" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ύπουλες Φαναριώτικες "διπλωματίες" ... ο Βαρθολομαίος συνεχίζει να «ερωτοτροπεί» με τους Σχισματικούς-ΦιλόΔυτικούς του Κιέβου!!!

Όταν την αναγνώριση μιας σχισματικής "εκκλησίας", έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ..
όταν την μια μέρα οι Φαναριώτες δεσμεύονται στους Ρώσους (στην Γενεύη) ότι δεν υφίσταται θέμα αναγνώρισης 
και την επόμενη συναντάται ο Βαρθολομαίος στο Κίεβο με τον Ποροσένκο για την αναγνώριση του αυτοαποκαλούμενου "Πατριαρχείου Κιέβου",
τότε αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι ρόλο παίζουν κάποιοι και γιατί προωθούνται στα ύψιστα εκκλησιαστικά αξιώματα.
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Τα τελευταία 3 έτη είναι έντονες οι ζυμώσεις και οι υποδείξεις των Δυτικών Κυβερνήσεων να δοθεί Τόμος Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να αναγνωρισθεί το λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου ως κανονική εκκλησία. Οι συχνές επισκέψεις του σχισματικού και φιλοδυτικού «Πατριάρχη» Φιλαρέτου τόσο στις ΗΠΑ ως προσκεκλημένος της Κυβέρνησης, αλλά και στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλες όπου μίλησε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το προοίμιο όσων θα επακολουθούσαν.


Πρό δύο ετών «Επίσκοποι» των Σχισματικών Ουκρανών έγιναν δεκτοί με όλες τις τιμές στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου και φωτογραφήθηκαν στα σκαλοπάτια της Σχολής με τον Ηγούμενο και Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ελπιδοφόρο. Το ίδιο διάστημα με κανονική άδεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετά από αίτημα της Εξαρχίας των σχισματικών στην Ελλάδα και της Ουκρανικής Κοινότητας, παραχωρήθηκε εκκλησία στα Δωδεκάνησα για την τέλεση μνημοσύνου των Ουκρανών Θυμάτων της πλατείας Μαιντάν. Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από κληρικούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμπροσευχόμενοι παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Στην πρόσφατη Σύνοδο της Γενεύης ο κ.Βαρθολομαίος σε ερώτηση που του έκανε ο Πατριάρχης Ρωσίας κ.Κύριλλος για όλα αυτά, απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ουαί το ψεύδος!!! Λίγες ημέρες αργότερα συναντάται με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο, με κύριο θέμα συζήτησης την
αναγνώριση του «Πατριαρχείου Κιέβου» και την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Πληροφορίες αποκλειστικές του dioptra-news αναφέρουν ότι ο Ποροσένκο μετέφερε προς τον κ.Βαρθολομαίο και σχετική επιστολή/μήνυμα του «Πατριάρχη» Φιλαρέτου.

Τα τελευταία 2 έτη στο «παιχνίδι» της Ουκρανικής Εκκλησιαστικής Κρίσης ο κ.Βαρθολομαίος έχει βάλει και τις δύο Ουκρανικές Συνόδους της Αμερικής οι οποίες προ ολίγων ετών προσχώρησαν κάτω από το Ωμοφόριο της Εκκλησίας του Φαναρίου. Έγιναν λοιπόν συναντήσεις στο Κίεβο, επίσημες με την μορφή εγκεκριμένου διαλόγου για την ποθητή λύση του Ουκρανικού Σχίσματος, σύμφωνα με τα συμφέροντα του Φαναρίου και τις εντολές των Δυτικών…
Εις ότι αφορά την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία de facto ενέργεια/απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου εντός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,μάλιστα τούτο θα αποτελέσει και αιτία οριστικού σχίσματος εντός των κόλπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο κ.Βαρθολομαίος στην συνάντηση του με τον Ποροσένκο εξέφρασε γι άλλη μία φορά την θέση του ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως είναι η «Μητέρα Εκκλησία» της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Βέβαια αυτό δεν τόλμησε να το ξεστομίσει στην πρόσφατη Σύνοδο της Γενεύης, εκεί έπαιξε διπλωματικά για να κερδίσει χρόνο. Τώρα, όμως, έστειλε το μήνυμα…
Η συνάντηση Βαρθολομαίου και Ποροσένκο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την χρονική στιγμή που έγινε, ερμηνεύεται από εκκλησιαστικούς κύκλους της Μόσχας ως κίνηση πρόκλησης και εκβιασμού του Πατριαρχείου της Μόσχας, ούτως ώστε να ενδώσει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στις πιέσεις των Νεωτεριστών και Οικουμενιστών για τις αποφάσεις ολέθρου που πρόκειται να ληφθούν στην Πανορθόδοξη (εάν τελικά πραγματοποιηθεί).
Ο Βαρθολομαίος προσπαθεί να εκδικηθεί το Πατριαρχείο της Μόσχας παίζοντας πολιτικά παιχνίδια πράγμα που αποδεικνύει την πνευματική και εκκλησιαστική παρεκτροπή της Καθέδρας του Φαναρίου, φθάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι της ασεβείας.
Αναμένουμε επομένως την αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προκλητική αυτή ενέργεια του Φαναρίου.

Να επισημάνουμε τέλος ότι ως Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία θεωρείται από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας στην οποία προϊσταται ο Μητροπολίτης ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ, ο οποίος τυγχάνει και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Την είδηση διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.