" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Άρκιοι: Ένας δάσκαλος, μπορεί να δώσει ελπίδα

Η Ελληνική Παιδεία γιορτάζει σήμερα και ο μαχόμενος δάσκαλος Τάσος Ζιάσκας τιμά το ρόλο του Έλληνα Δασκάλου στους ακριτικούς Αρκιούς.Υπηρετεί την Εθνική μας Παιδεία και θα έπρεπε κάποια στιγμή η Πολιτεία αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να βρεθεί δίπλα σε αυτόν τον δάσκαλο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook  : «Στο νησί μπορεί να μην υπάρχει ιερέας, αλλά εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τους Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων!!Ευχαριστούμε τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν και παρακολούθησαν τη γιορτή του σχολείου μας για τους Τρεις Ιεράρχες!!»

Θυμίζουμε :



Όπως διαπιστώνουμε από το βίντεο που ακολουθεί, μόνος του πήρε πρωτοβουλία να γίνει παρέλαση (των 2 μαθητών) στο νησί (πιθανότατα δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια). Όπως και μόνος του σκέφθηκε να διοργανώσει γιορτή προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών. 

Τέτοιους δάσκαλους θέλουμε στα σχολεία.
Με μεράκι, αισιόδοξους, με ενθουσιασμό, με πρωτοβουλίες.
Εύγε αγαπητέ συνάδελφε!
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΚΡΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Τό Φανάρι διατάσσει ὑποταγή ὅλων τῶν Ὀρθόδοξων Ναῶν στούς Παπικούς στήν Πάτμο!!!

Του Νίκου Μελιανού
www.patmostimes.gr

Με έντονο τρόπο, πατερναλιστικό αλλά και μακιαβελικό ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά υποταγή και υποχρέωση, απεστάλη σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, επιστολή προς την Ιερά Μονή Πάτμου, με την οποία
 διατάσει ηγούμενο και μοναχούς να παραχωρούν όχι ένα συγκεκριμένο ναό, αλλά γενικά ναούς στους Καθολικούς όσες φορές αυτό τους ζητηθεί .
Σύντομα ρεπορτάζ
Πηγή, το είδαμε εδώ


ΣΧΟΛΙΟ:
Ήρθε η ώρα ο ηγούμενος του ιστορικού μοναστηριού και οι μοναχοί του να πούνε το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Αν ο "Σουλτάνος", ο "Πάπας" της Ορθοδοξίας,  επιθυμεί να αναβιώσουν στιγμές όπως στο Άγιο Όρος όταν οι Παπικοί έσφαζαν όσους δεν συλλειτουργούσαν μαζί τους και οι αγωνιστές μοναχοί καταλάμβαναν τους πύργους των μοναστηριών για να μην παραδοθούν, 
ήρθε η ώρα να γράψουμε την δική μας εκκλησιαστική ιστορία.

Καλούμε τον ηγούμενο, τους μοναχούς και όλο το λαό της Πάτμου να υψώσουν το ανάστημα τους στους προδότες της πίστης (που είναι ηλίου φαεινότερο για ποιον δουλεύουν). Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε στο πλευρό τους.

Ήρθε η ώρα ο κάθε πιστός και κάθε ιστολόγιο να πάρει θέση.
Θα παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα


Νεότερη Ενημέρωση:
Παραθέτουμε σχετικό βίντεο-σύντομη αναφορά στο θέμα του π.Νικολάου Μανώλη:

Ο παπα Ηλιας μας, ο 80 χρονος παπαφλέσας της Ακαρνανίας.

Ένας ακόμη "Παπουλάκος". Ένας ακόμη ιερέας που του απαγορεύουν να μιλάει στις εκκλησίες.
(Καλύτερα .. γιατί τώρα μιλάει στον δρόμο)
Ο παπα Ηλιας μας, ο 80 χρονος παπαφλεσας της Ακαρνανιας.
Ιστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Το βίντεο είδαμε εδώ, όπως και απόσπασμα από το σχόλιο που ακολουθεί:

Ο Σωτηρικος μητροπολίτης Ακαρνανίας δεν τον επιτρέπει να μιλάει.
Την αδεια την έχουν μόνο αυτοί που υπνωτίζουν και κοιμίζουν το λαό.(...) Όμως ακόμα επιτρέπουν να μιλούν σε εκείνους που προσκυνούν και εγκωμιάζουν τον δεσπότη.
Αυτο έδωσε το δικαίωμα και στον ελευθόροστομο παπα Ηλία να κάνει άμβωνα του τις πλατείες των πόλεων της Ακαρνανίας.
Απείθαρχος και ανυπάκουος, ο ευλογημένος ο παπαΗλίας μας, ε;;

Σας συνιστούμε να τον ακούσετε.


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ρώτησα τους μαθητές μου: και τώρα τι κάνουμε εμείς; «Να φτιάξουμε καινούργια λειψανοθήκη». «Να γίνουμε και εμείς σαν τους παππούδες μας». ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΗΡΩΕΣ

Πριν παραθέσουμε ένα ακόμη επιμελημένο κείμενο του γνωστού δασκάλου Δημητρίου Νατσιού, θα γράψουμε λίγες γραμμές με τις σκέψεις μας.



Αντί να διαβάζουμε κείμενα και μετά να πηγαίνουμε για "ύπνο", ή να περιμένουμε να μας ανακοινώσουν τον επόμενο "σωτήρα" της πατρίδας (και της Ορθοδοξίας, ενίοτε ως μητροπολίτη)
μήπως ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τις λειψανοθήκες με νέα οστά ηρώων; 

Μην κοιτάτε αλλού. Για τα δικά σας οστά μιλάμε. Και τα δικά μας. Και των παιδιών σας. Και των παιδιών μας (κυριολεκτικά και μεταφορικά δυστυχώς, των "παιδιών του σωλήνα").

Η Ελλάδα μας χρειάζεται νέους Λεωνίδες, Σπαρτιάτες, Μπουμπουλίνες, Καραϊσκάκηδες. Να πολεμήσουν τους προδότες.

Και η Ορθοδοξία μας επίσης, νέους Μάρκους Ευγενικούς, νέους Γρηγορίους Παλαμάδες, νέους Χρυσοστόμους. Γεμίσαμε κι εδώ προδότες και προσκυνημένους.

Τι λέτε; Ας ξεκινήσουμε στηρίζοντας τις μικρές αγωνιστικές προσπάθειες. Στο ιστολόγιο μας -πάνω από τις αναρτήσεις- θα δείτε 2 τέτοιες. Εμπρός λοιπόν, ας σηκωθούμε από την πολυθρόνα. Ριζώσαμε. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Ακολουθεί το κείμενο του κ.Νατσιού


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Αχ, τα παιδάκια του σωλήνα
ποτέ δεν βγήκατε ταξίδι
εκεί που ζούσε η Μπουμπουλίνα
Ύδρα, Ψαρά και Γαλαξίδι»
Νικ. Γκάτσος

Μεγάλη πνευματική φυσιογνωμία, ο Γιάννης Βλαχογιάννης (1867-1945), κολοσιαία η προσφορά του στην νεοελληνική ιστορία, ιδίως του Εικοσιένα.
Καρπός της πολύχρονης και ασίγαστης προσπάθειάς του για την ανάδειξη της Παλιγγενεσίας ήταν, μεταξύ άλλων, η ανακάλυψη, η αποκρυπτογράφηση, λόγω της δύστροπης γραφής, και η έκδοση των απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη (1907), η βιογραφική αρχειακή μελέτη του για τον Καραϊσκάκη, την οποία έγραψε με τρεμάμενα χέρια, εν μέσω της βαρυχειμωνιάς της Κατοχής (1943), και πολλά άλλα σπουδαία έργα, με τα οποία ξαναζωντανεύει, με την στιβαρή και πλούσια, δημώδη γλώσσα του, τα «Μεγάλα Χρόνια». Έτσι, «Μεγάλα Χρόνια», τιτλοφόρησε κι ένα εξαιρετικό βιβλίο του, το οποίο εκδόθηκε το 1930. Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες από το αθάνατο ’21, οσμή ευωδίας …ηρωικής, μοσχοβολά το ολιγοσέλιδο αυτό πετράδι, μεταλλείο πολύτιμο, για όσους κατανοούν ότι η παράδοσή μας είναι η ρίζα και το θεμέλιο του εθνικού μας βίου.

