" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ο Νεκτάριος Δαπέργολας στο "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" για την ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αν κάτι μας δίνει παρηγοριά 
είναι ότι ακόμη υπάρχουν άξιοι ποιμένες (μετρήθηκαν και «ζυγίστηκαν» επί κορονοϊού) τους οποίους μπορεί να μας αξιώσει ο Θεός να γνωρίσουμε. 
(Προσοχή: υπάρχουν κ «απατεώνες», με κωλύματα ιεροσύνης, που έχοντας εκδιωχθεί ή τιμωρηθεί από δεσποτάδες εξαιτίας της φαιδρότητας τους, εμφανίζονται αίφνης στο διαδίκτυο ως δήθεν «ομολογητές της πίστεως» (αρκεί απλά να επαναλάβεις όσα διαβάζεις σε ιστοσελίδες του διαδικτύου), εξασφαλίζοντας  άφθονα μετρητά -ακόμη και ακίνητα!- ως «άμισθοι» ομολογητές ιερείς)

Αυτός ο τόπος, πέρα από λαμόγια, νεοταξίτες και προδότες, θα γεννάει όμως και 
ήρωες, αγωνιστές, ακέραιους ανθρώπους, με συνείδηση, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι (όπως οι χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ή εργαζόμενο σε δομές υγείας), αλλά και πρόσωπα που δεν έσπευσαν να εξαγοράσουν τους αγώνες τους με μια βουλευτική καρέκλα. 

Δύο χαρακτηριστικά τέτοια πρόσωπα είναι 
ο καθηγητής του Ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) Κωνσταντίνος Βαθιώτης, που παραιτήθηκε από την θέση του διαμαρτυρόμενος για τα αντισυνταγματικά μέτρα επί κορονοϊού και ο Νεκτάριος Δαπέργολας, εκπαιδευτικός που δίνει κι αυτός συνεχώς μάχες ενημέρωσης και αφύπνισης του διψασμένου για αλήθεια ποιμνίου.


Στο βίντεο
που παραθέτουμε επισημαίνονται πλήθος «καυτών» θεμάτων, όπως 
οι ποινές σε όσους ρασοφόρους -αλλά κ λαϊκούς- συμπροσεύχονται με αιρετικούς, η (ψευδο) Σύνοδος στο Κολυμπάρι, η κατάληψη δεσποτικών θρόνων, η πολυτελή βίλα του αρχιεπισκόπου (φωτογραφίες ντοκουμέντα μαζί με εκλεκτούς προσκεκλημένους ...!), η παρουσία Νατσιού στην συμπροσευχή με τους παπικούς στην ενθρόνιση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κλπ



Αξίζει να ακούσετε την «ζωηρή» αυτή συνέντευξη:




Προηγήθηκαν οι αναρτήσεις μας:


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Νεότερη Ενημέρωση (12/12/2023, ώρα 10:45):
Εκ παραδρομής είχε αναρτηθεί χθες το βράδυ λάθος βίντεο.
Διορθώθηκε.

3 σχόλια:

kwnkar είπε...

Δεν είναι Ζίτσα ! Αλλά Ζάλτσα ή Ζέλιτσα του Δήμου Λιβαδέων!
Η Ζίτσα είναι στα Ιωάννινα !
Και δεν πρέπει να έχει πισίνα !

kwnkar είπε...

Πως ξέρουμε ότι ήταν ο Ντάνος εκεί; Και ο π. Δημήτριος Λουπασακης;
Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία;

kwnkar είπε...

Μετά το πλουσιοπάροχο γεύμα στο 5αστέρο ξενοδοχείο
Mediterranean Palace έγινε περιφορά δίσκου στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης για τον Ραδιοφωνικό σταθμό Εκκλησίας της Ελλάδος!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.