" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Γέρων Σάββας λαυριώτης 12-8-16 : Σημαντική συνέντευξη στον απόηχο της «Αγίας και μεγάλης» συνόδου .

Παρά την αργία της Παναγιάς μας και την απουσία αρκετών Ελλήνων στα χωριά τους
εντύπωση προκαλεί το ήδη μεγάλο πλήθος προβολών 
που παρακολουθούν την νέα συνέντευξη του γέροντα Σάββα Αγιορίτη (12-8-2016).

(ήδη ανήμερα του 15αυγούστου, υπερβαίνει τις 2200 προβολές μόνον από το κανάλι στο youtube εδώ, δεν λείπουν φυσικά και αυτοί που ανεβάζουν το βίντεο στο δικό τους κανάλι, όπως πχ αυτός, οπότε η συνολική επισκεψιμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη -εξ άλλου στο youtube δεν καταγράφονται οι θεάσεις μέσω ιστολογίων, πχ όσων δούνε το βίντεο από το ιστολόγιο μας), 

 Ο γέροντας Σάββας τοποθετείται
-για τις εξελίξεις μετά την (ψευδο)Σύνοδο στην Κρήτη, 
-τις διώξεις των αγιοριτών μοναχών, 
-την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, 
-τους δισταγμούς και τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τους πιο μετριοπαθείς κλπ.

Εύστοχα ερωτήματα και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Ειλικρινά αξίζει να την παρακολουθήσετε:

1 σχόλιο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Ο π. Σάββας είπε: "Με συκοφαντούν πως δεν έχω ευλογία από το Μοναστήρι μου να μιλώ και το κάνω από μόνος μου. Στο Μοναστήρι μου, ήδη έχω δηλώσει πως δεν κάνουμε υπακοή όταν πρόκειται για θέματα ανηθικότητας, ή για δογματικά θέματα. Εξάλλου, έχω την ευλογία του πνευματικού μου πατρός και 300 ερημιτών που με ενθαρρύνουν να μιλήσω, διότι αυτοί δεν έχουν το βήμα του λόγου που έχουμε εμείς".
Αδελφοί μου 300+1 ευλογίες είναι αρκετές για την ανάληψη του όντως αγώνα υπέρ της αληθείας! ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ... Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.