" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Καταγγελία για περιστατικό σε εκκλησία της θεσσαλονίκης

Το παρακάτω διαβάσαμε σε τοπικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης (εδώ).

Τα σχόλια που ακολούθησαν, σε λιγότερο από 48 ώρες, υπερβαίνουν τα 300 (εξαιρετικά σπάνιο για το συγκεκριμένο ιστολόγιο, που τα σχόλια δεν υπερβαίνουν τα 5-10 σε μια συνηθισμένη ανάρτηση και τα 50 στις πιο επίμαχες αναρτήσεις). 

Απόδειξη,  ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στην εκκλησία του αλλά και για το καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης-ισλαμοποίησης της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Μια ακόμη ένδειξη, ότι η οργή του κόσμου συσσωρεύεται και ξεχειλίζει, και έστω και μεμονωμένα ο κόσμος αρχίζει και αντιδράει, ακόμη και έξω από την εκκλησία του.

Δυστυχώς στην επικίνδυνη αυτή συγκυρία για την πατρίδα μας, κάποιοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και βρίσκουν αφορμή να "επιδείξουν" αγαθοεργίες, όπως γράψαμε-δείξαμε- πρόσφατα και εδώ.
Ιστολόγιο  Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Πήγα σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης, με την ευκαιρία μνημόσυνου συγγενικού μου προσώπου.
Ακούω τον ιερέα στο τέλος του κηρύγματος επί λέξη να λέει :

"αποφασίσαμε ως ενορία να μαζέψουμε τρόφιμα και είδη για τους "πρόσφυγες" που είναι στην Ειδομένη γι αυτό τις επόμενες 2 βδομάδες να μας φέρνετε".

Το "αποφασίσαμε ως ενορία" φυσικά σημαίνει ότι συμφώνησαν οι ιερείς και οι επίτροποι (οι επίτροποι (oι λαϊκοί δηλαδή) μπαίνουν στο συμβούλιο με πρόταση των ιερέων).

Βγαίνοντας από την εκκλησία (έξω ακριβώς από τον ναό), περιμένοντας τους υπόλοιπους συγγενείς του μνημοσύνου για να κατέβουμε όλοι μαζί στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού (σχεδόν ποτέ δεν κόβουν απόδειξη για τα έσοδα από το μνημόσυνο),
βλέπω έναν κύριο να αναζητεί ποιοι είναι οι επίτροποι για να τους
ρωτήσει για την απόφαση τους αυτή.
Συγκεκριμένα ρωτούσε "ποιοι είναι οι επίτροποι που πήραν την απόφαση να βοηθήσουμε ως ενορία τους ισλαμιστές".

Δύο ηλικιωμένες κυρίες της φιλοπτώχου που πουλούσαν διάφορα είδη (θυμίαμα, καρβουνάκια, κομποσχοίνια κλπ) σε ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι (ούτε λόγος για νόμιμες αποδείξεις)
φωνάζουν από μέσα έναν ασπρομάλλη επίτροπο.
Αυτός, αφού κατάλαβε τι τον ρωτούσαν, απάντησε ότι δεν είχε ιδέα, δεν ήξερε τίποτε και ότι το άκουσε κι αυτός για πρώτη φορά σήμερα από τον ιερέα!

Μετά από λίγο βγαίνει και δεύτερος επίτροπος που όταν ρωτήθηκε δημόσια, αρνήθηκε να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι (προφανώς δεν γνώριζε κι αυτός) και παρέπεμψε στον ιερέα που έκανε την ανακοίνωση.

Ο κύριος που διαμαρτυρήθηκε αρχικά, πλαισιωμένους στη συνέχεια με μερικούς ακόμη που πλησίασαν (ανάμεσα τους και ένας ηλικιωμένος που διέθετε τα ημερολόγια του ναού), άρχισε να λέει
"φέρτε την άλλη Κυριακή μαχαίρια και τσεκούρια, για να βοηθήσουμε τους ισλαμιστές να μας σφάξουν".
Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ότι έχει δίκιο που διαμαρτύρεται.
Μάλιστα ένας σχολίασε δυνατά "φέρτε και βαζελίνη" για να μην δυσκολεύονται όταν μας βιάζουν.
Γενικά ένας κακό χαμός..

