" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ένας ιερέας ομολογεί στους πιστούς το συνειδησιακό του δίλημμα και την τελική του απόφαση και τους καλεί αν είναι παλικάρια να τον ακολουθήσουν. Ένας πιστός ξεσπά .. (βίντεο).

Συγχαρητήρια κατ αρχήν στον συνάδελφο Εμμανουήλ Δημήτρη, για την άμεση, αυθεντική του παρέμβαση μέσα στον ναό. 


https://www.youtube.com/watch?v=FvjDwwo5lDQ



Συγχαρητήρια και στον ιερέα για την ειλικρίνεια στην παρέμβαση του. 
Εκφράζει και αυτός το συνειδησιακό του δίλημμα (που θα έπρεπε σήμερα να έχει κάθε ευσυνείδητος ιερωμένος): μπορεί ο επίσκοπος του (ο Φλωρίνης Θεόκλητος) να μην είναι ο ίδιος αιρετικός (οικουμενιστής), αλλά υπέγραψε 2 φορές προσκαλώντας τον Πάπα (η τελευταία στην Λέσβο) και μετά την (ψευδο)σύνοδο στην Κρήτη  υποδέχθηκε τον Βαρθολομαίο στη Βέροια (δείτε εδώ και εδώ) και συλλειτούργησε μαζί του. 


Οφείλει λοιπόν ο ιερέας να σταματήσει να μνημονεύει τον μητροπολίτη Θεόκλητο αφού συνκοινωνεί με αιρετικούς. 
Αυτό προστάζει η συνείδηση του και και υπάρχουν πιστοί που δεν έρχονται στον ναό του για αυτόν ακριβώς τον λόγο (γιατί συνεχίζει και τον μνημονεύει).

Ο ιερέας αναμένει τους αγιορίτες (να κόψουν το μνημόσυνο).
Βέβαια ήδη αρκετοί αγιορίτες έχουν ήδη πάψει να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο, απλά μένει να επισημοποιηθεί και να ανακοινωθεί ως κοινή απόφαση.
Αν όμως δεν υπήρχαν αγιορίτες; Δεν θα έπρεπε να διακοπεί το μνημόσυνο; Τι λέει η εκκλησιαστική ιστορία και οι ιεροί κανόνες;

Ακούστε την φωνή του πιστού. 
Χαιρόμαστε που οι φωνές πολλαπλασιάζονται ανά την Ελλάδα. 
Ευχόμαστε σύντομα να γίνουν μαζικά πραγματική πράξη αντίδρασης-αντίστασης.

Αντιλαμβάνεστε γιατί κάποιοι δεσποτάδες θέλουν τους πιστούς μόνον ως ντεκόρ στις φιέστες τους (συλλείτουργα σε ονομαστικές τους εορτές και στις υποδοχές ιερών λειψάων και εικόνων). Γιατί ακριβώς φοβούνται την αλήθεια όπως θα έβγαινε από τα στόματα των πιστών.

ακούστε και την τοποθέτηση του ιερέως. Αναγγέλλει ότι θα διακόψει κι αυτός το μνημόσυνο. Καλεί τους πιστούς που είναι παλικάρια, να τον ακολουθήσουν. π.Παϊσιος Παπαδόπουλος, Ιερά Μονή Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα Φλώρινας. Την ευχή σου να έχουμε πάτερ  :





τα βίντεο είδαμε εδώ
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών " Ο Παιδαγωγός"

29 σχόλια:

Διηνέκης είπε...

Αυτήν την ανάρτηση, να την διαβάσουν όλοι. ΕΙΔΙΚΩΣ όμως, οι Κρητικοί !!!

http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_707.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μας κοινοποιήθηκε ο παρακάτω σχολιασμός:

Ο π.Παϊσιος Παπαδόπουλος από την ηρωική Φλώρινα αρνείται πλέον να μνημονεύει τον αιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους συνεργάτες του στην πλάνη Μητροπολίτες επισκόπους και άλλους ,εγχώριους ή μη,που συμβιβάζονται με την παρασυνοδικώς εγκριθείσα πολυαίρεση του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας.(μίας «συνόδου» που συντελέστηκε με 10 μονάχα υπογραφές, λιγότερες και από ένα 15μελές ενός επαρχιακού Γυμνασίου) .

