" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΚΡΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Τό Φανάρι διατάσσει ὑποταγή ὅλων τῶν Ὀρθόδοξων Ναῶν στούς Παπικούς στήν Πάτμο!!!

Του Νίκου Μελιανού
www.patmostimes.gr

Με έντονο τρόπο, πατερναλιστικό αλλά και μακιαβελικό ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά υποταγή και υποχρέωση, απεστάλη σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, επιστολή προς την Ιερά Μονή Πάτμου, με την οποία
 διατάσει ηγούμενο και μοναχούς να παραχωρούν όχι ένα συγκεκριμένο ναό, αλλά γενικά ναούς στους Καθολικούς όσες φορές αυτό τους ζητηθεί .
Σύντομα ρεπορτάζ
Πηγή, το είδαμε εδώ


ΣΧΟΛΙΟ:
Ήρθε η ώρα ο ηγούμενος του ιστορικού μοναστηριού και οι μοναχοί του να πούνε το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Αν ο "Σουλτάνος", ο "Πάπας" της Ορθοδοξίας,  επιθυμεί να αναβιώσουν στιγμές όπως στο Άγιο Όρος όταν οι Παπικοί έσφαζαν όσους δεν συλλειτουργούσαν μαζί τους και οι αγωνιστές μοναχοί καταλάμβαναν τους πύργους των μοναστηριών για να μην παραδοθούν, 
ήρθε η ώρα να γράψουμε την δική μας εκκλησιαστική ιστορία.

Καλούμε τον ηγούμενο, τους μοναχούς και όλο το λαό της Πάτμου να υψώσουν το ανάστημα τους στους προδότες της πίστης (που είναι ηλίου φαεινότερο για ποιον δουλεύουν). Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε στο πλευρό τους.

Ήρθε η ώρα ο κάθε πιστός και κάθε ιστολόγιο να πάρει θέση.
Θα παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα


Νεότερη Ενημέρωση:
Παραθέτουμε σχετικό βίντεο-σύντομη αναφορά στο θέμα του π.Νικολάου Μανώλη:

8 σχόλια:

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Αδελφοί μας Πάτμιοι, τώρα είναι η ευκαιρία σας να τιμήσετε το Ορθόδοξο σας βάπτισμα και να ομολογήσετε Ιησούν Χριστόν, εσταυρωμένον. Καμία υποταγή στους λατινόφρονες, η μοναδική σας λύση είναι η κατά μέτωπο επίθεση, η αποτείχιση και μόνο αυτή είναι η σωστή αντίδραση σε τέτοιου είδους φασιστικές νοοτροπίες. Πιέστε τον ηγούμενο και τους μοναχούς να μην δεχθούν την υποταγή στον αιρετικό Βαρθολομαίο και αν τύχει και δεν σας ακούσουν έχετε τους ως εχθρούς σας, ούτε καλημέρα να μη τους λέτε.
Η είναι Ορθόδοξοι ή όχι. Κανένας Ορθόδοξος ναός στα χέρια Παπικών!!

captain giannis είπε...

Αγαπητέ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ".......σχόλιο στό σχόλιο σου επέτρεψε μου.Ο οικουμενιστής οικουμενικός,έχει τόσο "τουπέ" και θεωρεί τσιφλίκι του τη Μονή της Πάτμου και αυτό του το έδωσαν "κάποιοι" προηγούμενοι.....Ο σημερινός καθηγούμενος π.Κύριλλος είναι άνθρωπος ήπιων τόνων,σεμνός και καθ΄'ολα αγαπητός στο νησί και τους αδελφούς του αλλά και δεν νομίζω οτι θα υψώσει το ανάστημα του στον Βαρθολομαίο....Θα προτιμήσει να πέσει στη δυσμένεια του και να δεχτεί κατ'απαίτηση του φαναρίου να παραιτηθεί....Εχει "κακομάθει" ο κακομαθημένος προκαθήμενος ή καλύτερα τον έχουν κακομαθημένο παραχωρώντας του πλείστα όσα προκειμένου να έχουν την ευμένεια του.Ο εκάστοτε ηγούμενος της Μονής θα έπρεπε να είναι ιερομόναχος ή Αρχιμανδρίτης και ο εν λόγω οικουμενιστής αν και γνώριζε αυτό εν τούτοις όμως "αναβάθμισε" και "προεβίβασε" ανταποδίδοντας τις υπηρεσίες που κατά καιρούς και αφειδώς ελάμβανε απ'αυτόν.Ετσι χειροτονήθηκε επίσκοπος ο ήδη ηγούμενος σε αντίθεση με τα γραφόμενα του καταστατικού της Μονής.....!!! Τώρα θα μου πείς αυτά είναι πταίσματα μπροστά στο γεγονός της απαξίωσης των Μεγάλων και Θεοφόρων Πατέρων της εκκλησίας μας από τον κ.Βαρθολομαίο...!!!! Αφελέστατα λοιπόν και προκειμένου ο Αγιος Καθηγούμενος π.Κύριλλος "βρεί την ησυχία του",προτείνω όπως αυξήσει το ποσό της ετήσιας λογίας πρός το πατριαρχείο,άντε και καποιο οικοπεδάκι σε κάποιο συγγενικό του πατριάρχη πρόσωπο και θα δείς οτι όλα θα κυλήσουν "μέλι γάλα" κατά το κοινώς λογόμενο.....Κάτι ξέρω και γω...!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά δεν καταλαβαίνουμε τόσα,μα τόσα χρόνια,θέσεις κλειδιά,θέσεις διοικητικές,θέσεις υπευθύνων,τις λαμβάνουν άνθρωποι ταπεινοί,αλλά με ματιά που σφάζει,χειραγωγίσιμοι μα και χειραγωγούντες,όταν χρειάζεται;
τι είχες γιάννη,τι είχα πάντα...λέγει ο λαός,ο οποίος αυτός και μόνον αυτός έχει τη δύναμη να αντισταθεί.....
κι ο παπά-νικόλας στην ουσία,δεν λέγει κάτι.ανάγνωση κάμει..
άντε,με μία καινή τρανταχτή είδηση....και πάει ξεχάστηκε η Πάτμος.
Έρρωσθε.

