" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

"πριν αλεκτορα φωνησαι ..." Αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτες ξέχασαν τις "απειλές" και υποδέχθηκαν πανηγυρικά τους πολιτικούς άρχοντες. Δυστυχώς ΚΑΙ ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Μαζί με άφθονα πρωτοχρονιάτικα και χριστουγεννιάτικα Οικουμενιστικά αίσχη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Νεότερη ενημέρωση από Θεοφάνεια.

Πριν 1 βδομάδα περίπου, γράψαμε πως κάποιος ευσεβής μητροπολίτης έσπευσε να αποκηρύξει δημοσίως την υπογραφή του από την "ομολογία πίστεως" (κείμενο ενάντια στον Οικουμενισμό) και να δηλώσει πιστός στρατιώτης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου "μέχρι θυσίας" (δείτε εδώ). Τότε χρησιμοποιήσαμε τον πράγματι προκλητικό όρο "μητροπολιτικές κολοτούμπες".



Λίγο μέρες πιο πριν, αναφερόμενοι στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το "Σύμφωνο Συμβίωσης" (ομοφυλοφίλων),
επισημάναμε (δείτε εδώ) την δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι:
"Τέλος ἐκ προσώπου τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως δηλώνουμε πρός πάντας τούς πολιτικούς καί πολιτειακούς ἄρχοντας πού θά συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος ὅτι παύομεν οἱανδήτινα μετ’ αὐτῶν σχέσι καί τούς παρακαλοῦμε νά παύσουν καί ἐκεῖνοι μαζί μας.» 



Πριν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ "αλέκτορ φωνήσαι" όμως ...
στην επίσημη κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, ο μητροπολίτης Σεραφείμ,(προφανώς προσκάλεσε) φαίνεται να δίνει ο ίδιος και στους 3 βουλευτές κομμάτι βασιλόπιτας και μάλιστα, ευχαριστεί δημοσίως τους δύο εκ των τριών (Τραγάκη Γιάννη και Κατσαφάδο Κώστα) επειδή (με την απουσία τους) δεν το ψήφισαν!

Που είναι λοιπόν η παύση οποιασδήποτε σχέσης μαζί τους για την οποία δεσμευτήκατε σεβασμιότατε Πειραιώς;;;
Εσείς δεν λέγατε ότι θα σταματούσατε κάθε σχέση με τους βουλευτές που "συνέβαλαν στην θεσμοθέτηση" του συμφώνου συμβίωσης; Η αποχή, δεν συνέβαλε στην θεσμοθέτηση του;
Γιατί δεν εφαρμόσατε την δήλωση σας;;


Δείτε τις φωτογραφίες:
Ο βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας, προσφωνείται και παραλαμβάνει το κομμάτι της βασιλόπιτας (και μάλιστα 1ος από τους επισήμους!) ενώ ψήφισε ΥΠΕΡ του συμφώνου συμβίωσης.
χαμόγελο ..
και χειραψία με τον μητροπολίτη..

Βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ, Κατσαφάδος Κώστας. ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία. Ο σεβασμιότατος αντί να τον επιπλήξει που την κρίσιμη στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ λειτούργησε ως "Πόντιος Πιλάτος", τον ευχαρίστησε δημοσίως!
φιλάμε καλά το χέρι, να μας πάρει η φωτογραφία. Αύριο μεθαύριο θα ψάχνουμε τέτοιες φωτογραφίες για το προεκλογικό φυλλάδιο.
Ο έτερος βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ. Τραγάκης Γιάννης. Παραλαμβάνει κι  αυτός το κομμάτι της βασιλόπιτας (αφού έχει προσφωνηθεί). Τον ευχαρίστησε και αυτόν ο μητροπολίτης Πειραιώς ενώ αυτός ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία.



Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε και το βίντεο με ολόκληρη την τελετή:

Στο 8ο λεπτό  ο μητροπολίτης Πειραιώς ευχαριστεί τους 2 βουλευτές Πειραιώς της ΝΔ και
στο 13ο λεπτό προσφωνείται και δίνει ο ίδιος η μητροπολίτης το 4ο κομμάτι στον Υπουργό-και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Θεόδωρο Δρίτσα (ο οποίος υπερψήφισε τον νόμο) και στη συνέχεια και στους 2 βουλευτές της ΝΔ που ΔΕΝ πήγαν για να καταψηφίσουν το "σύμφωνο συμβίωσης":




Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε εδώ,τι ψήφισαν οι 3 αυτοί βουλευτές:





Πάμε να δούμε τι έγινε στην Έδεσσα, στον γνωστό για την ευσέβεια του μητροπολίτη Ιωήλ. Σε εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (που τις βρίσκουν τις ειδήσεις ...;)   διαβάζουμε:


Πρωτοχρονιά στην 
Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους.
Παρόντες ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης,


Κι εδώ η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το σύμφωνο συμβίωσης, παρούσα επισήμως, χωρίς κανένα πρόβλημα!




