα".

Επειδή πραγματικά δεν θέλουμε να αδικούμε κανέναν, στο παρελθόν, ως ιστολόγιο επαινέσαμε τοποθετήσεις (κείμενα) της αδελφότητας "Ο Σωτήρ", σε επίμαχα ζητήματα (όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής), δείτε εδώ και εδώ. Επίσης προς τιμήν τους, κρατάνε ακόμη ψηλά τις ηθικές στάθμες, την ώρα που πλείστοι ιερείς αποφεύγουν να αναφερθούν στις προγαμιαίες σχέσεις και την ομοφυλοφιλία (ή πολύ χειρότερα, συνειδητά τα αθωώνουν, όπως αποδείξαμε με στοιχεία εδώ)


Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, δείτε μία από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα αναρτήσεις της ΧΦΔ (Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, της νεολαίας δηλαδή του Συλλόγου) :

"Πως να λέμε την ευχή"!   26195 αναγνώσεις,   33 σχόλια!

"Ότι σπείρεις αυτό και θα θερίσεις" λέει ο σοφός λαός.
Όταν λοιπόν επί δεκαετίες "σπέρνεις" κοιμισμένα ανθρωπάκια, μπορείς να ασχολείσαι και με τον τελικό στόχο: "πως να λένε την ευχή"!  Έχοντας ενδεχομένως κατορθώσει προηγουμένως να τους αφαιρέσεις κάθε διάθεση για αγώνα (με ενδεχομένως μοναδική εξαίρεση την πώληση του περιοδικού).

Τελικά ίσως έχουν δίκιο οι άθεοι που κατηγορούν γενικά τους "χριστιανούς" ως αντικοινωνικούς, ως αδιάφορους για ότι συμβαίνει στην κοινωνία. Τελευταία, μας προέκυψε ένα νέο πρότυπο "χριστιανού" (πέρα από το συντηρητικό ντύσιμο με το ολιγομίλητο και ανέκφραστο πρόσωπο): αυτού που για κάθε τι πρέπει να πάρει "ευλογία".


Ελπίζουμε τώρα που πληροφορήθηκαν τις μαζικές σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών το βράδυ της πρωτοχρονιάς σε Γερμανία,  Ελβετία, Φινλανδία κλπ, να διαπίστωσαν ότι ξέχασαν να μαζέψουν ένα ακόμη είδος για τους "πρόσφυγες": Προφυλακτικά.

Το "παιχνίδι με τα σπίρτα", δεν είναι καθόλου "αθώο".
Για να μην επικαλούνται λοιπόν τις "προφητείες" και τον Θεό που "δεν θα αφήσει" (οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι),
εμείς τους θυμίζουμε 2 πολύ πρόσφατες αναρτήσεις μας και παρακαλούμε πολύ  να τις διαβάσουν (γιατί το επόμενο συμβάν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα και το θύμα να μην είναι μια άγνωστη και αδιάφορη για αυτούς ευρωπαία αλλά η μάννα, η αδερφή ή η κόρη τους) :

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε τα ορθόδοξα κατηχητικά έβγαζαν παλικάρια. Έβγαζαν τα νιάτα της ΕΟΚΑ, που τολμούσαν να σταθούν περήφανοι μπροστά στην αγχόνη των Εγγλέζων. Που ως αριστούχοι και σημαιοφόροι μαθητές έπεφταν νεκροί στην διαδήλωση κρατώντας την Ελληνική σημαία. Που έπαιρναν το όπλο και αγωνιζόταν ενάντια στον καταχτητή. Τώρα τι βγάζουν; Νεροκουβαλητές των ισλαμιστών;


Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για το ύφος της ανάρτησης αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει το νέο "υπνωτισμένο" είδος "πιστού"(=φυτού), που προσπαθεί να μιμηθεί τους μοναχούς, ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ. Πέρα από το πτυχίο και το μεταπτυχιακό και την εργασία και την πολύτεκνη οικογένεια και την αποκατάσταση των παιδιών και "την ευχή",  έχουν χρέος να ασχοληθούν και με την ΠΑΤΡΙΔΑ και με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας. Γιατί και οι δύο αυτοί θεσμοί νοσούν βαριά.


Και δεν είναι λογικό να περιμένουμε από τον Θεό να μας στείλει τον "Καποδίστρια" για να μας σώσει. Ούτε να περιμένουμε από τους πρώην συνδικαλιστές του γνωστού Ρωμαίϊκου Σωματείου (που πλέον έχει καπελώσει τους πάντες, κάθε εκδήλωση, σε κάθε πόλη, ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα) να βρούνε την λύση.
Αντί να περιμένουμε μοιρολατρικά και μαγικά την λύση επαναπαυμένοι στον καναπέ μας, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Κι αν δεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, τουλάχιστον ας αντιδράσει στα τεκταινόμενα.


Αρκετά βοήθησαν τους "πρόσφυγες".
Υπάρχουν και Έλληνες που κρυώνουν και πεινάνε. Αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτούς.


Τα "λαμόγια" και οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης, των "στοών" και των "λεσχών", εισχώρησαν παντού.
Χρειάζεται και η πατρίδα μας αλλά και η εκκλησία μας κάθαρση.


ΥΓ.
Η ανάρτηση αφορά τον σύλλογο "Ο Μέγας Βασίλειος" στην Αθήνα (όπου και παραπέμπει η αφίσα).
 Είναι αυτονόητο ότι όσα γράφουμε δεν τα γράφουμε μόνον για την συγκεκριμένη αδελφότητα. Η αφίσα για τον "Χριστό πρόσφυγα" αποτέλεσε απλά αφορμή για να καυτηριάσουμε γενικότερα την έλλειψη δράσης και την αδιαφορία του σημερινού πιστού για τα τεκταινόμενα. 

75 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίτηση για άσυλο είχε υποβάλει στη Γερμανία ο δράστης της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού
http://www.thestival.gr/diethni/item/216713-aitisi-gia-asylo-eixe-ypobalei-sti-germania-o-drastis-tis-epithesis-sto-astynomiko-tmima-tou-parisiou

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ'.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε και καλή και ευλογημένη χρονιά. Πιστεύω ότι αδικείται κατάφωρα τον σύλλογο και την αδελφότητα, ίσως στα όρια μίας ακατανόητης εμπάθειας. Μπλέκεται τη βοήθεια στους πρόσφυγες με την Ευχή και κλωνοποιημένα ανθρωπάκια.
Τα παραπάνω αγαθά τα προσφέρουν ποικιλοτρόπως εδώ και πολλές δεκαετίες,καθόλη τη διάρκεια του έτους σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας, μέσω ευέλικτων μηχανισμών (κυρίως με την ονομασία ΠΡΟΝΟΙΑ), που την οργάνωση και λειτουργία τους θα ζήλευε κάθε ανάλογη κρατική υπηρεσία.
Αν διαβάζατε πλείστα τεύχη του περιοδικού "Ο ΣΩΤΗΡ", θα διαπιστώνατε ότι δεν "χαρίζονται" σε κανέναν. Ελάχιστοι έχουν καυτηριάσει τόσο εμπεριστατωμένα τόσο τον Οικουμενικό πατριάρχη, όσο και Μητροπολίτες για τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα.
Όσον αφορά την ευχή, σε πολλές ορθόδοξες σελίδες υπάρχουν αντίστοιχες αναρτήσεις και όχι μόνο στη σελίδα της ΧΦΔ.
Επιπλέον στο τέλος της ανάρτησης αναγράφεται η πηγή του άρθρου. (“Η ευχή μέσα στον κόσμο”, π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου). Από πότε λοιπόν είναι κατακριτέες τέτοιες αναρτήσεις; Μήπως κι εσείς στο ιστολόγιό σας δεν χρησιμοποιείται αυτή την τακτική;
Έχετε ακουστά για την ΣΦΕΒΑ, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό και το Βορειοηπειρωτικό; Αυτά τα κλωνοποιημένα ανθρωπάκια κατόρθωσαν να ταράξουν λιμνάζοντες συνειδήσεις και να παγκοσμοιοποιήσουν το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, ερχόμενοι πολλές φορές σε αντίθεση με την πολιτεία και με εκδήλωση βίαιων ενεργειών εναντίον τους. Σας συνιστώ το εξαιρετικό βιβλίο "ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ", από τις εκδόσεις "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ".
Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα παραδείγματα, αλλά θα αναφερθώ σε ένα τελευταίο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ.
Αν μπαίνατε στον κόπο να διαβάσετε βιβλία και άρθρα (πχ. το βιβλίο ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΡΩΩΝ), θα διαπιστώνατε ότι εκείνα τα ορθόδοξα κατηχητόπουλα - κλωνοποιημένα ανθρωπάκια, που ντρόπιασαν την βρετανική αυτοκρατορία, προέρχονταν από τα κατηχητικά σχολεία, τα οποία ίδρυσαν ιεροκήρυκες της τότε αδελφότητας "ΖΩΗΣ", που κυριολεκτικά όργωσαν το νησί, στρατολογώντας τη νεολαία για τον μεγάλο αγώνα.
Ελπίζω για την μη απόρριψη των παραπάνω σκέψεων που σας υποβάλλω με ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση για το έργο που επιτελείται με το ιστολόγιό σας, το οποίο και παρακολουθώ ανελλιπώς. Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση, Χρήστος Μπακιρτζής. (xbakirtzis@gmail.com)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά και σε εσάς
και ευχαριστούμε ειλικρινά για το σχόλιο σας,που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες οφειλόμενες διευκρινήσεις.

Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ως ορθόδοξο ιστολόγιο, ΔΕΝ αμφισβητούμε την αξία της ευχής "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με".

Ούτε αμφισβητούμε την ανάδειξη αγωνιστικών νεανικών προτύπων και ηρώων μέσα από κατηχητικά και αδελφότητες στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε την ιστορική αλήθεια, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν οι ίδιοι να την παραχαράσουμε.

(Ανα)γνωρίζουμε λοιπόν και το έργο της ΣΦΕΒΑ, και του Σεβαστιανού και του διαδόχου του και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ (υπάρχουν σχετικές ετικέτες στο ιστολόγιο μας, με τίτλο "Βόρειος Ήπειρος", "Αγώνας ΕΟΚΑ" και μπορείτε να το διαπιστώσετε).