Πολλές φορές αποσπώ από το βιβλίο, ιστορίες του Βλαχογιάννη και τις διδάσκω στους μαθητές μου, να γνωρίσουν τα παιδιά ότι κάποτε σε τούτο τον κατασυκοφαντημένο τόπο, ζούσαν άνθρωποι, απροσκύνητοι και αδούλωτοι λεβέντες, που ανέβαιναν στα κορφοβούνια για, «Να ‘χουν τα βράχια αδέρφια τους, τα δέντρα συγγενάδια,/ να τους ξυπνούν οι πέρδικες, να τους κοιμούν τα αηδόνια/και στην κορφή της Λιάκουρας να κάνουν το σταυρό τους…».


Χρόνια ζητιανεύουμε στα ξένα παζάρια, ελεεινά ψίχουλα πνευματικής ζωής και τροφής, περιφρονώντας τα τιμαλφή, τα ατίμητα πλούτη της εθνικής μας παράδοσης, γι’ αυτό και καταντήσαμε «των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι».
Αφήσαμε κι όλο αυτό το νεοταξικό κηφηναριό, να διοχετεύσει τις κουτσουλιές του μες στην εκπαίδευση, να «μορφώνουμε» ραγιάδες, «σκυφτούς για το χαράτσι» όπως γράφει ο Παλαμάς στο έξοχο ποίημά του «Γύριζε».

Το έχω ξαναγράφει: Το μέλλον της πατρίδας δεν κρίνεται στο ερεβώδες «Μαξίμου» ούτε στην Βουλή των ασυστόλων ή από τους αργυραμοιβούς των Βρυξελλών. Το μέλλον της κρίνεται στις σχολικές τάξεις. Από τα θρανία θα ξεπηδήσει το μέλλον. Αν ξεκουμπιστεί το ψευτορωμαίικο κι όλο αυτό το φοβερό σκουπιδαριό που το δορυφορεί και έρθει το «ποθούμενο», οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά, μία γενιά, μόνο το Εικοσιένα.
Λάμπει η πίστη και η φιλοπατρία στα αιματοβαμμένα κείμενα των αγωνιστών. Πίστη και φιλοπατρία είναι οι δύο πνεύμονες με τους οποίους ανάσαινε το Γένος ανά τους αιώνες. Όσο αναπνέουμε τις αναθυμιάσεις που αναδίδουν τα σάπια υποπροϊόντα του χρεοκοπημένου «δυτικού πολιτισμού», θα βρισκόμαστε σε κατάσταση αφασίας.

Από τα «Μεγάλα Χρόνια» του Βλαχογιάννη, για να επανέλθω, μοίρασα και διαβάσαμε στην τάξη μου, ένα καταπληκτικό κείμενο με τίτλο «ο χαρακόπος».
Το παραθέτω:

Το χρονικό των Ιμίων 30-31/1/1996 – 20 έτη μακράν. Δείτε και πως το προβάλουν στα σχολικά βιβλία ιστορίας! Δείτε και τι καταγγέλλει ο γιός του Καραθανάση.

Πριν παραθέσουμε ένα ακόμη επιμελημένο κείμενο του συναδέλφου μας, δείτε πως περιγράφει το βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου το χρονικό στα Ίμια. 
Διαβάζουμε :

Μέλη της νεοσύστατης "Αλκίμου Νεολαίας" του "Ιερού Λόχου 2012", μας κατήγγειλαν ότι στο σχολικό βιβλίο της Γ Γυμνασίου, ενότητα 58, σελίδα 163, για τα Ίμια, γράφει μόλις 4 γραμμές (κι αυτές μισές), και επί λέξη:

"Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)."

Ούτε 1 λέξη γα την ηρωική θυσία των αξιωματικών μας.
Δείξτε τώρα στα παιδιά σας την αλήθεια.

Την καταγγελία των μαθητών της "Αλκίμου Νεολαίας", είδαμε εδώ
και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία να αναδείξουν το θέμα

Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, το βιβλίο Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου, μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-C105/65/527,1876/

Διαβάστε και τις καταγγελίες του γιου του Καραθανάση για τις τρύπες και τις κηλίδες αίματος στην στολή του πατέρα του, για την άρνηση να έχουν δικό τους ιατροδικαστή και να τους δείξουν το νεκρό σώμα του πατέρα του, εδώ


Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Το χρονικό των Ιμίων 30-31/1/1996 – 20 έτη μακράν. 

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου - συγγραφέα

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι έτη από την κρίση των Ιμίων και, ουσιαστικά, την τελευταία ήττα του Ελληνισμού, οφειλόμενη αποκλειστικά στο τότε κυρίαρχο πολιτικό σύστημα!



