" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Σεμινάρια Αποκρυφισμού σε δασκάλους


Σεμινάρια Αποκρυφισμού σε δασκάλους στην "Κίνηση Πρόταση"! 


             
   Πάτρα  20.11.2013

ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς  αξιοτίμους
κ. Ανδρέα Σαμοθρακίτη, πρόεδρο,
κα Ελένη Κοττά – Μπαλαδάκη, γραμματέα
κ. Αλέξη Μουζακιώτη, αντιπρόεδρο,
κ. Πάρη Τρίγκα, ταμία,
κα Ρένα Πεγιάζη, ειδική γραμματέα,
κ.κ.  Νίκο Βουτσινά, Βασίλη Πασσά, μέλη
του  Διοικητικού Συμβουλίου
της «Κίνησης “ΠΡΟΤΑΣΗ”, για έναν άλλο τρόπο ζωής»
Ενταύθα


Αξιότιμοι,
όπως γνωρίζετε, εστάλη προς όλους τους εκπαιδευτικούς των Πατρών πρόσκληση για συμμετοχή σε «βιωματικό σεμινάριο» που αφορά στην «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία». Το σεμινάριο διοργανώνεται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ" (Σαρανταπόρου 20, ΠΑΤΡΑ), ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου (ώρα 11:00-14:00).
Όπως προκύπτει από την πρόσκληση, η ΠΡΟΤΑΣΗ δεν είναι διοργανωτής του «βιωματικού σεμιναρίου», το οποίο υλοποιείται από άλλο φορέα, άγνωστο στην Πάτρα. Εν τούτοις, το γεγονός και μόνο ότι η ΠΡΟΤΑΣΗ παρέχει το χώρο της και το φιλοξενεί, προσδίδει στον φιλοξενούμενο φορέα και στο ίδιο το σεμινάριο από το κύρος και την ανταπόκριση που έχει η ΠΡΟΤΑΣΗ στην πατραϊκή κοινωνία. Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι στη συνείδηση των προσκαλουμένων εκπαιδευτικών βαρύνουσα σημασία θα έχει πρώτιστα το γεγονός ότι φιλοξενείται στην ΠΡΟΤΑΣΗ, τη στιγμή, μάλιστα, που ο φορέας υλοποίησης του σεμιναρίου είναι παντελώς άγνωστος στην πόλη μας.
Συνεπώς, είναι αναμφισβήτητη η αυξημένη ευθύνη της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, αναφορικά με το τι φιλοξενεί στο δικό της χώρο, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας απευθύνω δημόσια την παρούσα, σε συνέχεια των στοιχείων που σας προσκομίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας της 18.11.2013 αναφορικά με το σεμινάριο αυτό.

Α. Η ΠΡΟΤΑΣΗ σε όλους τους τόνους αυτοσυστήνεται, εκτός των άλλων, και ως κίνηση που τηρεί αυστηρά τη θρησκευτική ουδετερότητα. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι η θρησκευτική ουδετερότητα δε μπορεί να δικαιολογήσει τη διοργάνωση σεμιναρίου και την πρόσκληση εκπαιδευτικών σε αυτό ανήμερα της εορτής του Πολιούχου μας και μάλιστα την ώρα της Λιτανείας της Τιμίας Κάρας Του. Και αν οι φιλοξενούμενοι δικαιολογημένα δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες και αναστολές,  προκαλεί θλίψη να
συναντούμε την ίδια συμπεριφορά από Πατρινούς που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και θέλουν ως πρόσωπα να έχουν σχέση με την πίστη και την παράδοση του τόπου τους …

