" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Σχολιασμός για την συγκέντρωση της 11/2/2024 στο Βελίδειο στη Θεσσαλονίκη (ΕΝΑΝΤΙΑ στον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών)

Όχι, ΔΕΝ έχουμε προφητικό χάρισμα. 
Απλά έχουμε «πατήσει» τόσες φορές στο παρελθόν την «μπανανόφλουδα»
προσπαθώντας να πείσουμε τον εαυτό μας ότι πρέπει «να κάνουμε υπακοή» στους δεσποτάδες.
«Μια του κλέφτη» όμως, «δυο του κλέφτη» όπως λέει κι ο λαός.
Θέλοντας και μη κάποια στιγμή συνειδητοποιείς την πικρή αλήθεια.


Προβλέψαμε λοιπόν ότι τα κροκοδείλια δάκρυα της Ιεραρχίας και των σικέ εκδηλώσεων διαμαρτυρίας  σε λιγοστά μέρη (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη κλπ), ενάντια στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλόφιλων, συνήθως μάλιστα όχι ως συλλαλητήρια αλλά ως «συνάξεις προσευχής» 
ΔΕΝ είναι αληθινή αντίδραση (γιατί τότε η Ιεραρχία θα υιοθετούσε άλλη στάση, θα διοργάνωνε μεγάλα μαζικά συλλαλητήρια και θα απειλούσε με αφορισμό όσους τολμήσουν να υπογράψουν αυτό το νομοσχέδιο, ούτε θα έκανε συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις ο αρχιεπίσκοπος, ούτε θα υποδεχόταν πανηγυρικά από την Αμερική τον Ελπιδοφόρο λίγες μέρες πριν σε μητροπόλεις και Άγιο Όρος) 
αλλά ήταν επιχείρηση «επιστροφής των προβάτων στο μαντρί» για να επανορθωθεί το κύρος των δεσποτάδων μας (μετά την ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι, το λουκέτο στις εκκλησιές μας, τα υποχρεωτικά μπόλια και την επιβαλλόμενη νέα αστ.ταυτότητα - κάρτα του πολίτη χωρίς καμμία αντίδραση από την Ιεραρχία).
Σχολιάσαμε αρκετές φορές πρόσφατα και γράψαμε εδώ, εδώ, και εδώ


Κυριακή  Βελίδειο, 3:55 μμ, ακριβώς έξω από την είσοδο του συνεδριακού κέντρου, έχει «μπλοκαριστεί» κυριολεκτικά ένας σχετικά νέος επειδή είχε μια μεγάλη Ελληνική σημαία  (με τη μορφή του Κολοκοτρώνη στη μέση) σε κοντάρι με σταυρό. 
Μπήκαν μπροστά του λοιπόν καμιά 10αριά "πιτσιρίκια" από κάποια αδελφότητα (είχαν όλοι τους το σήμα του διοργανωτή) και ΔΕΝ του επέτρεπαν την είσοδο!  

Βρε ποιους φοβούνται τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία! 
Ίσως νομίζουν ότι ο εχθρός, οι «λύκοι» είναι όσοι έχουν την Ελληνική σημαία! 
Άλλοι είναι όμως οι «λύκοι»
Αλλά δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται. 'Η δεν θέλουν να το αντιληφθούν. 
Όπως δεν έκοψαν ποτέ και τον «ομφάλιο λώρο» με τους πολιτικούς (ναι, αυτούς που εκλέγονται με την ΝΔ αλλά παριστάνουν ότι αντιδρούν!)
Μετά από μισή περίπου ώρα, τελικά του επέτρεψαν να μπει στην αίθουσα! Είναι η μοναδική μεγάλη σημαία που θα δείτε μέσα στην αίθουσα σε φωτογραφίες. 
Ακούς εκεί! Θράσος! Να θέλει να μπει στην αίθουσα με Ελληνική σημαία!!!
Μια ώρα μετά, οι βαρετές ομιλίες και το υποτονικό κλίμα -παρά το μεγάλο πλήθος του κόσμου- έκαναν τον νέο να αποχωρήσει από την αίθουσα με τη σημαία του ...
Αυτοί που φρόντισαν να γίνει σε κλειστή αίθουσα, κάτι ήξεραν!
 
