" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ο (διάκονος σήμερα) Βασίλειος Κολοκυθάς αποκηρύσσει εγγράφως τις "Φωτισμένες" και τις "Απολυτρωτικές Σχολές".

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 10/1/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την 11η.1.2016 ο διάκονος Βασίλειος Κολοκυθάς παρέδωσε εις χείρας μου την με αριθμό πρωτ. 837/30.10.2015 δήλωσή του προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ.κ. Κύριλλο και 
«δήλωσε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ουδέποτε είχε σχέση καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή έχει ή σκοπεύει να αποκτήσει με άτομα ή ομάδες ατόμων που έχουν αποδοκιμαστεί τόσο με την από 16.3.2011 ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και την υπ’ αριθμ. 2361/1983 εγκύκλιο της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δηλώνει ακόμα ότι απορρίπτει κάθε οργάνωση που χρησιμοποιεί τους όρους των «Φωτισμένων» των «Απολυτρωτικών Σχολών» και των «Τριαδικών Σχολών». 

Τα ανωτέρω επισημάνθηκαν και στο από 30.10.2015 Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Κηφισίας στην οικεία ιστοσελίδα της.

Εφόσον, επομένως, ισχύουν τα ανωτέρω και εις ένδειξη φιλαδέλφων αισθημάτων προς το πρόσωπό του, θεωρώ ως μη γεγραμμένη από την πραγματεία μου με τίτλο «Οι φωτισμένες» “Φοιτούν σε Σχολεία Θεοτικά ή σε κέντρα ψηλαφητής πλάνης;» την αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία άλλωστε έγινε εκ μέρους μου από άδολη προαίρεση και δικαιολογημένο ενδιαφέρον ως υπευθύνου σε θέματα δογμάτων της Μητροπόλεώς μου.


π. Λεωνίδας Στ. Αμοργιανός
Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ: 
Ευχόμαστε ο διάκονος σήμερα Βασίλειος Κολοκυθάς πραγματικά να απορρίπτει όσα γραπτώς αποκηρύσσει. Ευχόμαστε να είναι αληθινά έτσι.

Όμως και μόνον η δημόσια και γραπτή αποκήρυξη τους είναι μία επιτυχία και αποδεικνύει ότι  οι "φωτισμένες" και οι "απολυτρωτικές σχολές", αποτελούν πράγματι πλάνες, πολύ περισσότερο όταν τις αποκηρύσσει ο υιός υψηλόβαθμου στελέχους τους.

Θυμίζουμε την εμπεριστατωμένη μελέτη του π.Λεωνίδα Αμοργιανού που δημοσιεύσαμε με τον (δικό μας) τίτλο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.