" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ρίχνοντας κυβερνήσεις... Το πραξικόπημα στην Τουρκία και το «σκάνδαλο Βατοπαιδίου»

Πολλοί αναρωτιούνται τί κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο πραξικόπημα στην Τουρκία και στο λεγόμενο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου».

Η απάντηση είναι εύκολη και στηρίζεται όχι σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, αλλά στην απλή παρατήρηση.



ΕΛΛΑΔΑ
25 Απριλίου 2007:
Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Λίγο διάστημα μετά τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «Πυθία 1», με τελικό στόχο την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, και περιλάμβανε, εκτός από την δολοφονία του Κ. Καραμανλή, την πολιτική αποσταθεροποίησή της χώρας, με κεντρικό άξονα την εκμετάλλευση της υπόθεσης Βατοπεδίου.
Καλοκαίρι 2008: κατασκευάζεται το αποκαλούμενο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου».
Σεπτέμβριος 2009: ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τορπιλίζει τον αγωγό πετρελαίου «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», πολιτική που συνέχισε και όταν έγινε Κυβέρνηση, αφού εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την χαλκευμένη υπόθεση Βατοπεδίου. Έτσι καταστρέφεται ένα έργο που θα έδινε μεγάλη ανάσα στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία.

ΤΟΥΡΚΙΑ
24 Νοεμβρίου 2015:
μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίπτει ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Sukhoi Su-24M στη βόρεια Συρία.
Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις παγώνουν. Μεταξύ των άλλων παγώνει και ο αγωγός Ρωσίας - Τουρκίας (Turkish Stream). Ο αγωγός αυτός θα αντικαθιστούσε τον γνωστό South Stream, ο οποίος θα συνέδεε την Ρωσία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος είχε ήδη σταματήσει φυσικά με αμερικανική πίεση.
27 Ιουνίου 2016: ο Ερντογάν ζητά συγγνώμη από τον Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού. Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αναθερμαίνονται. Ένα από τα πρώτα έργα που ήταν αναμενόμενο να ξαναρχίσουν είναι και ο αγωγός, καθώς η συμφωνία είναι ιδιαίτερα επωφελής και για τις δύο χώρες.
15 Ιουλίου 2016: ξεσπά το Πραξικόπημα στην Τουρκία. Έντονες φήμες κυκλοφορούν στην Τουρκία ότι πίσω από το Πραξικόπημα ήταν οι
μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
18 Ιουλίου 2016: ο Γερμανός Willy Wimmer, πρώην Αντιπρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αποκαλύπτει ότι, στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ και η Σαουδική Αραβία είχαν εμπλακεί στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία είχαν εμπλακεί στην κατάρριψη", δήλωσε ο Wimmer.
"Αεροσκάφη όπως ρωσικά Su-24 δεν είναι τόσο εύκολο να βληθούν μόνο από τον ουρανό. Θα χρειαστεί να τα λάβεις ως στόχο, και μπορείς να το κάνεις αυτό μόνο με αεροσκάφη AWACS."
“Τα δύο αεροπλάνα AWACS, που εμπλέκονται στο περιστατικό, απογειώθηκαν από βάσεις του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, και στη Σαουδική Αραβία, αντίστοιχα”, δήλωσε ο Wimmer.
Ο ίδιος πιστεύει ότι το κίνητρο για την ανεξήγητη επίθεση στο ρωσικό αεροπλάνο ήταν η επιθυμία από την πλευρά των συμμάχων της Τουρκίας να χαλάσουν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, με τελικό στόχο των ρωσο-τουρκικό αγωγό.

"ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"
του Γιώργου Θεοχάρη

Σχόλιο:
Εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και οι Δυτικοί στο να ρίχνουν κυβερνήσεις. Θυμόμαστε πολύ καλά τις πορτοκαλί "επαναστάσεις", με τις οποίες άλλαζαν τους ρωσόφιλους ηγέτες με δικούς τους.

2 σχόλια:

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΩΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ {ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ} ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ Α.Ε. " !!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχουμε και εμείς επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο μοναστήρι. Έδωσαν αφορμή (για να μην πούμε τίποτε περισσότερο). Από τη στιγμή που κάποιοι μετατρέπουν τον μοναχισμό σε business, με offshore και επενδύσεις σε ακίνητα, τα υπόλοιπα είναι φυσικά επακόλουθα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για να τονιστεί πως εκβιάζονται / πιέζονται κυβερνήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.