Β. Όπως σας κατέδειξα με τα στοιχεία που σας προσκόμισα, το «βιωματικό σεμινάριο» λειτουργεί ως προκάλυμμα οργανώσεως, η οποία εντάσσεται πνευματικά στον ευρύτερο χώρο της Νέας Εποχής, του αποκρυφισμού και του εσωτερισμού! Αποδέχομαι ως αληθή τη διαβεβαίωση ότι όταν συνεννοηθήκατε για την παραχώρηση του Κέντρου για το σεμινάριο δεν γνωρίζατε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Αποδέχομαι ως ειλικρινή και τη δεύτερη διαβεβαίωση σε μέλος της ΠΡΟΤΑΣΗΣ που προφορικά σας ενημέρωσε για το θέμα αυτό, ότι αναζητήσατε ύποπτα στοιχεία στην ιστοσελίδα του φορέα και δε βρήκατε! Έχετε δίκιο, γιατί πράγματι οι οργανώσεις αυτές (σέκτες) δρουν με ύπουλο τρόπο, επιτυγχάνοντας να εξαπατήσουν όχι μόνο τους ανυποψίαστους πολίτες, αλλά και Υπηρεσίες και σημαίνοντες φορείς! Χρειάζεται κάποιος να είναι πολύ “ψυλλιασμένος” για να μπορέσει να καταλάβει, αρχικά, και στη συνέχεια να αναζητήσει τα πραγματικά στοιχεία που επιμελώς θέλουν να αποκρύπτουν οι νεοεποχίτικες οργανώσεις…
Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας θέσω και δημόσια κάποια ερωτήματα, ώστε να υπάρξει και δι’ αυτού του τρόπου ενημέρωση των εκπαιδευτικών που προσκαλούνται, ουσιαστικά, σε «βιωματικό σεμινάριο» εσωτερισμού! (τα κείμενα με κόκκινα γράμματα είναι αποσπάσματα από τις ιστοσελίδες του φορέα που φιλοξενείτε) :

1.  Πιστεύετε ότι οι δύο εισηγητές - και κατά δήλωσή τους - «εμψυχωτές της ημερίδας» που θα φιλοξενήσετε στο Κέντρο της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, πληρούν τις απαραίτητες επιστημονικές προϋποθέσεις για να διοργανώσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς μας; Πιο συγκεκριμένα: Ο ένας εκ των δύο «εμψυχωτών» αυτοσυστήνεται ως «ένας σύγχρονος οραματιστής και συνεργάτης της πλανητικής ιεραρχίας και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογική πρόοδο του πλανήτη και της ανθρωπότητας». Στο βιογραφικό του δεν παρουσιάζει κανένα παιδαγωγικό τίτλο, παρά μόνο στον τομέα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στα εικαστικά. Τονίζει όμως με ιδιαίτερη έμφαση την «ενασχόληση με τη ραδιαισθησία, ραβδοσκοπία και γεωπαθολογία, δίπλωμα στη γεωπαθολογία», την «πολυετή ενασχόληση, εφαρμογή, μελέτη και σπουδή του στους τομείς του διαλογισμού, αποκρυφισμού, τις εναλλακτικές θεραπείες και την πνευματική ψυχολογία».  Επίσης γράφει ότι «στα πλαίσια της υπηρεσίας του στη γη έχει ασχοληθεί και ασχολείται με όλα σχεδόν τα αντικείμενα που προσφέρει η ζωή και επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στις εναλλακτικές-ενεργειακές θεραπείες, σε σεμινάρια αυτογνωσίας και θεραπείας, ηχογραφήσεις διαλογισμών, γραφή κειμένων, την εκπαίδευση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα με βάση τη γνώση εαυτού και την εικαστική δημιουργία, τη ραβδοσκοπία και γεωπαθολογία, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Όλες του οι ασχολίες ενορχηστρώνονται από τη γνώση εαυτού, για να καταλήξουν σε εργαλεία αφύπνισης και προόδου για όλους τους συμμετέχοντες». Τέλος, το βιογραφικό του ολοκληρώνεται με αναφορά στην «εντατική ενασχόληση με τον εσωτερισμό, μυστικισμό, αποκρυφισμό και την πρακτική εφαρμογή ασκήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του 90». Φέτος έδωσε διάλεξη για τη «Νέα Εποχή» (New Age) στα πλαίσια ημερίδας με θέμα «Αστρολογία και ευεξία» !