Αυτό που δεν έκαναν τόσα μεγάλα ονόματα Αγιότητος και αυθεντίας στον Ελληνικό Εκκλησιαστικό χώρο :
Αγιονορείτες Γεροντάδες με νοερές προσευχές και προοράσεις , Μοναστήρια ξακουστά , πανελλήνιοι συλλόγοι ,Καθηγητάδες και προφέσορες και περι πολλού θεματοφύλακες των σύγχρονων Αγίων :Οσίου Παϊσίου , Πορφυρίου κ.α. που κατακρατούν μεν τα λείψανα τους αλλά έχουν απωλέσει προ πολλού το ομολογιακό τους πνεύμα, καθώς και άλλοι που τόσα χρόνια μονοπωλούν την Ορθοδοξία και την γνησιότητα της πίστης ,
ήρθε να ξαφνιάσει , να κάνει την διαφορά και να αντιπαραταχθεί μαζί με κάποιους μεμονωμένους ηρωικούς Μοναχούς και κελλιώτες του Αγίου Όρους, ένας απλός Ιερομόναχος από την ακριτική Φλώρινα, ο π.Παϊσιος.

Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ που επιτρέπει αυτές τις καταστάσεις για να ξέρουμε και ΄μεις στο εξής ποιους να εμπιστευθούμε και να καταθέσουμε την ψυχή μας.
Προτιμούν τον ονειδισμόν του Χριστού παρά να λέγονται υιοί του Φαραώ Οικουμενισμού (Εβρ.ια΄24-26)

Ευχόμαστε η τίμια και ειλικρινή τους αυτή στάση να αποτελέσει τις πρώτες σταγόνες για την γέννηση ενός ευλογημένου καταρράκτη που θα παρασύρει την αίρεση και την πλάνη και παράλληλα θα δροσίσει και ζωογονήσει τις ψυχές όσων διψάνε για Τον Χριστό και την αλήθεια Του.

Ευτυχώς υπάρχουν και σήμερα παλικάρια που πάνω από μιά θεσούλα στο Δημόσιο και από τα παλαμάκια του κοινωνικού περίγυρου βάζουνε Τον Χριστό και το θέλημά Του!

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η απάντηση του επισκόπου μας .

https://www.youtube.com/watch?v=AUi-qlhIIS4

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!!! -ΠΑΠΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εξαιρετική η επιστολή του συναδέλφου Βασιλείου Κερμενιώτη για το θέμα:


Παρακολούθησα το βίντεο που ανάρτησε, χθες, η εκλεκτή ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Εορδαίας «Τα Νέα της Πτολεμαΐδας» και ομολογώ πως θαύμασα το θάρρος και την παρρησία του ηγουμένου της μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα. Ο π. Παΐσιος «έσπασε» τη συνομωσία της σιωπής και το αρρωστημένο και αντιχριστιανικό κλίμα του φόβου, της υποτέλειας και του ραγιαδισμού που κυριαρχεί στην ελλαδική Εκκλησία, και

είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. «Όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» (Σολωμός). Αυτός είναι τίτλος που αρχικά σκέφτηκα να βάλω στο άρθρο που διαβάζετε τώρα. Και σαν φωτογραφία, είχα σκοπό να βάλω τον πίνακα του Γύζη με το «κρυφό σχολειό». Δυστυχώς, μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να έπεσε η δικτατορία το 1974 και να έχουμε δημοκρατία. Σε εκκλησιαστικό επίπεδο, όμως, έχουμε «δικτατορία»! Στην Εκκλησία του Χριστού, στην οποία, κατ’ εξοχήν, θα έπρεπε να πνέει αέρας ελευθερίας, κυριαρχεί …φόβος και τρόμος! Κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια: ότι έχουμε αιρετικό Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο! Ότι την Εκκλησία μας τήν λυμαίνεται μια φοβερή αίρεση, η παναίρεση του Οικουμενισμού. Φοβούνται οι ιερείς μας να μιλήσουν, γιατί θα πέσουν στη δυσμένεια των επισκόπων, φοβούνται και οι επίσκοποι να εκφραστούν για να μην πέσουν στη δυσμένεια του αρχιαιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του μεγάλου δικτάτορα της Εκκλησίας μας!

Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, όπου έχει μια κάποια δικαιοδοσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι μητροπολίτες τρέμουν και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής να είναι ένας οργισμένος Πατριάρχης! Τους λούζει κρύος ιδρώτας και μόνο με τη σκέψη! Το ομολόγησε και ο μητροπολίτης μας δυο φορές: Η πρώτη ήταν το

η συνέχεια εδώ:
http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=39709:-q-q&catid=2252:29

Ανώνυμος είπε...

"Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!!! -ΠΑΠΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ. "

Ο επίσκοπος μας αναφέρει τα αυτονόητα .
διακοπή μνημόνευσης = καθαίρεση με ευθύνη εκείνου που διακόπτει . Εκείνος που διακόπτει επιλέγει συνειδητά την καθαίρεση του , διότι φεύγει ο ίδιος επειδή το επιθυμεί από το σώμα της Εκκλησίας μας και τα μυστήρια του είναι άκυρα. Ο Επίσκοπος είναι ο ίδιος Εκκλησία!. Και όπως μας αναφέρει και ένας άγιος της Εκκλησίας μας , όποιος δεν τα έχει καλά με τον επίσκοπο του δεν εισακούγεται η προσευχή του στον Κύριο .

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚ Φλωρινης το φως οι πρεσβειες του εν Αγιοις Πατρος ημων Αυγουστινου του Ομολογητου εφεραν το θαυμα
να μην λυπαται οτι οι αγωνες του δεν ευδοκημησανε
επιτελους ενα πνευματικοπαιδι του να ορθωσει αναστημα
περιμενουμε και αλλα πνευματικοπαιδια γιατι πολλοι καυχωνται οτι ειναι χειροτονιες του γιγαντος Πατρος Αυγουστινου αλλα λιγοι ακολουθουν την γραμμη

εκ φλωρινης η νικη

ΠΑΤΕΡ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΗΜΙΟΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΗΛΙΟ ΘΕΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΕΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ
ΑΜΗΝ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν μας τα λες καθόλου καλά ΛΚ.

Ο Φλωρίνης Αυγουστίνος δεν έπαψε το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγόρα;
έφυγε από το σώμα της εκκλησίας;
ή είχε άκυρα μυστήρια ο π.Αυγουστίνος;
ή επέλεξε συνειδητά την καθαίρεση του;


"Ο Επίσκοπος είναι ο ίδιος Εκκλησία!"
Τι μας λες!!
Μήπως κάνει και λειτουργία μόνος του!
Που σπούδασες; σε ιταλικό πανεπιστήμιο (παπικών;)
Γιατί αυτές οι διδασκαλίες για επισκόπους σε παπικό έκδοση, δεν είναι ορθόδοξες.



Ο άγιος Παϊσιος; είχε κι αυτός συνειδητά καθαιρεθεί επειδή έπαψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα;

Διάβασε:
Όταν ο Άγιος Παΐσιος, διέκοψε το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα ...:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html

Αν γι αυτά που γινόταν τότε έκοψαν το μνημόσυνο αγιορίτες και επίσκοποι, με αυτά που γίνονται σήμερα, τα πολύ χειρότερα, δεν έπρεπε ήδη να έχει γίνει;



Μερικές σχετικές αναρτήσεις μας:
Γιατί ο άγιος Μάξιμος Ομολογητής, έκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία με τον Πατριάρχη Κωσταντινουπόλεως; Αν και απλός μοναχός για 25 τουλάχιστον χρόνια ήταν ο κύριος εκφραστής της ορθόδοξης πίστης. Το σχόλιο μας.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/25.html

Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας ἀπαντοῦν στοὺς ἐπικριτὲς ὅσων διακόπτουν την ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ τοὺς ὀπαδοὺς/ἡγέτες τοῦ Οἰκουμενισμοῦ
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Προς Λ.Κ.: σοβαρευθείτε επιτέλους κύριε! Μελετήστε επισταμένως τα περί της διακοπής μνημοσύνου του Αθηναγόρα από την πλευρά των μακαριστών Ελευθερουπόλεως Αμβροοσίου ( ο πρώτος που διέκοψε το μνημόσυνο του αρχιπροδότη), Φλωρίνης Αυγουστίνου ( ο δεύτερος στη σειρά) και Παραμυθίας Παύλου (ο τρίτος) και μετά βγείτε στο σχολιογραφικό εξώστη προκειμένου να αναπτύξετε τις ιδεοληψίες σας!
Όσο για το νυν μητροπολίτη Φλωρίνης ένα μόνο πρόκειται να λεχθεί τώρα: επί των ημερών του η κατ εξοχήν αντιοικουμενιστική μητρόπολη Φλώρινας έχει μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων οικουμενιστών.
Ο μητροπολίτης Θεόκλητος, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, στο ακανθώδες ζήτημα του οικουμενισμού πορεύεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ ό,τι ο προκάτοχός του!
Υπάρχουν άφθονα τα σχετικά πειστήρια και αν επιμείνετε στην ανεδαφική τακτική σας θα αναγκασθούμε να τα παραθέσουμε!
Αυτά για τώρα κύριε Λ.Κ.!

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγώγο

Ο Επίσκοπος είναι ο ίδιος εκκλησία διότι οι επίσκοποι έχουν τις Αποστολικές Διαδοχές . Είναι διάδοχοι των Αποστόλων . Αυτοί χειροτονούν ιερείς , αυτοί είναι η κεφαλή της Εκκλησίας . Σώμα χωρίς κεφαλή δεν υφίσταται για αυτό και ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλιβιτής μας καλεί σε υπακοή στους επισκόπους !. Ότι δεν σώζεται ο καθένας μόνος του αλλά όλοι μαζί εντός του σώματος της Εκκλησίας !. Ως ένα Σώμα !.

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λ.Κ.
δεν θέλεις να καταλάβεις
θυμάσαι τι έλεγε ο π.Αυγουστίνος;
υπάρχει μια προϋπόθεση για να κάνουμε υπακοή: να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας.
Όταν φέρνουν τους αιρετικούς μέσα στην εκκλησία, όταν θεωρούν τους αιρετικούς εκκλησίες, τότε ανάθεμα.
Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω εξηγούν τι έκαναν οι Άγιοι στις περιπτώσεις αυτές:απομακρυνόταν από τον επίσκοπο.
Φυσικά σωζόμαστε μέσα στην εκκλησία αλλά εκκλησία δεν είναι οι αιρετικοί και όσοι κοινωνούν μαζί τους. Εκκλησία είναι οι κεκοιμημένοι Άγιοι, και ο πιστός λαός του Θεού που ομολογεί τον λόγο της αληθείας.

Ανώνυμος είπε...

Ο πιστός Λαός της Φλώρινας είναι έτοιμος να αντιδράσει σθεναρά σε κάθε ενέργεια του Θεοκλήτου κατά των Αγωνιστών πατέρων και Λαϊκών με απροσδόκητες προεκτάσεις

Ακούγονται φωνές:
Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΡΙΣΑ...
Ο Θεόκλητος θα παίξει το ρόλο του φίλου του μοιχεπιβάτη Ιγνατίου Λάππα της Λάρισας;

Μικροί άνθρωποι, δειλοί, φίλαυτοι, χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν μεγάλα κακά....
http://agonasax.blogspot.gr/2016/08/blog-post_90.html

Ανώνυμος είπε...

"πορεύεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ ό,τι ο προκάτοχός του!"

Ο ίδιος ο προκάτοχος του , τον συμβούλεψε να μην κάνει ελεγκτικό κήρυγμα , πόσο μάλλον διακοπή μνημοσύνουν ενός πατριάρχη που δεν έχει κριθεί ακόμα ως τώρα από σύνοδο για τις πράξεις και τα λεγόμενα του.

Λ.Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τι μας λες!
Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια ψέμματα;
από το μυαλό σου τα βγάζεις όλα αυτά;

Το τι έλεγε ο πάτερ Αυγουστίνος, ευτυχώς -για κακή σας τύχη- υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο και γραπτά κείμενα και στις κρίσιμες ώρες που ζούμε τα διαβάζουμε. Είναι αυτά που ακούγαμε και οι ίδιοι τόσα χρόνια στις κατασκηνώσεις του.

Βρε θράσος ..
να λένε ψέμματα ακόμη και για τον π.Αυγουστίνο.

Δε μας λες Λ.Κ., εργάζεσαι στην Μητρόπολη Φλωρίνης; Ή πληρώνεσαι από αλλού; Να ξέρουμε ποιος πονηρός κατασκευάζει τέτοια ψέμματα και σε καθοδηγεί να τα γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγωγός

Ο ίδιος ο επίσκοπος μας δύο φορές το έχει δηλώσει δημόσια , ότι ο μακαριστός προκάτοχος του τον συμβούλεψε να κάνει αγιοκοσματίτικο κήρυγμα και όχι ελεγκτικό .!
Λέτε αν ζούσε σήμερα να τον παρότρυνε σε διακοπή μνημοσύνου από την στιγμή που ούτε ελεγκτικό κήρυγμα δεν του πε να κάνει λόγο ασφαλώς του χαρακτήρα του διαδόχο του ;

Αλλά φαίνεται εσείς αγαπητέ παιδαγωγός τα "ξέρετε" όλα .

"Το τι έλεγε ο πάτερ"

Το τι του συμβούλεψε προσωπικά κρατάμε και όχι το τι έλεγε γενικά .! Αλλά είπαμε εσείς τα "ξέρετε" όλα .

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

«Πλανώντες και πλανώμενοι...»

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Λ.Κ.
Δηλαδή ενώ ο π.Αυγουστίνος σε όλη του τη ζωή επέμενε στο να ελέγχει την δεσποτοκρατία, να πολεμάει τις αιρέσεις κλπ και να καλεί τους δεσποτάδες να γίνουν επί τέλους λέοντες ως πυρ πνέοντες,
ειδικά στον π.Θεόκλητο του είπε να μην κάνει ελεγκτικό κήρυγμα!!

Τώρα το πόσο "μη" ελεγκτικό ήταν το κήρυγμα του πατροΚοσμά, που έλεγε τον Πάπα να καταράστε, που ξεσήκωνε τους έλληνες να φτιάξουν σχολειά κλπ, και πόση αντίφαση έχουν αυτά που μας γράφετε (δεν αμφιβάλουμε ότι μπορεί να τα λέει ο Θεόκλητος, με τόσα σούρτα φέρτα οικουμενιστών στην Μητρόπολη του, όλα να τα περιμένουμε).


Ήταν "πλανόμενος" ο π.Αυγουστίνος που διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα;
ή ο Άγιος Παϊσιος που επίσης διέκοψε το μνημόσυνο.
βλέπεις; Δεν απαντάς.

Ανώνυμος είπε...

Προς Λ.Κ.: αν δεν ελέγξει ο επίσκοπος τότε ποιος θα ελέγξει;
Θα μας τρελλάνεις αδελφέ;
Ο π.Αυγουστίνος αν συμβούλεψε τον π.Θεόκλητο να μην ελέγχει σίγουρα τον συμβούλεψε όταν ο δεύτερος ήταν πρωτοσύγκελος. (Δυστυχώς δεν ζει επί της γης ο μακαριστός για να μάθουμε τι ακριβώς συμβούλεψε το διάδοχό του).
Από τη στιγμή όμως που ο τελευταίος έγινε επίσκοπος δεν δικαιούται να "αβαντάρει" με τον τρόπο του την προδοσία του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον πάτερ Χρυσόστομο Τσίρη .!

