" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ από ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πρὸς τὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγίστης Λαύρας
Κοινοποίησις:
Ἱερὰ Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους
Πολιτικὴ Διοίκηση Ἁγίου Ὄρους
Ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν




Μετά λύπης μου αγαπητοί Πατέρες της εν λόγω Ιεράς Μονής την οποία είχα την ευλογία να επισκεφτώ για προσκύνημα πρόσφατα, μαθαίνω ότι ο Προϊστάμενος της Μονής π. Σάββας εκδιώχθηκε από την Μονή γιατί καταφέρθηκε (χωρίς ευλογία όπως διαδίδεται) εναντίον της Ψευτοσυνόδου στο Κολυμπάρι της Κρήτης.


Επειδή ανήκω όπως και άλλοι συνάδερφοι στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τόσα χρόνια ζούμε τα γεγονότα των «εσχάτων καιρών» θα περιμέναμε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους να σηκώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταστήσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας τον τελευταίο τροχό στο άρμα του Οικουμενισμού .


Όμως αληθινά, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο (δεν θα ήθελα να μπω σε μη ηθικές σκέψεις ) βλέπω μία βιάση στην αποπομπή του π. Σάββα γιατί είπε φωναχτά αυτό που όλοι μας εδώ στον ΄κόσμο΄ συζητάμε μεταξύ μας.


Αλλά ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και πιστέψτε μας αγαπητοί Πατέρες πως αν δεν συνταχθείτε με το πιστό λαό του Θεού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το θηρίο του Οικουμενισμού 
τότε φοβάμαι πως σε λίγο καιρό θα αναγκαστείτε να δέχεστε Επισκέπτες και όχι Προσκυνητές από όλη την Ευρώπη και κάθε φύλλου και κάθε ηθικής κουλτούρας χωρίς τότε να μπορείτε να το εμποδίσετε, γιατί απλά δεν θα αποφασίζετε εσείς για τους κανόνες που θα ισχύουν για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος.


Υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να ανακαλέσετε την απόφαση σας για τον π. Σάββα και να αλλάξετε πορεία γιατί τα γεγονότα το απαιτούν.
Πολύ σημαντική η πνευματική ζωή για την σωτηρία της ψυχής μας αλλά όταν κινδυνεύει η Ορθοδοξία μας τότε μπαίνουμε στον αγώνα για να την σώσουμε από τον κίνδυνο του Οικουμενισμού στο άρμα του οποίου συγκαταλέγονται όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην Ψευτοσύνοδο της Κρήτης. (Αλήθεια Πατέρες γνωρίζετε τι ειπώθηκε σε αυτή την Σύνοδο;).
Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή Φώτιση σε όλους .


Μετά τιμής,
Κωστούδης Γεώργιος, 
εκπαιδευτικός
αντιπρόσωπος της ομάδας των εκπαιδευτικών που αγαπούν την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας.
Ηλεκτρονική διεύθυνση:gkwstoudis67@gmail.com

Σχόλιο:
Τι άλλο από το συγχαρούμε τους συναδέλφους που οργανώνονται σε ομάδες και αντιδρούν.
Οφείλουμε ΟΛΟΙ μας να ενημερώσουμε τους ευαισθητοποιημένους πιστούς, να τηλεφωνήσουμε ή να στείλουμε κάποιο εμαιλ διαμαρτυρίας 
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.