Agios Makarios o Patmios είπε...

Καπετάνιε μου συγγνώμη αλλά φρονείτε δηλαδή ότι εάν ο -όντως αγαπητός- Γ. Κύριλλος δώσει το οικόπεδο στο συγγενή του Πατριάρχη όπως λέτε, τότε θα αλλάξει ο Πατριάρχης γνώμη και δε θα θέλει να δωθεί ο Ναός και να έρθει ο Πάπας;; Τόσο απλά είναι; Άμα είναι να του δώσουμε ένα οικοπεδάκι λοιπόν! Όσον αφορά το αν θα υψώσει το ανάστημά του ο Γέροντας, το έκανε ήδη μια φορά στην αρχή όταν απείλησε με παραίτηση για την περίπτωση του Αγ. Φωκά. Ας ελπίσουμε κι ας προσευχηθούμε ότι και με τις δικές μας "πλάτες" θα το κάνει και πάλι!

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς!!αυτή είναι γνήσια πατερική στάση αδελφέ κωνσταντίνε!απείλησε να παραιτηθεί,και τώρα θα το πράξει!!να μπει ένας ταπεινότερος το φρόνημα,με γνήσια πατερική υπακοή και να λυθεί το θέμα!!
όσο για το οικοπεδάκι,και όποιο ακίνητο,σε ποίον ανήκουν;;;στους γέροντες;;;στους πατριάρχες;;;;;στο λαό;;;στη γη;;;;στον ουρανό;;;;;
τελικά αναρωτιέμαι ο άσχετος και αδαής....είμαστε για γέλια ή απλά γελοίοι;;;;;
χαράλαμπος

Ανώνυμος είπε...

Για να μην μπαίνουν σε έξοδα (με οικόπεδα και ακόμη περισσότερα 'φλουριά')
δεν τους δίνουν καλύτερα κάνα δυο "κοπέλια" για συντροφιά, να τους κάνουν αργότερα και μητροπολίτες του θρόνου;
όπως δίναμε κάποτε τα γιουσουφάκια!

Που καταντήσαμε Θεέ μου.

captain giannis είπε...

@ Κωνσταντίνος...... Αγαπητέ φίλε,ξέρω γιατί έγραψα για το "οικοπεδάκι"...!!!!Δυστυχώς η Ορθοδοξία μας πρέπει να βιώσει καταστάσεις "απείρου κάλλους" με τον προκαθήμενο που εχουμε....Ξεχνά όμως ο δόλιος οτι "ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ" αν και φοβάμαι ότι δεν έχει Θεό μέσα του με τα νεοταξίτικα σχέδια του,προπάντων δε οταν κωφεύει στις μεγάλες και ιερές των Θεοφόρων μας Πατέρων συνάξεις....Συμπαρασταθείτε λοιπόν δυναμικά στον γέροντα Κύριλλο και αποτρέψτε την άλωση της Θεοφόρου Πάτμου από τις ορδές των παπικών βαρβάρων.....Το ότι επαγγέλεται μεταξύ άλλων την αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού ο κ.Βαρθολομαίος,απλά είναι στάχτη στα μάτια....Η Πάτμος από μόνη της βοά.....Μη ξεχνάς επίσης οτι και ΕΝΑΣ μόνο Ορθόδοξος μοναχός να μείνει ,η Ορθοδοξία ΔΕΝ πρόκειται να σβήσει.....Ας είναι αυτός ο π.Κύριλλος

captain giannis είπε...

@ Χαράλαμπος.......Θα σε παραπέμψω αγαπητέ μου,μιας και αναρωτιέσαι που ανήκουν τα οικόπεδα,σε μια κινηματογραφική παλιά ταινία,αυτές τις διδακτικές που βλέπαμε στην ασπρόμαυρη οθόνη,με τον Σπύρο Καλογήρου και τον Κούρκουλο.....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ !!!!!! Αστο καλύτερα ...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.