2. Η δεύτερη εκ των δύο «εμψυχωτών» έχει σπουδές φιλολογίας και θεωρίας τέχνης, και ασχολείται και αυτή με «θεραπείες ενεργειακές σε ατομικές συνεδρίες» και «εργασία με κρυστάλλους, ήχους και ηχογαβάθες».  Μας γνωρίζει ότι «συνεργάζεται μαζί του [με τον πρώτο «εμψυχωτή»] σε καθημερινή βάση για τη συλλογική πρόοδο του πλανήτη, την ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με τη δημιουργικότητα, την Ενότητα και Συνεργασία. Παράλληλα, δηλώνει ότι «Εμπνέεται από και τιμά τις διδασκαλίες του I AM University και του δασκάλου Dr Joshua David Stone (σημ. συντ: αυτοκτόνησε για να … αναληφθεί!), εργάζεται με τις διδασκαλίες από τις Πλειάδες, τους Αναληφθέντες Δασκάλους από την Πνευματική Ιεραρχία του Φωτός, το Mikao Usui, Paramahansa Yogananda, Deepak Chopra, το Sai Baba και διδασκαλίες από όλο τον κόσμο που προωθούν τη σύνθεση των πνευματικών μονοπατιών, πρώτιστη ανάγκη του πλανήτη τη σημερινή εποχή» !
Δυστυχώς όμως τίποτα από τα ανωτέρω δεν αναφέρουν στην πρόσκληση που έστειλαν, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας . περιορίζονται μόνο να αναφέρουν ότι: «Οι ημερίδες εμψυχώνονται από έμπειρους παιδαγωγούς στη βιωματική μάθηση και ολιστική εκπαίδευση»! Ανέχεται η ΠΡΟΤΑΣΗ, ή ορθότερα δέχεται να συμπράξει στην εξαπάτηση των ανυποψίαστων δασκάλων της Πάτρας,  που θα έρθουν να συμμετάσχουν σε σεμινάριο και θα βρεθούν κοινωνοί των διδασκαλιών του γκουρού Σάι Μπάμπα[1], των Αναληφθέντων Δασκάλων, του γκουρού Paramahansa Yogananda, του Deepak Chopra (εναλλακτικός θεραπευτής, μαθητής του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι), ή του Mikao Usui (ιδρυτής του Ρέικι) ;

3. Απορώ πώς η ΠΡΟΤΑΣΗ αρνείται τη μέχρι τώρα θρησκευτική της ουδετερότητα (!!!) που με θρησκευτική ευλάβεια τηρούσε και αποδέχεται ως ομιλητές ανθρώπους οι οποίοι ομολογούν ότι δέχονται μηνύματα από τον «Αρχάγγελο Ra εκφωνητή του Αρχαγγελικού Τάγματος του Φωτός των Πλειάδων», τον «Αρχάγγελο Μιχαήλ» και τον «Αρχάγγελο Μέτατρον»; Επίσης, οι ίδιοι ομολογούν στην ιστοσελίδα τους ότι «οι Διδασκαλίες προέρχονται από τις Αρχαγγελικές Οντότητες και Διδασκάλους των Πλειάδων, του Σείριου και της Ανδρομέδας καθώς και άλλων μελών της Πλανητικής και Κοσμικής Ιεραρχίας του Φωτός. Αποτελούν μια εκσυγχρονισμένη μορφή των μυστικιστικών σχολών της Λεμούριας εποχής και της αρχαίας Αιγύπτου, εμπεριέχοντας επιπλέον στοιχεία άλλων αρχαίων σχολών, όπως των ινδιάνων Αμερικής, των Μάγιας, των Δελφικών μυστηρίων, του Άβαλον, κ.ά.».  Επί πλέον, οι «εμψυχωτές» που θα φιλοξενήσετε έχουν λάβει μήνυμα από τον Αρχάγγελο Μέτατρον, ο οποίος τους έχει πει επί λέξει: «Επικαλεστείτε με για να λάβετε τον ειδικό κρύσταλλο για μόνιμη σύνδεση μαζί μου. Θα σας τον τοποθετήσω αιθερικά μέσα στην καρδιά σας και θα μπορείτε μέσω αυτού να λαμβάνετε σε μόνιμη βάση όλα τα για εσάς κατάλληλα ηλεκτρόνια, μικροτρόνια, μακροτρόνια, φωτοτρόνια, αγαποτρόνια, σοφοτρόνια και δυναμοτρόνια από το κοσμικό μου άσραμ»

