" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Έρχεται ο Καρατζαφέρης!!!

Δεν παριστάνουμε ούτε τους παντογνώστες ούτε τους ιθύνοντες. Κάποια πράγματα όμως είναι τόσο οφθαλμοφανή που είναι να θλίβεσαι για το κατάντημα όχι τόσο των πολιτικών (αυτοί μια χαρά κάνουν την δουλειά τους) όσο του λαού. Τελικά ο λαός είναι άξιος της μοίρας του..

Ο κ.Καρατζαφέρης  λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική (μεταξύ μας, άσχημα θα του 'πεφτε η βουλευτική ασυλία;). Μαζί φυσικά με Μπαλτάκους, Καπερνάρους, Ζώηδες, Νικολόπουλοι, Ξουλίδου, Ψωμιάδηδες(!). Το σύστημα δημιουργεί πάντα εφεδρείες.


Θλιβερή και η παρουσία του παναγιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου να ευλογήσει "βασιλόπιτα" εν μέσω νηστείας του Πάσχα (πανέξυπνη η δικαιολογία-παγίδα της βασιλόπιτας εκ μέρους του Καρατζαφέρη που δεν έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει ο μητροπολίτης)


Μα δεν είναι αρτύσιμη η βασιλόπιτα; 
Πάλι καλά αφού δεν πήγε να ευλογήσει τίποτε "κοψίδια"! 
Τόσοι αρχιμανδρίτες εκεί μέσα στα γραφεία, κανείς δεν βρίσκετε να συμβουλεύσει/προστατεύσει τον Άνθιμο, να μην εκτίθεται; Με τι ασχολούνται;

Πάντως όταν ακούμε τον Καρατζαφέρη να μιλάει για Ορθοδοξία .. είναι μια αληθινή νότα γέλιου εν μέσω σαρακοστής!
Ακολουθούν μερικά σχόλια που διαβάσαμε εδώ και εδώ 

Τι γίνετε ρε παιδιά; Έριξε χρήμα η διαπλοκή;
Το τσίρκο Μεντράνο σε πλήρη απαρτία, 
έρχεται να μας σώσει από τα μνημόνια που ψήφισε με δέκα χέρια. 
Ξουλίδου ρώτα τον Άγιο Εφραίμ αν τον ξαναδείς, πόσα καντάρια ξύλο θα αντέξετε


Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς; Που πας ρε Καραμητρο.
Παρ΄τ΄αυγό και κούρευτο.
Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το νέο κόμμα της δεξιάς που θα είναι
σε μοντέλο δεξιού...ΣΥΡΙΖΑ.
Το νέο κόμμα (με ανακυκλώσιμα υλικά) θα κινείται στο χώρο της λαϊκής δεξιάς, θα προβάλει εθνικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να εκφράσει πολιτικά τον κόσμο που βρίσκεται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.
Οι πρωτεργάτες του νέου πολιτικού εγχειρήματος ποντάρουν, μάλιστα, στη στροφή της ΝΔ υπό την ηγεσία Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου και θεωρούν ότι θα υπάρξουν αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ που θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη, ενώ φιλοδοξούν να αποδυναμώσουν και τη Χρυσή Αυγή.
Για να "κλειδώσουν" την επιτυχία του νέου κόμματος οι έμπειροι πολιτικοί που το απαρτίζουν θα δώσουν έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα καθώς θεωρούν ότι σήμερα η σύνθεση της σημερινής βουλής είναι κατά 90% μνημονιακή ενώ στην κοινωνία το αντμνημόνιο διατηρεί πολύ υψηλότερα ποσοστά που δεν εκφράζονται κοινοβουλευτικά.
Από την πλευρά της ΝΔ πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς θεωρούν ότι η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη σε θέση αντιπροέδρου θα συγκρατήσει αρκετούς από τους ψηφοφόρους στους οποίους στοχεύει το νέο σχήμα, ενώ θεωρούν τα πολιτικά πρόσωπα της πρωτοβουλίας "φθαρμένα"

Σχόλιο:
Το μάρκετιγκ στην πολιτική. Ότι θέλει ο λαός.  Θέλετε αντιμνημονιακή ρητορική; Ορθοδοξία; Ότι θέλει ο πελάτης. Το εμπόρευμα παραμένει το ίδιο, αλλάζει μόνον όνομα.

Ούτε "ξύλο θα φάνε" ούτε τίποτε. Ο λαός έχει υπνωτιστεί για τα καλά. Ούτε οι μουσουλμάνοι δεν έχουν τόση μοιρολατρία. Με τόση προφητολαγνεία, μετράμε τις μέρες να μας παραδώσουν και την Πόλη! Κούνα που μας κούναγε ... Όταν θα δούμε το χατζάρι πάνω από το κεφάλι μας, μάλλον θα είναι αργά.
Ιστολόγιο - Ομάδα Εκαπιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Τις φωτογραφίες από το Βελίδειο είδαμε εδώ.