"Ημέρες θλίψης ζούμε όλοι στην αγωνιστική Φλώρινα, της οποίας οι αγώνες τείνουν να γίνουν η κατάρα της. Η πρώτη σχισματική φατρία, η πρώτη σχισματική ομάδα προέρχεται από τη δικαιοδοσία του όντως Αγίου Φλωρίνης Θεοκλήτου, επενδυμένη με Θεολογία του εν Αγίους Πατρός

ημών Αυγουστίνου Καντιώτου. Από Τη Μονή Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και τον Ηγούμενο της Παίσιο Παπαδόπουλο, που ζήλεψε τον ρόλο του μπροστάρη της Ορθοδοξίας!!!Άνθρωποι αγνώμονες, απομονωμένοι, κλεισμένοι σε φανταστικούς κόσμους, βλέπετε εχθρούς, διώκτες, κινδύνους και αιρέσεις. Δεν είστε οι διωγμένοι, είστε οι διώκτες, δεν είστε οι κυνηγημένοι, είστε οι κυνηγοί, δεν είστε οι αντιαιρετικοί, είστε μία αίρεση από μόνοι Σας. Φονιάδες και σύμμαχοι των Τούρκων στην εξολόθρευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου....ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ αδελφοί. Έξω από την Εκκλησία, ο θάνατος και όχι η ομολογία, Η Ομολογία βρίσκεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, Ευαγγέλιο και Θεία Κοινωνία λέγεται και είναι!!!
Καλή δύναμη Γέροντα Θεόκλητε, στα πολλά προβλήματά σου άλλο ένα και μεγάλο!"

Η ΠΗΓΗ :
http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=39762:2016-08-31-11-50-00&catid=2254:31

Λ.Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λ.Κ.,
Πρωί πρωί ανέλαβες βάρδια!
Εύγε!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Άνθρωποι αγνώμονες, απομονωμένοι, κλεισμένοι σε φανταστικούς κόσμους, βλέπετε εχθρούς, διώκτες, κινδύνους και αιρέσεις.

... διώκτες, ... κυνηγοί,... είστε μία αίρεση από μόνοι Σας.
Φονιάδες και σύμμαχοι των Τούρκων

όλο καλοσύνη ο πατήρ Χρυσόστομος!
Κατά τα άλλα κατηγορεί τους άλλους για φανατισμό και ως φονιάδες! Τον εαυτό του δεν τον βλέπει.

(Με μια αναζήτηση στο facebook του αρχιμανδρίτη π.Χρυσοστόμου (κατά τα άλλα τα έχει απαγορεύσει αυτά η Ιερά Σύνοδος), βλέπουμε τον Προύσης Ελπιδοφόρο, έντονες παρτίδες με την Μονή Βατοπεδίου κλπ). Απολύτως λογικό λοιπόν να αντιδράει. Στοιχηματίζουμε ότι σε 5-10 χρόνια θα είναι μητροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

"σίγουρα τον συμβούλεψε όταν ο δεύτερος ήταν πρωτοσύγκελος."

Τον συμβούλεψε όταν γίνει επίσκοπος να μην ελέγχει διότι από πρωτοσύγκελο που τον είχε γνώριζε πολύ καλά τον χαρακτήρα του .Πνευματοπαίδι του είναι . Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ;

" αν δεν ελέγξει ο επίσκοπος τότε ποιος θα ελέγξει; "

Η σύνοδος θα ελέγξει .! Η ιεραρχία της Εκκλησίας μας θα ελέγξει ως ένα σώμα όλοι μαζί .!
Αλλά αυτά εκείνοι που δημιουργούν θόρυβο και σύγχηση στο σώμα της Εκκλησίας τα έχουν καταργήσει .
Έξω όμως από το σώμα της Εκκλησίας ακέφαλοι δεν μπορούν να σωθούν , ούτε εκείνοι ούτε και όλοι οι άλλοι που τους ακούν και τους ακολουθούν στο κατήφορο τους .!