Πάμε να δούμε και τι έγινε την
  Πρωτοχρονιά, στην αρχιεπισκοπή Αθηνών:
Σαν να μην συμβαίνει τίποτε ...

Αυτή δεν είναι η Έλενα Κουντουρά, η βουλευτής των ΑΝΕΛ; Που διαφοροποιήθηκε από το κόμμα και ψήφισε ΥΠΕΡ στο σύμφωνο συμβίωσης!

Η κεφαλή της εκκλησίας στον νάρθηκα (πρόναο), περιμένοντας με στρωμένα χαλιά τον Πρωθυπουργό (που συζεί, χωρίς γάμο και που δεν βάπτισε τα παιδιά του) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

τι ωραία "σκηνή" .. ούτε θέατρο να έπαιζαν

Λίγες μέρες μετά την υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, ο mr Tsipras (κλωνοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου), παραβρίσκεται στην επίσημη δοξολογία, με τον αρχιεπίσκοπο. Τι λέτε να σκέφτεται από μέσα του ... σε τι υπόληψη να έχει την εκκλησία;;

χειραψία ... τόσες υπηρεσίες έχει προσφέρει στην κυβέρνηση με την αφωνία του

το κυβερνητικό επιτελείο κι ο Βασίλης Λεβέντης (που χαρακτήρισε την εκκλησία "Μεσαίωνα"! επειδή δειλά ψέλλισε την αλήθεια)
Πηγή φωτογραφιών (και πάλι από εκκλησιαστικό πρακτορείο)




Θέλετε να δούμε και πως πέρασαν την 1η μέρα του χρόνου, κάποιοι πιο "extreme" μητροπολίτες; Παρέα (θεία λειτουργία) με παπικούς. 
Σας φαίνεται απίστευτο;; Κι όμως. Δείτε:

Πρωτοχρονιά σε Παπική "λειτουργία"!
στα αριστερά διακρίνεται ο "ορθόδοξος" μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να παρακολουθεί την παπική "λειτουργία"

Και μετά την λειτουργία, κουβεντούλα με τους "αδελφούς επισκόπους".
Περισσότερες φωτογραφίες από την παπική "λειτουργία" και την συμμετοχή του Σύρου Δωρόθεου, εδώ.



Μια βδομάδα πριν, τα Χριστούγεννα, ο "ορθόδοξος" (αυτό τον τίτλο φέρει) μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, πήρε τον παπικό (ψευδο)"επίσκοπο" για να επισκεφθεί μαζί του γηροκομείο. Τελικά κάποιοι συμπεριφέρονται σαν η ένωση πράγματι να έχει γίνει. Ίσως εμείς οι πιστοί, είμαστε οι μόνοι που δεν το πήραμε χαμπάρι.. Απλά όσο περνάει ο καιρός, δεν φοβούνται να αποκαλύψουν τι έχουν συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε το ελεύθερο διαδίκτυο, ούτε που θα τα μαθαίναμε ..





Τι παραπάνω φωτογραφίες (και πολλές ακόμη, είδαμε εδώ)




Χριστούγεννα στην Γερμανία:
συμπροσευχή Χριστουγεννιάτικη με αιρετικούς, έγινε και στην Γερμανία (με συμμετοχή γνωστού ορθοδόξου κληρικού, δείτε εδώ)


και στην Πόλη:
Και λίγο πριν, ο "ορθόδοξος" μητροπολίτης Βελγίου, έδινε αντίδωρο στην Πόλη, σε παπικούς (ψευδο)καρδινάλιους. Δείτε και φρίξτε :



σε λειτουργία μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

... γίναμε μαλλιά κουβάρια.