4.  Επαγγέλλεται η ΠΡΟΤΑΣΗ την πρόληψη από τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες. Παραβλέπει όμως ότι οι «εμψυχωτές» που θα φιλοξενήσει διακινούν πολύ πιο επικίνδυνα «ψυχοναρκωτικά», που αλλοιώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα και δημιουργούν φοβερές εξαρτήσεις. Πώς παρέχει το χώρο της και φιλοξενεί φορέα, ο οποίος προσφέρει τη μέθοδο, ώστε να επιτευχθεί «επαναπρογραμματισμός του νου (subliminal) με πάνω από 2000 (!!!) “Εγώ ειμί” δηλώσεις που περνούν τελείως αυτόματα βαθειά μέσα στο υποσυνείδητο!». Παρακαλώ διαβάστε πάλι τι οι ίδιοι οι «εμψυχωτές» δηλώνουν: «περνούν τελείως αυτόματα βαθειά μέσα στο υποσυνείδητο!». Δεν πρόκειται εδώ για βίαιο «επαναπρογραμματισμό» του ανθρωπίνου νου βάσει των κελευσμάτων διαφόρων γκουρού ή των … «Αναληφθέντων Δασκάλων»;  Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με πραγματικά ψυχοναρκωτικές «ουσίες» που δημιουργούν ανθρώπους-υποχείρια του κάθε γκουρού; Διακρίνετε ίχνη σεβασμού στην ανθρώπινη προσωπικότητα και την ανθρώπινη ελευθερία  στο κείμενο των «εμψυχωτών» σας ;  Τέτοιους “δασκάλους” φιλοξενεί η ΠΡΟΤΑΣΗ που μας καλεί σε «έναν άλλο τρόπο ζωής»; 

5. Θεωρείτε έντιμη τη συμπεριφορά του φορέα που θα φιλοξενήσετε για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς μας,  να προσκαλεί σε festival το οποίο διαφημίζει και παρουσιάζει ως «πολύ καλή ευκαιρία για πνευματική εργασία, καθαρισμούς όλων των σωμάτων, επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου και ένα πολύχρωμο ολιστικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα!», αποκρύπτοντας από τους ανυποψίαστους ότι το festival διοργανώνεται για να εορτασθούν τα γενέθλια, η φώτιση (Nirvana) και ο θάνατος του Βούδα;

6.  Επειδή στην ΠΡΟΤΑΣΗ διακονούν καταξιωμένοι ιατροί της πόλης μας θα ήθελα να μας απαντήσουν υπεύθυνα αν θα μπορούσαν να συστήσουν σε συναδέλφους τους ιατρούς την παρακολούθηση  σεμιναρίων από τους «εμψυχωτές» που φιλοξενεί η ΠΡΟΤΑΣΗ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Μην ξεχνάτε ότι οι «εμψυχωτές» μπορούν και προτείνουν «ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας» και έχουν στο βιογραφικό τους «εναλλακτικές-ενεργειακές θεραπείες με πρακτική εφαρμογή και στη συνέχεια επαγγελματική δραστηριότητα»! Διότι ως ερευνητές της ολιστικής προσέγγισης της ζωής έχουν συγκροτημένες απόψεις όχι μόνο για  εκπαιδευτικά θέματα αλλά ακόμα και για τα θέματα υγείας και θεραπείας. Γράφουν επί λέξει : «Ειδικά για θέματα υγείας, θα συμπεριληφθείτε σε χορήγηση θεραπείας σε αιθερικό επίπεδο από τα εσωτερικά πεδία που προσφέρεται από τους Αναληφθέντες Δασκάλους (όπως ο Ιησούς), Αγγέλους & Αρχαγγέλους (όπως ο Ραφαήλ και η Μητέρα Μαρία), Ελοχίμ και τη δική σας, προσωπική ομάδα θεραπείας (από το Πρόγραμμα Ιατρικής Υποστήριξης). Οι θεραπείες λαμβάνουν χώρα  συνήθως στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, είναι υπό την εποπτεία του Dr. Lorphan από το Σείριο,  που είναι διευθυντής της Ακαδημίας της Θεραπείας στα εσωτερικά πεδία στο Σείριο.  Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για ΟΛΑ τα θέματα υγείας και πέρα από το φυσικό σας σώμα, όπως συναισθηματικά και ψυχολογικά ζητήματα. Θα εφαρμοστούν όλες οι κατάλληλες και επιτρεπτές από τον καρμικό νόμο θεραπείες, καθαρισμοί και χορηγίες που είναι προσβάσιμες για το κάθε άτομο ή/και θέμα, πάντα για το ανώτερο καλό και σε ευθυγράμμιση με το Θείο Σχέδιο».
Βεβαιωθείτε, αγαπητοί μας ιατροί, ότι όση σοβαρότητα και επιστημονικότητα έχουν οι ανωτέρω αντιλήψεις τους για θέματα υγείας και θεραπείας, την ίδια αξιοπιστία έχουν και οι παιδαγωγικές αντιλήψεις των «Αναληφθέντων Δασκάλων» και λοιπών γκουρού που θα μας “σερβίρουν” οι «εμψυχωτές» στο Κέντρο της ΠΡΟΤΑΣΗΣ. Και όπως είναι εντελώς αδιανόητο να φιλοξενήσετε κομπογιαννίτες και ψευτογιατρούς στην ΠΡΟΤΑΣΗ για να επιμορφώσουν επιστήμονες ιατρούς, δεν μπορώ με κανένα τρόπο να δικαιολογήσω ότι θα φιλοξενήσετε τις  «παιδαγωγικές» απόψεις των … Αναληφθέντων Δασκάλων και των Αρχαγγέλων Μέτατρον και Ra για να επιμορφώσουν επιστήμονες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας !

7. Εκτιμάτε ότι οι «εμψυχωτές» που θα φιλοξενήσετε για να επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς μας έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα σοβαρότητας και αξιοπιστίας όταν υπόσχονται σε όσους αγοράσουν τα σεμινάριά τους (415 € ο κύκλος) ότι μετά τη «μύηση στη Μεγάλη Πυραμίδα» θα «ταξιδέψουμε ψυχικά στο Σείριο όπου θα λάβουμε κι' άλλες ευλογίες ανάληψης για να καταλήξουμε σε μια μεγάλη γιορτή όπου όλοι οι Δάσκαλοι της Ιεραρχίας θα περάσουν από μπροστά μας για να μας συγχαρούν και να μας προσφέρουν επιπλέον δώρα !» ; 

8. Θα προσκαλούσατε για επιμόρφωση των στελεχών της ΠΡΟΤΑΣΗΣ εισηγητές οι οποίοι επαγγέλλονται «Ανάληψη σε έναν πλανήτη και πολιτισμό πεμπτοδιάστατης συχνότητας!»; και συνεχίζουν: «Είναι πραγματικά μια μεγάλη ευλογία να βρίσκεται κανείς ενσαρκωμένος στη Γη αυτή την περίοδο! Είναι μια ιδιαίτερα σπάνια ευκαιρία που με το συγκεκριμένο τρόπο συμβαίνει κάθε 250 εκατομμύρια χρόνια περίπου! Όσοι βρισκόμαστε εδώ έχουμε σταθεί σε ουρές, για να έλθουμε εδώ!»;  Οι «εμψυχωτές» μας προτρέπουν να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα που προσφέρουν σε «“πακέτα” με ενότητες θεμάτων σε χαμηλές τιμές» ώστε έτσι να «φτάσουμε σε 22 επίπεδα μύησης, φωτεινών σωμάτων κλπ., βρισκόμενοι σε ενσάρκωση σε τούτο τον πλανήτη. Στη συνέχεια μας περιμένουν άλλα 330 (!!!) επίπεδα, για να φτάσουμε στην αποκαλούμενη «Συνειδητοποίηση του Θεού» στο 352ο επίπεδο!». Ασφαλώς δεν θα μπορούσατε να καλέσετε εισηγητές που εκφράζουν τέτοιες απόψεις για την επιμόρφωση των μελών της ΠΡΟΤΑΣΗΣ .  τότε  πώς δέχεστε να συμπράξετε στην “επιμόρφωση” των εκπαιδευτικών μας από τέτοιου επιπέδου επιμορφωτές;

