" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΗ: Δεν υπάρχουν 120 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 120 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, 

να φοιτήσουν στο Εκκλ/κό σχολείο Λαμίας;;

Αυτός είναι ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία του κάθε σχολείου, σύμφωνα με το νόμο που επεξεργάζεται τώρα το υπουργείο παιδείας, για να ισχύσει σε βάθος χρόνου.  (60 γυμνάσιο + 60 λύκειο = 120 χριστιανοί μαθητές)

Εμείς οι γονείς, που εν συνειδήση στέλνουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο, δηλώνουμε υπερήφανοι και τυχεροί για την επιλογή μας. Τα παιδιά μας φοιτούν σε ένα   «Σχολείο Αριστείας». Με υγειές σχολικό περιβάλλον, με εξαιρετικούς καθηγητές – με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους και διατριβές οι περισσότεροι – απαλλαγμένο από τις θανατηφόρες μάστιγες της εποχής   μας, όπως ναρκωτικά και σχολική βία (bulling) που με την βοήθεια του διαδικτύου (cyberbulling) έχουν οδηγήσει εκατοντάδες παιδιά στην κατάθλιψη, ακόμα και στη αυτοκτονία. 

Το σχολείο μας είναι εκκλησιαστικό και όχι ιερατικό. Δεν είναι μόνο για ιερείς. Είναι ένα γενικό σχολείο, με όλες τις κατευθύνσεις που βγάζει επιστήμονες από όλα τα επιστημονικά πεδία. Έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Όμως οι μαθητές του σήμερα είναι πολύ λιγότεροι από τους απαιτούμενους. Σήμερα, το 2014, μετά από 96 χρόνια ζωής και προσφοράς στην πατρίδα μας. Εμείς οι Φθιωτείς θα το επιτρέψουμε;;;;;

   Στην Ελλάδα του 2014, συμβαίνουν τα εξής:

  • Ιδρύεται τμήμα ισλαμικών σπουδών, εντός της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης, για να μορφώνονται οι ιεροδιδάσκαλοι των μουσουλμανικών σχολείων της Θράκης.

  • Χτίζεται ισλαμικό τέμενος δηλαδή τζαμί στην Αθήνα.

  • Θεωρείται οικονομική σπατάλη, η διαδικασία έλευσης του Αγίου φωτός στην πατρίδα μας.

Σε αυτήν, την οικονομικά υποδουλωμένη Ελλάδα και ηθικά πτωχευμένη, εμείς οι γονείς, Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Φθιώτιδας, ζητούμε την βοήθεια όλων των πολιτών: των γονέων, των μαθητών, των θεολόγων, των αποφοιτησάντων ιερέων, των πολιτικών, των τοπικών αρχόντων, παντός του κλήρου και του λαού. Βοηθείστε μας να διατηρήσουμε το μοναδικό Εκκλησιαστικό σχολείο στην κεντρική Ελλάδα. Φέρτε τα παιδιά σας να φοιτήσουν μαζί με τα δικά μας.  

Πρέπει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να είμαστε τουλάχιστον 120 ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθητές

 

Λαμία 28/5/14

Με τιμή: Η πρόεδρος: Καρδαρά Αικατερίνη

Η γραμματέας: Παπαδημητρίου Ευθυμία

Ο ταμίας: Χαρίλαος Μάρκης

Τα μέλη: Λιάγκα Ιουλία, Πολύζου Ελένη, Μπίτος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.