" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προγραμματίστηκαν συναυλίες κλασικής μουσικής τον Φεβρουάριο στον Άγιο Γεώργιο Ροτόντας;! Ετοιμάζουν και διαθρησκευτική εκδήλωση (εβραίων, μουσουλμάνων και "χριστιανών')!

(...) Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης κουνά το δάχτυλο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το θέμα του Σταυρού στη Ροτόντα. Ένα θέμα που οι ίδιοι το σήκωσαν στην επικαιρότητα. 
Αξιώνουν βέβαια στο παρασκήνιο, τη διοργάνωση βέβηλων διαθρησκειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα).

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα δώσει έναν "βολικό" υπέρ πάντων αγώνα για το Σταυρό και θα κάνει μια πολύ "βολικότερη και περήφανη" υποχώρηση στη διεξαγωγή οικουμενιστικών-διαθρησκειακών πολιτιστικών δράσεων εντός του ναού. 

Δεν περιμένουμε να αρθρώσει αντιοικουμενιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο πιστός λαός, έχει καταλάβει το ρόλο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου στο θέμα του οικουμενισμού.
(απόσπασμα σχολιασμού του ιστολογίου Κατάνυξης, που διαβάσαμε  εδώ
ακολουθεί το δικό μας σχόλιο στο τέλος της ανάρτησης)



Γ. Μπουτάρης: 

Χαμηλώστε τους τόνους για τη Ροτόντα - 
Εμένα δεν με ενοχλεί ο σταυρός
Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Σταμάτη Χονδρογιάννη, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο μνημείο της Ροτόντας.(...)


«Η απόφαση του Βενιζέλου λέει ξεκάθαρα ότι η Ροτόντα δεν είναι ενοριακός ναός, αλλά μνημείο, στο οποίο τελείται μια φορά τον μήνα θεία λειτουργία. Επιπλέον, ο χώρος δίδεται κατόπιν συμφωνίας, για πολιτιστικές εκδηλώσεις» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. Επανέλαβε δε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου δύο συναυλίες κλασικής μουσικής στον χώρο.

Σχετικά με τη μελλοντική χρήση του μνημείου, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρόθεση δήμου κι Εφορείας είναι να κατατεθεί πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων οι οποίες «θα σέβονται τον αρχαιολογικό χώρο», μεταξύ των οποίων και μια εκδήλωση σχετική με τη συνύπαρξη των τριών θρησκειών: Της εβραϊκής, της μουσουλμανικής και της χριστιανικής. «Η Θεσσαλονίκη είχε πάντα αυτό τον χαρακτήρα, οπότε μια τέτοια κίνηση θα είναι προς όφελος της πόλης» σχολίασε ο δήμαρχος.
απόσπασμα από τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο, εδώ


ΣΧΟΛΙΟ:
Φυσικά δεν μεμφόμαστε τον κ.Μπουτάρη, τον διοργανωτή του Thessaloniki Gay Pride, που συνεχίζει να παραμένει ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Αγιορίτικης Εστίας. Αυτός συνεχίζει την αποστολή που του ανέθεσαν με την ένοχη σιωπή και ανοχή όλων. 

Μας προβληματίζει που θεωρείτε δεδομένη η αποδοχή του μητροπολίτη Ανθίμου στις συναυλίες κλασσικής μουσικής. "Έχει συμφωνηθεί" ανακοίνωσε ο Μπουτάρης. 
Μήπως συμφωνήθηκε και η
διαθρησκευτική εκδήλωση με τους εβραίους και τους μουσουλμάνους; (καθόλου δύσκολο, απλά υποθέτουμε ότι θα βάλουν μερικούς πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους του Πατριαρχείου να φαίνονται ως διοργανωτές).

Ήρθε καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας για τον ρόλο του μητροπολίτη και κάθε μητροπολίτη. 
Καλές οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Πορφύριο και για το τμήμα ισλαμικών σπουδών (για να ευλογεί ο μητροπολίτης τους "αγώνες" του και τα ορθόδοξα σωματεία να επιβεβαιώνουν την στήριξη τους στο μητροπολίτη)
αλλά μιλιά δεν ακούγεται για τον Οικουμενισμό

Αντί να ασχοληθούν με την προδοσία στα θέματα πίστεως :

βαράνε "τουφεκιές" στον αέρα.
Ιστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών  "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Αφιερωμένο στον Μητροπολίτη Άνθιμο και διάφορους «χριστιανούς αγωνιστές»:

Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν• ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.

Κατά Ματθ. στ, 24

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά βλέπω να συνεννοούνται Μπουτάρης, Άνθιμος και αγιορίτες (αυτό ούτε να το φανταστώ). Στην υγειά των ορθοδόξων χριστιανικών σωματείων της πόλης που παρακαλούσαν να αντιδράσουν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων. Ο Άνθιμος έκανε τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και όλα μέλι γάλα.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο το πρωί
λες και δεν ήθελε να ξημερώσει
κι η μέρα φοβότανε
λες και δεν ήθελε ο ήλιος ν' ανατείλει
να μη δει το κακό που ερχότανε.

Τα πουλιά λουφάξαν στις φωλιές τους
αισθανθήκαν το μεγάλο κακό
τις χιλιάδες ανάσες
και μεμιάς των σοφών τα χαρτιά
τα τυλίξανε πύρινες γλώσσες.

Αστραπές και βροντές
χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου.
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου.

Αστραπές και βροντές
χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου.
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου.

Πατρίδα μου αγαπημένη
ποια κατάρα σε βαραίνει πόση ερημιά.
Τα παιδιά σου διαλεγμένα
σ' ένα θάνατο ταγμένα μές' τη μοναξιά.
Πατρίδα μου ...

https://www.youtube.com/watch?v=CooYoN02AN0

και διηγώντας τα να κλαις

Ανώνυμος είπε...

το άσμα καταλήγει με το ερώτημα

Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.