Η χθεσινή εκδήλωση στο Βελίδειο, άργησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα - ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τις 4 μμ με πολλούς όρθιους!!!  Γιατί το καθυστερούσαν τόσο λέτε; 
Ακολούθησε ένας εκτενής ανιαρός χαιρετισμός που διάβασε -υποτονικά- ο Ηγούμενος της Συμωνόπετρας Ελισαίος, μετά άλλοι 3 αρκετά βαρετοί ομιλητές και μετά το σύντομο «κήρυγμά» του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και είχε πάει ήδη 7 μμ (από τις 4 μμ)!!! και ο κόσμος είχε αρχίσει να σηκώνεται και να φεύγει!!!

Όσο για το κήρυγμα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης -πραγματικά τον θεωρούμε πανέξυπνο- , κάποια στιγμή ευχαρίστησε για την παρουσία τους και «άλλους χριστιανούς» κάπως έτσι τους ονόμασε (τους αιρετικούς εννοούσε!!!
Τελικά αυτοί οι δεσποτάδες έχουν πολύ «αγάπη» μέσα τους, όταν ακούν για αιρετικούς, ομοφυλόφιλους κλπ, όλη την ώρα τονίζουν πόσο τους αγαπάνε!
Ειδικά ο συγκεκριμένος μητροπολίτης, μας το έδειξε από την ενθρόνισή του:Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης για την επιλογή του μητροπολίτη Λαρίσης ως (κεντρικού ουσιαστικά) ομιλητή.

Και φυσικά θα παραθέσουμε και μερικές φωτογραφίες του.

Ο Ορθόδοξος επίσκοπος Λαρίσης ανάβει την Εβραϊκή Χάνουκα! 

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στη Λάρισα (2021)

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στη Λάρισα (2020). 
Ναι και στις δύο φωτογραφίες ο μασκοφορεμένος ρασοφόρος είναι ο μητροπολίτης Λαρίσης. 
Και οι φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης!


Δέσποτα, κατέβασε λίγο τη μάσκα! 

«... τον Σεβασμιότατο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Ροταριανού Ομίλου»
ναι, κι αυτό από την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Λαρίσης!


Με μια απλή αναζήτηση θα διαβάσετε και πως αποκάλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης, όσους «δεν έκαναν υπακοή στην Εκκλησία» και ήθελαν να ΜΗΝ κλείσουν οι εκκλησιές το Πάσχα. 
Είπε ότι «συντάσσονται με την γνώμη του ΙΟΥΔΑ»!! «Προδίδουν την Ορθοδοξία»!!!  
Ε, δεσπότης είναι, κάτι θα ξέρει ..
Και επειδή δεν το πιστεύετε, να και το βίντεο. Δείτε από το 12:30 μέχρι το 13:50! (ε διαβάστε κ κάνα 2 κείμενα εδώ, εδώ)


Πράγματι, 
πολύ καλή η επιλογή του μητροπολίτη Λαρίσης ως ομιλητή. 
Τελικά όταν μπαίνεις «υπό την αιγίδα» παίρνεις μπόλικη «ευλογία» οπότε έχεις και καλές ιδέες!


Τα Πρώτα Συμπεράσματα λοιπόν:
Ο κόσμος αναγκάστηκε να πάει στο Βελίδειο για να εκφράσει την αντίδρασή του.
Έτσι αναγκάστηκε να χειροκροτήσει και τους «ποιμένες» του
3 ώρες «ύπνου» χωρίς συνθήματα, χωρίς καμμία ουσιαστική αντίδραση (με εξαίρεση κάτι αμυδρές αντιδράσεις στο τέλος όταν αναφέρθηκε η παρουσία βουλευτών) έριξαν το φρόνημα για τα καλά.  
Η επιχείρηση «κρατήστε ήσυχα τα πρόβατα στο μαντρί» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!


