" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Oἱ ὀνειροπόλοι τῆς "ἀναλαμπῆς", πεῖτε μας: ὅταν πάρουμε τήν Πόλη, θά πάει ἡ τεχνολογία πίσω στήν παλαιολιθική ἐποχή καί θά γλιτώσουμε τά ἔσχατα; (βίντεο). Το δικό μας σχόλιο.

Oἱ ὀνειροπόλοι τῆς "ἀναλαμπῆς", δεῖτε  καί πεῖτε μας:
ὅταν "πάρουμε τήν Πόλη",
θά πάει ἡ τεχνολογία πίσω στήν παλαιολιθική ἐποχή καί θά γλιτώσουμε τά ἔσχατα;

Ξυπνῆστε ἀπό τά φροῦδα "λαμπερά" ὄνειρά σας!
Ἀκολουθεῖ τό βίντεο :


το είδαμε εδώ

ΣΧΟΛΙΟ
Προφανώς πριν έρθει το χάραγμα του Αντιχρίστου, θα πρέπει να έχουμε συνηθίσει να μην χρησιμοποιούμε μετρητά αλλά κάρτες
Κάρτες που  θα περιέχουν όλο και περισσότερες πληροφορίες  για εμάς και τις δραστηριότητες μας  και κάποτε θα ενοποιηθούν.

Και όπως έγραψε (από τις ελάχιστες φορές που έγραψε ιδιόχειρο σημείωμα) και ο π.Παϊσιος, μια μέρα θα επικαλεστούν ότι οι κάρτες κλέβονται, και θα προτείνουν την εμφύτευση τους στο σώμα με μορφή μικροτσίπ.

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, κι όμως αρκετοί "πνευματικοί" επιμένουν να μας καθησυχάζουν. Είναι τόσο σίγουροι στις απόψεις τους ή εντολοδόχοι;

Εμείς, 
Λέμε ΟΧΙ στην αχρήματη κοινωνία.
Λέμε ΟΧΙ στις κάρτες που μας φακελώνουν και καταγράφουν τις δραστηριότητες μας. 
Ας πάμε έγκαιρα κόντρα στα σχέδια τους.
Ας μην λειτουργούμε κι εμείς ως αρωγοί στα σχέδια της μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης (του Αντιχρίστου)
Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γνωρίζουμε τις σχετικές προφητείες ( Τουρκία - Ρωσία - Κωνσταντινούπολη - ΝΑΤΟ - διάλυση της ΕΕ). Αρκετές αναφέρουν για έναν άξιο αγιο ηγέτη που θα βγάλει την περιοχή μας απ το τέλμα και θα αναδείξει την Ορθοδοξία. Εαν δεν υπάρξει το χρονικό διάστημα της αναλαμπής τότε για ποιόν αναφέρονται οι προφητείες που μάλιστα μας σναφέρουν πως θα αποκαλυφθεί ο άγιος. Νομίζω ότι είναι το προ τελευταίο κύμα τα γεγονότα του "αρραβωνιάσματος" του σφραγίσματος και ύστερα από μια ανάπαυλα κάποιον ετών θα έρθει το τελευταίο κύμα των γεγονότων με την παρουσία του αντιχρίστου. Νομίζω ο Αγιος Παίσιος κάπου αναφέρει ότι το μεγάλο λάθος τους θα είναι το ότι βιάζονται. Θα πάει λιγο πίσω το σχέδιο τους. ΓΠ.

Ανώνυμος είπε...

Μια εξαιρετική Εκπομπή-αξίζει για Οποιονδήποτε να την Παρακολουθήσει(Άσχετα αν είναι απο ένα Συγκεκριμένο Πολιτικό Κόμμα-ΔΕΝ προσπαθώ να κάνω Προπαγάνδα ΟΥΤΕ και με ενδιαφέρει απλά το διευκρινίζω εξ'αρχής ώστε να μην βγούν διάφοροι Καλοθελητές και πουν το οτιδήποτε)

https://www.youtube.com/watch?v=ca7hNaYIqhk

και αυτό
https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou/timeline

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ας μας πουν τι λένε για αυτή την σκανδαλώδη διαφήμιση του τσιπ οι...Πουτινολάγνοι και διάφοροι άλλοι που, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, επικαλούνται «γνωστούς Γέροντες που προφητεύουν» με αποτέλεσμα ακόμα και σοβαροί άνθρωποι, Πιστοί Χριστιανοί, να έχουν πανικοβληθεί για τα «γεγονότα» που θα...έρθουν, επειδή το είπαν η «Ελεύθερη Ώρα», ο Λιακόπουλος και άλλοι τσαρλατάνοι!