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ: 
26/12/1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκεν Ακάντ» προσαράζει στις βραχονησίδες Ίμια. Ο Τούρκος πλοίαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα αρνούμενος βοήθεια ελληνικών μέσων διάσωσης. 
28/12: ελληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το πλοίο. 
29/12: Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκικό έδαφος, ενώ η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς 12 μέρες μετά[!] αναφέροντας τη συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία και τα Ίμια παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα. 
14/1: Ο Αμερικάνος πρόεδρος Κλίντον, σε επιστολή του αναφέρει: “Φοβάμαι θερμό επεισόδιο”. 
19/1: Στην Ελλάδα πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Σημίτης, που εσχάτως ανυψώθηκε από στελέχη της κυβέρνησης Σ.ΑΝΕΛ σε μεγάλο οραματιστή!!. 
25/1: Ο δήμαρχος Καλύμνου, συνοδεία Αστυνομικών, υψώνει στα Ίμια την ελληνική σημαία. 
28/1: Ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων, υποστέλλει την ελληνική σημαία και υψώνει την τουρκική. Άνδρες του περιπολικού «Παναγόπουλος» στις 08:00 αντιλαμβάνονται την τουρκική σημαία. Τις επόμενες ώρες ο αρχηγός Γ.Ε.Ν. δίνει εντολή στον πλοίαρχο του περιπολικού «Αντωνίου» να σπεύσει στα Ίμια, να αφαιρέσει την τουρκική σημαία και να υψώσει ξανά την ελληνική. Ο Α.Γ.Ε.Ν. ενημερώνει τον Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α., ναύαρχο Λυμπέρη. Ο Λυμπέρης ενημερώνει τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Αρσένη, ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει ανεπιτυχώς με το Ναυτικό Διοικητή Αιγαίου, Ι. Καλλιγιάννη, για να τον συμβουλεύσει να υψωθεί η σημαία από το δημάρχο Καλύμνου και όχι από πολεμικό άγημα (λόγω αποστρατικοποιημένης ζώνης). Τελικά, η σημαία υψώθηκε από το πλήρωμα του «Αντωνίου». 
30/1: Δημοσιεύεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν το σύνολο των βραχονησίδων, πλησίον των Τουρκικών ακτών. Το απόγευμα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σπεύδουν στην περιοχή Ιμίων σε διάταξη μάχης. Συγχρόνως, άνδρες των Ο.Υ.Κ. αποβιβάζονται στα Ανατολικά Ίμια και Ειδικές Δυνάμεις στην γειτονική Καλόλιμνο. Στις 23:00 διατάσσεται επιστράτευση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: 
30/31/1/1996: Νύχτα, καιρικές συνθήκες εξαιρετικά κακές, βρέχει συνεχώς, ορατότητα μηδενική. 01:15 π.μ. Τούρκοι κομάντος διαφεύγουν της προσοχής και αποβιβάζονται στη αφύλακτη μικρή Ίμια. Υψώνουν την τουρκική σημαία. Παραμένουν επτά ώρες. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο της Φρεγάτας «Ναυαρίνο». 
05:30 π.μ., το ελικόπτερο επιστρέφοντας καταπέφτει στη θάλασσα. Σκοτώνονται οι αξιωματικοί, Χ. Καραθανάσης, Ε. Γιαλοψός, Π. Βλαχάκος, οι οποίοι μαζί με τους Κυπρίους φονευθέντες αγωνιστές Τάσο Ισαάκ και Σολ. Σολωμού συναπαρτίζουν την ομάδα των τελευταίων αθανάτων ηρώων του Ελληνισμού στον 20ο αιώνα. [Επιτέλους πέρσι ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Σ.ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος, τίμησε τη μνήμη των ηρώων αξωματικών... πετώντας ένα στεφάνι από ελικόπτερο[!!!] στη θάλασσα των Ιμίων].Το ΚΥΣΕΑ, κατευθυνόμενο από τις γραμμές των προϊσταμένων (Σημίτη και ΥΠΕΘΑ Αρσένη) σε σύσκεψη, απορρίπτει ανακατάληψη των Ιμίων, για αποφυγή σύρραξης!! 
06:10 π.μ., οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών, Αρσένης και Πάγκαλος, στη

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εκδηλώσεις 30-31/1/2016 : Από την Παιδεία των Τριών Ιεραρχών στην Α-Παιδεία της Άρνησης

Σάββατο 30 Ιανουαρίου Λάκκωμα Θεσσαλονίκης 

Επτά όμοροι ποντιακοί σύλλογοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Από την Παιδεία των Τριών Ιεραρχών στην Α-Παιδεία του σήμερα», το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Θεάτρου Λακκώματος.

Ομιλητής ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.


Οργανωτές:
Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος,  Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες», Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θέρμης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου «Παναγία Σουμελά», Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου, Σύλλογος Ποντίων Πετραλώνων «Οι Αργοναύτες», Σύλλογος Ποντίων & Φιλοποντίων Κάτω Σχολαρίου 


Κυριακή 31 Ιανουαρίου Θέρμη Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους στη "Γιορτή Γραμμάτων" και κοπή βασιλόπιτας του, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης (...)


Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: " Παιδεία Τριών Ιεραρχών ή παιδεία άρνησης; " από τον Θεοφάνη Μαλκίδη, Διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών και της Διεθνούς Ένωσης για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των Λαών.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Σωματείου.

Γυναικάρες που δεν θέλησαν να γίνουν πόρνες στα μπουρδέλα των "πολιτισμένων" της βόρειας Ευρώπης...

...δεν αναζήτησαν μια θέση στις βάρκες των δουλέμπορων του φασίστα Ερντογάν, για να περάσουν το Αιγαίο

Δύο Γυναίκες της Συρίας, ελεύθεροι σκοπευτές, υπερασπίζονται την Qamishli από τους φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, τους μετριοπαθείς εξεγερμένους στη Συρία...
Φόβος και τρόμος για τους δολοφόνους του χαλιφάτου...
Υποκλινόμαστε!
το είδαμε εδώ
Σχετικό βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες και στο Dimpenews

ΣΧΟΛΙΟ:
Ξύπνα Έλληνα. 
ΞΥΠΝΑ επιτέλους. Όταν σου ζητάνε περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, βάζεις την γραβάτα και παριστάνεις τον διαδηλωτή.Μα για τίποτε άλλο δεν ενδιαφέρεσαι; η μοναδική αξία στην ζωή σου είναι το χρήμα; Ακόμη κι αυτό, δεν το βλέπεις; τελειώνει. 
Τα αρπαχτικά της Δύσης θέλουν να τους δώσεις κι άλλο αίμα. Πέρα από την δημόσια περιουσία, θέλουν κατασχέσεις, θέλουν και τα κόκκινα δάνεια των κατοικιών (για να τα έχουν ως εξοχικά; ή για να στεγάσουν τους λαθρομετανάστες; ή για να πληρώνεις μέχρι να πεθάνεις ενοίκιο για να παραμένεις σπίτι σου;)

Ο εχθρός εισέβαλε ήδη μέσα στην πατρίδα σου. 
Μην περιμένεις τίποτε από αυτούς που σε κυβερνούν, αυτοί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Δεν θα σε σώσει ούτε ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" ούτε κανείς άλλος ξενόφερτος "Βασιλιάς" ούτε κανείς ξένος.

Το παράδειγμα σου το δείχνουν οι σύγχρονες Μπουμπουλίνες της Συρίας :
ΞΥΠΝΑ από τον λήθαργο και ΠΟΛΕΜΑ.


Γράψαμε σχετικά:


Ἀνοιχτή Ἐπιστολή Ἁγιορειτῶν Πατέρων πρός τήν Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος, τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο, τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἑλλάδας καί τήν Ἱερά Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους, γιά ὅλα τά ἐσχατολογικά πνευματικά καί ἐθνικά ἔκτροπα πού συμβαίνουν στήν Ἐκκλησία καί στήν Πατρίδα μας!

Ἁγιορεῖται Πατέρες διὰ πυρίνου λόγου

ὑπερθεματίζουν εἰς τὸ γεγονὸς ὅτι ἔχει ἀρχίσει:
Λυσσαλέος πόλεμος κατὰ τῆς Ἑλλάδος καὶ τῆς Ὀρθοδοξίας.
(Ὀρθόδοξος Τύπος)

Χαιρόμαστε σφόδρα γιά τήν παρακάτω ἐπιστολή τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων, πού ἀποτελεῖ ἀνάσα ζωῆς ὀρθοῦ φρονήματος καί ἀναστήματος στόν πνιγμό τῆς ἀφωνίας καί τῆς κακοφωνίας!...
Λυπούμαστε σφόδρα, γιά τήν ὀλιγωρία-σιωπή (γιά νά μήν ποῦμε συνηγορία!...) τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἑλλάδος, καί τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὄρους, ὅσον ἀφορᾶ τά ἔσχατα ἀντιχριστιανικά καί ἀνθελληνικά γεγονότα πού διαδραματίζονται καί βιώνουμε!!!
Γιά τήν Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος καί τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο...δέν ἐκπληττώμεθα. Ἡ λύπη μας εἶναι δεδομένη ἐπί σειρά ἐτῶν.