9. Και αν τα ανωτέρω προκαλούν, ίσως σε κάποιους μειδίαμα, νομίζω δεν θα έχουν την ίδια αντίδραση όταν πληροφορηθούν ότι οι «εμψυχωτές» εντάσσουν στους «μυημένους συγγραφείς και δασκάλους και την Alice Bailey» και μέσω του «Djwahl Khul» συνδέονται άμεσα με τη θεοσοφίστρια Blavatsky. Για όσους δε γνωρίζουν, η  Blavatsky και η Alice Bailey είναι οι μεγάλες ιέρειες και θεμελιώτριες της Θεοσοφίας και ουσιαστικοί πρόδρομοι του νεο-σατανισμού. Ας μη ξεχνάμε ότι η Alice Bailey ίδρυσε την εταιρεία «Lucifer Publishing Company» (Εταιρία του Εωσφόρου) που αργότερα μετονομάστηκε σε  «Lucis Trust» και χαρακτήρισε τον Εωσφόρο ως αδικημένο Θεό και ευεργέτη του ανθρώπου!   Σύμφωνα με την  - κατά τους «εμψυχωτές»  -  «μυημένη συγγραφέα και δάσκαλο Alice Bailey»  σκοπός της και του Djwal Khul «ήταν να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα για την ίδρυση της υπεραξίας και των ορθών ανθρώπινων σχέσεων, τα ζωτικά πρώτα βήματα που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία για την "Επανεμφάνιση του Χριστού "(που ονομάζεται από τους Θεοσοφιστές “Μαϊτρέγια” )» (Wikipedia).  Οι «εμψυχωτές», περιμένοντας, λοιπόν, έναν άλλο «Χριστό», το «Χριστό της Νέας Εποχής» (για την πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας αυτός είναι ο Αντίχριστος), είναι φυσικό να αρνούνται την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να τον υποβιβάζουν από Θεό Λόγο σε ένα από τους πολλούς δασκάλους και Αβατάρ επιπέδου διαφόρων γκουρού !

