" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ κ Φωτογραφίες από την αιφνιδιαστική αντίδραση ορθοδόξων πιστών την ώρα που ο Βαρθολομαίος διάβαζε τον λόγο του στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Απ' όλα είχε η νέα επίσκεψη του Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη.

Αντίδραση πιστών έξω από το προαύλιο, 

«φουσκωτούς» δίπλα στον «λαοφιλή» Πατριάρχη.

Το μόνο που έλειπε ήταν οι πιστοί, 

που όπως φαίνεται κουράστηκαν από τις στημένες «φιέστες» τους,

που το μόνον που εξυπηρετούν είναι να μεταδίδονται από την τηλεόραση για να «κοιμίζουν» τα «πρόβατα» ...

Πέμπτη 26/9/2024, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (με το ν.η.) και ο νέος δεσπότης της Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ανακοίνωσε ότι θα γίνει «μονοκκλησιά» στην μητρόπολη.

Έκλεισε δηλαδή  ΟΛΕΣ τις εκκλησίες αναγκάζοντας τους πιστούς να πάνε στην μητρόπολη όχι φυσικά για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο (στον μητροπολιτικό ναό που είναι προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και όχι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου!!!) αλλά για να υποδεχτούν τον αιρετικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Oι πιστοί όμως κουράστηκαν με τις κοσμικές επιδείξεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις του Βαρθολομαίου και δεν πατάνε πλέον στις φιέστες τους.

Έτσι κουβάλησαν τους παπάδες (που όπως φάνηκε στην ζωντανή μετάδοση κατέλαβαν το δεξιό κλίτος του ναού)!

 

Παρατηρήστε ότι μέσα στην εκκλησία είχαν πάρει τη θέση τους πρόσωπα της «ασφάλειας» σε κατάλληλα σημεία :

Προσέξτε π.χ. τον «φουσκωτό» που στήθηκε σε όλη τη διάρκεια της ακολουθίας δίπλα στον Πατριάρχη.

Προσέξτε ότι ο «φουσκωτός»(!) είναι ο μόνος που στέκεται τόσο κοντά. Οι επίσημοι είναι αρκετά πιο πίσω. 

Προσέξτε τον δεύτερο κύριο (στα δεξιά), που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εποπτεύοντας ουσιαστικά τον χώρο.



Ώπα, τι έχει στο αυτάκι του!!!

Όλο το εκκλησίασμα βλέπει μπροστά αλλά όπως φαίνεται, κάποιος δείχνει να εποπτεύει τον διάδρομο!

Εδώ παρατηρούμε ότι έχει στρέψει την πλάτη του τελείως στα τεκταινόμενα. Λες κ δεν μπήκε να προσευχηθεί αλλά για άλλο λόγο

Νά 'τος πάλι, προκλητικά στραμμένος στα δεξιά. Ή έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ή ... , τι να υποθέσουμε, μήπως για κάποιο άλλο λόγο μπήκε στην εκκλησία;

είσοδος του Πατριάρχη στον ναό (ο Πατριάρχης με την κουστωδία του αριστερά), κάποιος άλλος  «κουστουμαριμένος» όμως, δεν κοιτάει τον Πατριάρχη, αλλά ελέγχει τον χώρο δεξιά (όπου κ θα κατευθυνθεί ο Πατριάρχης για να προσκυνήσει).


Σαν πολλά «μέτρα ασφαλείας» δεν υπάρχουν για έναν τόσο λαοφιλή Πατριάρχη;;;
 

Αυτό που πραγματικά όπως απουσίαζε, ήταν οι πιστοί!!!  Η φωτογραφία από τη ζωντανή μετάδοση της άφιξης του Βαρθολομαίου στο προαύλιο.  Με εξαίρεση μία οικογένεια με συγγενικό της πρόσωπο στο αναπηρικό καροτσάκι, είδαμε άφθονους δημοσιογράφους, ασφαλίτες, και μόλις μερικούς πιστούς μετρημένους κυριολεκτικά στα δάκτυλα!


Η «παράσταση» συνεχιζόταν κανονικά, όταν μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, κατά την προσφώνηση του Πατριάρχη, ξαφνικά ακούστηκαν φωνές από ορθοδόξους πιστούς που πλησίαζαν στο προαύλιο της Μητρόπολης:

«Ο Πάπας είναι αιρετικός», «ΕΞΩ η Μασονία από την Εκκλησία», «Όχι στον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς» «Πατριάρχη είσαι αιρετικός και διώκτης της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας» κλπ

Σχετικό ρεπορτάζ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (makthess, ρεπορτάζ του Γιάννη Γκουμάκης), εδώ.


Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση κ το Βίντεο με τις αντιδράσεις των ορθοδόξων πιστών στο ιστολόγιο ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ, εδώ.


Πάντως, μήπως ήρθε η ώρα,  οι ορθόδοξοι πιστοί να στείλουν ένα μήνυμα στον Πατριάρχη;

Όχι φυσικά για να τον επαινέσουν για τις συμπροσευχές με τον αιρετικό Πάπα, και τις προσφωνήσεις και τα πολυχρόνια στον «Αγιότατο Πάπα Ρώμης» μέσα στο Φανάρι και τόσα άλλα,

 
αλλά για να τον ελέγξουν για τις ατελείωτες οικουμενιστικές προδοσίες του,
με πρόσφατες 
-το Κολυμπάρι,
-την αναγνώριση των σχισματικών αχειροτόνητων Ουκρανών,
-την απαγόρευση λειτουργίας της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία 
-και τον επικείμενο «Κοινό» (συνεορτασμό) του «Πάσχα» στον ίδιο τόπο με τον αιρετικό Πάπα;



«Τον πάπα να καταράσθε»
μας είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/09/blog-post_28.html


ΥΓ. Παρακαλούμε όσοι (ιστοσελίδες, ιστολόγια, ομάδες viber κλπ) χρησιμοποιούν αποσπάσματα ή φωτογραφίες από τις δημοσιεύσεις μας, να παραθέτουν ενεργό σύνδεσμο στην πηγή. Δεν είναι σωστό να παίρνουμε τον κόπο του άλλου και να τον εμφανίζουμε ως δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.