6 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Επιστρέφοντας τον περασμένο Οκτώβριο από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην Ιερισσό, συνάντησα κατά τύχη στο καραβάκι τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Ψωμιάδη (ναι, αυτόν που βλέπετε στις φωτογραφίες να κάθεται δίπλα στον Μητροπολίτη Άνθιμο). Ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες για την κατάσταση στην χώρα, σε συνδυασμό με τα όσα γίνονται στο Άγιον Όρος. Κάποια στιγμή, ο «νομάρχης» έρχεται και μου λέει φωναχτά: «Να ξέρεις πως η πολιτική έχει πολλή κονόμα»!!! Ανταπάντησα πως τον πιστεύω, αφού εκείνος σίγουρα ξέρει καλύτερα, λόγω της...τεράστιας εμπειρίας του!

Ανέφερα αυτό το μικρό προσωπικό περιστατικό για να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ επανήλθε στο προσκήνιο ο Καρατζαφέρης και οι άλλοι «χριστιανοπατριώτες»: Φαίνεται πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΑΪ ακόμα στο χώρο. Πολλοί αφελείς, ακόμα περισσότεροι κουτοπόνηροι, αρκετοί δολίως κινούμενοι στον συγκεκριμένο χώρο θα στηρίξουν «υπέρ πατρίδος» και επειδή «είναι Ορθόδοξοι» τους συγκεκριμένους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Άρα, δεν είναι έκπληξη να βλέπουμε τον Καρατζαφέρη που έλεγε ότι «έχουμε γεμίσει με θεούσες, χρειάζεται κι ο Ψινάκης» (!!!) να έχει τέτοιο θράσος παρουσιαζόμενος ως υπερασπιστής της Ορθοδοξίας: Απευθύνεται σε βλαμμένους ή υποκινούμενους, έτσι νομίζει.

Το κακό είναι πως το όλο εγχείρημα φαίνεται να έχει την συμπαράσταση όχι μόνο του Σεβασμιωτάτου κ. Ανθίμου, αλλά και άλλων «αγωνιστών» Επισκόπων...νοτιότερα! Είναι δε βέβαιο πως μαζί θα συστρατευθούν και διάφορες «χριστιανικές αδελφότητες», από αυτές που λένε συνεχώς στους πιστούς «εσείς μην ασχολείστε με πολιτική, μόνο με προσευχή».

Φαίνεται πως μας έχουν «ζυγίσει» εδώ και καιρό και μας έχουν βρει...λίγους. Γι' αυτό μας δουλεύουν έτσι κατάμουτρα και με περισσή αναίδεια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν διάβασα ότι ο γνωστός "μαχητικός" δάσκαλος (αρθρογράφος και με εκπομπές σε εκκλησιαστικό κανάλι), υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Ρίζες (Μπαλτάκου), του τηλεφώνησα να τον ρωτήσω γιατί το έκανε.
Σε τελική ανάλυση υπήρχαν αμιγώς ορθόδοξα κόμματα (Κοινωνια, Κίνημα Ελευθερία) που μπορούσε να στηρίξει αν είχε σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική.

Μου απάντησε ότι πιέστηκε από 2 μητροπολίτες. Πιέστηκε πολύ να υπογράψει. Ο ίδιος μου τόνισε ότι δεν ήθελε να το υπογράψει και δεν έγινε μέλος του κόμματος. Απλά υπέγραψε την διακήρυξη του. Έτσι δικαιολογήθηκε. Συνειδησιακά μου τόνιζε ότι είχε πρόβλημα και είχε αναστολές.
Δεν θα αναφέρω ποιοι ήταν οι 2 μητροπολίτες αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε τα ονόματα. Ο ένας - ο εξ Ελλάδος- είναι πολύ γνωστός και εμφανίζεται ως αγωνιστής. Παίζονται απίστευτα παιχνίδια διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραιώς πάντως καταδίκασε το νέο κόμμα.

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 22ᾳ Μαρτίου 2016


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ὁ Πρόεδρος τοῦ «ΛΑΟΣ» καί νῦν τοῦ ἐκκολαπτομένου «ΕΘΝ.ΟΣ» κ. Γ. Καρατζαφέρης, τήν Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 σέ συγκέντρωσή του στό Βελλίδειο τῆς Θεσσαλονίκης μέ τήν παρουσία δυστυχῶς καί τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου, «ὕψωσε τό λάβαρο τῆς Ὁρθοδοξίας» καί ζήτησε ἀπό τόν Ἑλληνικό Λαό νά τοῦ ἐμπιστευθεῖ τίς τύχες του.