Ἡ Ἐπιστολή τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων: 


7/20-1-2016
ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ



· ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

· ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ

· ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

· ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ






«...καὶ ὁ σκοπός, ἐὰν ἴδῃ τὴν ρομφαίαν ἐρχομένην καὶ μὴ σημάνῃ τῇ σάλπιγγι, καὶ ὁ λαὸς μὴ φυλάξηται, καὶ ἐλθοῦσα ἡ ρομφαία λάβῃ ἐξ αὐτῶν ψυχήν, αὕτη διὰ τὴν αὐτῆς ἀνομίαν ἐλήφθη, καὶ τὸ αἷμα ἐκ χειρὸς τοῦ σκοποῦ ἐκζητήσω».
Ἰεζεκιήλ 33,6



Ὡς Ἁγιορεῖτες Μοναχοί καί Ἕλληνες πολίτες, ἐκφράζουμε τήν ἀνέκφραστη θλίψι μας καί τόν πόνον τῆς ψυχῆς μας δι᾿ ὅσα διενεργοῦνται στήν πατρίδα μας κατά τίς τελευταῖες δεκαετίες. Ὡς μοναχοί τόσα χρόνια ἀγωνιούσαμε καί ἐλπίζαμε σέ μιά μετάνοια καί μεταστροφή. Τώρα εἶναι «καιρός τοῦ λαλεῖν», καιρός ὁμολογίας, ὁμολογίας Χριστοῦ μέ τήν χάριν καί τήν βοήθεια τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Παναγίας μας.
Ἐκφράζουμε, δηλώνουμε καί διατρανώνουμε τήν διαμαρτυρία μας καί τήν ριζική ἀντίθεσί μας πρός κάθε ἀντιχριστιανικό, ἀνθελληνικό καί ἀνήθικο νόμο τῆς πολιτείας τῶν ἑκάστοτε κυβερνήσεων ὅλων τῶν πολιτικῶν κομμάτων, ὅλων τῶν ἀποχρώσεων. Μέ σατανική πονηρία καί ὑποκρισία παραπλανᾶτε τόν ὀρθόδοξο χριστιανικό λαό, ἔχοντας σάν τελικό σας στόχο, ἡ ἑκάστοτε πολιτική κυβέρνησι, νά ἀποχριστιανοποιήσῃ, νά ἀφελληνίσῃ, νά ἐκφυλίσῃ καί νά διαφθείρῃ ἠθικά, πνευματικά καί ἐθνικά τήν πατρίδα μας.῾Ο λαός, μήπως σᾶς ἐψήφισε γιά νά ἐκτελέσετε αὐτό τό ἔργο;



Κατά τίς τελευταῖες δεκαετῖες ἔχουν ψηφισθεῖ ἀπό τήν Ἑλληνική Βουλή ἀρκετοί νόμοι οἱ ὁποῖοι εἶναι ἀντιχριστιανικοί, ἀντιευαγγελικοί καί ἀνθελληνικοί ὅπως:
α) Ἀποποινικοποίησι τῆς μοιχείας
β) Πολιτικός γάμος, αὐτόματο διαζύγιο
γ) Ἐκτρώσεις
δ) Ἐπιβολή τῆς μονοτονικῆς γραφῆς, πλημμελής διδασκαλία τῆς ἀρχαίας καί χριστιανικῆς γραμματολογίας στά σχολεῖα, κατευθυνόμενη διαστρέλωσι τῆς ἐθνικῆς μας ἱστορίας κ.ἄ. 
ε)Ἀνεξέλεγκτη εἰσρροή μωαμεθανῶν λαθρομεταναστῶν μέ ἀπώτερο σκοπό τήν μετατροπή τῆς πατρίδος μας σέ μιά ἰσλαμική χώρα ἤ μιά ἄθεη ὑλιστική πολυθρησκευτική χοάνη, 
στ) Τόν ἀντιρατσιστικό νόμο, γιά νά μήν ἔχουμε τό δικαίωμα νά ὑπερασπιζόμαστε τήν χριστιανική πίστι μας καί τήν πατρίδα μας, ἀντίθετα μέ τούς λαθρομετανᾶστες, πού ἔχουν μόνο δικαιώματα καί καμία ὑποχρέωσι, 
ζ) Τήν μή ἐκπλήρωση γιά τό τάμα τοῦ ἔθνους, κ.ἅ.



Ὅσοι ἀπό τούς βουλευτές ἔχετε ψηφίσει ὅλους αὐτούς τούς νόμους, μᾶς δείχνετε ξεκάθαρα ὅτι στόχος σας εἶναι, ὄχι νά οἰκοδομήσετε καί νά δουλέψετε γία τό καλό τῆς πατρίδος μας, ἀλλά νά διαλύσετε τήν ἑλληνική κοινωνία, τήν ἑλληνική οἰκογένεια, τήν ἑλληνική παιδεία, τόν ἑλληνοχριστιανικό πολιτισμό μας ἀπό τόν ὁποῖον ἀντλεῖ ἰδανικά καί πνευματικές ἀξῖες ὁλόκληρη ἡ ἀνθρωπότης καί μέ λίγα λόγια πολεμᾶτε μέ λύσσα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ καί ΕΛΛΑΔΑ.



Ὡς ἐπιστέγασμα καί ἀποκορύφωμα ψηφίσατε, μάλιστα παραμονές τῶν Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου), τόν κατάπτυστον νόμον γιά τήν

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Προπαγανδίζουν στα σχολεία το "εβραϊκό ολοκαύτωμα" ενώ κάνουν προαιρετικό τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών φέτος!

ΣΧΟΛΙΟ (για να μην κοροϊδευόμαστε): 


Πριν παραθέσουμε την ανάρτηση, θα σχολιάσουμε ότι και φέτος ο εκκλησιασμός την ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι προαιρετικός (θυμίζουμε τι γράψαμε ότι συνέβαινε στο παρελθόν εδώ, εδώ, εδώ)
" Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν ... σε εκκλησιασμό", 26/1/2012, επί ΝΔ

Επίσης να επισημάνουμε ότι οι Τρεις Ιεράρχες τιμώνται από την εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου.  Δεν αλλάζει η εορτή τους αν είναι σαββατοκύριακο. Όπως έλεγε και ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιώτης, "ΔΕΝ θα καθορίσει η ΕΛΜΕ το εορτολόγιο της εκκλησίας".

Η φετινή εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, για την δευτεροβάθμια,  λέει "δύνανται" να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις τις 2 τελευταίες ώρες! Αλλιώς ας κάνουν μάθημα! 
(Μεταξύ μας, από το να ακούγονται ανοησίες που δεν έχουν καμία σχέση με το κήρυγμα και την ασυμβίβαστη ζωή των Αγίων, καλύτερα να τους ανακαλύψουν μόνοι τους οι μαθητές, από το διαδίκτυο).

Από το να θεωρείται η ημέρα "αργία" για να μην πηγαίνει τελικά  κανείς στην εκκλησία (ούτε καθηγητής ούτε μαθητής), όπως γινόταν μέχρι πέρσι, χίλιες φορές να κάνουν μάθημα. Το σημερινό σχολείο είναι εδώ και πολλά χρόνια ανθελληνικό, αντιορθόδοξο και αντιεκκλησιαστικό.