ΥΓ. Πολύ μας αρέσουν οι λιμουζίνες των δεσποτάδων! 
Η αλήθεια είναι ότι είχε μπόλικες (κι άφθονα SUV!).
Φωτογραφίσαμε τυχαία ένα όχημα (καλύψαμε την πινακίδα γιατί δεν είναι προσωπικό, όλοι τους λίγο πολύ με αντίστοιχα οχήματα κυκλοφορούν). Ήταν παρκαρισμένο στον επάνω όροφο του Βελίδειου!!! Ε αφού δεν έβρισκε πάρκινγκ! Τι είναι ο δεσπότης; απλός πιστός; 
Πως να φαίνεται άραγε ο κόσμος μέσα από αυτά;! Και μέσα από τα πολυτελή μητροπολιτικά Μέγαρα;
 


Όπως ανακοινώθηκε, η εκδήλωση θα μεταδοθεί την Τρίτη το βράδυ από το κανάλι 4Ε
Άλλες φορές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις γινόταν ζωντανή μετάδοση βέβαια! 
Ας το προβάλουν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Γιατί τόση βιασύνη;
Φυσικά και ΔΕΝ χρειαζόταν να διακόψουν τη «Μουσική Εκδήλωση» ή το «Μεγαλείο της Ελληνικής Γλώσσας» για να μεταδώσουν ζωντανά την εκδήλωση!
Κι αν κάποιοι αντιδρούσαν και μεταδιδόταν αυτό ζωντανά;! 
Δεν είμαστε για «ζωντανές μεταδόσεις»!  Ούτε για ανοικτές εκδηλώσεις!!!


Κι έτσι τα Ορθ. Χριστ. Σωματεία δείχνουν στον κόσμο τους ότι υπάρχουν και αντιδρούν. Οπότε έχουν λόγο ύπαρξης. 
Και οι πιστοί σκύβουν μία ακόμη φορά το κεφάλι και «κάνουν υπακοή» ...


Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

10 σχόλια:

Χριστιανός είπε...

Ἐννοεῖται ὅτι εἶναι ἔτσι τά πράγματα. Ἀλλά ἄν κάποιοι δέν "βλέπουν", δέν μπορεῖς νά τούς πείσεις μέ τίποτα.. Δυστυχῶς μᾶς λένε ὅτι κάνουμε κακούς λογισμούς, ὅτι κατηγοροῦμε, ὅτι εἴμαστε ὑπερβολικοί κ.λπ. Τά ἀκοῦμε κάθε μέρα...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, έχουν γράψει λαμπρές σελίδες αγώνα στο παρελθόν.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

1)Τις αντιδράσεις για εκείνο το βιβλίο της Ιστορίας Α Λυκείου που έλεγε ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο και ήταν μια προπαγάνδα υπέρ των μαρξιστικών επαναστάσεων;

2) Το νομοσχέδιο για τις εκτρώσεις το 1986;
Ένας από εμάς κρατούσε το πανό στο μπροστινό μέρος της πορείας: «ΟΧΙ στο ΕΓΚΛΗΜΑ των ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ».

(ένα ακόμη «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ - μην ξεχνάμε την σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου Μαργαρίτα ήταν Πρόεδρος στην Ε.Γ.Ε (Ένωση Γυναικών Ελλάδος).
Μάλιστα στη συγκέντρωση στην πλ.Αγ.Σοφίας είχαν καταλάβει ένα τμήμα του χώρου μέλη της Ε.Γ.Ε. (τελικά απωθήθηκαν ειρηνικά από την αστυνομία).
Αλλά κάποιο ορθόδοξο χριστ. σωματείο ψήφιζε πάντα Παπαθεμελή! (κι ας ψήφιζαν μαζί και το ΠΑΣΟΚ). Τα ζήσαμε όλα αυτά.