Ένσταση : Ίσως κάποιος προβάλλει την ένσταση ότι το σεμινάριο έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν θα αναφερθεί σε θρησκευτικά θέματα, στον αποκρυφισμό και μυστικισμό, αλλά μόνο σε παιδαγωγικά θέματα και την «Ολυμπιακή εκεχειρία»! Ή και αν μιλήσουν για θέματα εσωτερισμού και αποκρυφισμού θα υπάρχει εκεί μέλος της ΠΡΟΤΑΣΗΣ που δεν θα το επιτρέψει !
Όσον αφορά στην τυχόν παρουσία μέλους της ΠΡΟΤΑΣΗΣ με αρμοδιότητα να προσέξει μήπως ειπωθούν ανεπίτρεπτα πράγματα, σας παραπέμπω στην αρχή της παρούσης (σελ.1, §Β). Εδώ προσθέτω μόνο ότι α) ήδη σας εξαπάτησαν για να εξασφαλίσουν τη φιλοξενία σας αποκρύπτοντας το αληθινό τους πρόσωπο και β) οι οργανώσεις αυτές, προκειμένου να παραπλανήσουν ανυποψίαστους χρησιμοποιούν ακόμα και χριστιανική ορολογία, τόσο που κάποιος αδαής περί τα θέματα αυτά θα τους νομίσει και Ορθοδόξους θεολόγους! μόνο που οι χριστιανικοί όροι νοηματοδοτούνται με εντελώς αντίχριστο περιεχόμενο!
Κατά τα άλλα, η ένσταση είναι δικαιολογημένη για όποιον δε γνωρίζει από τον τρόπο δράσεως των καταστροφικών λατρειών (destractive cults) και των οργανώσεων της Νέας Εποχής: δεν αποκαλύπτουν αμέσως το αληθινό τους πρόσωπο! οι σέκτες δεν αποκαλύπτουν τις μεθόδους, ούτε τους στόχους τους στα υποψήφια θύματά τους. Στα πλαίσια αυτά είναι απολύτως προφανές ότι ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η πρώτη γνωριμία των πατρινών εκπαιδευτικών με το φορέα αυτό. Είναι λοιπόν πρόδηλο ότι δεν θα θελήσουν να «προκαλέσουν» με σαφείς αναφορές στον αποκρυφισμό και σε γκουρού, αλλά θα μιλήσουν για όμορφα και σεβαστά θέματα, για Φως και Αγάπη, για ανεκτικότητα, για αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας με τον Εαυτό μας κοκ.! Ίσως μιλήσουν και για την υπέροχη διδασκαλία του “Χριστού” και τη δύναμη των “Αγγέλων”! και ασφαλώς, μετά τη δημοσίευση της παρούσης θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί! Άλλωστε η πρόσκληση που έστειλαν κάνει σαφή τη στόχευση του σεμιναρίου: την παραπλάνηση των εκπαιδευτικών με την απόκρυψη της αληθινής ταυτότητας του φορέα και την παρουσίασή του με ένα αποδεκτό και φιλικό προσωπείο: «προγράμματα για τις Ανθρώπινες Αξίες στην Εκπαίδευση, την αειφορική συνείδηση και το δίδυμο Τέχνη & Περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ενεργό πολίτη, την Εκπαίδευση για τον Κόσμο, την αφύπνιση της δημιουργικότητας, τη συνεργασία γενεών, τη δημόσια και κοινοτική τέχνη … θα προσφέρει σημαντικά βιωματικά εργαλεία για την εργασία σας με τους μαθητές στις ιδιαίτερα επίκαιρες και αναγκαίες τη σημερινή εποχή αξίες και ποιότητες της Ιδέας της Εκεχειρίας»! Το κρίσιμο λοιπόν ερώτημα είναι: Δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε και να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους,  μετατρέποντας εαυτούς σε κομπάρσους σέκτας;
Εκτός των ανωτέρω, μελετώντας τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους και σας προσκόμισα στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 18.11.13, προκύπτει με σαφήνεια ότι και αυτό το σεμινάριο περί «Ολυμπιακής εκεχειρίας» εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις για τη «συλλογική πρόοδο του πλανήτη και της ανθρωπότητας» (όπως ασφαλώς αυτοί την εννοούν !). Όπως ήδη ανέφερα, οι ίδιοι οι «εμψυχωτές» δηλώνουν ότι «όλες οι ασχολίες ενορχηστρώνονται από τη γνώση εαυτού, για να καταλήξουν σε εργαλεία αφύπνισης και προόδου για όλους τους συμμετέχοντες», ότι «συνεργάζονται σε καθημερινή βάση για τη συλλογική πρόοδο του πλανήτη, την ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με τη δημιουργικότητα, την Ενότητα και Συνεργασία» και ότι «συνεπιμελούνται και συνοργανώνονται πολλές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τις ανθρώπινες αξίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, την αυτογνωσία, δημιουργική και περιβαλλοντική εκπαίδευση, ολιστική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες». Μη ξεχνάτε ότι μιλούν για «ολιστική» προσέγγιση της ζωής!  Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι και το «βιωματικό σεμινάριο» που θα υλοποιήσουν στην ΠΡΟΤΑΣΗ εντάσσεται στα πλαίσια αυτά.
Αγαπητοί,
Συμμερίζομαι απολύτως τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η ΠΡΟΤΑΣΗ. Είμαι βέβαιος ότι όταν συμφωνήσατε για να φιλοξενήσετε το σεμινάριο αυτό δεν γνωρίζατε τι κρυβόταν πίσω από το προσωπείο με το οποίο σας παρουσιάστηκαν. άλλωστε δεν είστε και οι πρώτοι, ούτε και οι τελευταίοι  που πέφτετε θύματα της παραπλάνησης και εξαπάτησης των οργανώσεων της Νέας Εποχής! Όμως, ας μη προσθέσετε στο πρώτο σφάλμα και δεύτερο.

Βεβαιωθείτε ότι με πολλή θλίψη δημοσιεύω την παρούσα, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα στενοχωρήσω κάποιους από σας, με τους οποίους πολλά χρόνια συνδέομαι και ειλικρινά εκτιμώ. και το ξέρουν αυτό! Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σιωπήσω, γιατί τότε θα γίνω και εγώ συνένοχος στην παγίδευση των συμπολιτών μας.
Σεμινάρια Αποκρυφισμού σε δασκάλους στην Με τιμή και ευχές
 π. Αναστάσιος  Κ.  Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών
τηλ. 6945-377621,  agotsopo@gmail.com




[1]  Οι οπαδοί του τον λάτρευαν ως Θεό !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο Παιδείας μετά την καταγγελία του π. Αναστάσιου δεν επέτρεψε τα σεμινάρια αποκρυφισμού στην Πάτρα.
http://koukfamily.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6705.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.