όλα τα "καλά παιδιά" μαζί


Τέλος κάποιοι θα προβληματίζονται,
Μήπως κακώς αναφερθήκαμε 
στον μητροπολίτη Πειραιώς;;;

Επειδή πολλοί έχουν στο απυρόβλητο τον μητροπολίτη Πειραιώς (τον οποίοι κι εμείς εκτιμούμε, δεν ξεχνούμε ότι κάποιοι ιερείς διωγμένοι για τον αντι-οικουμενιστικό τους αγώνα πχ από μητρόπολη της κεντρικής μακεδονίας, βρήκαν καταφύγιο στην μητρόπολη Πειραιώς, καθώς και συχνές τοποθετήσεις σε θέματα αιρέσεων από το αντίστοιχο γραφείο της μητρόπολης Πειραιώς), 
πριν μας χαρακτηρίσουν και πάλι ως "ακραίους", "διχαστικούς" και με παρόμοια επίθετα, 
ας ρίξουν μια ματιά στην παρακάτω είδηση  (για να μην νομίζουν ότι διυλίζουμε τον κώνωπα):


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τελέστηκε δοξολογία, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος παραβρέθηκαν:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.
Οι Βουλευτές: κα Σταματάκη Ε., Κατσαφάδος Κ., ο πρώην Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος Κ., οι πρώην Βουλευτές ...


Αντίστοιχο ρεπορτάζ με φωτογραφίες και εδώ

Αντίστοιχα ρεπορτάζ για την ίδια εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

29 Δεκεμβρίου 2015!
Η κυρία Σταματάκη είναι επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. 
Στον κ.Κατσαφάδο που ΑΠΕΙΧΕ, όπως και στον κ.Δρίτσα, που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ, αναφερθήκαμε ήδη (στην κοπή της βασιλόπιτας της μητρόπολης Πειραιώς)
Κατά τα άλλα ο μητροπολίτης Πειραιώς θα "έπαυε" κάθε σχέση.. με όσους συντελούσαν να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης.
Τι λέτε τελικά; τον αδικούμε;;


Τέλος, διαβάζουμε ότι ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, συνεχίζει από του άμβωνος να επιπλήττει τους βουλευτές για το έγκλημα που έκαναν και να δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητοι στην μητρόπολη του. Με όλη μας την καρδιά φωνάζουμε : Εύγε.
Αρκεί να συμπεριλαμβάνονται και όσοι επέλεξαν να "απέχουν" νίπτοντας τας χείρες τους και αφήνοντας τους υπόλοιπους να πετυχαίνουν πανηγυρική αποδοχή του συμφώνου από την Βουλή και αντίστοιχα αίσχη στα θεωρεία (γράψαμε εδώ).
Επειδή ειλικρινά δεν το θέλουμε, γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να μιλήσουμε και πάλι για μητροπολιτικές "κολοτούμπες".

Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη Ενημέρωση  6/1/2016
(μετά τα θεοφάνεια) 

Έδωσαν περιστέρι και σταυρό 
στον Παπικό "ιερωμένο" στην Σμύρνη

δίπλα στον ορθόδοξο ιερέα, ο παπικός..
κατάντια: μετά το περιστέρι, δίνεται και ο σταυρός στον παπικό
 (πριν ρίξουν τον σταυρό στη θάλασσα)
 Στο βίντεο (στο τέλος της τελετής), ο ορθόδοξος ιερέας ευχαριστεί τον "αρχιεπίσκοπο" της Παπικής (ψευδο)εκκλησίας! καθώς και τον προϊστάμενο του παπικού ναού και τις παπικές "μοναχές"!

Το βίντεο είδαμε εδώ.



Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην τελετή των Θεοφανείων, ευχαριστεί τους πολιτικούς

Την πρώτη φορά που μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναζητούσε τον κ.Μητσοτάκη και ανησυχούσε μήπως καθυστέρησε το αεροπλάνο από την Αθήνα! Μετά, όταν τον είδε, τον καλωσόρισε! Και πάλιν και πολλάκις όλους τους πολιτικούς ανεξαιρέτως...
Τι κι αν ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Τσιμουδιά. Ούτε λέξη δεν είπε ο άλλοτε λαλίστατος κ.Άνθιμος..

Παρόντες στην τελετή και άλλοι βουλευτές πχ Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Μπόλαρης κλπ  οι οποίοι απείχαν από την ψηφοφορία.
Παρόν και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης (ναι, που διοργανώνει το Thessaloniki Gay Pride, παρέστη ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)..
Παρόν και ο Κώστας Ζουράρης, που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ και αυτός το σύμφωνο συμβίωσης.
πηγή φωτογραφίας

Κατά την έξοδο τους από το ναό, μεμονωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων (ή που απείχαν από την ψηφοφορία).



Και φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα χειρότερα:
6 Ιανουαρίου 2016. Θεοφάνεια.
Μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο άθεος Αλέξης Τσίπρας (που συζεί αστεφάνωτος, και έχει τα δυο του παιδιά αβάπτιστα) ρίχνει τον σταυρό στην δεξαμενή ..