Διότι καλά είναι τα χτυπήματα (clicks) σε διάφορες «προφητικές» ιστοσελίδες και ομάδες στο facebook, αλλά πέρα από μια (αυτο)ικανοποίηση που «μάθαμε την προφητεία» (ακόμα κι αν είναι μαϊμού) τι άλλο μας προσφέρουν; Μήπως μας κάνουν να αγωνιστούμε περισσότερο;

ΟΧΙ! Αντίθετα, μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στους καναπέδες μας, προκειμένου να περιμένουμε την...εκπλήρωση των «προφητειών»!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κατ αρχήν να μην ξεχνάμε ότι τα σχέδια του Θεού μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την συμπεριφορά μας. Δεν είναι "πεπρωμένο".

Οι προφητείες λέχθηκαν για να μας αφυπνίσουν και να μας δώσουν ελπίδα, όχι για να μας κοιμίζουν. Οι Έλληνες που άκουγαν τις προφητείες του Αγίου Κοσμά για το ποθούμενο, δεν συνέχισαν να κοιμούνται και να περιμένουν μοιρολατρικά να ελευθερωθούν από το ξανθό γένος, οργάνωσαν την επανάσταση και προχώρησαν μπροστά με πίστη στον Θεό.
Τώρα μας προέκυψε ένα νέο είδος "πιστού", που θυμίζει περισσότερο μουσουλμάνο (με το ¨κισμέτ").
Μπορεί να βολεύει την αδράνεια και την τεμπελιά μας και να ανεβάζει τα κλικ όπως σωστά αναφέρει ο κ.Σωτηρόπουλος πιο κάτω αλλά από τα χρόνια του ευαγγελίου, οι απόστολοι καταδίκαζαν φαινόμενα όπου οι χριστιανοί είχαν σταματήσει να δουλεύουν περιμένοντας την δευτέρα παρουσία.
Ο Θεός μας έδωσε χέρια να εργαστούμε και να πολεμήσουμε.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ είπε...

Συμφωνοῦμε κι ἐπαυξάνουμε 4:34 μ.μ.

Ἐξάλλου, δέν μᾶς λένε ποιοί εἶναι αὐτοί οἰ Ἄγιοι τελοσπάντων πού λένε τέτοιες προφητεῖες περί ἀναλαμπῆς.
Οὔτε ὁ Ἅγιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος ἀνέφερε ποτέ κάτι τέτοιο, πού κατ' ἐξοχήν μίλησε γιά τόν Ἀντίχριστο καί τά ἐσχατολογικά γεγονότα, οὔτε ὁ Ἅγιος Γαβριήλ ὀ Γεωργιανός, οὔτε ὀ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ διά Χριστόν Σαλός, οὔτε ὁ Χριστός ὅταν ἐξηγοῦσε τά σημεῖα τῶν καιρῶν στούς μαθητές Του πού Τόν ρώτησαν γιά τά ἔσχατα, οὔτε ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὀ Θεολόγος στήν Ἀποκάλυψη.
Ὅπως λέει καί ὀ πατήρ Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος, ἡ ἱστορία τοῦ κόσμου ἔχει φθίνουσα πορεία πρός τά ἔσχατα καί θεωρεῖ τήν "ἀναλαμπή" πλάνη!

Καί μήν μᾶς ποῦνε κάποιοι γιά τόν Ἅγιο Παΐσιο ὅτι μίλησε περί ἀναλαμπῆς, διότι τό πόσο ἔχουν ἀλλοιωθεῖ πολλά λεγόμενά του περί διαφόρων θεμάτων, ὅπως τό συγκεκριμένο, ἕνας Θεός ξέρει...Ἀκόμη καί ὁ ἴδιος ἐν ζωῇ, εἶναι γνωστό τοῖς πᾶσιν, πώς μιλοῦσε γιά τίς διαστρεβλώσεις τῶν λεγομένων του ἐνῶ ἀκόμα ζοῦσε. Δόξα τῷ Θεῷ, στό χειρόγραφό του γιά τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες πού ἔλεγε νά μήν πάρουμε γιατί μετά θά ἔλθει τό σφράγισμα στό σῶμα μας, δέν ἔκανε ἀναφορά γιά διακοπή αὐτῆς τῆς διαδικασίας ἐξαιτίας κάποιας "ἀναλαμπῆς"!

