" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Η ποινικοποίηση των λέξεων (για γέλια ή για κλάματα;)

του Βλάση Γωγούση

Το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή ,ζητεί να αντικατασταθεί ο «απαξιωτικός, για την ανθρώπινη υπόσταση», όρος «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» από τον δόκιμο όρο «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»

Ο παριστάμενος (… παρ ολίγον Βουλευτής και πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος κόμματος «ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ» ) , κύριος Βλάσης Γωγούσης , πρότεινε να προστεθεί στο υπό ψήφησιν Νομοσχέδιον παράγραφος ορίζουσα ότι :


" καταργούνται επίσης από το Ελληνικόν λεξιλόγιον οι ( απαξιωτικές για τους συνανθρώπους μας ) λέξεις :
λαθραναγνώστης
λαθρεπιβάτης
λαθροθήρας,
λαθρέμπορος,
λαθρόβιος και
λαθρακουστής
!"

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. , το…κατάπιε και
δεν μίλησε ( - αν πείς ΟΧΙ Αντωνάκη, θα διαβάζεις από αύριο ξαπλωμένος αναπαυτικά στον καναπέ σου τα παραμύθια της προγιαγιάς σου ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ –),
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , χειροκρότησε και πρότεινε να δοθεί και …επίδομα π.π.π. ( παράτασης παράτυπης παραμονής !) ,
ενώ ο παριστάμενος βουλευτής κύριος ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ παραληρώντας από ενθουσιασμό πρότεινε να φιλοξενούνται οι παράτυποι μετανάστες στα ίδια κελιά με τους προφυλακισθέντες βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ !!
Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :

Ο καθηγητής της γλωσσολογίας και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Γεώργιος Μπαμπινιώτης , διεκομίσθη στο Νοσοκομείο …Λοιμωδών Νόσων , διότι μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν έβγαλε….ιλαρά !

Και επειδή "παράξενες" προτάσεις δεν κάνουν μόνον οι πολιτικοί, θυμίζουμε την ανάρτησή μας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.