" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις! Αγωνιζόμενοι Ορθοδόξοι πιστοί. Μια ιστορική αναδρομή γεμάτη ... ΑΓΩΝΕΣ.


 
«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία (...)
εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα


Την Κυριακή 8/9/2024, ορθόδοξοι πιστοί στο Περιστέρι, συγκεντρώθηκαν και ακολούθησε πορεία ενάντια στην απόφαση του δεσπότη Περιστερίου Γρηγόριου να ΕΚΔΙΩΞΕΙ τον Εσταυρωμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα στις εκκλησίες της μητρόπολής του και ουσιαστικά στη θέση του να βάλει θρόνο-θρόνους όπου θα στρογγυλοκάθονται αυτός και «δεσποτάδες» στα πολυαρχιερατικά δεσποτικά συλλείτουργα (την καθιέρωσαν κι αυτή την ονομασία ...)

Η συγκέντρωση (όπως φαίνεται από τα 2 βίντεο που είδαμε εδώ) ήταν ιδιαίτερα μαζική, κάτι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για μια πρωτοβουλία που έγινε χωρίς την υποστήριξη συλλόγων, ομάδων, ορθοδόξων αδελφοτήτων κλπ
Μόνον ως διαδικτυακό κάλεσμα από ελάχιστα ορθόδοξα ιστολόγια.


ΔΕΙΤΕ το πλήθος των πιστών (πρέπει να ξεπερνά τα 2000 άτομα! Στα δύο βίντεο, προσέξτε ότι για πάνω από 2 λεπτά διέρχονται διαρκώς οι πιστοί της πορείας)



Ή ύπαρξη ορθοδόξων ιστολογίων -είναι φανερό- κάνει τους δεσποτάδες να χάσουν τον ύπνο τους, γιατί αποκαλύπτονται οι πράξεις και οι προδοσίες τους και δυσκολεύει τα σχέδια τους. Η προδοσία της ορθόδοξης πίστης μας με συμπροσευχές με αιρετικούς, αναγνώριση εγκύρων μυστηρίων σε αιρετικούς (βάπτισμα, άρα και ιεροσύνη, όπως αναγνώρισε και η ψευδοΣύνοδος στο Κολυμπάρι) αποκαλύπτεται. 

Βλέπετε όσοι διακονούν χρόνια τώρα μέσα από το διαδίκτυο ΔΕΝ πληρώνονται.
Κι έτσι -σε αντίθεση με τα περισσότερα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων- ΔΕΝ μπορούν να τους εξαγοράσουν.

 

Όσο για τον Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο, καμαρώστε τα πρόσφατα οικουμενιστικά του κατορθώματα εδώ


Πάντως ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται τυχαία.

 

 
  


Παράλληλα στην Πάτρα, ορθόδοξοι πιστοί 
πήγαν στην συναυλία που διοργάνωσε η Μητρόπολη Πατρών με την γνωστή τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα (!!!) για να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια.




« ...ο Μητροπολίτης υποχρεώνει, ορισμένες φορές με αυταρχικό τρόπο, τους προϊσταμένους των ενοριακών ναών να αγοράσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, τον οποίο έχει ορίσει η Μητρόπολη ανάλογα με το μέγεθος της εκάστοτε ενορίας, και στη συνέχεια είναι ευθύνη των ενοριών να διαθέσουν τα εισιτήρια στους πιστούς. Παραδείγματος χάριν, αν σε μία ενορία έχουν οριστεί 100 εισιτήρια, ο προϊστάμενος του ναού οφείλει να καταβάλει στη Μητρόπολη το ποσό των €1.500 (€15 για έκαστο εισιτήριο) χωρίς βέβαια να έχει εξασφαλίσει ότι τα εισιτήρια αυτά θα αγοραστούν από το κοινό ώστε να καλύψει τη «χασούρα».