Πολύ φοβούμαστε, πώς θά μᾶς κουβαλήσουν κανέναν "βασιληά" Ἕλληνα μέ ἑβραϊκή καταγωγή ὡς Ἀντίχριστο καί θά πλανηθοῦν ἀκόμα καί οἰ ἐκλεκτοί, νομίζοντας πώς ζοῦνε τήν "ἀναλαμπή" καί βλέπουνε τόν "μαρμαρωμένο βασιληά"!
Σπαθί "βασιλέως" καί βία πού θά ἐξαπλώσει τήν "Ὀρθοδοξία" στά πέρατα τῆς Οἰκουμένης, δέν συνάδουν μέ τό ὀρθόδοξο φρόνημα, οὔτε καί μέ τήν ὀρθόδοξη ἱστορία, σύμφωνα μέ τά ὁποῖα ἐν εἰρήνῃ καί ἀγάπῃ καί μετά διωγμῶν εὐαγγελίζονταν οἱ Ἅγιοι!

Προσοχή!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Ο Οσιος Ανδρέας ο σαλός δεν αναφέρει στα προφητικά για την Πόλη τον ηγέτη μετά τους Αγαρηνούς που θα τα βάλει μέχρι και με τους ανάξιους ιερείς; Ο άγιος Γεννάδιος δεν αποκρυπτογράφησε την προφητεία που γράφτηκε στον τάφο του Μεγάλου Κων/νου; Τα ίδια αναφέρει. Εχω μετρήσει 8 προφητείες που αναφέρουν για αυτό το πρόσωπο. Στην κασσέτα που μιλάει ο Ιωσήφ ο βατοπεδινός για τα γενόμενα τον ρωτάει μια μοναχή εαν τα χρόνια του γενικού πολέμου ειναι τα χρόνια της εμφάνισης του αντιχρίστου και απαντά ΟΧΙ αυτός θα ρθεί αργότερα. Μην αμφισβητείτε οτι θα εμφανιστεί αυτός ο ηγέτης. Ουτε υπάρχει πιθανότητα να τον μπερδέψουμε με τον αντίχριστο. Δεν εφησυχάζουμε.ΓΠ

Ανώνυμος είπε...

Μην κρίνεις εκ σού του ιδίου καί γιά τούς άλλους. Εάν εσυ βουλιάζεις στον καναπέ δεν σημαίνει οτι βουλιαζουν όλοι; Μα τι σπαισιοδοξία είναι αυτή. Η Χάρις Τού Θεού είναι μυστήριο καί καταρχήν πληροφορεί τον κόσμο καί εν συνεχεία αλιεύει ψυχές.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Unknown είπε...

Δῶστε συγκεκριμένες παραπομπές καί πηγές ἀπό Ἁγίους.

Ὁ Ἰωσήφ Βατοπαιδινός δέν ἁγιοκατατάχθηκε, πέρα ἀπό τό γεγονός ὅτι ἔχει πολλές πλάνες τίς ὀποῖες γνωστός Θεολόγος ἀποκαλύπτε μέ στοιχεῖα. Θά τίς βρεῖτε καί στό σάιτ μας.

Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ http://kaiomenivatos.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Ούτε οι προφητείες θα μας σώσουν, ούτε τις πορείες μας για την κάρτα το πολίτη θα μετρήσει, νομίζω, ο Κύριος. Αυτό που θα μετρήσει είναι αυτό που εσείς λέτε 'τεμπελιά', δηλαδή την προσευχή μας και πόσο αυτή γίνεται καρδιακή. Εκεί αξίζει να επικεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε. Όσο για τις πορείες, εντάξει δεν βλάπτουν αλλά έχουν δευτερεύουσα σημασία. Ας μην εξαντλούμαστε σε αυτές. Τελικά, τεμπελιά και απιστία είναι η αποφυγή της προσευχής.
Σχετικά για το 'κισμέτ', ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει! Εμείς ορίζουμε την συμπεριφορά μας και έχουμε ανάλογα αποτελέσματα, ανεξάρτητα αν ο Θεός ώς παντογνώστης γνωρίζει το μέλλον και το αποκαλύπτει στους έχοντες το χάρισμα της προφητείας.
Τέλος πάντων, πορείες και θόρυβος γίνονται εδώ και 40 περίπου χρόνια σχετικά με ΕΚΑΜ και αντίστοιχα την κάρτα του πολίτη σήμερα και τις άλλες μορφές ενδιάμεσα. Και τότε φάνταζε να είμαστε στα έσχατα και τώρα το ίδιο. Θα αντιδράσουμε, αλλά ας μή νομίζουμε ότι κάνουμε και κάτι σπουδαίο. Στα χέρια του Θεού είμαστε και Αυτός καθορίζει την έκβαση.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τα παραπάνω έχουμε τις προφητείες των Αγ.Μεθοδίου(4ος αι), Αγ.Ταρασίου (8ος αι),βασιέως Λέοντος του Σοφού (10ος αι), Ανωνύμου της ΙΜ Κουτλουμουσίου (11ος αι), Αγίου Ανδρός προς βασ. Μανουήλ Παλαιολόγου, Οσ.Νείλου του Μυροβλήτου (17ος αι). Απο αυτές μόνο του ανωνύμου δεν αναφέρει καθαρά για το πρόσωπο μετά την σύραξη. Εαν θέλετε μαζεμένες τις παραπομπές υπάρχουν στο βιβλίο του Αβρααμ μοναχού αγειορείτου ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ εκδόσεις ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΓΠ.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ είπε...

