" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ..

Διακοπή της μνημόνευσης του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, και από έναν ακόμα αγιορείτη, τον γέροντα Νεκτάριο από την Ι.Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους - Αθω.

Ο γέροντας Νεκτάριος είναι 85 χρονών και 44 χρόνια μέσα στο Άγιο Όρος . 
Σταμάτησε την μνημόνευση του Βαρθολομαίου πριν λίγες μέρες , και την κοινωνία με όλους τους οικουμενιστές.

Εξήλθε από το Άγιο Όρος χωρίς να ζητήσει ευλογία από τον καθηγούμενο της Μονής και από κανέναν άλλον που μνημονεύει τον αιρετικό οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο ως ορθόδοξο επίσκοπο, μη μπορώντας άλλο να βλέπει να προδίδεται η ορθόδοξη πίστη μας από τους οικουμενιστές του Πάπα, και χωρίς να σκεφτεί τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει λόγω και του γήρατος. 

Ας γίνει παράδειγμα ο γέροντας Νεκτάριος προς όλους μας, και προς τους νεώτερους μοναχούς που ενώ βλέπουν την προδοσία της πίστεως από τους οικουμενιστές λυκοποιμένες, διστάζουν να διακόψουν την μνημόνευση του αιρετικού Βαρθολομαίου για να μην υποστούν τον διωγμό. 

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά προς τον κύριο , να δίνει δύναμη και να προσθέτει πίστη σε όλους τους πατέρες ομολογητές της πίστεως . Αμήν.


Σχόλιο:
Πιστοί (λαϊκοί) και αγιορείτες δείχνουν τον δρόμο.
Θα χαρούμε να παραδειγματιστούν οι (θεωρούμενοι ως) κεφαλές του αντι-οικουμενιστικού αγώνα) από το θάρρος των μοναχών που τα θυσιάζουν όλα, ακόμη και το μοναστήρι της μετανοίας τους και επιλέγουν, ακόμη και μόνοι, την αλήθεια αντί για το ψέμα (συμπόρευση με τους αιρετικούς). Βλέπετε κάποιοι δεν σκέφτονται τι θα απογίνουν, που θα μείνουν, με τι θα τραφούν, τι θα γίνουν τα πνευματικοπαίδια τους και ένα σωρό άλλες εύλογες ανησυχίες.
Εμπιστεύονται τον Θεό.
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΚΑΠΟΤΕ σε μία χολιγουντιανή ταινία κάποιοι πιθηκανθρώποι ήρθαν σε άγριο καυγά με άλλους εξωγήϊνους .
Τότε ένας δειλός πηθικάνθρωπος πήγε και λούφαξε σε μία τρύπα.Αφού τελείωσε η μάχη, προς νίκη των πιθηκανθρώπων, τότε εξήλθε και ο φοβητσιάρης από την κρυψώνα του.

Όταν τον ρωτήσανε οι πατριώτες του που βρισκόταν κατά την μάχη, εκείνος απάντησε με στόμφο:
«-Περίμενα να κάνω την κίνησή μου.»



Κατά παρόμοιο τρόπο βλέπεις άγιους Μοναχούς στο περιβόλι της Παναγίας μα συνάμα κρυμμένους , απογοητευμένους και αποσβολωμένους από τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία και την κοινωνία μας, ως ναρκωμένους, να μην τολμούν να αρθρώσουν την παραμικρή αντίσταση στην προσβολή του αβάτου της πίστεώς μας.
Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερο και ιερώτατο άβατο από το ά-βατο της πίστεώς μας .
Και δυστυχώς το απάτητο και αδιάβατο έως τώρα της Ορθοδόξου πίστεώς μας καταλύθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο από την αντι-Σύνοδο του Κολυμπαρίου.


Από τους Αγιορείτες πατέρες μας, ως θεματοφύλακες της πίστεώς μας περιμέναμε σθεναρή αντίσταση, όμως λυπηρώς κάποιες μικρές ηρωϊκές μονάδες τολμήσαν την ομολογία.Οι υπόλοιποι περιμένουν την κίνησή τους…
Κάποτε ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ,αν και Οικουμενιστής, ευρισκόμενος στις εορτές της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους απεφάνθη λυπημένος βλέποντας την έντονη λειψανδρεία:
«Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τα χίλια χρόνια του Αγίου Όρους ή να τελέσουμε το μνημόσυνό του;»


Και πράγματι δικαιώθηκε ! μετά από λίγα χρόνια άρχισε μία προσπάθεια φαινομενικά αναγέννησης του Όρους αλλά ουσιαστικά του κύκνειου άσματος αυτού.΄Ένα εντυπωσιακό μείκ-απ σε έναν προ καιρού νεκρό:
Τα Μοναστήρια γέμισαν νέους Μοναχούς αλλά εντός ενός στρατοπεδικού πνεύματος μακράν της εν Χριστώ απλότητος και ελευθερίας.