Με αυτόν τον τρόπο, οι ιερείς αναγκάζονται να διαφημίσουν με κάθε τρόπο τη συναυλία προκειμένου να περιορίσουν την απώλεια που προκάλεσε η υποχρεωτική αγορά των εισιτήριων.» (απόσπασμα από εδώ)
για να μην ψάχνουν κάποιοι απεγνωσμένα δικαιολογίες ότι είναι μοντάζ, η φωτογραφία από εδώ
 
(Κατ' αρχήν, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ για το ξώβυζο δίπλα στον μητροπολίτη Πατρών
 
Πάντως κάποτε υπήρχαν ευλαβείς επίσκοποι. Κι όμως. Υπήρχαν. 
Όπως υπήρχαν βέβαια και οι φιλάργυροι, οι μεγαλομανείς, οι αιρετικοί κλπ ... 
Όταν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγινε Πατριάρχης, το πρώτο που έκανε ήταν να καθαιρέσει μερικές δεκάδες ομοφυλόφιλους επισκόπους «επί κιναιδισμό»
Το αποτέλεσμα το ξέρετε: πέθανε στον δρόμο για την 3η εξορία. 
Οι δύο προηγούμενες εξορίες δεν στάθηκαν αρκετές για να τον εξοντώσουν. 
Αλλά τότε οι πιστοί αντιδρούσαν. Δεν πατούσαν στις εκκλησίες του επόμενου Πατριάρχη. Ούτε στον μεθεπόμενο. Λειτουργούνταν κρυφά μέσα στα δάση. Σχεδόν 35 ολόκληρα χρόνια. «Αποτείχιση» και μάλιστα όχι για λόγους πίστεως αλλά για λόγους δικαιοσύνης. 
Μέχρι που αναδείχθηκε και πάλι ένας ευλαβής Πατριάρχης και αποκατέστησε την αδικία σε βάρος του Αγίου Ιωάννη. Και έφθασε το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη από την εξορία, και έζησε ο πιστός λαός πλήθος θαυμάτων και έλαμψε κ πάλι το φως της Ορθοδοξίας)

Έχει παραγίνει τελευταία το κακό με τις «συναυλίες» είτε μέσα στους ναούς (ειδικά πριν τα Χριστούγεννα κ το Πάσχα με ένα σωρό βιολιά και μπουζούκια) που τους κατάντησαν κέντρα ψυχαγωγίας είτε εκτός για δήθεν «για φιλανθρωπικούς σκοπούς» με ρεμπέτικα και ένα σωρό σαχλοτράγουδα της παρακμής κλπ. 

 

η φωτογραφία από εδώ κι άλλες ακόμη φωτογραφίες εδώ
 
 

 

Ενδεικτικά, Συναυλία Μητρόπολης Πειραιώς:

 

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς:


 

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα βγαίνουν κ δεσποτάδες να τραγουδήσουν (ενδεχομένως όταν δεν έχεις πνευματικότητα για να τραβήξεις τους πιστούς  καταφεύγεις σε «παραστάσεις»).

 

Οι πρόσφατες συγκεντρώσεις είναι η συνέχεια του αγώνα που έδιναν επί δεκαετίες ορθόδοξοι πιστοί συχνά με την έμπνευση του π.Αυγουστίνου Καντιώτη 

  • έξω από βλάσφημα θέατρα (Jesus Christ Superstar" στο θέατρο Ακροπόλ to 2018, «Η ώρα του διαβόλου» στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον, «Εκκλησιάζουσες» στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη 2017, το «Corpus Christi» στο θέατρο «Χυτήριο» 2012 κ.α.)

«βανδαλισμός» της αφίσας των θεατρίνων που παρίσταναν τους ομοφυλόφιλους μαθητές του Χριστού στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη

αντιδράσεις επί σειρά ημερών έξω από το βλάσφημο θέατρο «Η ώρα του διαβόλου»
 στον κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειον



  • έξω από κινηματογράφους (ενδεικτικά θυμόμαστε τις ακτιβιστικές δράσεις όταν πήγαν να προβάλλουν τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Σκορτσέζε (σε κάποιον κινηματογράφο οι πιστοί βρήκαν την έξοδο κινδύνου και εισέβαλαν μέσα!) ή όταν ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης συγκέντρωσε τον κόσμο στη Φλώρινα, έξω από τον Μητροπολιτικό ναό, ενάντια στα γυρίσματα της διεθνικιστικής ταινίας του Αγγελόπουλου «το μετέωρο βήμα του πελαργού»), 

 