Λ.Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δε μου λες Λ.Κ.
Οι Άγιοι πως έλεγχαν τους αιρετικούς;
Μόνον "ως Σύνοδος";

Όχι φυσικά. Ακόμη και μόνοι έδιναν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα, ακόμη και όταν τους εξόριζαν αιρετικοί αυτοκράτορες.


Όσο για το άλλο που γράφεις, ήξερε λες ο π.Αυγουστίνος τον χαρακτήρα του Θεόκλητου και γι αυτό τον προέτρεπε να μην ελέγχει!!!
Να ελέγχουν δηλαδή μόνον οι δυναμικοί και όχι οι ήπιοι!
Βρε που τις βρίσκεις τέτοιες χαζές δικαιολογίες!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν ο π.Αυγουστίνος να συμβούλευε ένα μέλλοντα επίσκοπο να μην ελέγχει!
Ολόκληρο βιβλίο εξέδωσε ο μακαριστός για τη σημασία του ελέγχου από την πλευρά των επισκόπων.
Μου "άρεσε" που ο Λ.Κ. έγραψε το εξής ανεπέρειστο εκκλησιολογικά, αγιογραφικά και αγιοπατερικά: "Η σύνοδος θα ελέγξει .! Η ιεραρχία της Εκκλησίας μας θα ελέγξει ως ένα σώμα όλοι μαζί .!
Δηλαδή οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας όπως π.χ. ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων κ.ά. που ήλεγξαν κατά μόνας δεν έπραξαν ορθά!
Θα μας τρελλάνει ο Λ.Κ.!

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Χρυσόστομος Τσίρης καλό θα είναι να καταθέσει ουσιώδη αντιρρητικό λόγο στις θέσεις του συλλειτουργού του αντί να γράφει με αυτόν τον ποιοτικά χαμηλό και απαξιωτικό τρόπο γι αυτόν.
Και επί τη ευκαιρία, έχει χαλάσει ο κόσμος με την προδοσία που συντελείται από την πλευρά του Φαναρίου. Δεν είδαμε καμιά σχετική κριτική τοποθέτηση από την πλευρά του π.Χρυσοστόμου.

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΕΚΛΕΙΠΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΕΚΛΕΙΠΕΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
δεν ντρεπονται λιγο να λενε ψεματα και για τον γιγαντα της Πιστεως πατερα Αυγουστινο ;

δεν εχουν καθολου συνειδηση ;
γινανε συχρονοι ιουδες
αλλα ετσι ειναι μαθαμε το αυτονοητο να το θεωρουμε κατι ακραιο αλοκοτο οπως η πορνεια παλαια αμα ξερανε οτι ο αλλος ειναι πορνος τον κηνηγουσανε τωρα ειναι το πιο φυσιολογικο στον αιωνα αυτον που ζουμε τον απατεωνα
βωα ο ΠΑΤΗΡ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ μεσα απο τα βιβλια και τις ομιλιες του τι πρεπει να κανουμε εν καιρω αιρεσεως χιλιες φορες αποτειχηση αφηνω τους κανονες του Ευαγγελιου του Πηδαλιου των Πατερων το ουτε χαιρετε να μην λεμε στους αιρετικους για ποιον το ειπε ο Ιωανης Θεολογος ;
αλλα οταν ο αλλος θελει να εθελοτυφλει και θαυματα να βλεπει θα τα ερμηνευει με το πονηρο πνευμα
ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΕ ΜΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΖΩΣΑΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΙ ΣΑΣ
ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Σε πρόσφατο άρθρο του π.Βαρνάβα Γιάγκου, με τίτλο "Οι μεγαλομάρτυρες του διαδικτύου και η αλήθεια της πίστης" διάβασα το παρακάτω:

"Ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Έχει ειρήνη ή ταραχή; Έχει άγχος ή εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού; Πιστεύουμε ότι από τις πράξεις μας εξαρτώνται η διαφύλαξη της αλήθειας, η προστασία της Εκκλησίας ή αναθέτουμε τα πάντα στον Θεό; Πονούμε για κάθε ελάχιστο αδελφό ή μας είναι αδιάφορη η απώλεια των εκτός Εκκλησίας; Έχουμε τη βεβαιότητα ότι είναι σύμφωνος ο Θεός με τις απόψεις και τις αντιδράσεις μας;"

Συμφωνώ με τον πάτερ. Την ψυχή του καθενός μόνος ο Θεός τη γνωρίζει και λίγο ο ίδιος, οπότε μόνο αυτός μπορεί να ξέρει τι γίνεται μέσα του. Όπου όμως υπάρχει ταραχή και ένταση στις ιντερνετικές αντιδράσεις, κάτι υπάρχει εσωτερικά που δεν είναι και τόσο καλό. Οι Άγιοι κινούνταν σε πνεύμα ελευθερίας και η ελευθερία αυτή έφερνε την αλλοίωση στις ψυχές. Με πραότητα και ταπείνωση. Που είναι άραγε αυτές οι αντιδράσεις, μεμονωμένα ή μαζικά ώστε να υπάρξει η καλή αλλοίωση;

Ο τρελός.

Ανώνυμος είπε...

Ποια "καλή αλλοίωση" αδερφέ δείχνει ο π.Βαρνάβας αποκαλώντας τους ενορίτες του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης "φαρισαίους" και "φανατικούς" και "φασίστες"; Τα ξέχασες;

Για τα όσα αιρετικά συμβαίνουν, τσιμουδιά ο π.Βαρνάβας. Για να ακριβολογούμε, προσπαθεί όλα να τα δικαιολογήσει. Αλλά όταν ο ίδιος υποδέχεται στην Αγ.Θεοδώρα αιρετικούς στον εσπερινό, πως να κατηγορήσει μετά;

Επίσης όταν μιλάει στους σπουδαστές της Θεολογικής Ακαδημίας Βόλου πάνω από 1 ώρα για τις σεξουαλικές σχέσεις, και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ότι είναι αμαρτία (αντιθέτως εστιάζει και πολεμάει τους "ηθικιστές"), τότε κάτι συμβαίνει με τον πάτερ αυτό και όλα τα άλλα είναι μάλλον εκ του πονηρού.

Υπάρχουν τα βίντεο, και σχετικά δημοσιεύματα, αναζήτησε τα.

Ανώνυμος είπε...

"Δηλαδή οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας όπως π.χ. ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων κ.ά. που ήλεγξαν κατά μόνας δεν έπραξαν ορθά!"

Υπήρξαν και ποιο μεγάλοι πατέρες όπως ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας ο οποίος είχε το Πρωτείο Αληθείας και πέρασε τον τότε αιρετικό πατριάρχη μέσα από σύνοδο . Δεν βιάστηκε .! Δεν ενήργησε κατά μόνας και αφού πήρε την υποστήριξη πρώτα από τον τότε Πάπα Κελεστίνο και αφού έπεισε και τους Αντιοχειανούς έπειτα όλοι μαζί ως ένα σώμα συγκάλεσαν σύνοδο και έκριναν και καθαίρεσαν τον τότε πατριάρχη Νεστόριο ως αιρετικό .!

Ας δούμε όμως τι μας λέει και ένας σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας :

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβιτής :

"Δεν μπορείς να χαλάσεις τίς σχέσεις σου μέ τον επίσκοπο , γιατί η προσευχή σου δεν ανεβαίνει στόν ουρανό , μένει άκαρπη." ! [Βλ. σελ.126 από το βιβλίο: "Βίος και Λόγοι" Ι.Μ.Χρυσοπηγής]

Κάνει λάθος σε αυτά που μας συμβουλεύει ο Άγιος Πορφύριος ;

Λ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.