ΥΓ. Εννοείται ότι μία ακόμη χρονιά δίνουμε μάχη στα σχολεία μας και αξιοποιούμε το υλικό που έχει συγκεντρωθεί (βίντεο για προβολή, κείμενα, θεατρικά) για να προβάλουμε το έργο των αγίων και προστατών μας.
Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ιταμή πρόκληση αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, η οποία αναφέρεται στους εορτασμούς της ημέρας μνήμης του εβραϊκού ολοκαυτώματος στα σχολεία.
Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος υπουργός σε μια από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν η άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 


Απευθύνεται με έγγραφό του στους εκπαιδευτικούς και διατάσσει εορτασμούς, επικαλούμενος τον νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12), με τον οποίο η βουλή καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως «ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», ξεχνώντας επιλεκτικά το νόμο 2193 της 8/11/3/94, με τον οποίο η ίδια βουλή καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Ακόμα και η απόφαση της Συνόδου της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας στην Κρακοβία, την οποία επίσης επικαλείται, εκτός από την καθιέρωση του Ολοκαυτώματος, μιλάει και για την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Άραγε μόνο οι Εβραίοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία για τον Φίλη;


Να θυμίσουμε στον «επιστήμονα χωρίς πτυχίο» ότι, η επιλεκτική μνήμη όχι μόνο δεν είναι «επιστημονική», αλλά ελάχιστα απέχει απ’ το σκοταδισμό.

Μιλώντας για γενοκτονίες και ολοκαυτώματα, θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο για τον νυν υπουργό και πάλαι ποτέ αρθρογράφο της κομματικής φυλλάδας του σύριζα, να

Το Facebook σε εικόνες
















τα είδαμε εδώ

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ σχετική ανάρτηση μας:

Μην δημοσιοποιείτε στο facebook τα 5 αυτά στοιχεία. ΜΗΝ ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας. Ντοκουμέντα από πραγματικές ιστορίες.



"Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι ..." Δείτε τι έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ως μητροπολίτης Θηβών), το 2000

Τίποτε δεν είναι τυχαίο..!

Διαβάζουμε :
Φωτογραφίες από την Διαχριστιανική συνάντηση 
Μοναχών και Μοναζουσών 
στη Ι. Μητρόπολη Θηβών το 2000

"Τον Ιούλιο του 2000 ο Διεθνής Σύνδεσμος Μοναχών και Μοναζουσών που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του μακαριστού Μητροπολίτου Σηλιβρίας Αιμιλιανού Τιμιάδη το 1970, πραγματοποίησε το συνέδριό του στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τον τότε Μητροπολίτη και νύν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα άλλα το πρόγραμμα περιελάμβανε και προσκυνηματική εκδρομή στα Μετέωρα – Καλαμπάκα."

Διευκρίνηση: όταν λένε "διαχριστιανική", εννοούνε μαζί με αιρετικούς.
Τότε άρχισαν να καθιερώνουν τις "συναντήσεις" (=συμπροσευχές) με τους αιρετικούς.

Τώρα (12 χρόνια μετά, το 2012) με το "έτσι θέλω", καθιέρωσαν να δίνουν στους αιρετικούς και αντίδωρο (όπως μπορείτε να δείτε από την "34η διαχριστιανική συνάντηση Μοναχών και Μοναζουσών" στη Γαλλία, όπως διαβάζουμε εδώ):



Σιγά σιγά ξηλώνεται το "πουλόβερ".

Δείτε τον "ορθόδοξο" μητροπολίτη Βελγίου, να δίνει αντίδωρο στον παπικό, στην Πόλη (όπως αποκαλύψαμε εδώ):

δείτε και τον Οικουμενικό "ορθόδοξο" Πατριάρχη Βαρθολομαίο να δίνει επίσης αντίδωρο σε ρωμαιοκαθολικό (ψευδο)επίσκοπο όπως αποκαλύψαμε εδώ  :


Επιστρέφουμε στην αρχική ανάρτηση (διοργάνωση "διαχριστιανικού" συνεδρίου, το 2000 από τον μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο), για να δούμε μερικές φωτογραφίες. Φαίνονται οι άνθρωποι που έχουν "μέλλον" :

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της... "αριστεράς"!

Ο "αγωνιστής" πατέρας του Ιάσονα Σχινά (με τη Mercedez), είχε ...Χρηματιστηριακή εταιρεία ! Not so left ...
Δείτε και το έγραφε ο διορισμένος "επαναστάτης" γιος, για τον πατέρα του:
Για να μην σας κουράζουμε, παραθέτουμε τα υπόλοιπα σε φωτογραφίες:

3 σχόλια τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ στήν εἰσήγηση τοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στό Σαμπεζύ (γιά τήν ἐπερχόμενη Σύνοδο τοῦ 2016)

Ἀπόσπασμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ἀπό τήν εἰσήγησή του στήν Σύναξη τῶν Προκαθημένων στό Σαμπεζύ στίς 22 Ἰανουαρίου 2016:



"Συνοδικαὶ ἀποφάσεις, αἱ ὁποῖαι ἄλλοτε ἐγένοντο σεβασταὶ ὑπὸ τοῦ κλήρου καὶ τοῦ λαοῦ ὡς φωνὴ Θεοῦ («ἔδοξε γὰρ τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι καὶ ἡμῖν» {Πράξ. ιε’, 28}), σήμερον ἀμφισβητοῦνται ὑπὸ μερίδος πιστῶν, ἐνίοτε πρὶν ἢ ληφθοῦν καὶ ἀνακοινωθοῦν. Εἶναι γνωστὸν ὅτι καὶ ἡ ἀποφασισθεῖσα ἵνα συνέλθῃ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος ἀμφισβητεῖται ὑπό τινων «ἀγωνιστῶν τῆς Ὀρθοδοξίας», ἀποκαλουμένη ὑπ’ αὐτῶν «ληστρική» πρὶν ἢ ἀκόμη συνέλθῃ."

1ο Σχόλιο Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:Στά παραπάνω λεγόμενα ἔχουμε νά ποῦμε τά ἑξῆς:

1. Ἐννοεῖται πώς οἱ Συνοδικές ἀποφάσεις πού λαμβάνονταν ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι ὑπό τῶν Ἁγίων Πατέρων, γίνονταν σεβαστές ἀπό κλῆρο καί λαό ὡς φωνή Θεοῦ.
ΟΜΩΣ, ἄς μήν ξεχνᾶμε ὅτι ὑπῆρξαν καί "συνοδικές" ἀποφάσεις εἰλημμένες οὐχί ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι, ὁπότε οἱ Οἰκουμενικές Σύνοδοι πού τίς ἔλαβαν, ὀρθῶς θεωρήθηκαν ἀπό τόν κλῆρο καί τόν λαό τῆς ἐποχῆς τους: 
ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ (π.χ. ἡ ληστρική Σύνοδος τῆς Ἐφέσου τό 449 μ.Χ., ἡ ληστρική Σύνοδος τῆς Φερράρας-Φλωρεντίας τό 1438-1439 μ.Χ. κ.λ.π.)!
Ἑπομένως, γιά νά γίνουν "σεβασταί" οἱ ὅποιες Συνοδικές ἀποφάσεις, ἀπαιτεῖται ὡς προϋπόθεση ἡ "ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι" λήψη τους.