Ἐπειδή ὀφείλω ὡς Ποιμενάρχης νά ἐνημερώνω τό λαό τοῦ Θεοῦ ὥστε νά κρίνη ἐλεύθερα τά δρώμενα, παραθέτω τά ἀκόλουθα πραγματικά περιστατικά πού καταδεικνύουν ἐναργέστατα τό ἀληθινό πρόσωπο τοῦ κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Τρεῖς μῆνες πρό τῶν ἐκλογῶν τοῦ 2015 μέ ἐπεσκέφθη στό Γραφεῖο μου στήν Ἱ. Μητρόπολι Πειραιῶς καί μέ θερμοπαρεκάλεσε νά προσφέρω δωρεάν στόν τηλεοπτικό του σταθμό ART μία ἐκπομπή θρησκευτικοῦ περιεχομένου λέγοντάς μου ὅτι θά προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ στήν ζώνη ὑψηλῆς τηλεθεάσεως τῶν 8.00 καί κάθε Κυριακή στίς 9 τό πρωΐ. Παρ’ ὅλο τό μεγάλο φόρτο τῶν ὑποχρεώσεών μου ἀνέλαβα ἰδίᾳ δαπάνῃ γιά καθαρά λόγους ἐσωτερικῆς ἱεραποστολῆς, τήν παραγωγή καί παρουσίαση μιᾶς ἡμιώρου ἐκπομπῆς μέ θρησκευτικά θέματα καί τήν ἀνάλυση τοῦ Εὐαγγελίου τῆς ἑπομένης Κυριακῆς μέ τίτλο «Ὕδωρ ἐκ πέτρας». Τρεῖς μῆνες μετά τίς ἐκλογές τοῦ 2015 καί συγκεκριμένα μετά τήν ἐκλογική ἀποτυχία τοῦ κόμματός του ΛΑΟΣ τό Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 χωρίς καμμία ἐνημέρωσί μου αἰφνίδια «κόπηκε» ἡ ἐκπομπή καί ἀντικαταστάθηκε ἀπό μία ἐκπομπή γιά «κρεμμύδια, πατάτες καί ἄλλα ζαρζαβατικά» πού διαφήμιζε ἑταιρεία παραγωγῆς καί πωλήσεως ἀλόης !!!

Κατόπιν αὐτοῦ βεβαίως διέκοψα ὁποιαδήποτε σχέση μέ τόν τηλεοπτικό σταθμό ART καί τόν κ. Γ. Καρατζαφέρη γιά «πνευματικούς λόγους», ἄλλωστε δέν εἶχα κάποιο προσωπικό ὄφελος παρά μόνον τήν διακονία τοῦ Εὐαγγελικοῦ κηρύγματος.

Ἡ ἀνωτέρω ὑπόθεσι ἀποδεικνύει αὐτό πού ὁ Δομήτωρ τῆς Ἐκκλησίας καί Σωτήρας μας εἶπε ὅτι δέν «βάζουν νέο κρασί σέ παλιούς ἀσκούς γιατί οἱ ἀσκοί θά σπάσουν καί τό κρασί θά χυθεῖ» (Ματθ. 9, 17).

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μην έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με το θέμα αλλά πιθανόν να έχει ΈΜΜΕΣΗ σχέση απο την Στιγμή που μιλάμε για ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ το οποίο ελέγχει&Καθοδηγεί τον Πλανήτη.
Προτείνονται Συγκεκριμένα βιβλία τα οποία όποιος ενδιαφέρεται Μπορεί να τα αναζητήσει ώστε να δει τις Πληροφορίες που μας έχουν Κρύψει εδώ και καιρό.


http://amaliadanews.gr/%CF%81%CE%BF%CE%B6%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%84%CF%85-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%B7/

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν μας λέτε ποιός είναι αυτός ο Μητροπολίτης; Φοβάστε τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Karatzaferis-Κωλοτουμπεs 2009-2011 YouTube
O''πατριωτισμοs''του κολλαγονου!YouTube
Καρατζαφερηs για το Μπαλτακοs GATE:Αποκαλυψη ο Μπαλτακοs ηταν σε διατεταγμενη υπηρεσια με υποδειξειs απο τον Μακη Βοριδη!!!
tolimeri.wordpress.com/2014/04/04/video
Συνεληφθη ο Υπατοs Μεγαs Ταξιαρχηs Τσιπιδηs Αποστολοs!
ixnos.blogspot.gr/2016/05/33.html
Το καλυτερο κωλαγονο με υαλουρονικο και ροδι απο...την...κοκκινη μηλια!ixnos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_53.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.