δείτε και το βίντεο (που είδαμε πριν λίγο εδώ)



Επιτρέπεται λαϊκός (Τσίπρας) 
να ρίχνει τον σταυρό προς αγιασμό;;;

Πολύ σωστή και η παρατήρηση του  Hellas-Orthodoxy (το λάβαμε ως σχόλιο):
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ απο τους Ιερους Κανονες της Εκκλησιας να τελεσει λαϊκος Αγιασμο. Και την ωρα που ψαλλεται το «Εν Ιορδανη βαπτιζομενου...» και ΡΙΧΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ για να αγιαστουν τα υδατα, ΜΟΝΟΝ ΙΕΡΕΑΣ (ουτε καν Διακονος) δεν επιτρεπεται να τον ριξει. Αυτα, για καποιους που παροτι κατεχουν υψηλες θεσεις στην Εκκλησια, αγνοουν ηθελημενα τα βασικα, για να εξυπηρετησουν τις δημοσιες σχεσεις τους με πολιτικαντηδες

Προσθέτουμε ως δικό μας σχόλιο ότι όπως δεν επιτρέπεται λαϊκός να παίρνει την άγια λαβίδα και να μεταλαμβάνει τους πιστούς, έτσι δεν επιτρέπεται αντί για τον ιερέα, να ρίχνει τον σταυρό (και να αγιάζει) λαϊκός. Πολύ περισσότερο να κρατάει τον σταυρό με το χέρι του παπικός (όπως είδαμε στην Σμύρνη).
Αν θέλουν κάποιοι δεσποτάδες να κάνουν δημόσιες σχέσεις, έχουν αρκετά πολυτελή μητροπολιτικά οικήματα.Ας τις κάνουν εκεί. Το τελετουργικό της ορθοδοξίας δεν είναι παιχνίδι για να το δίνουν στους πολιτικούς μας για να φωτογραφίζονται.


Νεότερη Ενημέρωση (7/1/2016):
Πριν λίγο διαβάσαμε σχετικό επιμελημένο και πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο του πατρός Δημήτριου Αθανασίου (δείτε το εδώ), το οποίο καταλήγει:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Η παράδοση και το Το τυπικό της Εκκλησίας μας είναι σαφές και ορίζει οτι ο προεξάρχων Ιερεύς ή ο Αρχιερεύς ρίπτει τον Σταυρό στη θάλασσα ή εν προκειμένω στη Δεξαμενή! 
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι μπορεί να δοθεί ο Σταυρός τιμής ένεκεν και στους πολιτικούς άρχοντες να πράξουν κάτι που αποτελεί ιερό καθήκον των Ιερέων και των Αρχιερέων. Αυτά που έγιναν σήμερα είναι το λιγότερο ντροπή. 

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά σας.
Πονάτε για την κατάσταση των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων. Και αυτόν σας τον πόνο δεν τον κρατάτε για τους εαυτούς σας αλλά τον κοινο-ποιείτε στην εκκλησιαστική παρεμβολή.
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη αδελφοί από μια ανύπαρκτη, άφωνη, συμβιβασμένη και άνευρη εκκλησιαστική ηγεσία, ανάξια και κάθε άλλο παρά αντάξια των προσδοκιών του λαού.
Σήμερα στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης είχε το απύθμενο θράσος να πατήσει το πόδι του ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης που ψήφισε το επαίσχυντο σύμφωνο της ντροπής. Και αντί να του απαγορευθεί η είσοδος στο ναό απ τον παριστάμενο μητροπολίτη, κατά το παράδειγμα και την πρακτική μεγάλων αρχιερατικών μορφών του παρελθόντος, αυτός εισήλθε σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Σαν να μην είναι ένοχος ο κύριος αυτός μεγίστου πνευματικού εγκλήματος ως ψηφίσας το επαίσχυντο σύμφωνο! ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο: είδε ή άκουσε κανείς καμία σχετική με το σύμφωνο της ντροπής καυστική δήλωση του μητροπολίτη Ναυπάκτου;
Λ.Ν.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Για οσους δεν γνωριζουν: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ απο τους Ιερους Κανονες της Εκκλησιας να τελεσει λαϊκος Αγιασμο. Και την ωρα που ψαλλεται το «Εν Ιορδανη βαπτιζομενου...» και ΡΙΧΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ για να αγιαστουν τα υδατα, ΜΟΝΟΝ ΙΕΡΕΑΣ (ουτε καν Διακονος) δεν επιτρεπεται να τον ριξει. Αυτα, για καποιους που παροτι κατεχουν υψηλες θεσεις στην Εκκλησια, αγνοουν ηθελημενα τα βασικα, για να εξυπηρετησουν τις δημοσιες σχεσεις τους με πολιτικαντηδες.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.com/2016/01/5-1964-930.html?m=1
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ"!