Τα 30 αργύρια της Ευρώπης ρίχτηκαν απλόχερα στο περιβόλι τα Παναγίας δημιουργώντας υποχρεώσεις. Ύστερα ανοίχτηκαν και οι δρόμοι μοιάζοντας ο ησυχαστικός τόπος του Άθωνα με την οδό Πανεπιστημίου και της Κατεχάκης .
Οι προσκυνητές μεταλλάχθηκαν πλέον σε επισκέπτες και ακτιβιστές, ενώ οι Μοναχοί κουρασμένοι και αμίλητοι καταντήσανε καμαριέρες. Το α-πρόσωπον πλέον αποκορυφώθηκε.
Επισκέπτεσαι Ι.Μονές και δεν ακούς πλέον ούτε έναν λόγο προσωπικό και ενισχυτικό κατά πως το λέει ο Χριστός για τον Ποιμένα ότι πρέπει να καλεί τα πρόβατα του κατ’όνομα. ''τα ίδια πρόβατα καλεί κατ'όνομα''(Ιωάνν. ι' 3)
Και όταν πολύ σύντομα καταλυθεί και τυπικά το άβατον για τις γυναίκες και καταντήσει το Άγιονόρος της καρδιάς μας σε «Holy RESORT» οι αντιδράσεις θα είναι πλέον μηδαμινές σαν και αυτές σήμερα και ακόμη αποδυναμωμένες. θα είναι απλώς ένα κερασάκι στην τούρτα που τόσα χρόνια ετοιμάσαμε.

Βέβαια τον τελευταίο λόγο για το Άγιο Περιβόλι της τον έχει η Παναγία μας και στην οποία ευχόμαστε να διατηρήσει αμόλυντη και ξεμαγάριστη την Ορθόδοξο πίστη των Πατεράδων μας.

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

-ΑΘΩΝΙΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ-

dionisis είπε...

Μπράβο Γέροντα..!! Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι μιμητές του, οι λαϊκοί τους έχουμε τόσο ανάγκη...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ? ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΠΛΑ. ΜΠΛΑ. ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ... ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΜΕ. ΜΕ ΕΝΑΝ Π.ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ Π.ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΟΛΟΥΣ 4 ΑΠΛΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ. Ο ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΓΚΥΡΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ! Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο γερων Νεκταριος ανηκει σε μια μονη που εχει υποστει πολλα απο τους λατινοφρονες!
Αλλα που πηγε ο ανθρωπος με τοσα προβληματα υγειας,δεν ανησυχουν οι συμμοναστες του;Εδω για δουλειες κατεβαινουν οι αγιορειτες στην Αθηνα και υπαρχει η ανησυχια,τι εγινε.Τουτος ο ασκητης που θα παει;Ειναι και σε ηλικια που ουτε τα ποδαρια ακολουθουν,το βλεπω απο τους δικους μου.Οι ασταθεια που εχει στο βαδισμα η γερ.ηλικια,δημιουργει προβληματα,πεσιματα,σπασιματα,ζαλη,κλπ.
Που τον αφησαν να φυγει τον ανθρωπο,ελεος!
Βαζει κανεις την υπακοη πιο πανω απο την αγαπη του πλησιον;Οταν μαλιστα ο πλησιον ειναι αυτος που υπακουει περισσοτερο στο Θεο παρα στους ανθρωπους;;;
----
Το αβατο του αγ.Ορους,δεν πιστευω πως θα καταπατηθει .Υπαρχουν κανονες και στο αγ.Ορος! Ειναι το περιβολι της Παναγιας!
Μου ελεγε καποιος πως πηγε σε καποιον γεροντα ασκητη στο αγ.Ορος και του ειπε :
''Γεροντα τι γινεται με τους ομοφυλοφιλους,ερχονται στο αγιον Ορος,ειναι επικινδυνοι και για τους μοναχους,μερικοι μενουν να καλογερεψουν,μα δεν τα καταφερνουν καθως τα παθη ειναι φιλεπιστροφα και οπως ξερετε ειναι πολυ δυσκολο γι'αυτες τις ομαδες των ανθρωπων να εγκαταβιωσουν με αλλους αλλα και επικινδυνο,τι λετε;''
Και ο αγιος Γερων απαντησε:
''Δεν αφηνει η Παναγια τεκνον,τους βγαζει απο το αγιον Ορος''
Ετσι λοιπον ευχομαι και για την καταπατηση του αβατου
''Δεν θα αφησει η παναγια!''.π

--------
Αλλο αυτο και αλλο να τρεχουν σε οικουμενιστικα μοναστηρια οι μοναχοι.
Με λιγα λογια,θελουν να αλωσουν το αγιον Ορος ...
Τι να κανουν κ οι πιστοι πλεον εχουν κραξει οι λιθοι.σε λιγο,θα σταματησουν να μιλουν κ αυτοι .

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 1:18 ΜΜ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΤΗΛ.:2377-023224 ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΟ 1: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΡΩΤΗΣΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ Η ΛΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ)

ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ 'ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ' ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥΣ,
ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΝΕΑ ΗΘΗ..

Ανώνυμος είπε...

μήπως γνωρίζετε που μπορούμε να βρούμε τον γέροντα νεκτάριο;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,ΜΑΘΕΤΕ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υποθέτουμε ότι βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους διωχθέντες μοναχούς (από το Χιλανδάρι).
Για περισσότερα επικοινωνήστε στο εμαιλ μας, γράφοντας πλήρη στοιχεία σας και το σταθερό σας τηλέφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Ποίο είναι το μέιλ σας; δεν το είδα κάπου και επειδή σίγουρα εγω φταιω που δεν ξέρω να ψάχνω αν θελετε βοηθήστε με......

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

opaidagogos@gmail.com
(εμφανίζεται στο υποσέλιδο)

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.