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιήσαμε -δεν διστάζουμε να το κάνουμε όταν πιστεύουμε ότι χρειάζεται- ακραίες εκφράσεις, ενδεχομένως και άδικες σε κάποιο βαθμό:
1) Γιατί πιστεύουμε ότι τέτοιοι σοβαροί φορείς οφείλουν να αντιλαμβάνονται τις παγίδες της Νέας Τάξης που -μέσω της λαθρομετανάστευσης- επιδιώκει την διάλυση των εθνών και της Ευρώπης, με μακροπρόθεσμο στόχο την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης
2) Γιατί θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες ο ορθόδοξος κόσμος δείχνει προκλητικά αδρανής, τόσο για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας όσο και στην εκκλησία μας
(σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε αρκετό την αρθρογραφία σε έντυπα)
3) Γιατί θεωρούμε ότι πέρα από τον Οικουμενισμό, υπάρχει ένα ακόμη τεράστιο φαινόμενο, η δεσποτοκρατία. Είναι αυτή που βλέπουμε τελευταία να επιβάλλει την αποδοχή του Οικουμενισμού στον κλήρο, φιμώνοντας κάθε φωνή αντίδρασης.


Πράγματι, το περιοδικό "ο Σωτήρ" πήρε αρκετές φορές θέση στο θέμα του Οικουμενισμού και το συγχαίρουμε γι αυτό.
Νομίζουμε όμως ότι δεν διαβάσαμε τίποτε σχετικό στην "Δράση μας", ότι ουδέποτε διαβάσαμε για κάποια σχετική ομιλία στις αίθουσες σας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει συνειδητά ολιγωρία στο σοβαρό αυτό θέμα και κυρίως στο να κατονομάσει τα πρόσωπα που τον προωθούν.

Για να κάνουμε πιο συγκεκριμένη την πρό(σ)κληση μας, καλέστε στον επόμενο μήνα τον π.Θεόδωρο Ζήση να μιλήσει στις αίθουσες σας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Οικουμενισμό. Αν το πραγματοποιήσετε (σας δίνουμε και διπλάσιο χρόνο αρκεί να μας ενημερώσετε σχετικά), εμείς ως ομάδα αναλαμβάνουμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του (στην Αθήνα) καθώς και έκδοσης σχετικών αφισών και εντύπων.
Επίσης δεσμευόμαστε ότι θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη ότι άδικα σας κατηγορήσαμε και φυσικά θα διαγράψουμε άμεσα την παρούσα ανάρτηση για να δείξουμε την καλή μας πρόθεση (παρόλο που εκκρεμεί το σοβαρό λάθος με τους "πρόσφυγες")

Υπήρξαμε οι περισσότεροι από εμάς κατηχητόπουλα και παιδιά ορθοδόξων αδελφοτήτων. Οι πράγματι ακραίοι χαρακτηρισμοί: "κλωνοποιημένα ανθρωπάκια", "υπνωτισμένο είδους πιστού-φυτού" κλπ, δεν εκφράζουν τίποτε περισσότερο από τον πόνο μας που τόσος κόσμος παρακολουθεί σαν νεκρός όσα θλιβερά συμβαίνουν και επιμένει να θεωρεί αυτονόητο ότι η μοναδική του ευθύνη είναι να "λέει την ευχή".

Όταν οι λύκοι φοράνε προβιές τότε οφείλεις να φωνάξεις, να ξυπνήσεις τους γύρω σου, να πιάσεις και την "σφεντόνα" όπως έλεγε ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης. Είναι αυτονόητο ότι από πρόσωπα που εφαρμόζουν συνέπεια λόγων και έργων στον ηθικό τομέα, περιμένουμε να βαδίσουν μπροστά στον αγώνα.

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς τον "Φίλη" για την Ποντιακή Γενοκτονία αλλά καθόλου εύκολο να κατηγορείς τον δεσπότη σου που έδωσε την αίθουσα της μητρόπολης στους Ρόταρυ και έστειλε και αρχιμανδρίτη εκπρόσωπο του να χαιρετίσει εκ μέρους του,
ή που άφησε τον αιρετικό (Κόπτη) "πατριάρχη" να προσκυνήσει στην Αγία Τράπεζα,
ή τον αρχιεπίσκοπο που άλλαξε τους χώρους των τελετών για να μπορέσει ο άθεος πρωθυπουργός να εμφανιστεί τα θεοφάνεια.

Για να μην μακρυγορούμε, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε την πρόταση μας στους υπευθύνους της ΧΦΔ και του Μεγάλου Βασιλείου.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Συγχαρητήρια στους διαχειριστές του Παιδαγωγού για αυτήν την πετυχημένη ανάρτηση (ειδικά στο περί ευχής ζήτημα).

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γιατί δεν χαρίζονται σε κανέναν.Με φωτογραφίες τεκμηριώνουν όσα λένε και δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε. Μας αφήνουν άναυδους κάθε φορά. Τους βγάζω το καπέλο. Καρντάσια συνεχίστε και μην μασάτε σε κανέναν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι ρυπαροί τη καρδία μολύνουν το συναίσθημα

Ειλικρινά, λυπάμαι που ένα σύνθημα, σαν αυτό που εξέπεμψε ο του Φαναρίου οικουμενικός Βαρθολομαίος λόγω των σημερινών προσφύγων, έγινε "σημαία ευκαιρίας" από την αδελφότητα του Μεγάλου Βασιλείου. Τι είδους πρόσφυγας ήταν ο Κύριος, αλλά τι είδους πρόσφυγας ήταν και ο Αβραάμ ; Διότι και αυτός, ο Αβραάμ, κατά κάποιο τρόπο ήταν πρόσφυγας. Με εντολή του Κυρίου έφυγε ο μνήστωρ Ιωσήφ για την Αίγυπτο, με εντολή του Κυρίου, πάλι, έφυγε και ο Αβραάμ από την Ούρ. Μπορεί ποτέ να γίνει σύγκριση μεταξύ εκείνων και του σημερινού ισλαμικού "τσουνάμι" προσφύγων, που κατακλύζει τον τόπο μας και την Ευρώπη ; Σε εντολή του αγίου Θεού υπακούουν οι σημερινοί πρόσφυγες ή σε δόλια τεχνάσματα σκοτεινών (οικονομικών) εγκεφάλων ;

Μη ξεχάσουμε βέβαια και τον Λώτ.

Αλλά τι να πει κανείς και τι να γράψει ; Όταν "η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση θείου Σώματος και σε μια μετάγγιση θείου Αίματος" (σημ. Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου 2819, έτους 2005), ήταν δυνατό να μείνουν έξω οι πρόσφυγες των μουσουλμανικών χωρών ; Την προς τον πλησίον αγάπη επικαλούνται τα πρυτανεία της Ιατρικής, το ίδιο οι ιεροί Άμβωνες της επίσημης κρατικής μας εκκλησίας. Ακριβώς, όπως εντέλλεται ο διεθνής Σιωνισμός με τους βραχίονες του παπισμού και του τεκτονισμού. Μέσα κι εμείς με τον οικουμενικό του Φαναρίου.

"2 διὰ τοῦτο τάδε λέγει Κύριος ἐπὶ τοὺς ποιμαίνοντας τὸν λαόν μου· ...
21 οὐκ ἀπέστελλον τοὺς προφήτας, καὶ αὐτοὶ ἔτρεχον· οὐδὲ ἐλάλησα πρὸς αὐτούς, καὶ αὐτοὶ ἐπροφήτευον.
(Δεν έστειλα εγώ τους ψευδοπροφήτας· και όμως αυτοί έτρεχαν προς εκείνους. Δεν ωμίλησα εγώ προς αύτους· και όμως αυτοί εδίδασκον εξ ονόματός μου.)
22 καὶ εἰ ἔστησαν ἐν τῇ ὑποστάσει μου καὶ εἰ ἤκουσαν τῶν λόγων μου, καὶ τὸν λαόν μου ἂν ἀπέστρεφον αὐτοὺς ἀπὸ τῶν πονηρῶν ἐπιτηδευμάτων αὐτῶν. (Εάν αυτοί είχαν σταθή ἐν τῇ ὑποστάσει μου και εάν είχαν ακούσει τους λόγους μου, θα απεμάκρυναν τον λαόν μου ἀπὸ τῶν πονηρῶν ἐπιτηδευμάτων αὐτῶν.)
23 Θεὸς ἐγγίζων ἐγώ εἰμι, λέγει Κύριος, καὶ οὐχὶ Θεὸς πόῤῥωθεν. (Εγώ είμαι ο Θεός, που ἐγγίζω τους ανθρώπους, στέκομαι κοντά των, λέγει ο Κυριος. Δεν είμαι Θεός, ο οποίος ευρίσκομαι μακράν και παρακολουθώ με αδιαφοριαν.) Ιερεμίας, Κεφ. 23

Ο Θεός που μας αγγίζει, που είναι πλησιέστερα παντός άλλου, είναι ο Θεάνθρωπος, ο σαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού. Είναι Θεός και άνθρωπος. Ποιος από τους ελεήμονες Σιωνιστές - ελευθεροτέκτονες ή άλλους - έχει μέσα του αυτό τον Θεό και ποιος από τους έξωθεν διωκόμενους και προσερχόμενους, έχει μέσα του τον ίδιο Θεό με εμάς ; Αυτοί που τους έφτιαξαν πρόσφυγες, αυτοί που τους διώχνουν, τι θεό προσκυνούν ; Τον ίδιο με το δικό μας ; Ή μήπως χάριν του συναισθήματος, του εν Χριστώ δικού μας συναισθήματος, προκαλούν την προσφυγιά των άλλων, για να γίνουμε στο τέλος εμείς πρόσφυγες ή μάλλον σκλάβοι της ελεημοσύνης τους ; Διότι σε χώρα λεηλατημένη έρχονται, σε ανθρώπους που καταληστεύονται λόγω δανείων και Μνημονίων.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=g4W4_EOXRLo
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ! ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΑ 'ΚΛΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ'!