Hellas-Orthodoxy είπε...

Και κατι ακομα: Εκεινος που βλεπουμε στις φωτογραφιες να «βρυχαται» με τον συριζαιο Δριτσα, ειναι ο...Λεων του Πειραια, ο «φοβος και τρομος των πολιτικων» οπως τον διαφημιζουν καποια «εκκλησιαστικα» εκμισθωμενα παπαγαλακια...;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως πρέπει να σκεφτείτε και το πρακτικό ενδεχόμενο. Πρακτικά και να ήθελε ο Πειραιώς είναι αδύνατο να συγκρατήσει στη μνήμη του, όλα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των βουλευτών που ψήφισαν υπερ του επαίσχυντου συμφώνου ομοφυλοφίλων.
Σκεφτείτε το και αυτό. Μπορεί να είναι θέμα μνήμης.

Σοφοκλής

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε
προσθέσαμε την επισήμανση σας στην κυρίως ανάρτηση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν ξέρουμε ποια παπαγαλάκια είναι εκμισθωμένα και ποια όχι. Εμείς οφείλαμε να δείξουμε ότι δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεση του.

Μακάρι να την τηρούσε. Μακάρι να έβγαζε με θάρρος μια ανακοίνωση ότι δεν επιθυμεί την παρουσία βουλευτών που ψήφισαν ή απείχαν το σύμφωνο. Τότε πραγματικά θα έδειχνε ότι αυτός επέλεξε να μην εμφανιστεί ο κ.Τσίπρας και οι λοιποί, και όχι οι ίδιοι να πάνε κάπου αλλού εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στον μητροπολίτη Πειραιώς.

Είναι θλιβερό ως εκκλησία να έχουμε καταντήσει όταν λέμε "Θεοφάνεια", αντί να σκεφτόμαστε την μεγάλη τιμή του αγιασμού των υδάτων, να σκεφτόμαστε τους επισήμους που παραβρίσκονται (που τους βλέπουμε στην εκκλησία μόνον σε δοξολογίες, το πολύ 2-3 φορές το χρόνο).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σας παρακαλούμε κάντε τον κόπο και δείτε ξανά το 1ο βίντεο, με την κοπή της βασιλόπιτας (στο 8ο και 13ο λεπτό). Μια χαρά δείχνει να ξέρει ο Μητροπολίτης και ποιοι βουλευτές είναι παρόν και ποιοι απείχαν. Εξ άλλου προσφωνούνται με την ιδιότητα τους στους επισήμους (είναι τα πρώτα κομμάτια που μοίρασε).

Πριν γράψουμε την ανάρτηση επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα της μητρόπολης Πειραιώς. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση που να αποτρέπει τους πολιτικούς που στήριξαν έμμεσα ή άμεσα το σύμφωνο (ψηφίζοντα το ή απέχοντας), να παραστούν. Η αρχική δήλωση είχε γίνει ΠΡΙΝ την ψηφοφορία. Δυστυχώς αποφάσισε να μην υλοποιήσει την απειλή του.

Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να τον δικαιολογήσετε και δείχνει την καλή σας πρόθεση. Όμως και οι μητροπολίτες κάνουν λάθη.
Το κυριότερο για μας είναι ότι φαίνεται πλέον ότι δεν υπάρχουν μητροπολίτες αποφασισμένοι για αγώνα. Με δηλώσεις στην τηλεόραση δεν γίνεται αγώνας. Απλά προβάλεις τον εαυτό σου. Στην εκκλησία οι μάχες δινόταν μαζί με τον πιστό λαό. Το ερώτημα είναι γιατί ενώ αναπτύσσουν τόσες δραστηριότητες, επιμένουν να θέλουν τον λαό μόνον ως "κομπάρσο".

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία για το αν επιτρεπόταν να δοθεί ο σταυρός στον Τσίπρα και στον Παυλόπουλο για να τον ρίξουν προς αγιασμό, προτείνουμε το παρακάτω κατατοπιστικό άρθρο, του π. Δημητρίου Αθανασίου:

https://fdathanasiou.wordpress.com/2016/01/06/%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-2016-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8/

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι μερικά ιστολόγια εχθρεύονται τους Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, για λόγους που αυτά γνωρίζουν. Ετσι εκμεταλλεύονται ωρισμένες ασήμαντες λεπτομέρειες, για να δημιουργήσουν δυσφορία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους απλούς ανθρώπους, εναντίον των ποιμένων τους.
"Πατάξω τον ποιμένα και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα" , όπως λέει και η Γραφή.
Ισως αυτό επιθυμούν κατά βάθος .....

