" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση στα Φάρσαλα του βιβλίου «Γρηγόρης Σούρλας, ο καπετάνιος της Θεσσαλίας»

«Γρηγόρης Σούρλας, ο καπετάνιος της Θεσσαλίας» του Ιωάννη Γιαννάκενα από τις εκδόσεις «Πελασγός».

Οι εκδόσεις «Πελασγός» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του εκδότη-συγγραφέα Ιωάννη Γιαννάκενα «Γρηγόρης Σούρλας, ο καπετάνιος της Θεσσαλίας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αίγλη Palace», πλατεία Λαού, Φάρσαλα. 
Θα μιλήσουν:
Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος-ιστορικός συγγραφέας
Γρηγόριος Κράβαρης, συνταξιούχος ΑΤΕ
Στυλιανός Σούρλας, δικηγόρος-θεολόγος
Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα, επιμελήτρια της έκδοσης
Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, πρόεδρος ΠΑΟ-δημοσιογράφος
Ιωάννης Γιαννάκενας, εκδότης-συγγραφέας

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η κόρη του καπετάνιου Γωγώ Σούρλα και άλλοι εκπρόσωποι συμμαχητών του καπετάνιου. Συντονιστής της εκδηλώσεως θα είναι ο Γιώργος Σαγιάς, παιδαγωγός και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαμιέων.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως ιστολόγιο εμφανίζεστε ως παιδαγωγικό και θρησκευτικό, σε διάφορες αναρτήσεις σας όμως φαίνεται ότι έχετε μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση...

Έτσι εξηγείται που δεν γνωρίζετε ότι στην Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, ακόμη και Μητροπολίτες... Έτσι εξηγείται που δεν ξέρετε ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν βαθύτατα θρησκευόμενος... Και αν δεν με πιστεύετε, διαβάστε τι έχει πει για τον Βελουχιώτη ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός...

Ανώνυμος είπε...

O Άρης Βελουχιώτης ήταν πορτοφολάς όταν σπούδαζε και Κίναιδος αργότερα.
Όταν βασάνιζε και σκότωνε παιδιά έβγαζε το απωθημένο του Κίναιδισμού του

Ανώνυμος είπε...

Όντως ο Αθανάσιος Κλάρας, κοινώς Άρης Βελουχιώτης, ήταν άγιος άνθρωπος, είχε μεγάλη πίστη τουλάχιστον σε αυτό που πρέσβευε (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), και επειδή η πίστης από μόνη της δεν σώζει, διότι χρειάζονται καί τα έργα, ούτως και έπραξε για να έχει την συνείδησή του καθαρή σε σχέση με το πιστεύω του, και τις αρχές του συμμοριτισμού.
Μεγάλα θαύματα:
Αποφάσισε να εξαφανίσει το
4/42 σύνταγμα ευζώνων, και μάλιστα επειδή είπαμε ότι ήταν και πιστός στον διάβολο τους εκτέλεσε θηριωδώς με τα χειρότερα βασανιστήρια στίς 17 Απριλίου 1944 νύχτα του Πάσχα ξημερώνοντας Δευτέρα Διακαινησίμου (πολύ πιστός ο ακατονόμαστος).
Άλλο μεγάλο θαύμα:
Εκτέλεσε με τον ποιό θηριώδη τρόπο 2.500 ανθρώπους στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, με κονσερβοκούτια και τσεκούρια (εντολή του ακατονόμαστου, να μην πέσει ούτε μια σφαίρα) και τους πέταξε μέσα σε μια πηγάδα με νερό, από τις 12-15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πάλι μέσα σε μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης. Ηλικίες από 8 ετών - 90 ετών, οι περισσότεροι από 14-32 ετών, και ο ιερέας κατακρεουργήθη όταν πέρασε από εκεί και τους είπε: αδελφοί τι κάνετε εκεί!!! Μέσα και αυτός μαζι με τον γάϊδαρόν του. (πολύ πιστός
ο ακατονόμαστος).
Πρίν την κατακρεούργηση, πέτυχε σε διάφορες πόλεις της Μεσσηνίας κι άλλες εκτελέσεις.
Κρέμασε παπάδες, Δεσποτάδες, πιστούς Χριστιανούς μέσα σε εκκλησίες, Χωροφύλακες, κλπ. σε όλη την ελλάδα, καίγοντας σπίτια περιουσίες και άλλα ακατονόμαστα. (πολύ πιστός
ο ακατονόμαστος).
Λίγη μελέτη της ιστορίας δεν θα έβλαπτε. Τα διάσπαρτα μνημεία σε όλα τα μέρη της μαρτυρικής Ελλάδος αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
(Μία κατάθεση ψυχής).

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε ή κατεβάστε "Ο Άρης Βελουχιώτης και το Ματωμένο Κρίκελλο"
Ένα σπάνιο βιβλίο για τη δράση του σαδιστή σφαγέα

http://www.scribd.com/doc/36802855/%CE%9F-%CE%86%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%92%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%9C%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF

Ανώνυμος είπε...

Μισή δουλειά έκανε ο Βελουχιώτης

Ανώνυμος είπε...

Έπεσα τυχαία σ' αυτο το ιστολόγιο. Δεν έχω παρά να επαναλάβω ό,τι κι ο προηγούμενος σχολιαστής.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος με ανθρώπους που συκοφαντούν χυδαία το νεκρό ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να προσκομίζουν την παραμικρή απόδειξη για όσα ισχυρίζονται...

Ο Βελουχιώτης (Θανάςης Κλάρας) όχι μόνο δεν ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά είχε νυμφευθεί την Ειρήνη Λελέκου, τη μετέπειτα γνωστή ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Ο γάμος τους ήταν θρησκευτικός και τελέστηκε από τον παπά-Ανυπόμονο, δηλαδή τον αρχιμανδρίτη Γερμανό Δημάκο. Η ληξιαρχική πράξη του γάμου τους βρίσκεται στα αρχεία του Δήμου Υπάτης, όπου την ανακάλυψε η μονάκριβη κόρη τους:

http://www.andistasi.gr/article.php?display=212

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.