" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ. Άρχισε η φίμωση του χριστιανικού, ορθόδοξου, πατριωτικού λόγου

Δήμος απαγόρευσε ως “διχαστική” και “ξενοφοβική” ομιλία – εκδήλωση για την Κάρτα Πολίτη και την ισλαμοποίηση της Χώρας


Δεύτερο κρούσμα θρησκευτικής λογοκρισίας!
Έλληνες, αντισταθείτε στα φαινόμενα αυτά.
Γεμίστε τη ζωή σας Χριστό και Ελλάδα. Μιλείστε. Δεν έμεινε πολύς καιρός!

Μετά την απαγόρευση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη προς τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο να ομιλήσει σε δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου είχε προσκληθεί (βλ. εδώ)

έχουμε και δεύτερη λογοκριτική απαγόρευση από Δήμο και συγκεκριμένα από το Δήμο Τυρνάβου, 
ο οποίος απαγόρευσε στον αγωνιστή ορθόδοξο μαχητή δικηγόρο της πόλης των Τρικάλων κ. Δήμο Θανάσουλα να ομιλήσει, ως προσεκεκλημένος συλλόγου, για την Κάρτα Πολίτη, την αχρήματη κοινωνία και την ισλαμοποίηση της Χώρας μας. 

Ο Δήμαρχος θεώρησε (με ποιό δικαίωμα άραγε) και μάλιστα προληπτικά, προτού ακούσει τις θέσεις του ομιλητή, ότι από την αφίσα που είχε αναρτηθεί “εκπέμπονται μηνύματα με ξενοφοβικό χαρακτήρα που εμπλέκονται με το εθνικό και ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόβλημα”. Με την αιτιολογία αυτή, ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για την ομιλία στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
Σε τί διαφέρει, η ενέργειά του από την προληπτική λογοκρισία, την οποία απαγορεύει το Σύνταγμα; Ο κύριος Δήμαρχος δεν θέλει οι δημότες του να διακινούν ελεύθερα τις ιδέες τους, να πληροφορούνται και για απόψεις που αυτός δεν εγκρίνει;


Αν γενικευθεί αυτή η στάση, πολύ φοβούμαστε ότι οδηγούμαστε σε θρησκευτικό διωγμό, όπως
χαρακτηριστικά είπε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Θα επιτρέπεται να ομιλούν μόνο όσοι θα λέγουν αυτά που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα επιτρέπει. Θα επιτρέπεται να ομιλούν για ο,τιδήποτε, εκτός από το Χριστό και την Ελλάδα. Έλληνες, αντισταθείτε στα φαινόμενα αυτά. Γεμίστε τη ζωή σας Χριστό και Ελλάδα. Μιλείστε. Δεν έμεινε πολύς καιρός!


Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “ΛΑΡΙΣΑ” (βλ. εδώ),
Αναβλήθηκε τελικά η εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Ισλαμοποίηση – Αχρήματη Κοινωνία – Κάρτα του Πολίτη (Έξυπνη Κάρτα)» που διοργάνωνε για χθες Κυριακή ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή τον δικηγόρο κ. Δήμο Θανασούλα.
Με αφορμή σχόλια και ανακοινώσεις στο διαδίκτυο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πριν την εκδήλωση, από το σύλλογο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή με σκοπό την ενίσχυση της χριστιανικής πίστης και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση – ερμηνεία που επιχειρείται να αποδοθεί στην εκδήλωσή μας είναι λανθασμένη και δεν εκφράζει το σύλλογό μας».
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Εν τω μεταξύ, μετά από διαμαρτυρίες για την παραχώρηση αίθουσας του «Εμμανουήλειου» Πνευματικού Κέντρου ο Δήμος Τυρνάβου χθες το πρωί εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με την οποία αίρει την παραχώρηση της αίθουσας με το σκεπτικό ότι: «Ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου ζήτησε δημοτικό χώρο για να πραγματοποιήσει εκδήλωση-ομιλία με χριστιανικό περιεχόμενο. Στο αίτημα αυτό ο Δήμος ανταποκρίθηκε παραχωρώντας μία από τις αίθουσες του «Εμμανουηλείου». Στη συνέχεια όμως δύο μέρες πριν την εκδήλωση ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου κυκλοφόρησε αφίσα τα μηνύματα της οποίας με τον ξενοφοβικό χαρακτήρα που εκπέμπουν, εμπλέκονται με το εθνικό και ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόβλημα αλλοιώνοντας το αρχικό περιεχόμενο της εκδήλωσης.
Ο Δήμος Τυρνάβου σε καμία περίπτωση δεν συνεργεί στη δημιουργία εντάσεων-αντιθέσεων που οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις στην τοπική κοινωνία.
Ως εκ τούτου αίρει την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».
Τέλος, μετά την παραπάνω ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω από την χθεσινή εκδήλωση απάντησε ότι: «σιωπά».
Τελικά, η εκδήλωση του συλλόγου, έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο «Ακρόπολη» του Αμπελώνα, παρουσία πλήθος κόσμου.
Πηγή, το είδαμε εδώ

3 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Απέστειλα email διαμαρτυρίας χωρίς απάντηση.
Αύριο θά ξαναστείλω δυναμικότερο, όμως θά ήθελα από τον αναπαυτικό καναπέ μας, να τον αποτινάξουμε καί νά δείξουμε την εναντίωσή μας, όσοι αδελφοί αναγνώστες βλέπουν ότι καίγεται τό σπίτι μας και μπορούν μέ αυτό τον τρόπο νά εκδηλώσουν διαμαρτυρία.
Εάν δεν γυμναστούμε στα μικρά, μην περιμένουμε στά μεγάλα καρποφορία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

dimos@tirnavos.gr
Τηλέφωνα: 24923 50100,

Τηλεφωνούμε και εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας.
Η ακύρωση προγραμματισμένης ομιλίας παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Αν έχει καταλυθεί η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα του 2016, ας μας ενημερώσουν.
Κι αν ο Δήμαρχος δεν επιτρέπει στους δημότες του να συγκεντρώνονται και να ενημερώνονται, να γνωρίζει ότι δεν θα βρίσκεται πάντα στην καρέκλα αυτή.

Η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τυος υπηρέτες τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

http://www.tirnavos.gr/component/contact/contact/3
εδώ υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.