" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ντροπή: ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ του Αγίου Κοσμά, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον Αρκαλοχωρίου!

Ενώ στην εκκλησία μας ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές, είναι μάλλον φανερό πλέον, ότι άδικα περιμένουμε από τους αποκαλούμενους "παραδοσιακούς" δεσποτάδες να διακόψουν το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου και την εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση του οικουμενισμού και τα φερέφωνα της.

Μακάρι να διαψευστούμε αλλά αισθανόμαστε ότι κάποιοι επίσκοποι μας κοροϊδεύουν (γράφουν όμως από κανένα κείμενο ο καθένας, όπως πχ ο Γόρτυνος εδώ, για να εφησυχάζουν τον λαό, και μετά ξανακάθονται στον μαλακό θρόνο τους -αν δεν στείλουν και απολογητικό γράμμα συγνώμης και αιώνιας αφοσίωσης στον Πατριάρχη, όπως έκανε στο παρελθόν εδώ). 

Εξαίρετοι "ομολογητές"..
Με τέτοιους "ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα", μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι..
και μάλλον αυτό θέλουν.
πηγή φωτογραφίας

Δείτε δημοσιεύματα από την πρόσκληση του μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά προς τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, μόλις 2 μήνες μετά την (ψευδο) Σύνοδο.

"Εύγε" κ.Κοσμά..


Πηγή φωτογραφίας : e-nafpaktia.gr

πηγή φωτογραφίας agrinioculture.gr 
Πηγή φωτογραφίας agrinionews


Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ Ειρηναίο, για την παρουσία του στη γενέτειρα του Αγίου Κοσμά και για τον μεγάλο κόπο τον οποίο έκανε για να έλθει να ευλογήσει την τοπική μας Εκκλησία, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του.

«Κι όμως, ήρθατε με πολύ χαρά» τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, «για να προστήτε των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του μεγάλου προστάτου μας και Πολιούχου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. 
Ήρθατε να τελέσετε το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, να μας ευλογήσετε, και το απόγευμα κατά την περιφορά της εικόνος του Αγίου μας, να μας προσφέρετε λόγον οικοδομής, λόγο Αγίου Κοσμά.
Ομολογώ, χωρίς να θέλω να φιλοφρονήσω, πάντα από τότε που γνωριστήκαμε, με εδίδασκε η ταπείνωσή σας, η απλότης σας, η πραότης σας, η ειληκρινής ευσέβειά σας 

Όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, κληρικοί και λαϊκοί, σας ευχαριστούμε σήμερα και ταπεινά ευχόμαστε να σας χαρίζει ο Κύριος, δια πρεσβειών του Αγίου Κοσμά, έτη πολλά κατά πάντα υγειή και αγιασμένα, για να διδάσκετε και να οδηγείτε κάθε ψυχή του ποιμνίου σας στη σωτηρία.(...)».
πηγή κειμένου


Σεβασμιότατε Κοσμά, σειρά έχει τώρα να καλέσετε και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο!
Τα εντυπωσιακά χαλιά όπως βλέπουμε τα έχετε έτοιμα, στρωμένα.

Να σας "ευλογήσει" κι αυτός... να σας "οδηγήσει" και αυτός "στην σωτηρία" (με τους καρδινάλιους και τις αιρετικές επισκοπίνες)
Φέρνουν πολύ "ευλογία" οι αιρετικοί οικουμενιστές; 
Τελικά την αποδεχόμαστε την σύνοδο στην Κρήτη κ.Κοσμά;

Κάποιοι όσο κι αν ελπίζουμε να αποδειχθούν γίγαντες, πολύ φοβόμαστε ότι θα παραμένουν πάντα "νάνοι". Ίσως έτσι συνήθισαν.
Μακάρι να διαψευστούμε. Πάντως τα σημάδια που βλέπουμε μέχρι τώρα, δεν είναι καθόλου καλά.
Στην πιο κρίσιμη καμπή, ήπιαν όλοι τους το αμίλητο νερό. Έτσι έκαναν οι ομολογητές;