Αναγνώστης του ΜΑΚΠΡΕΣ.


Τι να σχολιάσουμε;
ότι η εκκλησία προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει;
ότι όλοι αυτοί οι αποκαλούμενοι "πρόσφυγες", δεν είναι από την Συρία αλλά από ΜΗ εμπόλεμες περιοχές;
Ποιος τους έφερε; πως βρήκαν τα χρήματα να έρθουν μέχρι εδώ;
Δεν έχει περάσει από το μυαλό των ιεραρχών ο κίνδυνος ισλαμοποίησης της Ευρώπης αλλά και της πατρίδας μας;
Δεν άκουσαν τίποτε για ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
Δεν έχουν δει τους χάρτες των ισλαμιστών που περιέχουν και την πατρίδα μας;

ή να σχολιάσουμε ότι με το έτσι θέλω ένας ιερέας ανακοινώνει μια πρωτοβουλία χωρίς να ρωτήσει κανέναν;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζουμε στο ανακοινωθέν της πρώτης συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος:
"...Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ως Πρόεδρος του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προσεφώνησε τα Μέλη Αυτής ευχαριστώντας τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την προσέλευσή τους στην Συνεδρίαση. Κάνοντας αναφορά στο μείζον θέμα του προσφυγικού ανέφερε ότι «οι θάλασσές μας μετατράπηκαν σε υδάτινους τάφους. Τα νησιά μας και ο λαός μας επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν ηρωισμό και αυτοθυσία για να επουλώσουν τις χαίνουσες πληγές αυτών των απελπισμένων ανθρώπων. Έκαναν πράξη την εντολή του Χριστού ‘’αγαπάτε αλλήλους’’. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, να προσφέρουμε αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση στον κόσμο. Έχουμε ωστόσο και υποχρέωση να κρατήσουμε ξεκάθαρες τις κόκκινες γραμμές που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ταυτότητά μας, την παράδοσή μας, την εθνική και εδαφική μας ακεραιότητα, την Ορθοδοξία και τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας».
Ευχαριστώντας τους Σεβασμιωτάτους για την συστράτευσή τους με τον κλήρο και τον λαό για το ότι δίνουν ισχυρή μαρτυρία αγάπης και αλληλεγγύης, ευχήθηκε ο Θεός να δίνει σε όλους δύναμη να συνεχίσουν τον καλό αγώνα.

Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος τόνισε περί του θέματος: «Θα ήθελα από την θέση αυτή, νά καταδικάσω τους δουλέμπορους, να καταδικάσω κάθε άνθρωπο που εκμεταλλεύεται τον πόνο και την αγωνία αυτών των ανθρώπων, κάθε ενέργεια απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου, και να απευθύνω έκκληση ενότητος, έκκληση συνέσεως, έκκληση διατηρήσεως της ειρήνης, κυρίως προς τους ευρωπαίους ηγέτες, πρός όλους όσοι πιστεύουν στις αρχές και αξίες των ιδρυτών της ευρωπαϊκής πορείας και ενώσεως. Η πατρίδα μας πρόσφερε, πλήρωσε και μετανόησε. Καιρός είναι τώρα να προσφέρουν και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, να επιδείξουν αλληλεγγύη και να συλλογισθούν το μέλλον της γηραιάς ηπείρου». ..."

Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη του Αρχιεπισκόπου: Σκέτη απογοήτευση!

Τί να σκεφθεί ο απλός λαός; Δείχνουμε λοιπόν έμπρακτη αγάπη, ή προκαλούμε να μας κατακλύζουν τα στίφη των λάθρο;; είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί ο αρχιεπίσκοπος ότι περιποιούμενοι τους λάθρο είναι σαν να καλούμε νέους λάθρο;; είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι αυτοκτονούμε;; 3000 ξεμπάρκαραν χθές στον Πειραιά. Πόσες μέρες νομίζει ότι χρειάζονται για να γεμίσει η πατρίδα μας; Γιατί συνεχίζει να τους προσκαλεί; μήπως παίζει και αυτός κάποιον ύποπτο ρόλο; Ήμαρτον!!!

πηγή: http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?what_sub=d_typou&id=1735

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.