Παναγιότατε Πατριάρχα κ. Βαρθολομαῖε, δέν μένει παρά: νά ἐνεργήσετε ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι!
Αὐτό σημαίνει πώς τόσο τά θέματα τῆς Συνόδου, ὅσο καί οἱ ἀποφάσεις της, πρέπει νά συνάδουν μέ τόν Ὀρθόδοξο λόγο τῆς Ἀληθείας, νά ὀρθοτομοῦν καί νά συμφωνοῦν μέ τήν Ἱερά Παράδοση καί τούς Ἱερούς Κανόνες, νά ἐνεργήσετε ΣΥΝΟΔΙΚΑ
Τοὐτέστιν: 
  • στήν ἐπερχόμενη Σύνοδο νά εἶναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ὅπως συνέβαινε πάνταδιαχρονικῶς, καί ὄχι 25 (οἱ προφανῶς "ἐκλεκτοί, ἡμέτεροι καί οἰκουμενιστές"!!!...), καί
  • νά ἐπικυρώσετε τίς ἀποφάσεις ΟΛΩΝ τῶν προηγούμενων Οἰκουμενικῶν Συνόδων καί ΟΛΑ ὅσα ἐδογμάτισαν οἱ προηγούμενοι Ἅγιοι Πατέρες, ὡς "ἑπόμενος τοῖς Ἁγίοις Πατράσι", συμπεριλαμβανομένων τῆς 8ης καί 9ης Οἰκουμενικῶν Συνόδων (Μ.Φωτίου καί Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ). 

2. Παναγιότατε Πατριάρχα κ. Βαρθολομαῖε, ὅταν τίθεται θέμα τῆς ἐπερχομένης Συνόδου:
ἡ ἀλλαγή τῶν κανόνων (τῶν Ἱερῶν Κανόνων, γιά τήν ἀκρίβεια) περί νηστείας τῆς Τετάρτης καί τῆς Παρασκευῆς,
ἡ ἄρση τῶν φυλετικῶν καί ἄλλων (;)... διακρίσεων (μήπως ἐννοεῖτε τήν ὁμοφυλοφιλία π.χ.;...),
ἡ Ὀρθοδοξία καί ἡ Οἰκουμενική Κίνηση 
(μήπως ἐννοεῖτε οἰκουμενιστική, ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ;..., τήν στιγμή

Προγραμματίστηκαν συναυλίες κλασικής μουσικής τον Φεβρουάριο στον Άγιο Γεώργιο Ροτόντας;! Ετοιμάζουν και διαθρησκευτική εκδήλωση (εβραίων, μουσουλμάνων και "χριστιανών')!

(...) Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης κουνά το δάχτυλο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το θέμα του Σταυρού στη Ροτόντα. Ένα θέμα που οι ίδιοι το σήκωσαν στην επικαιρότητα. 
Αξιώνουν βέβαια στο παρασκήνιο, τη διοργάνωση βέβηλων διαθρησκειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα).

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα δώσει έναν "βολικό" υπέρ πάντων αγώνα για το Σταυρό και θα κάνει μια πολύ "βολικότερη και περήφανη" υποχώρηση στη διεξαγωγή οικουμενιστικών-διαθρησκειακών πολιτιστικών δράσεων εντός του ναού. 

Δεν περιμένουμε να αρθρώσει αντιοικουμενιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο πιστός λαός, έχει καταλάβει το ρόλο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου στο θέμα του οικουμενισμού.
(απόσπασμα σχολιασμού του ιστολογίου Κατάνυξης, που διαβάσαμε  εδώ
ακολουθεί το δικό μας σχόλιο στο τέλος της ανάρτησης)



Γ. Μπουτάρης: 

Χαμηλώστε τους τόνους για τη Ροτόντα - 
Εμένα δεν με ενοχλεί ο σταυρός
Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Σταμάτη Χονδρογιάννη, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο μνημείο της Ροτόντας.(...)


«Η απόφαση του Βενιζέλου λέει ξεκάθαρα ότι η Ροτόντα δεν είναι ενοριακός ναός, αλλά μνημείο, στο οποίο τελείται μια φορά τον μήνα θεία λειτουργία. Επιπλέον, ο χώρος δίδεται κατόπιν συμφωνίας, για πολιτιστικές εκδηλώσεις» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. Επανέλαβε δε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου δύο συναυλίες κλασικής μουσικής στον χώρο.

Σχετικά με τη μελλοντική χρήση του μνημείου, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρόθεση δήμου κι Εφορείας είναι να κατατεθεί πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων οι οποίες «θα σέβονται τον αρχαιολογικό χώρο», μεταξύ των οποίων και μια εκδήλωση σχετική με τη συνύπαρξη των τριών θρησκειών: Της εβραϊκής, της μουσουλμανικής και της χριστιανικής. «Η Θεσσαλονίκη είχε πάντα αυτό τον χαρακτήρα, οπότε μια τέτοια κίνηση θα είναι προς όφελος της πόλης» σχολίασε ο δήμαρχος.
απόσπασμα από τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο, εδώ


ΣΧΟΛΙΟ:
Φυσικά δεν μεμφόμαστε τον κ.Μπουτάρη, τον διοργανωτή του Thessaloniki Gay Pride, που συνεχίζει να παραμένει ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Αγιορίτικης Εστίας. Αυτός συνεχίζει την αποστολή που του ανέθεσαν με την ένοχη σιωπή και ανοχή όλων. 

Μας προβληματίζει που θεωρείτε δεδομένη η αποδοχή του μητροπολίτη Ανθίμου στις συναυλίες κλασσικής μουσικής. "Έχει συμφωνηθεί" ανακοίνωσε ο Μπουτάρης. 
Μήπως συμφωνήθηκε και η

ΜΠΡΑΒΟ: ΚΑΙ η Εστία Πατερικών Μελετών στην συγκέντρωση της 7 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια!

Με πολύ χαρά διαβάσαμε την παρακάτω είδηση (εδώ). 
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ την Εστία Πατερικών Μελετών για την συμμετοχή της. 
Όταν κινδυνεύει η θεόσδοτη ελευθερία μας, πρέπει ΟΛΟΙ να συσπειρωνόμαστε και να πολεμάμε τον εχθρό
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ακολουθεί η είδηση :




7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3µµ. στά Προπύλαια, στήν µεγάλη συγκέντρωση-διαµαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωµατεῖα, µεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους:

Σύσσωµος ὁ ἑλληνικός λαός, ἑνώνοντας τήν φωνή του,
κατεβαίνει 7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3µµ. στά Προπύλαια,

στήν µεγάλη συγκέντρωση-διαµαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωµατεῖα, µεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους:



1) στή νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πού ἐκβιαστικά θέλουν νά µᾶς ἐπιβάλουν οἱ κυβερνῶντες,

2) στό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τῆς ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

3) στήν ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ τοῦ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

​4) στήν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τῶν ΑΓΟΡΩΝ

​5) στήν ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ καί τήν ​Φ​ΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τῶν ΛΑΩΝ

​6) στήν ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Μετά τό πέρας τῶν ὁμιλιῶν θά πραγματοποιηθεῖ πορεία στήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων (πλατεία Συντάγματος).



ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (την είδαμε εδώ) :

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
Χωρίς ἐνδοιασμούς οἱ κυβερνῶντες μᾶς ἀνακοινώνουν τήν ἐπιβολή τῆς Κάρτας τοῦ πολίτη μέ τσιπάκι,
στήν ὁποία θά περιλαμβάνονται μεταξύ ἄλλων ὁ ἀριθμός ταυτότητας, τό ΑΦΜ καί τό ΑΜΚΑ μέσα
στό 2016. Και αὐτό γιά νά μᾶς «διευκολύνουν», ὅπως «διευκόλυναν» χιλιάδες αὐτόχειρες μέχρι τώρα
λόγῳ χρεῶν. Παρά τά συντριπτικά ἀποτελέσματα τῶν δημοσίων διαβουλεύσεων κατά τῆς κάρτας
τοῦ πολίτη ἡ νεοταξική ἡγεσία τῆς χώρας μας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ… ΑΦΘΟΝΑ «ΑΓΑΘΑ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Είναι από ένα πολυπολιτισμικό σχολείο στην Ολλανδία και το επεισόδιο αναφέρεται σε μια σχολική τάξη όπου ο καθηγητής μάλωσε με ένα νεαρό μουσουλμάνο μαθητή.

Ο μουσουλμάνος μαθητής σηκώνεται με άγριες διαθέσεις και ξυλοκοπά τον καθηγητή. Το εκπληκτικό είναι πως οι άλλοι μουσουλμάνοι συμμαθητές του αντί να τον εμποδίσουν του φωνάζουν ! αποτέλειωσε τον!
Ένα κλασικό παράδειγμα πολυπολιτισμικής συνύπαρξης σε μια χώρα όπου ο πολυπολιτισμός έχει αναχτεί σαν κυρίαρχο δόγμα. Αποτέλεσμα… ένα ωραίο ξυλοφόρτωμα και αυτό δεν είναι ακόμα τίποτα.
Εμπρός λοιπόν και εμείς στον δρόμο που χαράξει ο πολυπολιτισμός μετά… ξυλοφορτώματος της προοδευτικής Ολλανδίας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
το είδαμε εδώ

Oἱ ὀνειροπόλοι τῆς "ἀναλαμπῆς", πεῖτε μας: ὅταν πάρουμε τήν Πόλη, θά πάει ἡ τεχνολογία πίσω στήν παλαιολιθική ἐποχή καί θά γλιτώσουμε τά ἔσχατα; (βίντεο). Το δικό μας σχόλιο.

Oἱ ὀνειροπόλοι τῆς "ἀναλαμπῆς", δεῖτε  καί πεῖτε μας:
ὅταν "πάρουμε τήν Πόλη",
θά πάει ἡ τεχνολογία πίσω στήν παλαιολιθική ἐποχή καί θά γλιτώσουμε τά ἔσχατα;

Ξυπνῆστε ἀπό τά φροῦδα "λαμπερά" ὄνειρά σας!
Ἀκολουθεῖ τό βίντεο :


το είδαμε εδώ

ΣΧΟΛΙΟ
Προφανώς πριν έρθει το χάραγμα του Αντιχρίστου, θα πρέπει να έχουμε συνηθίσει να μην χρησιμοποιούμε μετρητά αλλά κάρτες
Κάρτες που  θα περιέχουν όλο και περισσότερες πληροφορίες  για εμάς και τις δραστηριότητες μας  και κάποτε θα ενοποιηθούν.

Και όπως έγραψε (από τις ελάχιστες φορές που έγραψε ιδιόχειρο σημείωμα) και ο π.Παϊσιος, μια μέρα θα επικαλεστούν ότι οι κάρτες κλέβονται, και θα προτείνουν την εμφύτευση τους στο σώμα με μορφή μικροτσίπ.

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, κι όμως αρκετοί "πνευματικοί" επιμένουν να μας καθησυχάζουν. Είναι τόσο σίγουροι στις απόψεις τους ή εντολοδόχοι;

Εμείς, 
Λέμε ΟΧΙ στην αχρήματη κοινωνία.
Λέμε ΟΧΙ στις κάρτες που μας φακελώνουν και καταγράφουν τις δραστηριότητες μας. 
Ας πάμε έγκαιρα κόντρα στα σχέδια τους.
Ας μην λειτουργούμε κι εμείς ως αρωγοί στα σχέδια της μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης (του Αντιχρίστου)
Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Η νεολαία SYRIZA απαιτεί το γκρέμισμα του τείχους του Έβρου!!!!

Στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στον Εβρο το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου, με αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να υπάρξει ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα πάρει μέρος η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

"Είμαστε λοιπόν δύο κόσμοι που συγκρούονται! Όσο θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες είναι ξένοι και δεν χωράνε, όσο οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης θα οξύνουν τον τρόμο και επιμένουν στο δόγμα τάξη και ασφάλεια με φράχτες, πολέμους και στρατούς εμείς θα είμαστε εκεί όπου οι κολασμένοι αυτής της γης αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για να γκρεμίσουμε με τα χέρια μας τους φράχτες της ντροπής και να χτίσουμε γέφυρες ανθρωπιάς διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια για όλους", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

"Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διήμερη κινητοποίηση 23/24 Γενάρη στον Έβρο για να γκρεμίσουμε το φράχτη για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να γκρεμιστεί άμεσα ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο και να υπάρξουν ασφαλείς δίοδοι διέλευσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι διεθνιστές, αποδομητές, εθνοκτόνοι και ΠΡΟΔΟΤΕΣ....
Καλούνε τους ισλαμιστές, τους λιποτάκτες, τους φυγόστρατους, τους βιαστές και τους 
αποκεφαλιστές να καταλάβουν την Ευρώπη και την Ελλάδα...


Τα προοδευτικά αριστερά όργανα της Νέας Τάξης που προκάλεσε τον πόλεμο στην Συρία και όπου αλλού και που με δική της εντολή και χρηματοδότηση σπρώχνει τα ισλαμικά στίφη όχι προς τις ομοθρησκές τους μουσουλμανικές και πάμπλουτες αραβικές χώρες, αλλά προς την Γηραιά Ηπειρο.... προσπαθούν να αφελληνίσουν και να αποχριστιανίσουν το Γένος μας...


Εξάλλου έχουν φτιάξει και το νομικό πλαίσιο με το ξεπούλημα της ελληνικής ιθαγένειας...
Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια...

το είδαμε εδώ

Γιατί επιμένουν να δοθεί στους παπικούς, ορθόδοξος ναός στην Πάτμο;;;

του Θεολόγου Μαυρουδή www.patmostimes.gr

Πληροφορούμαι με αγωνία και ανησυχία την ύπουλη ανακίνηση του θέματος της παπικής εκκλησίας στην Πάτμο και αντιδρώ.