  • διαδηλώσεις έξω από από καλλιστεία (κ πάλι πρωτοστάτης ο π.Αυγουστίνος ως αρχιμανδρίτης τότε)
  • ενάντια σε μητροπολίτες που κατέλαβαν παράνομα τον θρόνο τους (πχ 1994 αγωνιζόμενοι πιστοί στη Λάρισσα, εκδίωξη του αξίου επισκόπου μακαριστού Θεολόγου και εισβολή του νέου δεσπότη με τα ΜΑΤ!), 

 

 




 

  • ενάντια στις εκτρώσεις (συγκεντρώσεις στη Φλώρινα και τη Θεσσαλονίκη όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε το σχετικό νομοσχέδιο), 
  • ενάντια στο βιβλίο της ιστορίας της Α' Λυκείου που έλεγε ότι ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο. Πραγματικά ένα σωρό «μάχες», αξιέπαινες ομολογίες σχεδόν πάντα με την προκλητική απουσία της δεσποτικής εξουσίας.

Σε κάποιες από τις παραπάνω αντιδράσεις Ορθοδόξων πιστών είχαμε την μοναδική εμπειρία να συμμετέχουμε.

 

 

Στα έσχατα χρόνια που ζούμε, είναι υπόθεση των ορθοδόξων πιστών να υπερασπιστούν την Ορθόδοξη πίστη τους και τα δόγματα της Ορθοδοξίας ((Ψευδο) Σύνοδο στο Κολυμπάρι, συνεορτασμός επικείμενου «Κοινού Πάσχα» με τους αιρετικούς παπικούς), ενάντια στην «κάρτα του πολίτη» και τον επικείμενο ενιαίο «προσωπικό αριθμό», ενάντια στις παρελάσεις προβολής της ομοφυλοφιλίας (εδώ) και του Europride (εδώ), ενάντια στην πρόσφατη απόπειρα προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθέατα Κορμιά» στην Καβάλα (εδώ). Στεκόμαστε πάντα ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις! 

 

«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία· 
οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας· 
ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, 
καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα· 
εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα.»

 

Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/09/blog-post_21.html


Παράρτημα:
Ανακοίνωση «Συντονιστικής Επιτροπής Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου»

Ευχαριστίες για την συμπαράσταση στη διαμαρτυρία για την αποβολή του Εσταυρωμένου (από εδώ).
 


Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αδελφούς και αδελφές που συμμετείχαν στην ευλογημένη και συγκινητική αυτή διαμαρτυρία για την επιστροφή του Εσταυρωμένου Κυρίου μας στην θέση που μάς παρεδόθη από τους αγίους Πατέρες και συγχαίρει όλους για την εξ’ ουρανού θεία χάρη που έλαβαν τόσο πλούσια και φώτισε τις ψυχές τους.

Η προσέλευση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης και ενθουσιώδης.
Πιστοί όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι ακόμα και υπέργηροι με μόνο κοινό παράγοντα την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΊΣΤΗ και την αφοσίωση στην Εκκλησία, χωρίς «χορηγούς», χωρίς υποστήριξη από σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους και κόμματα, από αγνό πνευματικό ενδιαφέρον συγκεντρώθηκαν και ομολόγησαν «Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα».

Ευχαριστεί ομοίως και όσα ιστολόγια φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ταπεινό αυτό κάλεσμα απλών ανθρώπων και εύχεται την παρά Θεού μισθαποδοσία.

Ευχαριστεί ιδιαιτέρως όσους κατέφθασαν από μακρινούς προορισμούς και γίναμε όλοι μια αγκαλιά. Νιώσαμε τόσο πολύ την ομορφιά της εν Χριστώ συγγενείας!

Πικρή, ασφαλώς, η διαπίστωση ότι μέσα στο ευλογημένο αυτό πλήθος δεν υπήρξε ούτε ένας εκπρόσωπος από τον κλήρο. Ο κλήρος, που κάποτε ηγείτο των αγώνων, ευλογούσε τις ομολογίες πίστεως, ενεθάρρυνε και ενέπνεε τον λαό στην υπεράσπιση της ορθοδοξίας και έμπαινε μπροστάρης στις μάχες, γενόμενος θυσία υπέρ των προβάτων, ήταν θλιβερά απών από την ευλογημένη αυτή συνάθροιση. Σε αυτή την μάχη ήταν μπροστά ο Βασιλέας Χριστός, η Υπέρμαχος Στρατηγός Παναγία Θεοτόκος και ακολουθούσαν απλοί στρατιώτες. Οι λαϊκοί πιστοί. Οι αξιωματικοί – ιερείς είχαν όλοι λιποτακτήσει….