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Μα αγαπητοί, ΑΥΤΟΣ είναι ο «Σωτήρας» εδώ και χρόνια! Χρήσιμο δεκανίκι του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ συστήματος που τάχα «καλεί τους πιστούς σε προσευχή», να «αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά οι πολιτικοί» (Για όσους νομίζουν πως τα βγάζω από το μυαλό μου, διαβάστε ένα κατάπτυστο άρθρο τους εδώ, όπου βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τα εγκλήματα των πολιτικάντηδων με τα λάθη του κοσμάκη, θυμίζοντας...Πάγκαλο: https://christianvivliografia.wordpress.com/2016/01/10/%CF%86%CF%84%CE%B1%E1%BF%96%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%E1%BC%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B1%CF%82/ !!!). Όταν βέβαια τους πει κανείς «καλά και σωστά όσα λέτε, αλλά δεν πρέπει να κινητοποιηθούμε κι εμείς οι πιστοί;» τότε ποιούν την νύσσα και περί άλλων τυρβάζουν!

Γιατί; Μα διότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ έχουν ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις με πολιτικούς όλων των κομμάτων, περισσότερο δε του «χριστιανοπατριωτικού δεξιού» κόμματος που απέκτησε νέο αρχηγό! Ίσως, μάλιστα, να υπάρχουν σχέσεις διαπλοκής και με Μητροπολίτες, καθώς και άλλους εξωθρησκευτικούς παράγοντες...

Ο ρόλος όλων αυτών των «αδελφοτήτων» (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι να προωθούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και να αποκοιμίζουν τους Πιστούς: Θυμίζουν έντονα τα όσα είπε ο Χριστός για τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, που επειδή δεν επιθυμούσαν να μπουν εκείνοι στη Βασιλεία των Ουρανών, κάθονταν μπροστά στην Είσοδο κι εμπόδιζουν και τους άλλους να εισέλθουν!!!

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν δυσαρεστεί ορισμένους. Δυστυχώς, η σαπίλα ΕΝΤΟΣ του εκκλησιαστικού και παραεκκλησιαστικού χώρου είναι μεγάλη...

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου Δημήτρη Σωτηρόπουλε να μιλάς έτσι για την αδελφότητα του "ΣΩΤΗΡΑ" !

Εσύ είσαι νάνος μπροστά στα αναστήματα του "ΣΩΤΗΡΑ"!
Οι αγώνες, οι δικοί σου δεν είναι τίποτα μπροστά στους δεκαετείς αγώνες του "ΣΩΤΗΡΑ"!

Σαν πολύ δεν έχεις εκτραχυνθεί τώρα τελευταία; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Ιωαννίκιος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την κριτική εν μέρει, ότι κάνουν λάθος εδώ οι άνθρωποι του "ΣΩΤΗΡΑ", αλλά όχι και να μιλά ο Δ. Σωτηρόπουλος για τέτοιο "ρόλο του "ΣΩΤΗΡΑ"! Όχι και να ταυτίζει ως ρόλο του ΣΩΤΗΡΑ αυτή την ατυχή ενέργεια του.

Ούτε Υποκριτές ούτε Φαρισαίοι είναι! Ούτε συμφέροντα υπηρετούν! Ας μαζέψει λίγο τα λόγια και την φαντασία του ο Δ. Σωτηρόπουλος!

Ιωαννίκιος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε.

Επειδή διαπιστώσαμε ότι οι σχολιαστές το επεσήμαναν και έμεναν στον χαρακτηρισμό αυτό, μετά από συλλογική απόφαση καταλήξαμε να αλλάξουμε την λέξη "κλωνοποιημένα" σε "κοιμισμένα".

Δεν θέλαμε μία ακραία λέξη να επισκιάζει την ουσία της ανάρτησης που είναι
- η υιοθέτηση ακόμη και από συντηρητικά ορθόδοξα σωματεία της ρητορικής της νέας τάξης για τους υποτιθέμενους "πρόσφυγες" και
- αφετέρου η έλλειψη δράσης και η απαράδεκτη αδιαφορία του σημερινού ορθόδοξου πιστού για τα τεκταινόμενα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πάντως κάποτε δεν ήταν έτσι οι ορθόδοξες αδελφότητες.Κάποτε έδιναν ομολογία.Ήταν η εμπροσθοφυλακή των αγώνων. Έκαναν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ακόμη και χωρίς την έγκριση των μητροπολιτών.

Δυστυχώς φαίνεται ότι τελευταία ανακάλυψαν ότι οι καλές σχέσεις με τον τοπικό μητροπολίτη και με τους τοπικούς άρχοντες είναι πάντα χρήσιμες. Οπότε το εκπαιδευμένο "καχεκτικό" στυλ που δεν θίγει τα κακώς κείμενα (των "ημετέρων") ήρθε κι έδεσε έδεσε μια χαρά με την σιωπή στα τεκταινόμενα.

Φυσικά μητροπολίτες και πολιτικοί αξιοποιούν μια χαρά τις έτοιμες δεξαμενές ψηφοφόρων. Με μια απλή εμφάνιση τους προεκλογικά, ή σε μια εκδήλωση ή σε ένα συνέδριο, παίρνουν το μήνυμα οι πιστοί(ψηφοφόροι).. "Άρα αυτός είναι καλός, είναι δικός μας, ήρθε και στην ομιλία/συνέδριο/εκδήλωση".

Θλιβερές καταστάσεις ..

Ανώνυμος είπε...

Να κανω πιο ενδιαφέρουσα την συζητηση σας;
Νεα κληση σε απολογια απο τον δεσποτη και
'Απάντηση στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο από τον π.Νικόλαο Μανώλη'
http://katanixis.blogspot.gr/2016/01/2016_11.html

Τον εχει καταταλαιπωρησει ο Ανθιμος τον παπα Νικόλα. Ειναι σχεδον ο μονος που εχει απομεινει να μιλαει για τον οικουμενισμο.

Ρωταω και εγω τον συλλογο Μεγα Βασιλειο αν προτιθεται να καλεσει τον παπα Νικολα για ομιλια στην αιθουσα τους στην Θεσσαλονικη. Ειναι ορθοδοξος ιερεας, εχει διωχθει απο τον ναο του, συνεχιζει να μιλαει με βαση την ορθοδοξια και τους πατερες.
Θα τον καλεσουν;

Δυστυχως δεν εχω τα χρηματα για να αναλαβω την μεταβαση του για ομιλια και στην Αθηνα. Αναμενω την απαντηση τους!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Από κριτική όλοι γνωρίζουμε όταν αφορά τους άλλους... Από ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ;

Είμαστε αληθινά Oρθόδοξοι; Πώς λοιπόν έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με αιρετικούς, συμπροσευχές του αιρεσιάρχη οικουμενιστή "Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου" με όλους τους αιρετικούς του "παγκοσμίου συμβουλίου παναιρετικων εκκλησιών" και μνημόνευση του "αλάθητου" αντίχριστου αιρετικού Πάπα της Ρώμης ως αγιότατης κεφαλής της Εκκλησίας μας; Μόνο ορθόδοξες αντιοικουμενιστικές ρητορείες σκορπάμε αφειδώς σαν τον "Μητροπολίτη Πειραιώς"; ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ;

Η ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη με τσιπ καταδότη του αντιχρίστου 666 στην οποία δεν θα μπορούμε να αναγνώσουμε τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες στο τσιπάκι μικροεπεξεργαστή και με αυτή θα παρακολουθούν και θα γνωρίζουν κάθε μας συναλλαγή και μετακίνηση αλλά και την φυσική μας ακόμη παρουσία (και όλες αυτές οι πληροφορίες θα αποστέλλονται σε άγνωστη με εμάς ενιαία βάση δεδομένων) πριν καν να μας ζητήσουν να μας το εμφυτέψουν στο σώμα μας όπως στα ζώα δεν αφαιρεί το Θεόσδοτο δώρο της Ελευθερίας μας που προστατεύεται και από το Δημοκρατικό Πολιτικό Σύνταγμά μας;... ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ!

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ή ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ; ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΓΚΛΗΜΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΥΤΟΠΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ) ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ;

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ; ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; Ποιούς πολιτικούς επιλεγούμε να κυβερνήσουν την ορθόδοξη Ελλάδα μας και να μας φέρουν εδώ όχι μόνο κυνηγημένους πρόσφυγες αλλά και αμέτρητους παράνομους οικονομικούς μετανάστες όταν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε ως έθνος με την τεχνητή οικονομική κρίση, τα μνημόνια, την υπογεννητικότητα, την φτώχεια, την τεράστια ανεργία και την κρίση της Εθνικής Ταυτότητάς μας; Γιατί να μην πάρει και το Ισραήλ, που προφυλάσσει την εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα με πάθος, πρόσφυγες από την Συρία και η Τουρκία να ενσωματώσει αρκετούς; Γιατί πρέπει να έρθουν όλοι στην Ελλάδα για να περάσουν ορισμένοι και στην "Ευρώπη της κυρίαρχης Γερμανίας" ως φτηνά εργατικά χέρια και όταν κλείσουν τα σύνορα οι ευρωπαίοι, ήδη αρχίζουν να περιορίζουν ακόμη και τα Σκόπια την διέλευση τους προς Ευρωπαϊκές Χώρες, να πλημυρίσουμε από αλλοεθνείς και να χαθούμε, να μην υπάρχουμε ως Ορθόδοξο Ελληνικό Έθνος;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΣ… ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ "ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"… "ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ" ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ… ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ…

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ "ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ", ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ "ΤΗΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΥΣΤΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΓΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ…

ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ" ΤΟΥ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

https://youtu.be/UbvZ6xV585s

Ανώνυμος είπε...