Στη λογική του ότι, επειδή οι Παπικοί μας δίνουν ναούς στο εξωτερικό για να τελούμε τη θεία λειτουργία, θα πρέπει να τους δίνουμε κι εμείς, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Οι Παπικοί δεν έχουν πρόβλημα να μετατρέπουν τους ναούς τους σε μπάρ, εστιατόρια, χώρους συναυλιών κ.λ.π.. Θυμηθείτε τον Οκτώβρη του 2014 όταν παραχώρησαν την Capella Sixtina, έμβλημα και σύμβολο του Βατικανού, για συναυλία των Rolling Stones και με την αντίδραση του κόσμου άλλαξαν γνώμη!.
Τώρα για τις δήθεν λειτουργίες τους δεν ζητούν ένα οικόπεδο στο οποίο ανεμπόδιστα θα χτίσουν ναό στο νησί της Αποκάλυψης, με δικαίωμα που απορρέει από τη διάταξη του άρθ. 13 του Συντάγματος της Ελλάδος, αλλά ορθόδοξη εν λειτουργία εκκλησία!.. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: 

Πρώτο γιατί δεν μπορούν να βγάλουν άδεια η για εκκλησιαστική κοινότητα ή για ευκτήριο οίκο σύμφωνα με τους όρους και τις επιταγές του νέου νόμου 4301/2014, γιατί και στις δύο περιπτώσεις δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ανοικοδόμησής της, δηλαδή ύπαρξη καθολικής κοινότητας στο νησί 300 ατόμων που θα υπογράψουν την αίτηση και καθολικό ιερέα- λειτουργό μόνιμο κάτοικο Πάτμου. Ούτε η

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Οι Αλβανοί αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο και δεν το κρύβουν - Η μητέρα Ελλάδα τι κάνει;

Καταγγελία 
από τον Εθνικό Σύλλογο Βόρειος Ηπειρος 1914:


Προς: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών
Κοιν.: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων
Ανεξάρτητους Βουλευτές
Ευρωβουλευτές Ελλάδας και Κύπρου


Είναι γνωστό ότι τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το αλβανικό κράτος εφαρμόζει δημογραφική αλλοίωση του χώρου της Βορείου Ηπείρου που κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια από ελληνικούς πληθυσμούς.


Ιδιαίτερα όμως από το 1991, οπότε και χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες με το άνοιγμα των συνόρων, συνέρρευσαν στην μητέρα Ελλάδα για βιοποριστικούς λόγους, τα Τίρανα μεθόδευσαν σε αδιάκοπο ρυθμό την μόνιμη εγκατάσταση Αλβανών Μουσουλμάνων κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας.


Για την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού έχουν συντελεστεί άπειρες υφαρπαγές ιδιοκτησιών εις βάρος των αυτοχθόνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου, είτε με την εμφάνιση πλαστών τίτλων από επιτήδειους Αλβανούς είτε με νομοθετήματα του αλβανικού κράτους.


Τα τελευταία δέκα χρόνια οι αλβανικές κυβερνήσεις, τόσο του Σαλί Μπερίσα όσο και του Έντι Ράμα, με διάφορους τρόπους, έχουν υφαρπάξει εκτάσεις που ανήκουν σε ντόπιους στην παραλιακή ζώνη από την Παλάσσα του Δήμου Χιμάρας έως και το Βουθρωτό Αγίων Σαράντα, δίνοντας τες σε επιχειρήσεις "ημετέρων" με το πρόσχημα της

Ο διωχθείς π.Νικόλαος Μανώλης μιλάει για τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό (ηχητικό)

Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός στην φυλακή.

Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.



Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.
Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: "Ου ποιήσω τούτο ποτέ καν ει τι και γένηται"
Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!! (δείτε εδώ)

Ο Άγιος Μάρκος προς τον εξωμότη μητροπολίτη Βησσαρίων:
"Συ υπάρχεις κοπέλιν και εποίησας και ως κοπέλιν"
Ακούστε τον π.Νικόλαο Μανώλη να μιλάει για τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό :

Ακούστε το ηχητικό:



Οι εξωμότες Βησσαρίων και Ισίδωρος, δέχονται το αξίωμα του καρδιναλίου από τον Πάπα Ευγένιο τον Δ'

τις φωτογραφίες είδαμε εδώ (παρατέθηκαν με τυχαία σειρά)
το βίντεο είδαμε  εδώ

Η Κόλαση της Νορβηγίας σήμερα, της Ευρώπη αύριο. Από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλο, συγγραφέα

άρθρο της εφημερίδας "Ορθόδοξη Αλήθεια", 13/1/2016

Η Κόλαση της Νορβηγίας σήμερα, της Ευρώπη αύριο.
Από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλο, συγγραφέα
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝΤο υπουργείο που έχει σχέση με παιδιά στην Νορβηγία ονομάζεται: “Βασιλικό Υπουργείο Παιδιών και Ισότητας κάθε μορφής σεξουαλικής διαφορετικότητας”!! Έτσι, οι κανονικοί (natoural) άνθρωποι είναι σήμερα μειονότητα. Μελέτες αποκαλύπτουν: το 2050 η Νορβηγία θα είναι 70% homo-χώρα. Άλλωστε, η Νορβηγία νομιμοποίησε τριάντα είδη μη παραδοσιακού γάμου! Είναι συνεπώς η πιο "προχωρημένη" χώρα, όπου «άνδρας» και «γυναίκα» είναι έννοιες παρωχημένες. [Ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη εισήχθησαν σεξουαλικά πρότυπα που διέπουν την εκπαίδευση των παιδιών κατά ορισμένο τρόπο1
Οι κανονισμοί είναι δεσμευτικοί για τα κράτη που υπογράφουν την σύμβαση, την έγκριση της οποίας προωθούν λόμπι σήμερα σε Ελλάδα και Ρωσία. Ειδικότερα, αυτό το “πανευρωπαϊκό σεξ στάνταρτ” αναφέρει πως πρέπει το προσωπικό των νηπιαγωγείων(!) κι οι γονείς, να εξασκήσουν τα παιδιά στον “αυνανισμό” έως τεσσάρων ετών(!). Στη σύμβαση λέγεται ξεκάθαρα, ότι γονείς, γιατροί και νηπιαγωγοί καλούνται να διδάξουν τα παιδάκια "έρωτα διαφορετικών ειδών”! Στη σελίδα 46 του εγγράφου αναφέρεται, ότι ένα νεογέννητο πρέπει να συνειδητοποιήσει την ταυτότητα φύλου του (“gender identification”). Ο επιβεβλημένος “σεξουαλικός διαφωτισμός” θεωρεί, ότι την ώρα της γέννησης του παιδιού, είναι απαραίτητο να καθοριστεί τι είναι: γκέι, λεσβία, τραβεστί ή τρανσέξουαλ(!!). Αν το παιδί δεν επιλέξει “φύλο”, θα βοηθήσει τότε η πανίσχυρη κρατική νορβηγική οργάνωση Barnevarn, η φινλανδική Lastensuoelu. η γερμανική Yugendamt, κ.ο.κ.] 
Η Νορβηγία δημιούργησε Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών [Πανεπιστημίου Όσλο], στο οποίο μελετούν αυτοκτονίες παιδιών 0-7 ετών! Αλλά πώς ένα νεογέννητο μπορεί να αυτοκτονήσει; Μα τα κακόμοιρα, αν μετά από τις σαδιστικές επιθέσεις καταλήξουν να πεθάνουν, τότε επισήμως αποδίδεται ως αυτοκτονία! Αξίζει να σημειωθεί πως νορβηγικές εφημερίδες έγραψαν πως ένα αγόρι, το οποίο πήραν από τη μητέρα του, βιάστηκε σε όλα τα ¨άσυλα¨. Μόλις έγινε 18 ετών, αγόρασε όπλο, μπήκε στο "σπίτι" και πυροβόλησε τους αναδόχους. Άλλοτε, ένα αγόρι από τη Νορβηγία έκλαιγε όταν το πήραν, επειδή ήθελε την μητέρα του. Οι γιατροί είπαν, ότι το να κλαίει έτσι είναι παράνοια!! Από τα φάρμακά που του χορηγούσαν βιαίως, έγινε