Φαίνεται πώς επαληθεύεται κι εδώ ο προφητικός λόγος του μακαριστού π.Αθανάσιου Μυτιληναίου που έλεγε με πόνο:

«Ποῦ νὰ πᾶτε; Σὲ ποιόν; Ποῦ; Δυστυχῶς, δὲν εἶναι σὲ θέση οἱ ἐφημέριοί μας, καὶ ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι ἀπὸ τὸν Χριστὸν τεταγμένοι νὰ βοηθήσουν τὸ ποίμνιον. Δὲν εἶναι εἰς θέσιν νὰ βοηθήσουν. 
Πεῖτε ἀπὸ ἄγνοια, πεῖτε ἀπὸ ἀδιαφορία, πεῖτε διότι καὶ αὐτοὶ παρασύρονται κάποτε; Ἀκούει κανεὶς γνῶμες γύρω ἀπὸ τέτοια θέματα, ποὺ νὰ τραβάει τὰ μαλλιά του.
Θὰ πῶ κάτι ποὺ σᾶς τὸ ΄χῶ πεῖ καὶ πέρισυ. Ἀγαπητὸ ποίμνιον, βοηθεῖστε ἐσεῖς τὸν ἑαυτό σας. Μελετᾶτε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ καὶ βοηθήσατε ἐσεῖς τὸν ἑαυτόν σας. Ἐμεῖς, δὲν μποροῦμε νὰ σᾶς βοηθήσουμε. 
Καὶ ὄχι μόνον αὐτό, ἀλλὰ κάποτε σᾶς ρίπτουμε καὶ ἐμεῖς, -εἴτε τὸ καταλαβαίνουμε, εἴτε δὲν τὸ καταλαβαίνουμε-, σᾶς ρίπτουμε καὶ ἐμεῖς εἰς τὰ χέρια τῶν ἐχθρῶν. Ναί! 
Γιατί καὶ ἐμεῖς ὡς ταγοί, ὡς κληρικοί, ἔχουμε γίνει θύματα αὐτῶν τῶν καταστάσεων. Ναί! 
Μὴν σᾶς κάνει ἐντύπωση. Δὲν θὰ ‘θελα νὰ σᾶς βάλλω τὴν ὑποψία γιὰ κείνους ποὺ σᾶς ποιμένουν, ἀλλά, δὲν θὰ΄θελα ὅμως νὰ σᾶς ἀφήσω καὶ ξένοιαστους, καὶ νὰ πεῖτε: «Ἔ! ἔχουν τὸν λόγον ἄλλοι, αὐτὸ ποὺ θὰ μᾶς ποῦν, αὐτὸ θὰ κάνουμε». Ὄχι !! 
Νὰ ΄μαστε ξυπνητοὶ ἄνθρωποι, νὰ μελετοῦμε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ, γιὰ νὰ μποροῦμε νὰ προστατέψουμε τὸν ἑαυτό μας. 
Διότι σήμερα, δὲν σᾶς προστατεύουν ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι τεταγμένοι γιὰ νὰ σᾶς προστατέψουν


Η Συντονιστική Επιτροπή ασφαλώς θα συνεχίσει τον αγώνα. Η αντίδραση θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο και δεν θα σταματήσει μέχρι την τελική νίκη. Και η νίκη είναι βεβαία, γιατί ο Βασιλέας μας είναι πάντα Νικητής. Και δεν χρειάζεται καν ούτε κι εμάς, τους απλούς στρατιώτες. Εμείς Τον έχουμε ανάγκη, γιατί αν δεν είμαστε στον ευλογημένο στρατό Του, είναι σίγουρη η αιχμαλωσία μας στα χέρια του εχθρού.

ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΠΆΝΤΟΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών Ι.Μ. Περιστερίου για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.