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Συνήθως η Άλωση γίνεται εκ των έσω, με μια «Κερκόπορτα»...Αναμενόμενο λοιπόν ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι Ιερωμένοι (και μάλιστα οι Αρχιερείς) αν την επιτρέπουν, αρκεί να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να μην χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις με τους ανίερους πολιτικάντηδες.

Βλέπουμε λοιπόν μια Εκκλησία φτηνό, θλιβερό κομπάρσο που συμμετέχει ως φτωχός συγγενής για να κάνουν τα «σόοου» τους οι κοσμικοί εξουσιαστές. Σε λίγο θα τους δώσουν και το Άγιο Ποτήριο να μας κοινωνάνε, για να δείξουν πως «οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι άριστες».

Ενδιάμεσα, διάφοροι Μητροπολίτες θα βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα ή με πύρινες εγκυκλίους και θα κατακεραυνώνουν τους «άθεους», υποσχόμενοι δράση εναντίον τους. Έτσι θα ησυχάζουν οι πιστοί, αφού «ο τάδε Επίσκοπος τους τα είπε καλά», «ο άλλος είναι φόβος και τρόμος των πολιτικών» και άλλα τέτοια...επαναστατικά.

Στην πράξη, φυσικά, business as usual, όπως λένε και οι...γνώστες στην Αμερική. Οι «εχθροί» πολιτικοί θα συνεχίσουν να συχνάζουν και να πρωτοκαθεδρεύουν στις εκκλησιαστικές πανηγύρεις και οι διάφοροι «Λέοντες» - Μητροπολίτες θα...λουφάζουν μπροστά τους και το Ποίμνιο θα βρίσκεται σε σύγχυση, οπότε θα σιωπά. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Μόνη λύση, να αντιδράσει ο Πιστός Λαός. Αυτόν τρέμουν και φοβούνται, όλοι τους: Πολιτικοί και «πολιτικοί» με ράσα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ
http://apotixisi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_7.html

Ανώνυμος είπε...

Με το κατάπτυστο βιβλίο "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ", των εκδόσεων "ΕΝ ΠΛΩ", πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η επίσημη Εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κινηθούν συντονισμένα και μαζικά κάποιοι ευαισθητοποιημένοι χριστιανοί με αναφορές τους στη σύνοδο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα εκμισθωμένα παπαγαλάκια υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Όλα αυτά τα πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων, γεμίζουν κάθε μέρα με φωτογραφίες δεσποτάδων από εσπερινούς και πανηγύρεις και ονομαστήρια, έτσι, για την ψυχή της μάνας τους. Ανιδιοτελώς το κάνουν ότι κάνουν. Τζμπαντάν.
Δεν πρόσεξες ότι μεγάλοι δημοσιογράφοι άνοιξαν και εκκλησιαστικό site ή εφημερίδα. Δεν πρόσεξες πως ενώ κλείνουν μεγάλες κοσμικές εφημερίδες έχουμε γεμίσει εκκλησιαστικές. Νομίζεις ότι πράγματι πουλάνε και βγάζουν τα κέρδη τους από τις πωλήσεις.
Λες , να μην είναι μισθωμένα τα παπαγαλάκια ; Βρε συ, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

εν Χριστώ αδερφέ

Είναι "ασήμαντη λεπτομέρεια" η αποκήρυξη της υπογραφής από την ομολογία πίστεως;
Είναι "ασήμαντη λεπτομέρεια" η εγκληματική σιωπή σε ένα σωρό μέτρα που έχουν επιβληθεί πρόσφατα (από την κατάργηση της Κυριακής ως ημέρα αργίας μέχρι την αχρήματη κοινωνία, την αλλαγή του ομολογιακού χαρακτήρα των θρησκευτικών και την θέσπιση σύμφωνου συμβίωσης για τους κίναιδους);
Είναι "ασήμαντη λεπτομέρεια" για εσένα οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων στις πόλεις μας;
Ή είναι "ασήμαντη λεπτομέρεια" ένας μητροπολίτης να απειλεί ότι
ΔΕΝ θα δεχθεί τους βουλευτές που θα συνεισφέρουν να περάσει το "σύμφωνο", και λίγες μέρες μετά να τους δίνει ονομαστικά βασιλόπιτα και να τους δέχεται και στον ναό και στην τελετή των θεοφανείων;
Ή να δέχεται ως συλλειτουργούς στην ονομαστική του εορτή, τους πιο προκλητικούς "οικουμενιστές" της ιεραρχίας και να ανταποδίδει μετά τις επισκέψεις;