3) τις αντιδράσεις για τον (υποχρεωτικός εξαγγέλθηκε αρχικά) πολιτικό γάμο, αργότερα για την εκκλησιαστική περιουσία επί Τρίτση (κ όχι μόνο)

4) τους αγώνες του Σεβαστιανού για βορειοηπειρωτικό με την στήριξη των ορθοδόξων σωματείων)

5) Κυρίως όμως τις αντιδράσεις ενάντια στην βλάσφημη ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός». Είχε γίνει πορεία που πέρασε από τους 3 κινηματογράφου που θα το έπαιζαν. Τελικά δεν προβλήθηκε ποτέ στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα έγιναν πολλά επεισόδια από ορθοδόξους πιστούς των ορθ.χριστ. αδελφοτήτων.

Μεγαλώσαμε στις κατασκηνώσεις του π.Αυγουστίνου Καντιώτη.
Συμμετείχαμε σε πλήθος διαμαρτυριών.
ΖΗΣΑΜΕ πως είναι να τρέμεις από συγκίνηση ακούγοντας τον επικό λόγο του αγωνιστή εκείνου επισκόπου.

Και γι αυτό δικαιούμαστε να συγκρίνουμε και να διατυπώνουμε τις κρίσεις μας.

Από κει κ πέρα, τα σχόλια είναι ανοικτά (σε καθέναν που έχει λογαριασμό gmail),
μπορεί να διατυπώσει κάθε διαφορετική άποψη ή ένσταση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο μητροπολίτης, μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να μην χειροκροτά όταν μιλάει για να μην εκτονώνεται η δύναμη που γεννήθηκε από όσα άκουσαν.»
https://www.pellanews.gr/thessaloniki-ekklisia-kai-laos-eipan-ochi-sto-gamo-ton-omofylofilon-142198?fbclid=IwAR3Rm6HHK11tgrasQSigJHs61HPxmGhUfnTBaoYumuDW1_MTE6ARbBQpw5E&mibextid=xfxF2i

Σχόλιο: οκ, καταλάβαμε ΔΕΣΠΟΤΑ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

«Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους μητροπολίτες, τις χριστιανικές οργανώσεις και τους βουλευτές, είπε πως η αντίθεση στο νομοσχέδιο είναι κοινή εκ μέρους όλων των χριστιανικών κοινοτήτων της χώρας.»

https://www.pellanews.gr/thessaloniki-ekklisia-kai-laos-eipan-ochi-sto-gamo-ton-omofylofilon-142198?fbclid=IwAR3Rm6HHK11tgrasQSigJHs61HPxmGhUfnTBaoYumuDW1_MTE6ARbBQpw5E&mibextid=xfxF2i

Και μετά ακολούθησε το σχόλιο του δεσπότη, για τους χριστιανούς που παραβρίσκονται αλλά δεν είναι ορθόδοξοι, στο οποίο αναφερθήκαμε!
Πάντως εν όψει της μετάδοσης από το 4Ε, θα χουν πολύ δουλειά με το "κόψιμο"! Κάποτε είχαν τουλάχιστον. Τώρα ίσως και να μην χρειάζεται ...

Ανώνυμη είπε...

Αναφέρεστε σε 1 από τα σχόλια σας στον μακαριστό Πάτερ Αυγουστίνο Καντιώτη. Θέλω να σας ρωτήσω αν ο οικουμενικός Πατριάρχης προχωρήσει στην Αγιοποίηση του όπως έντονα φημολογείται αν θα την δεχθείτε. Και το ρωτώ αυτό γιατί ο οικουμενικός Πατριάρχης είναι οικουμενιστής.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο π.Αυγουστίνος δεν έχει ανάγκη να τον αγιοκατατάξει κανένας οικουμενιστής. Διαβάστε τόσες Ανοικτές επιστολές που έγραψε προς τους εκάστοτε πατριάρχες. Τους κατήγγειλε, τους προειδοποιούσε ΔΗΜΟΣΙΑ τόσα χρόνια.