Στήν πόλη που ζώ όπου ο οικουμενισμός ακμάζει ,οι νεωτερισμοί ακόμα καί οι μεταφράσεις των εκκλησιαστικών κειμένων οι άνθρωποι του παραρτήματος του ΣΩΤΗΡΑ κυρίως οι αφιερωμένες γυναίκες αρκούνται στά κατηχητικά καί ουδέποτε συμμετείχαν σέ κάποια διαμαρτυρία άν καί τους ζητήθηκε Μάλλον δέ καλούν τόν μητροπολίτη στήν αίθουσά τους νά τους ευλογεί Καί ενώ στό φυλλάδιό τους γράφουν για τον οικουμενισμό καί για αγώνα υπέρ της πίστεως έως εσχάτων στήν πράξη έναι σάν νά είναι αλλού σέ άλλο κόσμο Αυτό ειναι μία φοβερή αντίφαση λόγων καί πράξεων καί δέν είναι δυνατόν νά μήν τους δημιουργεί εσωτερικά καί εξωτερικά προβλήματα κόμπλεξ εξ ού καί οι δικαιλογημένοι χαρακτηρισμοί του ιστολογίου ως ανθρώπων ενεκπλήρωτων Εικάζω οτι την φρασεολογία ΄΄ ο Χριστός πρόσφυγας ΄΄την έχουν δανειστεί από ποιόν άλλον παρά από τον Δημητριάδος ο οποίος πρίν ακόμα δημιουργηθεί το κύμα των προσφύγων προετοίμαζε τό έδαφος --ως νά εγνώριζε τό επικείμενο σχέδιο -- αναφερόμενος συνεχώς στόν ρατσισμό καί την ξενοφοβία καί όταν ήρθαν οι εισβολείς άρχισε νά μιλά για την Παναγία καί τον Χριστό πρόσφυγα ! Συγχαίρω τό ιστολόγιο για την εύστοχη ανάρτησή σας

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος ιστολόγε. Πάντα έτσι ήταν οι Αδελφότητες "Σωτήρ" και " Ζωή" . Δεν έκαναν συλλαλητήρια ποτέ, από ότι θυμάμαι. Και ποτέ δεν μιλούσαν εναντίον της δεσποτοκρατίας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να τις συκοφαντούμε ότι υπηρετούν συμφέροντα και ότι δήθεν διαπλέοκονται. Έχουν τον ηπιότερο τρόπο τους. Δικαιωμά τους. Ας μην πέφτουμε στην κατάκριση σαν Φαρισαίοι και μην τους μηδενίζουμε.
Και για τον οικουμενισμό αρκούντως καλή θέση έχει ο " Σωτήρ" .

Μνήμων

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Μην εξάπτεσαι «Ιωαννίκιε». Ναι, είμαι νάνος κι ό,τι άλλο θες. Δεν με ενοχλούν οι ύβρεις σου. Και ξέρεις γιατί; Διότι ΔΕΝ συνοδεύονται από επιχειρήματα.

Μίλησα για συγκεκριμένα πράγματα. Εσύ συμφωνείς ΝΑΙ Ή ΟΧΙ με τα γραφόμενα του «Σωτήρα» στο άρθρο που παρέθεσα;

Κάνω λάθος πως η συγκεκριμένη αδελφότητα έχει κάτι χρόνια να αγωνιστεί δυναμικά για την Πίστη και την Πατρίδα μας;

Κάνω λάθος πως αναλίσκονται σε πόλεμο χαρακωμάτων από μακριά, ενώ το μέτωπο μαίνεται έξω (και μέσα!) στα σπίτια μας;

Πιστεύεις πως αρκούν οι λεκτικές πομφόλυγες, οι μεγαλόστομες ανακοινώσεις και εγκύκλιοι, άντε και η διοργάνωση ημερίδων μήνες μετά (!!!) την ψήφιση κατάπτυστων νόμων;

Αν αρκείσαι σε αυτά και νομίζεις ότι κάνω λάθος, καλώς. Αν πάλι έχεις προσωπική εμπάθεια εναντίον μου, δεν με αφορά. Όταν θα απαντήσεις στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ μου, τα ξαναλέμε.

Υ.Γ. Μια μέρα μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ο «Σωτήρας» οργάνωσε ημερίδα για την παιδεία στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων είχε καλεσμένο τον εμπνευστή του σοδομικού «νόμου», τον υπουργό δικαιοσύνης. Τον προσφώνησαν κανονικότατα και δεν «κουνήθηκε φύλλο». Μιλιά για το αίσχος που ψήφισε στη βουλή. Ούτε λέξη. Θα χαλάσουμε τώρα τις δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικούς για να υπερασπίσουμε τα αυτονόητα; Ε, δεν βαριέσαι...

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Μην εξαπτεσαι Ιωαννικιε, γιατι αντι για υβρεις θα μπορουσες απλα να αντικρουσεις οσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γραφω στο πρωτο μου σχολιο. Ναι, ειμαι νανος κι ο,τι αλλο θες, αλλα αυτο δεν με εμποδιζει να πω τη γνωμη μου. Τουλαχιστον, σε σχεση με τους...γιγαντες που υποστηριζεις δεν εχω «αμαρτωλες» σχεσεις με το αντιχριστο και ανθελληνικο κατεστημενο, ουτε βεβαια εμποδιζω κανεναν Πιστο να αγωνιστει και να αντιδρασει στα οσα συμβαινουν στην πατριδα μας. Επισης, δεν ριχνω «σταχτη στα ματια» κανενος, ουτε ως αλλος πολιτικαντης τα βαζω με τον κοσμακη, για να αθωωσω τους πραγματικους φταιχτες.

Αν δεν καταλαβαινεις πως, δυστυχως, σε ολοκληρο τον (παρα)εκκλησιαστικο χωρο εχει στηθει ενα τεραστιο «γαϊτανακι» συμφεροντων, εξυπηρετησεων, ανιερων συναλλαγων και γενικα καταστασεων που ουδεμια σχεση εχουν με την Ορθοδοξια, μπορεις να συνεχισεις να εθελοτυφλεις. Να τα βαζεις με οσους κρατανε τους Πιστους αβουλους και αμετοχους, οχι με εκεινους που το επισημαινουν.

Διαφορετικα, οσο δεν το κανεις, τοσο θα περιμενεις διαφορους «Σωτηρες» να σε...σωσουν, αλλα αυτοι πισω απο την πλατη σου θα χαμογελανε πονηρα, σκεπτομενοι με τι «κοροϊδα» εχουν να κανουν...!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συλλαλητήρια γινόταν στην Θεσσαλονίκη γύρω στο 1985-1990, από το Συντονιστικό των 20 ορθοδόξων χριστιανικών σωματείων (πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος κ.Παπασταύρου), στα οποία μετείχαν και ο Σωτήρας και η Ζωή και οι συνδεδεμένες με αυτό αδελφότητες.
Ενδεικτικά συλλαλητήρια έγιναν για τον νόμο για τις εκτρώσεις, για το βιβλίο της Ιστορίας Α Λυκείου (αυτές στον κινηματογράφο Ολύμπιον), αλλά και πολλές άλλες πχ σιωπηρή πορεία νεολαίας στους 3 κινηματογράφους της πόλης που σκόπευαν να προβάλουν την ταινία "Ο τελευταίος πειρασμός". Τώρα ότι κάνουν είναι υπό την "ευλογία" του τοπικού μητροπολίτη. Ας μην γράψουμε περισσότερα.


Ενάντια στην δεσποτοκρατία αγωνίστηκε ο μακαριστός επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος, οπότε με την έννοια αυτή συνέδραμαν οι αδελφότητες που είχε ιδρύσει και βρισκόταν τότε υπό την καθοδήγηση του (πχ χρειάστηκε να μιλήσει στην αίθουσα της αδελφότητας με ηχογραφημένη την φωνή του σε κασέτα αφού ο τοπικός δεσπότης δεν του επέτρεψε να μπει στα όρια της μητρόπολης. Ευτυχώς τότε δεν είχε περάσει το σλόγκαν "να πάρουμε ευλογία" από τον δεσπότη).

Δεν "μηδενίζουμε" κανέναν. Αν διαβάσατε επαινέσαμε πρωτοβουλίες τους και το ότι κρατάνε ακόμη τον ηθικό τομέα σε καλές βάσεις. Αν εσείς νομίζετε ότι η σχέση με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία και εξουσία είναι τυχαία, σεβόμαστε τον ισχυρισμό σας. Μάλλον θα θεωρείτε τυχαία και την σχέση του Αγίου Όρους με τις δύο παραπάνω εξουσίες. Επειδή γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, σας παρακαλούμε επιτρέψτε μας να μπορούμε να πούμε και την δική μας άποψη χωρίς να μας χαρακτηρίζετε συκοφάντες και "Φαρισαίους".

Αρκούντος "καλή" θέση έχει και για τον Οικουμενισμό ο Σωτήρας αλλά όταν έρχεται ο Οικουμενιστής Πατριάρχης τα στελέχη του φοράνε τα καλά τους κουστούμια και στήνονται με τις ώρες ή ανοίγουν τα σχολεία στα οποία είναι διευθυντές για να τον υποδεχτούν.

Πολύξερος είπε...

Δεν είναι μόνο στον ηθικό τομέα καλός ο "Σωτήρ" αλλά και στα θέματα της Πίστεως, όπως με τον Οικουμενισμό που κρατά καλή θέση.
Το αν μερικά στελέχη του, μεμονωμένα, υποδέχονται τον πατριάρχη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι γραμμή του "Σωτήρα". Ας μην προσπαθούμε να απορρίψουμε τους άλλους και να εμφανιστούμε εμείς οι μόνοι αγωνιστές, αρπάζοντας μεμονωμένα περιστατικά και γενικεύοντας τα.
Αν μου αποδείξετε ότι είναι επίσημη γραμμή του "Σωτήρα" να υποδέχονται τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, τότε θα έχετε δίκαιο. Αλλά δεν μπορεί τις ενέργειες ορισμένων στελεχών του να τις αποδώσουμε στην ηγεσία του "Σωτήρα" και στην επίσημη γραμμή του.

Πολύξερος είπε...

Δημητράκη μην δέχεσαι την συκοφαντία των βρώμικων εκκλησιαστικών κατεστημένων περι παρεκκλησιαστικών. Αυτές οι συκοφαντίες έχουν καταρριφθεί. Οι Αδελφότητες είναι εκκλησιαστικές πέρα για πέρα. Τα μέλη τους ανήκουν στην Εκκλησία και όχι σε παρεκκλησία.
Συμμαζέψου λίγο και ξεστραβώσου Δημητράκη πριν ανοίξεις το στόμα σου να κατηγορήσεις.

Πολύξερος είπε...

Δεν είναι ύβρεις αυτά που έγραψε ο Ιωαννίκιος. Αν έχεις υπερήφανη ιδέα ότι είσαι γίγαντας είναι πρόβλημα δικό σου. Απέναντι στον "Σωτήρα" που αγωνίζεται από δεκαετίες ολόκληρες όταν εσύ δεν είχες καν γεννηθεί, το να σε πει κάποιος νάνο, αυτό δεν είναι βρισιά. Ούτε ότι το ιστολόγιο σου είναι μικρό και ασήμαντο μπροστά στη δράση του "Σωτήρα". Αλλά και αστείο μπροστά στην από δεκαετίες οργανωμένη δράση του "Σωτήρα".
Ταπεινώσου Δημητράκη και μην απορρίπτεις εργάτες του Ευαγγέλιου τόσο εύκολα.