Αν όλα αυτά είναι "ασήμαντες λεπτομέρειες", τι είναι σημαντικό για εσάς;
Μόνον τα δεσποτικά συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές των μητροπολιτών;
Ή οι φωτογραφίες τους προφίλ σε δεκάδες πόζες στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, με τις πανάκριβες στολές, μήτρες, εγκόλπια, πατερίτσες και τελευταία και εσχάτως και τα πανάκριβα επιγονάτια;

Λατρεύουμε τους αληθινούς επισκόπους.
Αλλά όπως η Αποκάλυψη γράφει για τις "λυχνίες", ας σπεύσουμε λίγο να ξυπνήσουμε, έστω και μόνοι μας αφού κάποιοι δεν το θέλουν.
Η κατάσταση είναι πολύ πιο βρώμικη από ότι φανταζόσαστε.Και επειδή την ξέρουμε, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να πάρει ένα δείγμα. Η ταινία δεν τελείωσε, μόλις άρχισε. Σας βεβαιώνουμε ότι έπονται πολλά επεισόδια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραιώς μαζί με τον Ιερεμία Γόρτυνος είναι ίσως απο τους Τελευταίους Εναπομείναντες Ανώτερους Ιεράρχες που Προσπαθούν (το Τονίζω) να Κρατήσουν ότι Μπορούν απο την Παραδοσή μας και για αυτό θεωρώ ότι Δέχονται Πολύπλευρο Πόλεμο απο την Νέα Τάξη(Ειδικά ο Πειραιώς επειδή μιλάει Καθαρά για Εβραιοσιωνιστές-Soros-διοργανωτές των gay parade και πως Όλα αυτά Συνδέονται Μεταξύ τους κτλ.)Οπότε Υπό αυτή την έννοια κάνουν "Εκπτώσεις" για να διατηρήσουν Προνόμια/Δημόσιες Σχέσεις αλλά παράλληλα Μιλάνε Κιόλας για αυτά που Πρέπει..θα μου πείτε και δικαίως εώς Πότε θα ισοπεδώνονται ΟΛΑ;; Ίσως Μέχρι ο θεός επιτρέψει να έρθει ένας Ηγέτης Κληρικός ή Απλός Καθημερινός Άνθρωπος να βάλει τα Πράγματα στην θέση τους..Δεν ξέρω Καλή Λευτεριά στην Ελλάδα!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

και το σχόλιο των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις για το ίδιο απαράδεκτο και προκλητικό δημοσίευμα :
http://katanixis.blogspot.gr/2016/01/5-1964-930.html

Hellas-Orthodoxy είπε...

Ποιος να ασχοληθει; Μηπως ο Μητροπολιτης Σεραφειμ που διαφημιζει δεοντως τις συγκεκριμενες εκδοσεις απο τον ραδιοφωνικο σταθμο του;;;

Hellas-Orthodoxy είπε...

Ναι, βρε σεις. Τζαμπα δουλευουν τα παιδια! Για την Ορθοδοξια αγωνιζονται και για την Ελλαδα!

Ας κοπουν τα «πακετα» και θα γελασουμε πολυ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η άποψη μας είναι ότι αντί να περιμένουμε μοιρολατρικά τον "μεσσία" που θα μας σώσει, οφείλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να κάνουμε το χρέος μας.Αν όχι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, τουλάχιστον να αντιδρούμε κάθε φορά που η νέα τάξη κάνει το επόμενο χτύπημα.

Η υποχωρητικότητα και η αποδοχή του "πεπρωμένου", έχει περάσει παντού.
Από την κάρτα του πολίτη που τα παραδοσιακά αρμόδια ορθόδοξα σωματεία σιωπούν και περιορίζονται σε μικρής έκτασης αρθρογραφία μέχρι τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα, το μάθημα των θρησκευτικών, την κατάργηση της Κυριακής ως ημέρα αργίας τα gay pride, το σύμφωνο συμβίωσης. Όλα πέρασαν χωρίς ούτε μια αντιδραση, ούτε μια διαδήλωση.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον "Θεό" να ελευθερώσει την Ελλάδα. ΕΜΕΙΣ πρέπει να παλέψουμε.

Όσο για τον κάθε Γόρτυνος και τον Πειραιώς αρχίζουμε και προβληματιζόμαστε αν τις "δημόσιες σχέσεις" τις κάνουν με τον "Δρίτσα" , με τον "Σύρου" και με τον "Βαρθολομαίο", ή με "εμάς".

