" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου στον αγώνα Ελλάδα - Μαυροβούνιο (Βίντεο και φωτογραφίες) και η απάντηση στην διαμαρτυρία της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας


Αν και η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, δυστυχώς η παρουσία φιλάθλων στον αγώνα με το Μαυροβούνιο στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαρτίου ήταν απογοητευτική.
"ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ"
Τζαβέλλας, Μήτρογλου και Φορτούνης κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου με φόντο τη σημαία της Βορείου Ηπείρου.


Όμως μέλη του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" παραβρέθηκαν στη φιλική αναμέτρηση, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, δίνοντας ένα ξεχωριστό εθνικό χρώμα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη, με τη μεγάλη σημαία της Βορείου Ηπείρου που ξεδίπλωσαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων. 

Η σημαία μας απαθανατίστηκε τόσο κατά την τηλεοπτική μετάδοση από τον ΟΤΕ TV όσο και από τον φωτορεπόρτερ με την παρακάτω φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα sport24.gr



Βίντεο με στιγμιότυπα από τον φιλικό αγώνα Ελλάδα - Μαυροβούνιο:

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου διακρίνεται στα διαστήματα 0:43 - 0:49 και 1:11 - 1:12


Από την αρχική ανάρτηση του ΕΣΒΗ 1914 




Ακολούθησε η διαμαρτυρία της Αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία όμως φαίνεται να έχει επιλεκτική μνήμη. Γι αυτό ακολούθησε η άμεση απάντηση από τα αδέρφια μας της Βορείου Ηπείρου, του "ΕΣΒΗ 1914", απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε :


Αφορμή της ενόχλησης τόσο της αλβανικής ομοσπονδίας όσο και σύσσωμου του αλβανικού τύπου, είναι η ανάρτηση της μεγάλης σημαίας της Βορείου Ηπείρου από τον Σύλλογο μας κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Ύμνου εις την Ελευθερία πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.


Προς όλες τις πλευρές επισημαίνουμε τα εξής:

1ον) Η σημαία που αναρτήθηκε είναι η σημαία της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου, η οποία αναγνωρίστηκε στις 17 Μαΐου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την ίδια την Αλβανία, το οποίο δεν έχει καταργηθεί. Συνεπώς για ένα ιστορικό και τοπικό σύμβολο διεθνώς αναγνωρισμένο δεν έχει κανένας δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι «προκαλεί πνεύμα ανοιχτού μίσους».


2ον) Σύσσωμη η αλβανική κοινωνία (πολιτικοί, λαός, ΜΜΕ) πανηγύρισε έξαλα την εμφάνιση μεγάλης σημαίας με τον χάρτη της "μεγάλης αλβανίας" πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια του αγώνα Σερβία - Αλβανία στις 14 Οκτωβρίου 2014.
Ο συγκεκριμένος χάρτης, τον οποίο οι αλβανοί ποδοσφαιριστές υπερασπίστηκαν με πάθος κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν, περιείχε εδάφη της Ελλάδας, των Σκοπίων, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, ενώ την επομένη ο πρόεδρος της αλβανικής δημοκρατίας υποδέχτηκε μεγαλοπρεπώς τους διεθνείς της χώρας του στο προεδρικό μέγαρο.
Προφανώς για τους αλβανούς τα γεγονότα αυτά είχαν μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν παραβίαζαν τους κανόνες της FIFA...


3ον) Κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανία - Ελλάδα στα Τίρανα στις 4 Σεπτεμβρίου 2004, αλβανοί οπαδοί στις κερκίδες ανέμιζαν πανό που αναφέρονταν στην "τσαμουριά" και στις "ηνωμένες πολιτείες αλβανίας", ενώ ανέμιζαν και σημαίες του ψευδοκράτους στη βόρειο Κύπρο.
Για τους αλβανούς όμως αυτές οι εικόνες δεν αποτελούσε "υπόθεση προώθησης εθνικισμού"...


4ον) Πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Σκεντερμπέου - ΑΠΟΕΛ στην Κορυτσά στις 13 Ιουλίου 2011 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν αλβανικά εθνικιστικά τραγούδια με αλυτρωτικές αναφορές εις βάρος της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών. Επίσης οπαδοί των γηπεδούχων ύψωσαν πλακάτ που έγραφε "η Κύπρος είναι τουρκική"!
Αλλά για την αλβανική πλευρά οι συγκεκριμένες κινήσεις ήταν στο πλαίσιο του πνεύματος του Fair Play...


Κατόπιν όλων αυτών συμπεραίνουμε ότι η αλβανική πλευρά ακολουθώντας όπως πάντα την τακτική «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας» έχει απύθμενη θρασύτητα και δεν δικαιούται να κάνει ενστάσεις περί «μίσους» και «πνεύματος fair play», αφού όπως λέει και μία σοφή ελληνική παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».


Καλούμε παράλληλα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να μην υποχωρήσουν απέναντι στις ιταμές και αδικαιολόγητες αλβανικές προκλήσεις.
παραθέτουμε τις φωτογραφίες προς ενίσχυση της μνήμης
:





Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
29 Μαρτίου 2016

το είδαμε εδώ

ΣΧΟΛΙΟ:
(μας το απέστειλε αναγνώστης του ιστολογίου μας)

Πόνεσε πολύ τους Αλβανούς ότι οι Έλληνες δεν ξεχνάνε τα σκλαβωμένα αδέρφια τους στη Β. Ήπειρο!

Επιπρόσθετα οι Αλβανοί είναι θρασύτατοι καθώς την 14η Οκτωβρίου 2014, στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Σερβίας και της Αλβανίας που έγινε στο Βελιγράδι, σήκωσαν σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»! Αυτή η αλυτρωτική σημαία περιελάμβανε, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία την Κέρκυρα, καθώς και εδάφη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου! (Βλέπε φώτο)

Να υπενθυμίσουμε ότι τότε λόγο των αλβανικών προκλήσεων είχε διακοπεί ο αγώνας και μάλιστα η σερβική αστυνομία είχε συλλάβει τον αδελφό του Εντι Ράμα, Όλσι Ράμα ως τον υπεύθυνο του επεισοδίου.

Αυτό λοιπόν, θα πει αλβανικό θράσος και αμνησία! Ας τα βλέπουμε αυτά γιατί όσο η επίσημη Ελλάδα κάνει εκπτώσεις και υποχωρήσεις στα εθνικά της θέματα κι δη στο Βορειοηπειρωτικό, τόσο οι Αλβανοτσάμηδες θα διεκδικούν και θα ονειρεύονται τη «Μεγάλη Αλβανία»…
Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και οι καιροί ου μενετοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.