Πολύξερος είπε...

Δημητράκη δεν μπορεί να απορρίπτεις και να καταλαλείς και να ρίπτεις άδικες κατηγορίες περι "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ" και διάφορα άλλα που γράφεις και μετά να κλαίγεσαι ότι σε βρίζουν δήθεν ή έχουν απωθημένα εναντίον σου ή ότι εξάπτονται. Αν έγραφες ένα απλό σχόλιο και είχες τέτοια επίθεση τότε θα είχες δίκαιο ότι ίσως έχουν απωθημένα. Όταν όμως εσύ με μια μονοκονδυλιά σαν άλλος Αλάθητος, τους απορρίπτεις για ένα σφάλμα τους, τότε να μην κλαίγεσαι όταν δέχεσαι τα επίχειρα των άδικων κρίσεων και επιπόλαιων πράξεων σου.

Πολύξερος είπε...

Διάβασε τον "Σωτήρα" να δείς τι πόλεμο κάνουν για την Πίστη και τον Οικουμενισμό και το Ορθόδοξο Μάθημα των Θρησκευτικών.
Εσύ τι κάνεις από το μπλογκ σου; ΤΡΙΧΕΣ! Μπροστά σε αυτά που κάνει ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" εσύ αρκείσαι το 99% σε διάφορα κείμενα και διδάγματα διάφορα περι πνευματικής ζωής.
Λοιπόν σωστά είναι παιδάκι μπροστά στους ανθρώπους του "ΣΩΤΗΡΑ".

Πολύξερος είπε...

Είσαι παιδάκι... (αντί είναι)

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα δίνουν ομολογία οι Αδελφότητες έστω και με πιο ήπιο τόνο ορισμένες από αυτές. Μην διαγράφουμε τον αγώνα που κάνουν. Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα γαϊτανάκι συμφερόντων και εξυπηρετήσεων και ανίερων συναλλαγών δεν υπάρχει με τις Αδελφότητες. Ας προσκομίσουν τις ακλόνητες αποδείξεις αυτοί που μιλάνε γι΄αυτά, διαφορετικά αν δεν μας δώσουν ακλόνητες αποδείξεις έχουμε κάθε δικαίωμα να τους υποψιαζόμαστε για συκοφάντες.

Ανώνυμος είπε...

Πρός Δημήτρη Σωτηρόπουλο, 12 Ιαν. 2016 12:16
Γράφεις ότι:"Μια μέρα μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ο «Σωτήρας» οργάνωσε ημερίδα για την παιδεία στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων είχε καλεσμένο τον εμπνευστή του σοδομικού «νόμου», τον υπουργό δικαιοσύνης. Τον προσφώνησαν κανονικότατα και δεν «κουνήθηκε φύλλο»."
Μάλλον δεν έχεις σωστή πληροφόρηση και παρασύρθηκες σε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Παρακολούθησα όλο το Συνέδριο από κοντά. Κανείς Υπουργός δεν ήταν παρών, ούτε προσφωνήθηκε. Για του λόγου το αληθές δες εδώ: http://www.tideon.org/index.php/2012-01-20-16-56-48/2012-02-28-20-27-53/7262-56

Ανώνυμος είπε...

Πολύξερε ,τί θά πεί επίσημη καί ανεπίσημη στάση ; Αυτό ειναι ακριβώς τό πρόβλημα οτι άλλα διαβάζουν στό φυλλάδιό τους καί άλλα καταλαβαίνουν καί ύστερα διερωτώμεθα γιατί ΄΄τό ανέκφραστο πρόσωπο ΄΄ που επισημαίνει καί τό ιστολόγιο Αυτό συνιστά καί μία αντίφαση Καί μέ τον χωροφύλαξ καί μέ τον αστυφύλαξ δέν γίνεται

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Λοιπόν, «πολύξερε» μπορείς να γράφεις όσα σχόλια θες και να με βρίζεις όσο θες. Δεν «μασάω». Η αλήθεια θα γράφεται και θα λέγεται είτε σ' αρέσει είτε όχι.

Ζήτησες αποδείξεις. Πάρε λοιπόν και αν έχεις τιμή, τοποθετήσου:

Μια μέρα μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ο «Σωτήρας» οργάνωσε ημερίδα για την παιδεία στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων είχε καλεσμένο τον εμπνευστή του σοδομικού «νόμου», τον υπουργό δικαιοσύνης. Τον προσφώνησαν κανονικότατα και δεν «κουνήθηκε φύλλο». Μιλιά για το αίσχος που ψήφισε στη βουλή. Ούτε λέξη. Θα χαλάσουμε τώρα τις δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικούς για να υπερασπίσουμε τα αυτονόητα; Ε, δεν βαριέσαι...

Έχεις το θράσος να συγκρίνεις μια αδελφότητα που λειτουργεί δεκαετίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και οργανωτική της ευρωστία, με έναν απλό πολίτη που διατηρεί ιστολόγιο για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Πραγματικά πιστεύεις πως τα μέσα, οι δυνατότητες είναι οι ίδιες;

Ή για να το θέσω αλλιώς: Θεωρείς πως αν επί ολόκληρες δεκαετίες είχα οργανώσει αδελφότητα στα πρότυπα του «Σωτήρα», η μοναδική μου παρέμβαση στα όσα γίνονται σήμερα στην κοινωνία θα ήταν το «κάντε προσευχή και μη μιλάτε»;

Όπως έχω ξαναγράψει, ο λόγος που πλέον στο ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δημοσιεύονται κυρίως κείμενα Ορθοδοξίας, είναι διότι ΑΗΔΙΑΣΑ τόσο καιρό με τους υποκριτές και φαρισαίους σα του λόγου σου, που μόλις τολμούσα να θίξω τα κακώς κείμενα οποιουδήποτε, κατευθείαν οι διάφοροι «πολύξεροι» τα έβαζαν όχι με τους φταίχτες, αλλά με εκείνους που κατήγγειλαν τα λάθη!

Παραταύτα, το ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ λειτουργεί από το 2008 και έχει δώσει τις δικές του μάχες σε πολλά μέτωπα, όταν πολλοί «χριστιανοί» κοίταζαν μη δυσαρεστήσουν τον ένα και τον άλλον, να τα έχουν καλά με όλους για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους και να πετάνε και καμιά...προσευχή για να κρατήσουν τα πρόβατα στο μαντρί.

Αυτό τον αγώνα τον πλήρωσα και με προσωπικές θυσίες, αλλά δεν μετανιώνω. Το αν είναι «τρίχες» ή όχι, θα το κρίνουν οι αναγνώστες του ιστολογίου από το 2008 έως σήμερα.

Υ.Γ. Το ποιος είναι «παιδάκι» ή «νάνος», φαίνεται από το γεγονός πως εγώ γράφω ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ, ενώ εσύ υβρίζεις κρυβόμενος πίσω από διάφορα ψευδώνυμα. Πες μας λοιπόν ποιος ή τι είσαι και μην καλύπτεσαι πίσω από την ανωνυμία - που είναι θεμιτή στο διαδίκτυο, ΑΡΚΕΙ να μην συνοδεύεται από το άλλο...α: Την ΑΛΗΤΕΙΑ.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ανώνυμε 2.58

Δεν έχω κανένα λόγο να ψεύδομαι, μάλιστα είχα στείλει την πληροφορία ΤΟΤΕ και σε εμαιλ στον διαχειριστή της παρούσας ιστοσελίδας, διότι μου έκανε εντύπωση. Δεν ξέρω αν αναφερόμαστε στην ίδια Ημερίδα, εκείνη για την οποία έγραψα πως ήταν παρόν ο υπουργός δικαιοσύνης έγινε ακριβώς την επομένη της ψήφισης του νόμου. Το θυμάμαι πολύ καλά διότι, ακούγοντας την «Πειραϊκή Εκκλησία» διέκοψαν για να συνδεθούν με το Πολεμικό Μουσείο (αν θυμάμαι καλά) όπου στην αρχή, μεταξύ των παρευρισκομένων, προσφωνήθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΟΥΝ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΦΔ XFD.GR ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σας βεβαιώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή τους γνωστοποιήσαμε την ανάρτηση μας αφήνοντας σχόλιο στην αντίστοιχη ανάρτηση τους ("Ο Χριστός πρόσφυγας"), επισημαίνοντας τους την δυνατότητα είτε να σχολιάσουν είτε να απαντήσουν σε όσα γράψαμε.
Σίγουρα το έχουν δει αφού έκτοτε δημοσιεύθηκαν νεότερα σχόλια.

Επί πλέον, τους κοινοποιήσαμε την πρό(σ)κληση-πρόταση μας να καλέσουν ως ομιλητή τον π.Θεόδωρο Ζήση εντός των επόμενων 2 μηνών και εμείς ως ομάδα αναλαμβάνουμε να καλύψουμε τα έξοδα διαφήμισης της εκδήλωσης και μετάβασης και διαμονής του π.Θεοδώρου Ζήση στην Αθήνα και δεσμευθήκαμε ότι στην περίπτωση αυτή θα διαγράψουμε την παρούσα ανάρτηση.
Συνεπώς είναι σίγουρο ότι πληροφορήθηκαν την ανάρτηση μας.

Όπως σωστά επισημαίνεται η επίμαχη ανάρτηση "Ο Χριστός πρόσφυγας", συνεχίζει να φιγουράρει και μάλιστα στην αρχική σελίδα τους: http://www.xfd.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ - Γιορτή Χριστουγέννων 2013 Χριστιανική Στέγη Πατρών των ΧΜΟ)
https://www.youtube.com/watch?v=OJwXfJ8_S2M

Ακούστε τι λέει μετά το 5ο λεπτό και θα διαπιστώσετε ότι πολύ καιρό κάποιοι πρεσβεύουν την ίδια αντίληψη, να βοηθάμε τους ξένους, τους διαφορετικούς και τους μετανάστες.

Έτσι θεωρούν ότι προσαρμόζουν το νόημα των χριστουγέννων.
2 χρόνια μετά, υιοθέτησε την ίδια ρητορική και ο ιεραποστολικός σύλλογος Μ.Βασίλειος του Σωτήρα.Απόλυτα λογικό.

