" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η επιταγή του Συντάγματος και η ιδεολογική τρομοκρατία

Υπάρχει μία γενική παραδοχή , ένας  αφορισμός θα λέγανε κάποιοι ότι « την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές». Στην πατρίδα μας -δυστυχώς στο εσωτερικό της- αυτό το δεδομένο έχει ανατραπεί αφού από τη Μεταπολίτευση του 1974 , έχει γίνει ανατροπή των πάντων και το άσπρο έγινε μαύρο και το μαύρο άσπρο. Και εξηγούμεθα.
 
Υπάρχει ένα αριστερό (κομμουνιστικό)  κατεστημένο, ένα "Status Quo"  που  κανείς δεν μπορεί να το θίξει γιατί έχει επιβάλει την άποψή του. Συγκεκριμένα η άποψη του παν-αριστερισμού  έχει οδηγήσει στη διάβρωση κάθε εθνικής και θρησκευτικής αξίας, στην αποδόμηση κάθε πατριωτικού αντανακλαστικού. Τι κι αν το άρθρο 16 του εν ισχύ σημερινού Συντάγματος προβλέπει ότι: 
«H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης»
συμβαίνει το άκρως αντίθετο.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σχολείων αλλά και ανωτάτων σχολών, στην πλειοψηφία τους εμφορούνται από μαρξιστικές ιδέες που έρχονται σε σύγκρουση με το άρθρο 16 του Συντάγματος. 
Αν κανείς επισκεφθεί ένα Πανεπιστήμιο ή μία σχολή Τ.Ε.Ι. , θα διαπιστώσει ότι οι αφίσες και τα πανό που κυριαρχούν είναι  μαρξιστικής καταβολής και μισούν κάθε τι το εθνικό. Οι νέοι και οι νέες- ευτυχώς όχι όλοι- έχουν ακόμη σε σύγχυση ποια γεγονότα εορτάζουμε σε κάθε μία από τις  δυο εθνικές επετείους.
απόσπασμα από άρθρο με τίτλο: "Την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές;", που είδαμε εδώ και προέρχεται από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.