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ελεγε ο Αγιος Κοσμας
και ο αιτωλωκαρνανιας τιμα τους αιρετικους οικουμενιστες
εχασε εντελως τα λογικα του;
κανεις δεν υπαρχει εκει να του πει δυο λογια;
ουτε καλημερα να μην λεμε στους αιρετικους λεει το Ευαγγελιο και αυτος υποδεχεται χειροτερους απο τους αιρετικους
τριζουν τα οστα του Πατροκοσμα
ατιμασε την εορτη δεν την τιμησε

Ανώνυμος είπε...

Ο ρόλος των ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης στην προετοιμασία και την υποστήριξη της συγκλήσεως της ψευδοσυνόδου της Κρήτης τυγχάνει γνωστός.
Όπως και οι περί του αρχιβλασφήμου Καζαντζάκη απόψεις του μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου.
Δεν έχει γνώση των συγκεκριμένων πραγματικοτήτων ο φιλο-παραδοσιακός ιεράρχης κ.Κοσμάς;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε (υπάρχουν αρχεία εφημερίδας Χανιώτικα Νέα) τα εγκαίνια συναγωγής Χανίων και την στάση του Ειρηναίου, τότε Κυδωνίας & Αποκορωνου, αξίζει να το κοιτάξετε...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, αναγνώσθηκε η παρακάτω Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά


"Δόξα τῷ Θεῷ! Αὐτές τίς ἡμέρες τό σεπτό Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο, κατόπιν ἐνεργειῶν καί προτάσεώς μας, ἀλλά καί ἐγκρίσεως καί προτάσεως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐνέκρινε τήν ἁγιοκατάξι τόσον τοῦ ἁγίου Βλασίου, ὅσον καί τῶν συμμαρτυρησάντων του. Ἔτσι ὁ ἅγιος Βλάσιος μετά τῆς συνοδείας του, εἶναι πλέον καί ἐπισήμως ἁγιοκατεταγμένοι στό ὀρθόδοξο ἑορτολόγιο τῆς ἁγίας μας Ἐκκλησίας.

(...)
Ἐπιτρέψατέ μου, μέ πολύ υἱικό σεβασμό καί εὐγνωμοσύνη, ὑποκλινόμενος νά εὐχαριστήσω τό σεπτό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο μας, τόν Παναγιώτατο Οἰκουμενικό Πατριάρχη μας κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ καί τήν περί Αὐτόν Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδο τῆς Μεγάλης του Χριστοῦ μας Ἐκκλησίας, διότι μέ πολύ ἀγάπη πρός τόν Ἅγιό μας, ἀλλά καί πρός ὅλους μας, ἀποδέχθηκαν τήν πρότασί μας καί μᾶς χάρισαν τήν ἁγιοκατάξι.

Μέ υἱικό σεβασμό καί εὐγνωμοσύνη εὐχαριστοῦμε τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ καί τήν Ἁγίαν καί Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, διότι ἔκαναν δεκτή τήν πρότασί μας καί τήν ὑπέβαλαν ἁρμοδίως στό Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο.

Εὐχαριστοῦμε καί ὅλους τούς ἀδελφούς ἁγίους ἀρχιερεῖς, οἱ ὁποῖοι συνέβαλαν μέ τήν ἀγάπη τους στήν ἁγιοκατάξι."
http://www.acheloostv.gr


ΣΧΟΛΙΟ:
Χωρίς κόστος, με μια αγιοκατάταξη, οι οικουμενιστές έραψαν και το στόμα του μητροπολίτη Κοσμά.

