" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Υφυπουργό εξωτερικών και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας : Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου είναι γηγενείς στα πατρογονικά τους εδάφη και ΟΧΙ κοινότητες μεταναστών.

Αναδημοσιεύουμε από τον Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου:

Τα παρακάτω μηνύματα τα έλαβε το ιστολόγιο μας στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο στις 28/12/2015, τρεις μέρες δηλαδή μετά τα Χριστούγεννα, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Τα δημοσιεύουμε σήμερα ως πρώτη ανάρτηση του 2016.

Παράλληλα όμως στείλαμε ως απάντηση το ακόλουθο μήνυμα:

Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2016, με υγεία και κάθε καλό!
Εκτός του ότι το λάβαμε τρεις μέρες μετά τα Χριστούγεννα, πρέπει να σας επισημάνουμε ότι είναι παντελώς άστοχο να προωθείτε μήνυμα για τους "Έλληνες του εξωτερικού" απευθυνόμενοι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 


Η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της μητέρας Ελλάδας θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει ότι πρέπει να στέλνει διαφορετικό μήνυμα για τις γιορτές στους Έλληνες της Β. Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, της Βόρειας Μακεδονίας... 


Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι γηγενείς Έλληνες στα πατρογονικά τους εδάφη τα οποία παραμένουν εκτός ελλαδικού κράτους και όχι κοινότητες μεταναστών που βρέθηκαν οι ίδιοι ή γονείς τους σε κάποια άλλη χώρα για βιοποριστικούς λόγους. 

Σας ευχαριστούμε βεβαίως για τις ευχές!

Να είστε πάντα καλά.

Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου (βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο), πηγή



Πριν παραθέσουμε τα απαράδεκτα μηνύματα που έλαβαν και που χαρακτήριζαν τους Έλληνες της Βορείου ηπείρου "Έλληνες του εξωτερικού" και "Έλληνες της διασποράς", 
παραθέτουμε φωτογραφίες από το πανηγύρι του 15αυγούστου της ηρωικής Δερβιτσάνης Β.Ηπείρου.

Οι ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ της (κατεχόμενης από την Αλβανία) Βορείου Ηπείρου, και συγκεκριμένα η νεολαία της Δερβιτσάνης, φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια, έραψαν και σήκωσαν στο πανηγύρι τους μια τεράστια σημαία της Αυτονομία Β.Ηπείρου (με αποτέλεσμα να συρθούν στα αλβανικά δικαστήρια). 
Δείτε :





Πάρτε και μια γεύση από το πανηγύρι τους:

Αυτά τα καθαρόαιμα ελληνόπουλα, αυτά τα παλικάρια -που δεν φοβούνται να τα βάλουν με τις Αλβανικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές- προσβάλατε κύριε Παυλόπουλε και κύριε Αμανατίδη. ΔΕΝ πήγαν ως μετανάστες στην Βόρειο Ήπειρο οι Έλληνες. ΕΚΕΙ ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ. Εκεί είναι οι τάφοι των προγόνων και των ηρώων τους.

Ιστολόγιο -Ομάδα εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"



Διαβάστε τώρα και τα μηνύματα που έλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό των Εξωτερικών (επισημαίνουμε με κόκκινο τις απαράδεκτες εκφράσεις):


Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου 
στους Έλληνες του εξωτερικού 
με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2016


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση απευθύνομαι σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους Έλληνες της διασποράς που ζουν, δημιουργούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Η ενεργός και πολλαπλώς διακρινόμενη διαχρονικώς παρουσία σας στις χώρες όπου ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, και μάλιστα σε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, στην προώθηση των μεγάλων στόχων του Ελληνισμού, πρωτίστως προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής και, εν τέλει, αναδεικνύοντας τις πατροπαράδοτες αρετές μας.
Η χρονιά που πέρασε -το γνωρίζετε πολύ καλά διότι ουδέποτε χάσατε τους στενούς δεσμούς σας με την Πατρίδα- ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για την Χώρα μας και την Ελληνική Κοινωνία. Η οποία, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και ν’ αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της Πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, πάντοτε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.
Χάρις στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει ν’ αποδίδει και ν’ αναγνωρίζεται πλέον τόσο σ’ ευρωπαϊκό όσο και σ’ ευρύτερο διεθνές επίπεδο, καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θ’ αντιμετωπίσουμε μ’ επιτυχία όλες τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις, προκειμένου το 2016 αποδειχθεί χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης.
Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία και προσωπική ευτυχία.


Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη 

προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Διασποράς
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Αγαπητές Συμπατριώτισσες,

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σας μεταφέρω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από την Πατρίδα.
Το 2016 συνεχίζουμε ενωμένοι, με κοινό στόχο να βγάλουμε τη χώρα μας οριστικά από τις συμπληγάδες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Υπερβαίνουμε παθογένειες και λάθη του παρελθόντος, για να παραδώσουμε στη νέα γενιά τη χώρα που οραματιζόμαστε.

Με τη βεβαιότητα ότι θα σταθείτε πρωτοπόροι σε αυτήν την κοινή μας προσπάθεια, εύχομαι από καρδιάς, σε όλες και όλους σας, υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ντυνονταν σεμνά ορισμένες απο τις γυναίκες που πανηγυρίζουν, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα και το πανηγύρι.

axilleask3 είπε...

ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ? ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΣΤΟΚΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή την ίδια μέρα στα πανηγύρια του 15αύγουστου οι γυναίκες στα χωριά της ελεύθερης ελλάδας ντύνονται σεμνότερα;
Προσπάθησε να πείσεις πρώτα τις γυναίκες του δικού σου χωριού, να δω θα τα καταφέρεις; Σε ένα πανηγύρι ο καθένας ντύνεται όπως θέλει. Δεν είμαστε Αφγανιστάν ούτε Σαουδική Αραβία.
Καλά θα ήταν να φοράνε και παραδοσιακές δροπολίτικες στολές. Πάνε φτιάξε τις στολές, δώρισε τες, να δεις πόσο κοστίζουν, και μετά ζήτα να τις φοράνε. Από ιδέες άλλο τίποτε.Πες ένα μπράβο ρε αδερφέ για την τεράστια σημαία και άσε την μιζέρια. Αν ψάχνεις να βρεις τι δεν σου άρεσε κάτι θα βρεις σε κάθε τι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:07 πμ μην υπερασπίζεσαι τις άσεμνες μοντέρνες φορεσιές που γέμισαν την εποχή και την Ελλάδα μας.
Πρέπει να σκέφτεσαι πολύ τρελλά για να συγκρίνεις την σεμνή χριστιανική φορεσιά με την μουσουλμανική του Αφγανιστάν και της Σαουδικής Αραβίας.
Πρόσεξε ταλαίπωρε ανώνυμε γιατί θα δώσεις φοβερό λόγο στον Θεό που σιγοντάρεις την αισχρή και άσεμνη ενδυμασία που φέρνει σκανδαλισμό στις ψυχές και αισχρότητα.
Άνοιξε καμμιά φορά την Καινή Διαθήκη να δεις τι τιμωρία περιμένει όσους σκανδαλίζουν.

Αριστόβουλος

Ανώνυμος είπε...

Με τις ύβρεις δεν σώνεσαι ανώνυμε 1:22 πμ. Σωστά τα λέει ο 1ος ανώνυμος. Δείχνει πόσο έχεις επηρεαστεί από την αισχρή μόδα και πόσο ταλαίπωρο πρόβατο είσαι που αποδέχεσαι τις αισχρές και άσεμνες μόδες που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία και έχουν χτυπηθεί αυτές οι μόδες από τους σωστούς ιεράρχες και θεολόγους.

Αριστόβουλος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν χρειάζεται να ξεκινάει μια προσωπική αντιπαράθεση χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, ειδικά για ένα θέμα που ξεφεύγει τελείως από την ανάρτηση.

Αφού τίθεται όμως ζήτημα από σχολιαστές, οφείλουμε να τοποθετηθούμε:
Το ιστολόγιο μας πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας. Πρότυπο μας δεν είναι η γυναίκα ως σκεύος ηδονής ούτε ως καταναλωτικό είδος. Γνωρίζουμε όμως όλοι που ζούμε. Γνωρίζουμε ότι σε μεγάλο βαθμό επηρεαζόμαστε όλοι μας από λανθασμένα πρότυπα που επιβάλλονται στην κοινωνία μας μέσα κυρίως από την τηλεόραση.
΄
Όλοι θα θέλαμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Μακάρι να μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να επιστρέψουμε στις ηθικές αξίες που υπήρχαν πριν 50 χρόνια στο έθνος μας.

Αλλά κάθε φορά που γίνεται κάτι καλό ας το επαινούμε πρώτα πριν αναζητήσουμε κάτι που -δικαιολογημένα ίσως- δεν μας άρεσε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.