Γράψτε μία τέτοια προφητεῖα περί ἀναλαμπῆς. Ἐμεῖς δέν βρήκαμε.

Ποιός εἶναι ὁ μοναχός Ἀβραάμ; Ἔνας πού κυκλοφορεῖ ἕνα βίντεό του, πού λέει ὅτι θά κυκλοφορεῖ ὁ "βασιλιάς" μέ δύο ἐμφανεῖς ἀγγέλους δεξιά κι ἀριστερά του; Γιατί ἔτσι περιγράφει ὀ Ὅσιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος τόν Ἀντίχριστο!!!

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Αν αναφέρεσαι σε μένα «Ορθόδοξε Χριστιανέ» σε πληροφορώ ότι κάθε άλλο παρά βουλιάζω στον καναπέ. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως πηγαίνω απροετοίμαστος στον πόλεμο...και ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

Πατήστε "Αβρααμ μοναχος αγιορείτης Προβάτα" έχει γράψει πολλά βιβλία. Οσο για τις προφητείες το βιβλίο του έχει το πρωτότυπο κείμενο και ελευθέρα μετάφραση. Για παράδειγμα η προφητεία του Αγ Μεθοδίου αναφέρει " και απέλθετε επί τα δεξιά μέρη της Επταλόφου και εκεί ευρήσετε άνθρωπον επί δύο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή... και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσετε, στήσατε αυτον βασιλέα και δώσουσιν αυτώ εις την δεξιά χείραν ρομφαίαν λέγοντα αυτό ανδρίζου Ιωαννη... και ισχυε και νίκα τους εχθρούς σου... τους δε ισμαηλίτας μερίσει εις τρία μέρη...και εν τω υποστρέφεσθαι αυτόν, ανοιχθήσονται οι θησαυροί της Γης και πάντες πλουτίσονται και ουδείς εξ αυτών πένης... τα δε οπλα γενήσονται εις άροτρα και βασιλεύσει έτη τριάκοντα πέντε.." η συγκεκριμένη ειναι του 4ου αιώνος. Νομίζω χαρακτηριστική ειναι και του οσίου Ανδρέα του σαλού όπου αναφέρει "εν γαρ ταις εσχάτες ημέρες αναστήσει Κύριος ο Θεός,βασιλέα από πενίας και πορεύεται εν δικαιοσύνη πολλή ... πάντα δε πόλεμο καταπαύσει...και ταπεινώσει τους υιούς Αγαρ...και ημερώσει τα ξανθά έθνη και τους μισούντας αυτόν τροπώσει τριάκοντα και δυο ετη κρατήσει της βασιλείας . ΓΠ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος εάν έβγαζες τα εισαγωγικά από το όνομά μου. Τα εισαγωγικά δηλώνουν κάτι άλλο.


Ορθόδοξος Χριστιανός

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχουμε παρακαλέσει πολλές φορές -ειδικά τους ανώνυμους- να μην ξεκινάνε προσωπικές αντιπαραθέσεις με επώνυμους σχολιαστές.
Ο επώνυμος αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα γράφει.

Υπογράψατε ανώνυμα ως Ορθόδοξος χριστιανός.
Για να σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους σχολιαστές -που προφανώς έχουν την ίδια ιδιότητα, το βάζει σε εισαγωγικά.

Παρακαλούμε και πάλι, μην αναζητείτε αφορμή για ατέρμονες αντιπαραθέσεις. Καθένας -επώνυμος ή ανώνυμος- μπορεί να γράφει ελεύθερα την άποψη του για το θέμα. Ο αναγνώστης κρίνει.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.