Αναφέρεστε σε "Δημόσιες σχέσεις για να διατηρήσουν προνόμια". Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από ότι μας δίδαξαν όλοι οι άγιοι.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=h3wQBejlllw
Εγκαίνια των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ! Το κοσμικό πνεύμα σε όλο του το "μεγαλείο"!

Ανώνυμος είπε...

Να 'χαμε και κάνα ουϊσκάκι, μια χαρά θα ήταν!
Μην το πάρει χαμπάρι ο Γρεβενών, δεν την γλιτώνουν. Θα τους καλέσει για συναυλία!

Η εκκλησία βρήκε τρόπο να τραβήξει: διοργανώνει συναυλίες μουσικής. Κάθε τραγούδι που αναφέρει την λέξη "παράδεισος" ειδικά αν είναι ρεμπέτικο, ταιριάζει! Η επόμενη μεγάλη γιορτή είναι η Καθαρή Δευτέρα. Λέτε να δούμε και κανένα μασκέ πάρτι;
Οι εκδόσεις εν πλω καλά κάνουν. Το μαγαζί τους προωθούν. Αληθεύει αυτό που έγραψε παραπάνω το H-O ότι τους διαφημίζει το ραδιόφωνο του Πειραιώς; Πολλά παράξενα συμβαίνουν τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε δεν λέω ότι καλώς γίνεται ότι γίνεται αλλά ότι Πιθανότατα ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ για αυτό και Δεν Μπορεί ή Δεν θέλει να έρθει σε Μεγαλύτερη ρήξη με το Διαπλεκόμενο Σύστημα αφού αν το κάνει αυτό θα πρέπει να διαλέξει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει...Κρατάει Ισορροπίες δηλαδή..οι Δημόσιες σχέσεις που αφορούν Προνόμια δεν είναι κάτι καινούργιο είναι γνωστό ότι έτσι συμβαίνει Δεκαετίες τώρα..Μακάρι λοιπόν να ηγηθεί ενός Αγώνα Πολυεπίπεδης Κάθαρσης και βεβαίως δεν πιστεύω ότι πρέπει να τα περιμενούμε όλα σαν Μάννα εξ ουρανού Χωρίς Εμείς να Κάνουμε τίποτα Απολύτως και να λειτουργούμε σαν χαχόλοι..,είμαι της Άποψης Συν Αθηνά και χείρα κίνει και η Αφορμή μας δίνεται απο την Κυριακή 7/2 σχετικά με το γνωστό θέμα της Κάρτας Του Πολίτη.
Παρακάτω το Link που πήγε και έδωσε Συνέντευξη (ή μάλλον τους ξεφτίλισε/τάπωσε) στο γνωστό ΜεγάλοΜικρό Κανάλι της Διαφθοράς+Ανομίας..ο Ντερμπεντέρης δεν ήξερε που να κρυφτεί..το μόνο που έκανε ήταν να Προσπαθεί να Υπερασπιστεί τα Αφεντικά των Αφεντικών του και την Νομιμοποιήση της Διαστροφής..Έχετε ακούσει Πολλούς Ιεράρχες να μιλάνε φόρα-παρτίδα για τον George Sorros opensocietyfoundation/Rockefeller/club Bildeberg κτλ.Για την Ουσία των θεμάτων αυτών και όχι για την Επιφανειακή Παρουσίαση που μας δείχνουν..
δεν νομίζω..Οπότε ας Ηγηθούν οι αξιότεροι που Υπάρχουν ο Πειραιώς-ο Κορίνθου-Ο Γόρτυνος (ή όποιοι άλλοι προκύψουν αν υπάρχουν) και θα ακολουθήσει ο Λαός αφού δει ότι έχουν Ηγετικά Χαραχτηριστικά/Προσωπικότητα


https://www.youtube.com/watch?v=zrZUF8QxQIg

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικοί άνευ ράσων και... πολιτικοί με ράσα...

Αχ χιλιοπροδομένε μου ραγιά... από ποιούς περιμένεις να σωθείς;

Και οι μεν και οι δε, είναι υιοί και θυγατέρες του Αντιχρίστου... κι οι εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕ, ΑΞΙΖΕΙ Η ... ΣΑΡΙΑ... κι ας είμαστε Χριστιανοί Ορθρόδοξοι.

Καλλιόπη Σουφλή
το σχόλιο της διάβασα στο http://attikanea.blogspot.gr/2016/01/blog-post_57.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.