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή ανώνυμε 3,46 μμ μερικοί άλλα διαβάζουν στο φυλλάδιο τους και άλλα καταλαβαίνουν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορήσουμε όλο τον "Σωτήρα";; Είναι δίκαιο αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη Σωτηρόπουλε η κριτική δεν είναι ούτε αλητεία ούτε ύβρις. Είσαι νάνος μπροστά στον "ΣΩΤΗΡΑ" και πρέπει να το παραδεχθείς ταπεινά. Άφησε τους ψευτοπαλικαρισμούς.
Και επειδή μίλησες παλαιότερα για μισθωμένα "ρωμαίικα ιστολόγια" περιμένουμε τις αποδείξεις ότι είναι μισθωμένα. Διαφορετικά αν δεν τις έχεις κινδυνεύεις να γίνεις συκοφάντης.

Δικαίωμα μας είναι και ανώνυμα να κρίνουμε τις ΑΔΙΚΟΤΑΤΕΣ προσβολές και κατηγορίες σου προς τον "ΣΩΤΗΡΑ" περι δήθεν συναλλαγών και διαπλοκών και δήθεν "ρόλου" του. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ! Όχι οι ανώνυμοι που διαμαρτύρονται σωστά και δίκαια.
Νάνος είσαι μπροστά στον "Σωτήρα". Εσύ ψελλίζεις ορισμένα πράγματα, ο "Σωτήρας" ασκεί κριτική με ντοκουμέντα και θεολογική υποδομή.
Και επιπλέον καλό είναι να μην αποθρασύνεσαι όταν έχεις σε βιβλίο σου για τα Μοναστήρια της Πελλοπονήσου έχεις βάλει πρόλογο του γνωστού και μη εξαιρετέου Μεσσηνίας Χρυσόστομου Σαββάτου! Ο "Σωτήρ" σε ποιο βιβλίο του έχει ποτέ καταδεχθεί να το προλογίζει ο γνωστός Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος;;
Λοιπόν και πάλι νάνος είσαι και στο σημείο αυτό.
Κάνε πρώτα γερή αυτοκριτική, άλλαξε, μετανόησε, γίνε πιο συνεπής και μετά να βρίζεις τον "Σωτήρα" και τους ανώνυμους.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το ότι γράφεις με το ονοματεπώνυμο σου είναι δικαιώμα σου και δικαίωμα των ανώνυμων είναι σε κατσαδιάζουν για τις απρεπείς συμπεριφορές σου και τις αδικίες σου.
Ντροπή σου για την συμπεριφορά σου!

Καλλισθένης

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Από τον "Παιδαγωγό" :

"Η ουσία της ανάρτησης είναι :
α) Η υιοθέτηση ακόμη και από συντηρητικά ορθόδοξα σωματεία της ρητορικής της νέας τάξης για τους υποτιθέμενους "πρόσφυγες" και
β) η έλλειψη δράσης και η απαράδεκτη αδιαφορία του σημερινού ορθόδοξου πιστού για τα τεκταινόμενα."

Έχω τη γνώμη ότι η συζήτηση (με τα σχόλια) παρεκτρέπεται. Το κατά τη γνώμη μου ζητούμενο εδώ, είναι αν στέκει ή όχι αυτό το "ο Χριστός πρόσφυγας" - είναι ρητορική της νέας τάξης - και όχι τί γράφει ο κ. Σωτηρόπουλος και ο κάθε χι, ψι, ωμέγα Ανώνυμος.
Η κριτική του "Παιδαγωγού", μετά από τη σχετική ελάφρυνση, είναι μέσα σε θρησκευτικά ορία, που τώρα πρέπει να γράφονται, ή να λέγονται, εκκλησιαστικά ! Η θρησκεία είναι αρρώστια !!

Τέλος πάντων, ας μην τραβάμε άλλο το σχοινί. Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, σε ουσιώδη θέματα, σαν αυτό που ανέφερα - τα επισημαίνει και η Ομάδα Εκπαιδευτικών - και ας αφήσουμε τις μεταξύ μας διαφορές για τον ΣΩΤΗΡΑ ή γενικότερα των αδελφοτήτων. Μπορούν, αν θέλουν, να απαντήσουν στον "Παιδαγωγό". Συνήγοροι δεν τους χρειάζονται, έχουν ικανά στελέχη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη, έχετε απόλυτο δίκιο.

Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε. Με αφορμή μια λέξη ή μια φράση η κουβέντα στα σχόλια εκτρέπεται πλήρως από την θεματολογία της ανάρτησης.

Είναι θεμιτό οι αναγνώατες μας να προεκτείνουν σε κάποιο βαθμό το θέμα. Αλλά εδώ η συζήτηση εκτρέπεται πλήρως. Δεν θέλουμε να διαγράφουμε σχόλια, δείχνουμε υπερβολικά μεγάλη ανεκτικότητα σε κάποιες περιπτώσεις για να μην κατηγορηθούμε ότι κόβουμε σχόλια.

Παρακαλούμε όλους ΜΗΝ ξεκινάτε προσωπικές κόντρες και μην ξεφεύγετε τόσο πολύ από την θεματολογία της ανάρτησης.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Θρασύτατε ανώνυμε που συνεχίζεις να με βρίζεις, μάθε ότι η ανωνυμία είναι θεμιτή όταν υπάρχει για να επιχειρηματολογήσει κάποιος. Όταν υπάρχει για να εκτοξεύονται ύβρεις και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί όπως κάνεις εσύ σε όλα τα σχόλιά σου εναντίον μου, δείχνει την θρασυδειλία σου ή για να το πω πιο απλά, ότι δεν φοράς παντελόνια!

Όσο για τη λάσπη που πέταξες περί Μεσσηνίας, μάθε ότι ο «πρόλογος» του συγκεκριμένου Μητροπολίτη στο συγκεκριμένο βιβλίο μου αναφέρεται ΜΟΝΟ στις Ιερές Μονές της μητροπολιτικής του περιφέρειες και δεν είναι παρά ένα μικρό εισαγωγικό σημείωμα λίγων λέξεων, όπως έγραψαν ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Μητροπολίτες της Πελοποννήσου, ο καθένας για την περιφέρειά του. Αν εσύ τώρα νομίζεις πως αυτό σημαίνει αποδοχή εκ μέρους μου των θέσεων του Μεσσηνίας για πολλά θεολογικά και άλλα θέματα, είσαι βαθιά νυχτωμένος.

mnk είπε...

Nα με συγχωρήσετε όλοι, δεν θέλω να θίξω κανέναν, αλλά...

Επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα ανάμεσα στους ανθρώπους της ΣΦΕΒΑ, και τους θυμάμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...

...και ξέρω από πρώτο χέρι το πως έβαζαν το κεφάλι τους στον τορβά για τους βορειοηπειρώτες, πολλοί εκ των οποίων ήσαν συγγενείς τους...

...και για τα μυστικά περάσματα του Γρίβα απ' την Ήπειρο και για τους Κύπριους που φιλοξενούνταν στο μοναστήρι κι εκπαιδεύονταν στα βουνά της Πίνδου υπό την προστατευτική πτέρυγα της ΣΒΕΦΑ...

...αλλά και για τους φακέλλους με τα χρήματα που γλύστραγαν τ' άγρια μεσάνυχτα κάτω από πόρτες αναγκεμένων...

Γι' αυτούς τους λόγους, η αναφορά στην ΣΦΕΒΑ μου θυμίζει την παροιμία "κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες".

Η ΣΦΕΒΑ δεν ήταν παραεκκλησιαστική οργάνωση. Ήταν πατριωτική οργάνωση, βαθειά πιστών ανθρώπων.















Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη Σωτηρόπουλε δεν είναι καθόλου βρισιά η σύγκριση που κάνουμε μεταξύ εσένα και του "Σωτήρα". Αν εσύ έχεις την υπερήφανη ιδέα ότι μπορεί να συγκριθείς με τους ανθρώπους του "ΣΩΤΗΡΑ" και το πολυδιάστατο έργο τους που κάνουν εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια, είναι μόνο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Ο κάθε άνθρωπος, επώνυμος και ανώνυμος, μπορεί να σε συγκρίνει και να γράφει την άποψη του, που είναι και σωστή, ότι είναι νάνος και παιδάκι, ΜΠΡΟΣΤΑ στους ανθρώπους του "ΣΩΤΗΡΑ" που είναι καταρτισμένοι επιστημονικά.

