" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Πολύκαστρο: Ενταση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Οι διαδηλωτές θέλησαν να φτάσουν στα σύνορα, αλλά η Αστυνομία τους εμπόδισε

Βίντεο:

Ενταση στιγμάτισε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πολύκαστρο Κιλκίς για την ονομασία των Σκοπίων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν γνωστό το αίτημα να μη δοθεί ο όρος Μακεδονία στη γειτονική χώρα των Σκοπίων.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το πλήθος θέλησε να ξεκινήσει πορεία και να φτάσει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν προετοιμασμένες, έφραξαν το δρόμο και για αρκετή ώρα υπήρξαν διαπραγματεύσεις. Οταν το πλήθος αντιλήφθηκε πως η αστυνομία δε θα έκανε πίσω, τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν σπρωξιές και αντεγκλήσεις, αλλά ευτυχώς η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Οι διαδηλωτές όμως μετέβησαν αρχικά στο γήπεδο του Πολυκάστρου και εν συνεχεία έφτασαν στο δημαρχείο της πόλης. Αντίστοιχη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το προσεχές διάστημα.

Σχόλιο:
Μία ακόμη φορά η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιτελεί την "αποστολή" της: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια σε μία ακόμη σχεδιαζόμενη προδοσία.

Δυστυχώς το Πολύκαστρο ήταν αρκετά μακρυά από την Θεσσαλονίκη, και η μέρα δεν βόλευε (Κυριακή .. πως να προλάβουν οι αναρχικοί να συνέλθουν - το Σαββατόβραδο προσφέρεται για άφθονη "μαστούρα") οπότε σήμερα δεν μπορούσε το "παρακράτος" (αναρχικοί) να "καθαρίσουν" και να λειτουργήσουν ως άλλοθι για την ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι οι
"νόμιμοι" πραιτοριανοί, έδειξαν απροκάλυπτα τις προθέσεις τους.

Η αστυνομία απαγόρευσε στους συγκεντρωμένους να μεταβούν στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.