" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Λυκούργος Νάνης, “Ο παπα-Νικόλας δεν κιότεψε! Δε δείλιασε”!


Ο παπα-Νικόλας δεν κιότεψε! Δε δείλιασε! Καυτηρίασε με αξιοσημείωτη παρρησία το ιδιαζόντως ειδεχθές πνευματικό έγκλημα που συντελέστηκε πριν λίγες ημέρες, αυτό της ψηφίσεως του συμφώνου της ντροπής, στηλιτεύοντας, ταυτοχρόνως, και τους ενόχους πολιτικούς εξουσιαστές!


Δεν είδαμε, όμως, κάποιους μεγαλόσχημους κληρικούς της συμπρωτεύουσας να συντονίζονται στην ίδια γραμμή!
Αντιθέτως, είδαμε τον υπέρμαχο του ελεεινού συμφώνου Μητσοτάκη (εξελέγη και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρομάρα μας!!!) να εισέρχεται ακωλύτως στο ναό και να μην ελέγχεται απ τον παριστάμενο ιεράρχη αλλά να συμμετέχει στην τελετή σαν να μη συμβαίνει τίποτε και να φωτογραφίζεται δίπλα του!

Και, αντί να συγχαρούν τον παπα-Νικόλα που αντιστάθμισε με τη συμπεριφορά την έλλειψη παρρησίας κάποιων άλλων κληρικών, ετοιμάζονται να κινήσουν τη διαδικασία διώξεώς του για μία ακόμη φορά!
Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!
Λ.Ν.

και ένα ακόμη σχόλιο που διαβάσαμε στο ιστολόγιο Hellas-Orthodoxy, εδώ:

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Επίσκοπος Θεσσαλονίκης; Είναι δυνατόν να καλεί σε απολογία (!!!) έναν Ιερέα επειδή εκείνος διαμαρτυρήθηκε ΔΙΚΑΙΩΣ για το αίσχος του Τσίπρα και των ομοίων του, που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων;;; 
Τόσο πολύ θέλουν ορισμένοι ταγοί της Διοικούσας Εκκλησίας να διατηρήσουν καλές δημόσιες σχέσεις με το αντίχριστο και ανθελληνικό κατεστημένο...?
σκίτσο που είδαμε εδώ

Γράψαμε σχετικά χθες:
Με αφορμή την νέα κλήση σε απολογία του πατρός Νικολάου Μανώλη, 
Δύο απαντήσεις στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.