Δεν είναι καθόλου λάσπη ότι επέτρεψες στον Μεσσηνία να προλογίσει ένα βιβλίο σου! Ντροπή σου!
Και μην προσπαθείς να αλλάξεις την θέση σου και αντί να είσαι απολογούμενος που δέχτηκες ή παρακάλεσες τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο Σάββατο να σου προλογίσει το βιβλίο σου, τώρα θέλεις να μας εμφανιστείς και αδικούμενος. Δεν σου είπε κανείς ότι αποδέχεσαι τις θέσεις του Μεσσηνίας. Όμως το ότι δέχτηκες ή παρακάλεσες τον Μεσσηνίας και προλόγισε το βιβλίο σου ο Μεσσηνίας, για εμάς λέει πάρα πολλά. Η αδελφότητα του "Σωτήρα" είναι και σε αυτό πολύ ανωτερή σου. Δεν ξέρω κανένα βιβλίο του "Σωτήρα" να το έχει προλογίσει ο Μεσσηνίας ή άλλος μητροπολίτης σαν τον Μεσσηνίας.
Λοιπόν είσαι βαθιά νυχτωμένος αν την κριτική που σου κάνουμε προσπαθείς να την εμφανίσεις σαν βρισιά και σαν λάσπη.
Εφ΄ όσον εμφανίζεσαι ως τιμητής του "Σωτήρα" και τον απαξιώνεις με το πρώτο σου σχόλιο που έγραψες εδώ, θα δεχθείς και την ανάλογη απάντηση που σου πρέπει.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δέχομαι ότι κάνεις καλό έργο, αλλά όταν προσπαθείς να απορρίψεις εντελώς και χωρίς λόγο το έργο των άλλων και μιλάς χωρίς λόγο και χωρίς αποδείξεις για "μισθωμένα" ρωμαίικα ιστολόγια και για διαπλοκές και συμφέροντα που δήθεν "Σωτήρα" τότε να ξέρεις ότι θα δέχεσαι και τις ανάλογες δίκαιες απαντήσεις. Το απαιτεί το δίκαιο που έχουν χρέος όλοι να υπερασπίζονται, όσοι θέλουν να λέγονται χριστιανοί.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεκινάμε προσωπικές κόντρες, αλλά όταν στα σχόλια υπάρχουν άδικες κρίσεις, έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε αυτούς που νομίζουμε ότι αδικούνται. Διαφορετικά θα έχουμε βάρος στη συνείδηση μας.
Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος κ. Χριστοδουλίδη. Φυσικά και πρέπει να είναι ο καθένας συνήγορος αυτών που αδικούνται. Αφήστε τις σοφιστείες και μην τραβάτε το σχοινί του παραλογισμού και μην θέλετε μονομερή σχόλια.
Ακόμα δεν περιμέναμε κάτι άλλο να πείτε διότι γνωρίζουμε την παλαιοημερολογίτικη στενοκεφαλιά που δέχεστε και εσείς σε αρκετά πολλά ζητήματα. Και πείτε μας εσείς που κάνετε τον αντικειμενικό παρατηρητή κ. Χριστοδουλίδη. Έχετε ιδρύσει κ. Χριστοδουλίδη κάτι σαν κόμμα μαζί με τον Δ. Σωτηρόπουλο και με άλλους, ναι ή όχι;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τό θέμα μας δέν είναι η ΣΦΕΒΑ καί δέν ξερουμε τί σχέση είχε μέ τον ΣΩΤΗΡΑ Τό θέμα μας είναι η οργάνωση ΣΩΤΗΡΑς καί η απραξία, αφωνία καί απομονωτισμός της που λέγεται οτι οφείλεται σέ ένα αίσθημα ανωτερότητος παρά σέ μία συστολή Καί άς μήν ανησυχούμε οι οικουμενιστές επίσκοποι δέν τους καίγεται καρφί για τά γραφόμενα καί μή πραττόμενα Τουναντίον είναι υπέρμαχοι του διαλόγου καί θέλουν νά ακούγεται η αντίθετη άποψη Είναι υπερμαχοι του Μπενάκη --όχι του μουσείου Μπενακη αλλά του Βγαινάκη !Εκείνο που πάρα πολύ τους ενδιαφέρει είναι η επί τόπου αντιμετώπισή τους ει δυνατόν μέσα στό ναό όπου διδάσκουν τις κακοδοξίες τους όπως αυτό είναι κατοχυρωμένο στήν παράδοση της εκκλησίας μας όπως καί ο π. Νικόλαος Μανώλης αποδεικνύει καί αυτό δέν είναι μία θεωρία αλλά αυτή αύτη η ρεαλιστική πραγματικότητα ,είναι τό μόνο αποτελεσματικό μέσο που φέρει καρπό

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες ότι για να διαφυλάξουμε την ποιότητα της συζήτησης ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ τα πανομοιώτυπα σχόλια που γράφουν ακριβώς τα ίδια (που είναι φανερό ότι γράφονται μαζικά και από το ίδιο άτομο).

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι όταν απευθύνεστε προσωπικά σε κάποιον για θέμα άσχετο με την ανάρτηση, αυτό προκαλεί νέα σχόλια και νέες αντιπαραθέσεις. Δεν θέλουμε να εκτρέπεται η συζήτηση σε τελείως άσχετα θέματα και να επεκτείνεται και να ανακυκλώνεται χωρίς λόγο. Δεν θα λύσουμε όλα τα θέματα σε μία ανάρτηση. Στο τέλος δεν θα διαβάζει κανείς τα σχόλια της (εκτός αν αυτο επιδιώκεται).

Κάποιος σας δίνει την δυνατότητα να σχολιάσετε. Είμαστε από τα ελάχιστα ιστολόγια που ανέχονται κάθε σχόλιο. Αν θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιον επώνυμα, επικοινωνήστε απευθείας μαζι του. Γιατί γράφετε σε εμάς διαρκώς το ίδιο ενώ δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα της ανάρτησης;
Κάνοντας 10 φορές την ίδια ερώτηση ενώ έχει απαντηθεί δεν οδηγεί πουθενά.Κάθε αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα του. Δεν έχετε δικαίωμα να επιβάλλετε την άποψη σας επαναλαμβάνοντας το ίδιο.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ναι. Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Διαφωνείς σε κάποια από τις θέσεις μας; http://ellinorthodoxisymmaxia.blogspot.gr/2015/08/blog-post_31.html

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Δεν είχα σκοπό να συνεχίσω τον «διάλογο» με τον ανώνυμο υβριστή, αλλά οφείλω να προστατέψω την υπόληψή μου από τα ψεύδη του.

Το βιβλίο, λοιπόν, που αναφέρεται, το έχει προλογίσει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας. Ναι, αυτόν τον παρακάλεσα να γράψει, παρότι μπορούσα να κάνω το ίδιο στους άλλους Μητροπολίτες της Πελοποννήσου. Επέλεξα τον Γόρτυνος γιατί εκτιμώ το θάρρος του και ιδιαίτερα τα κείμενά του για την Παλαιά Διαθήκη.

Ο δε Μεσσηνίας, εκλήθη να γράψει εισαγωγικό σημείωμα (και όχι Πρόλογο) αποκλειστικά για τα Μοναστήρια της περιφέρειάς του. Όπως εκλήθησαν να κάνουν το ίδιο και οι Μητροπολίτες των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου. Αν αυτό είναι το «έγκλημα» που επικαλείσαι, ανώνυμε υβριστή, ας το κρίνουν όσοι διαβάζουν τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ανώνυμος προκαλείτε ή βρίζεται από άλλο ανώνυμο ή επώνυμο πρέπει να του δίνετε την δυνατότητα να απαντάει. Διαφορετικά δεν θα υπάρχουν οι ίσοι όροι στον διάλογο. Όσες φορές προκαλείται ο καθένας τόσες φορές πρέπει να του δίνεται το δικαίωμα να απαντάει, είτε επώνυμος είτε ανώνυμος. Έτσι μόνο θα βγάλουν οι αντικειμενικοί αναγνώστες σας σωστά συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα σχόλια που γράφτηκαν στην ανάρτηση αυτή, έχουν σχέση με τον "Σωτήρα" , όλα είναι επικριτικά ή υπερασπιστικά του "Σωτήρα". Το σχόλιο σας, 4:25 μ.μ. είναι εκτός τόπου αυτής της ανάρτησης. Όποιος εμφανίζεται "κριτής" κάποιου πρέπει να παίρνει τις απαντήσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στα σχόλια, όλα διαβάζονται εύκολα.
Είδαμε του παλαιοημερολογίτη Χριστοδουλίδη το μπλογκ που έχει ερημώσει γιατί δεν αφήνει κανένα ανώνυμο να σχολιάσει.
Μην αφήνετε τον Χριστοδουλίδη με τις απόψεις του να ερημώσει και το δικό σας μπλογκ. Ένα μπλογκ που έχει σχόλια έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ένα μπλογκ που αποκλείει τα σχόλια. Αφήστε σας παρακαλούμε τον διάλογο ελεύθερο για να φαίνεται το δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ερώτηση είναι αυτή που έγινε 10 φορές και έχει απαντηθεί;
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει την άποψη του με την επανάληψη. Με την επανάληψη δεν επιβάλλονται οι απόψεις, απλά υπογραμμίζονται ορισμένα πράγματα. Μην φοβάστε και μην τρομοκρατήστε με τις επαναλήψεις. Οι αναγνώστες έχουν λογική και μπορούν να κρίνουν αν κάποιος επαναλαμβάνει ή όχι και πόσο σημαντικό είναι αυτό που επαναλαμβάνει. Όσα είναι σημαντικά αξίζουν να επαναλαμβάνονται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αντί να σεβαστείτε την παράκληση μας, συνεχίζετε το ίδιο μοτίβο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι τα ψεύδη του Δημήτρη Σωτηρόπουλε. Αυτό που λες και εσύ λέει. Κάλεσες τον Μεσσηνίας (μάλλον ταιριάζει παρακάλεσες, διότι δεν είναι υφιστάμενος σου για να τον καλέσεις-διατάξεις) τον Μεσσηνίας να γράψει εισαγωγικό σημείωμα. Το ίδιο πράγμα λέτε. Αν αυτό για εσένα είναι παρωνυχίδα, για άλλους δεν είναι καθόλου παρωνυχίδα.
Και μην βρίζεις σαν "υβριστή" έναν που λέει πράγματα που αναγκάζεσαι να παραδεχθείς και εσύ ότι τα έκανες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακές οι θέσεις σας. Αλλά το ότι έχετε ιδρύσει ένα κόμμα ή κάτι σαν κόμμα, αυτό μπορεί να τον κάνει να μην γράφει αμερόληπτα. Καλό είναι να το γνωρίζουν οι αναγνώστες των σχολίων και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Σεβόμαστε την παράκληση σας αλλά θα πρέπει να δείτε ότι υπάρχει αντίλογος στις απόψεις σας και ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αυτό που προσπαθείτε να αρχίσετε να κάνετε, να διαγράφετε σχόλια και να εμποδίζετε τον ελεύθερο διάλογο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν ξαναγράψετε το ίδιο σχόλιο για τον "πρόλογο" του Μεσσηνίας (σας απάντησε ότι ο πρόλογος του βιβλίου ήταν του Γόρτυνος και ο Μεσσηνίας έγραψε απλά το εισαγωγικό σημείωμα για τα μοναστήρια της περιοχής του), θα διαγράψουμε το επόμενο σας σχόλιο.

Το γράψατε, σας απάντησε, ΠΟΣΕΣ φορές θα το επαναλάβετε; ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να γράφετε το ίδιο.

ΥΓ. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται εσκεμμένα για να διαλύσει την συζήτηση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τα σχόλια εξυπηρετούν αφενός στο να δώσουν την δυνατότητα στον αναγνώστη να τοποθετηθεί για το θέμα, αφετέρου να εμπλουτιστεί η αρχική τοποθέτηση με άλλες σκέψεις και προεκτάσεις.