Άλλο αγαπώ και τιμώ έναν αγνό εργάτη του ευαγγελίου, έναν άξιο ποιμένα και άλλο να τον κάνω Άγιο (πόσο μάλλον για να εξυπηρετήθούν σκοπιμότητες: για να τραβήξουν τα πρόβατα μαζί τους).

Οι αγιοποιήσεις-αγιοκατατάξεις δεν μπορούν να αποτελούν μάσκες των λυκοποιμένων. Αν ποτέ γίνει ανακομιδή των λειψάννων, και αν όντως μυροβλίζουν και αν επιτελούν θαύματα, τότε θα το αποφασίσει μια Ορθόδοξη Σύνοδος αυτό.
Δεν έχουμε καμμία εμπιστοσύνη σε αυτούς τους προδότες της πίστης μας.

The Cave Dweller είπε...

Περί Αγίου Αυγουστίνου Καντιώτη :

Ο Άγιος Αυγουστίνος είναι Άγιος στην συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών χρόνια τώρα, όπως επίσης και ο Άγιος Ομολογητής Νικόλαος ο Σωτηρόπουλος.Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο αγαπημένος μας π.Αυγουστίνος κοιμήθηκε το 2010.
Είναι πολύ νωρίς για να γίνεται συζήτηση για το θέμα αυτό.
Όταν περάσουν 50-100-200 χρόνια, ο Θεός θα δείξει τα σημάδια του αν το θέλει.

Ο π.Αυγουστίνος πονούσε για την εκκλησία μας, για όσα συμβαίνουν, για την προδοτική της ηγεσία. Έγραφε, αποκάλυπτε όσα συμβαίνουν. Στήριζε τους πιστούς. Πέρασε μία ζωή διωκόμενος ...

Ας σηκώσουμε κι εμείς τον σταυρό μας και ας αγωνιστούμε κι εμείς όπως αυτός.

Κ είπε...

Ποιός θα ζητήσει συγνώμη απο τον αγωνιστή - μαθητή που σκανδαλίσατε στην συγκέντρωση του Βελιδείου;
Ο σεμνός αυτός μαθητής, κρατούσε την Ελληνική σημαία με τον Θ. Κολοκοτρώνη, άλλοι μαθητές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία για τον προς ψήφιση νόμο που αφορά τον "γάμο" των ομοφυλοφίλων (φωτο).

Γιατί αυτή η ταπεινωτική διάκρισή; Πληροφορήθηκα ότι δεν προκάλεσε κανέναν.
Ποιος θα ζητήσει συγνώμη από τον αγωνιστή - μαθητή που σκανδαλίσατε στην συγκέντρωση του Βελιδείου;

Παρακαλώ τους μαθητές που τον εμπόδισαν (τα κατηχητόπουλα), επειγόντως να τον αναζητήσουν και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από τον μαθητή που σκανδάλισαν και πίκραναν στην αγωνιστική του έκφραση φέροντας τα εθνικά μας τρόπαια και σύμβολα.

Ως καθηγητής και παλιός κατηχητής, οφείλω εγώ μια συγνώμη στο παλληκάρι αυτό!

Δεν το γνωρίζω, ας του μεταφερθεί από όποιον τον γνωρίζει.

Καθηγητής Δήμος Σουλιώτης

Καθηγητής Θεσσαλονίκη

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μια διευκρίνηση: Δεν ήταν μαθητής αυτός που κρατούσε την Ελληνική σημαία. Νέος ήταν.

Θλιβερές καταστάσεις: Να απαγορεύεις την ελληνική σημαία σε εκδήλωση ορθοδόξων σωματείων και να μην ντρέπεσαι γι αυτό ...

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν μαθαίναμε τους ορθοδόξους πιστούς να σκέφτονται. Τότε δεν θα ανεχόταν τις βαριές προδοσίες πίστεως. Αλλά θα μάθαιναν να εντοπίζουν και τους εχθρούς εντός των πυλών, με τις μάσκες και τις προβιές.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.