Και ας υποθέσουμε ότι οι δεσποτάδες τόσο εύκολα ξεγελιούνται, ξεχνάνε όσα υπογράφτηκαν στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και πλέκουν τεμενάδες στον αιρετικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι εκεί μέσα στα γραφεία τους, δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει ; Ή δεν τολμούν να μιλήσουν στον δεσπότη τους;


ΥΓ. Κάποια πληροφορία έφτασε σε μας, ότι μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Κρήτης, του Νανάκη κλπ του Αγίου Κοσμά, ο τοπικός μητροπολίτης βρέθηκε νοσηλευόμενος σε άσχημη κατάσταση.
Όταν γλείφουμε τους αιρετικούς, ο Θεός εγκαταλείπει την χάρη Του. Ο Άγιος Κοσμάς οργίζεται με τους φιλοπαπικούς.
Καλή μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

(....Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι εκεί μέσα στα γραφεία τους, δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει ; Ή δεν τολμούν να μιλήσουν στον δεσπότη τους;) Οι παρατρεχάμενοι εκεί μέσα είναι πολύ προοδευτικοί και έχουν εκδηλώσει πολλές φορές το θαυμασμό τους προς τον αιρετικό βαρθολομαίο , μέχρι που είχαν στενοχωρηθεί επειδή απουσίαζαν από το φανάρι όταν ήρθε ο αρχιαιρετικός πάπας......

Ανώνυμος είπε...

Και αυτή ακόμη η επιμονή στην "ευλογία" του Αρχιεπισκόπου Κρήτης λατινοφέρνει. Επίσκοπος επίσκοπον ουκ ευλογεί. Η ο Άγιος Αιτωλίας βλέπει τον Κρήτης σαν ανώτερό του, κάτι σαν μίνι καρδινάλιο ας πούμε; Αν εμφιλοχώρησε τόσο η παπική νοοτροπία στους επισκόπους μας, αλλοίμονό μας!

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη γνώμη σας ποιούς έπρεπε να προσκαλέσει; Καν τε μια λίστα να γνωρίζει για του χρόνου. Όσο για τα γραφόμενα για την ασθένεια του Δεσπότη επειδή γλείφει τους Οικουμενιστές ντρέπομαι και αηδιάζω! Συγνώμη για την εκφραση αλλά έτσι έννοιωσα. Παιδαγωγέ.... ο Αιτωλίας μπηκε στο Νοσοκομείο γιατί το κορμί του το κατηνάλωσε στη διακονία του Κυρίου, με συνεχής περιοδείες στα χωρια της επαρχίας του, όταν όλοι κάνουνμπάνια, με καθημερινές ακολουθίες κ λειτουργίες και ατελείωτες ώρες εξομολόγησης ακόμα και όταν έγινε Δεσπότης με συνεχή παρουσία στο Μητροπολιτικό Γραφείο καθημερινά. Από τότε που έγινε κληρικός δεν έδωσε ούτε μια ώρα ανάπαυση στον εαυτό του και έρχεσαι εσύ που θα ρωτήσω ευθέως "τί προσέφερες στην Εκκλησία;" να πεις οτι αρρώστησε γιατί υποστηρίζει οικουμενιστές. Τί να πει κανένας;;; Οι αναγνώστες ας ζυγίσουν το έργο του Κοσμά κ το έργο το δικό σου και ας κρίνουν ποιός αγαπά την Εκκλησία πιο πολυ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν κάποιος εγκαλείται γιατί προσκαλεί οικουμενιστές -πολύ περισσότερο αμέσως μετά μια ψευδοΣύνοδο προσκαλεί τους πρωτεργάτες της-
τότε δεν μπορείτε να απαντάτε με "πόσο καλός είναι ο δεσπότης μας".

Έχουμε κουραστεί να μας αραδιάζουν οι δεσποτάδες τα "έργα τους".
Όταν στο πιο σημαντικό θέμα, στην ομολογία της πίστεως παριστάνουν ότι δεν άκουσαν και δεν είδαν, και συνεχίζουν το αλισβερίσι με τους αιρετικούς οικουμενιστές, για εμάς φέρουν βαρύτατη ευθύνη.
"Νίπτοντας τα χείρας τους", όσο "καλοί" κι αν είναι, η ιστορία θα τους κατατάξει στους Πόντιους Πιλάτους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.