Τι σχέση έχει το "ιστολόγιο του παλιοημερολογίτη ..." που μας συστήνετε να μην δημοσιεύουμε τις απόψεις του;
Από που κι ως που επειδή ακολουθεί το παλαιό (πάτριο) ημερολόγιο -αν το ακολουθεί δεν το γνωρίζουμε ούτε μας αφορά- θα πρέπει να του σβήνουμε τα σχόλια;

Μήπως θέλετε να σας αναθέσουμε καθήκοντα διαχειριστή στο ιστολόγιο μας;


Παρακαλούμε ΜΗΝ απευθυνθείτε ξανά προσωπικά σε επώνυμους σχολιαστές. Μετά οφείλουν να σας απαντήσουν και ...δεν τελιώνει ποτέ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αυτό δεν είναι "αντίλογος", είναι επανάληψη του ίδιου σχολίου. Και όπως είπαμε θα σταματήσει.
Πλέον εκτιμούμε ότι γίνεται εσκεμμένα.

Στον αντίλογο (κάθε διαφορετική άποψη) δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διατυπωθεί. Αλάθητοι δεν είμαστε. Το επιδιώκουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Κάθε επόμενο σας σχόλιο που δεν θα αφορά την ανάρτηση (αλλά προσωπικά σχολιαστές της), θα διαγράφεται.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ας το κρίνουν οι αναγνώστες αυτό. Όπως ας κρίνουν και αν η «Ελληνορθόδοξη Συμμαχία» έχει σχέση με τα άλλα κόμματα και ειδικά με κάποιους «εθνοσωτήρες χριστιανούς» τύπου Ζουράρη, Χολέβα κλπ που προβάλουν κατά κόρον διάφορα «χριστιανοπατριωτικά» ιστολόγια και ιστοσελίδες.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ανώνυμε, τον Μεσσηνίας ούτε τον έχω δει ποτέ από κοντά ούτε έχω μιλήσει μαζί του. Η συνεννόηση έγινε μέσω του Πρωτοσυγκέλου της τοπικής Μητρόπολης και αφορούσε αρχικά την άδεια για φωτογράφηση στα Μοναστήρια της περιοχής (μήπως κι αυτό είναι έγκλημα;) και κατόπιν τη συγγραφή σχετικού εισαγωγικού σημειώματος από τον Μητροπολίτη. Όλα τα άλλα που αναφέρεις, είναι εκ του πονηρού.

Υ.Γ. Μπορείς να διασταυρώσεις όσα γράφω με ένα απλό τηλεφώνημα στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όσα γράφει ο mnk είναι παραπληροφόρηση
Η ΣΦΕΒΑ ιδρύθηκε γύρω στο 1983 (προϋπήρξαν κάποιες συγκεντρώσεις από το 1980), συνεπώς δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με τον Γρίβα (ο οποίος πέθανε πριν το 1974) και την ομάδα του που ενδιαφερόταν να εισβάλουν στην Βόρειο Ήπειρο πολλές δεκαετίες νωρίτερα.

Συγγενικές σχέσεις μελών της ΣΦΕΒΑ και βορειηπειρωτών επίσης δεν υφίστανται με απειροελάχιστες εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν νέοι που προέρχονταν από την αδελφότητα του Σωτήρα και για ιδεολογικούς εθνικούς και θρησκευτικούς λόγους έκαναν τον αγώνα αυτό, εμπνευσμένοι από τον Σεβαστιανό και όχι λόγο συγγένειας).

Τελείως ανυπόστατη φαίνεται και η φράση: "...αλλά και για τους φακέλλους με τα χρήματα που γλύστραγαν τ' άγρια μεσάνυχτα κάτω από πόρτες αναγκεμένων..."
Σε ποια εποχή αναφέρεται; Δεν γράφει.
Που βρέθηκαν τα χρήματα;
Ποιος τα έδινε;; Που τα έδινε;;

Συνεπώς δεν βρίσκουμε καμία απολύτως αλήθεια στο παραπάνω σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Με το σχόλιο σας το χθεσινό, 8:12 πμ, κ. ιστολόγε φαίνεται δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε. Κανείς δεν σας ζήτησε να σβήνετε τα σχόλια του κ. Χριστοδουλίδη. Αυτό που λέει ο σχολιαστής είναι ότι δεν πρέπει να ακούτε τις απόψεις του κ. Χριστοδουλίδη, που προτείνουν ούτε λίγο ούτε πολύ, όσα σχόλια δεν έχουν σχέση με το ζήτημα, πάντα κατά τη γνώμη του κ. Χριστοδουλίδη, να κόβονται.
Ξαναδιαβάστε τι λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Χριστοδουλίδης στο σχόλιο του 13 Ιανουαρίου 2016 - 4:20 μ.μ.. Αυτές τις απόψεις του κ. Χριστοδουλίδη που υπάρχουν στο σχόλιο του 13 Ιανουαρίου 2016 - 4:20 μ.μ., και ζητάνε λογοκρισία τον σχολιών, αυτές μην δέχεστε διότι θα ερημώσει το μπλογκ σας, όπως αυτός ο κ. Χριστοδουλίδης με την τακτική που ακολουθεί έχει ερημώσει σχεδόν το δικό του μπλογκ από σχόλια.
Κανείς δεν είπε να κόβετε τα σχόλια του κ. Χριστοδουλίδη.
Ξαναδιαβάζετε πιο προσεκτικά τα σχόλια και μην παρασύρεστε από μεροληψίες σε επωνύμα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Τον κ. Χολέβα ας τον προβάλουν δεν πειράζει. Τον κ. Ζουράρη δεν πρέπει να τον προβάλουν. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος τους που δεν τα κάνει να είναι «χριστιανοπατριωτικά» ιστολόγια και ιστοσελίδες, εντός εισαγωγικών. Παρά το λάθος τους αυτό που ίσως από άγνοια το κάνουν, παραμένουν εκτός εισαγωγικών αλλά χριστιανοπατριωτικά ιστολόγια και ιστοσελίδες, ακόμα και αν κάποιοι δεν έχουν την ανωτερότητα να τα αποκαλούν έτσι.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προτίμησα την ερημία από την ανοησία.

mnk είπε...

Βεβαίως έχετε δίκιο.

Φυσικά, είναι προφανές πως -εκ παραδρομής- αναφερόμουν στην πρόδρομο του ΣΦΕΒΑ, την ΜΑΒΗ. Η ιστορική περίοδος στην οποία αναφέρομαι -δεκαετίες '50 και '60- το καθιστά ηλίου φαεινώτερο, νομίζω.

Οι άνθρωποι αυτοί, βέβαια, όταν αναφέρονταν στα βιώματά τους δεν χρησιμοποιούσαν την επωνυμία και τα αρχικά της οργάνωσης για να αυτοπροσδιορίζονται, ούτε και θεώρησαν ποτέ την ΣΒΕΦΑ σαν "άλλη" ανταγωνιστική οργάνωση. Ήταν ο ενιαίος αγώνας των Ηπειρωτών για τον τόπο τους και στους Ηπειρώτες συμπεριελάμβαναν και τους ποιμένες τους.

Σαν παιδί, λοιπόν, που δεν είχα άμεση συμμετοχή, δεν είναι και πολύ παράξενο που έκανα σύγχυση των ονομασιών.

Επειδή "δεν βρίσκετε καμία αλήθεια", θα σας πω και τούτο:

Είναι γνωστό πως η διασύνδεση βορειοηπειρωτικού και κυπριακού αγώνα ξεκίνησε αμέσως μετά τον πόλεμο, στο πρόσωπο του επισκόπου Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, έργο που εξακολούθησαν και οι διάδοχοί του.

Επί Σεραφείμ Τίκα, η Μητρόπολις Ιωαννίνων ήταν ο κύριος χρηματοδότης της ΜΑΒΗ, μαζί με κάποιούς πολύ-πολύ εύπορους Γιαννιώτες. Από εκεί ερχόντουσαν τα λεφτά. Τα φακελλάκια, που έφευγαν κάτω απ' τις πόρτες, ήσαν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο κόστος του βορειοηπειρωτικού αγώνα και τις επιχορηγήσεις στην ΕΟΚΑ, που και τα δύο δεν κόστιζαν μόνον χρήμα, αλλά και αίμα.

Την ίδια εποχή, ο Σεβαστιανός ήταν ιεροκύρηκας της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και δίδασκε στην Μονή Βελλάς, εκεί όπου φιλοξενούνταν οι εκπαιδευόμενοι μαχητές της ΕΟΚΑ. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και του ήρθε η έμπνευση. Σαν παιδαγωγοί που έχουν γνώσεις ιστορίας, θα γνωρίζετε πως όλα έχουν την γενεσιουργό αιτία τους σε παρελθοντικά γεγονότα, δεν συμβαίνουν έτσι στο ξεκούδουνο.

Δεν ξέρω αν ο Γρίβας ήθελε να εισβάλλει στην Β.Ήπειρο, ξέρω όμως πως πολλοί γενναίοι ηπειρώτες μπαινόβγαιναν συνέχεια -μέχρι το '67, αν δεν κάνω λάθος, που τα σύνορα έγιναν αδιαπέραστα με τα νέα οχυρωματικά έργα- μεταφέροντας όπλα, χρήματα, τρόφιμα, φάρμακα... και φυγαδεύοντας ανθρώπους. Κάποιοι απ' αυτούς δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Υπήρξε περίπτωση ελλαδίτη που εισχώρησε στην Αλβανία, προ του '67, συνελήφθη, έμεινε 25 χρόνια φυλακισμένος κι επέστρεψε το '92 που άνοιξαν τα σύνορα, σκιά ανθρώπου.

Ακόμα σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι, που σχεδόν όλοι έχουν φύγει απ' την ζωή, παραμένουν αφανείς ήρωες που κανένας ιστορικός δεν έγραψε για την δράση τους. Ίσως κάποτε στο μέλλον.

mnk είπε...

Υ.Γ. 1) το '67 που σφραγίστηκαν τα σύνορα της Αλβανίας, διεκόπη το μπες-βγες κάτω απ' την μύτη των Αλβανικών αρχών κι άρχισαν οι μεγάλες διώξεις των βορειοηπειρωτών, ήταν η ίδια χρονιά που χειροτονήθηκε ο Σεβαστιανός σε μητροπολίτη και συνέχισε τον ίδιο αγώνα από άλλο μετερίζι, με άλλους τρόπους και με άλλους ανθρώπους. Ηταν κρίκος αλυσίδας, όχι μοναχικός καουμπόυ.

Υ.Γ. 2) https://www.youtube.com/watch?v=gOANILyhjBk

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.