" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αισιόδοξα μηνύματα από την "Μελέτη για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ και τις ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (Ή ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ) ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" από το theognosia.gr. Πολύ σημαντικά ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (προτροπές)

Πολύ σημαντική και αισιόδοξη κρίνουμε την νέα μελέτη (για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης) που διαβάσαμε στο theognosia.gr (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ).
Κυρίως γιατί δεν περιορίζεται μόνον σε διαπιστώσεις αλλά προτρέπει σε άμεσα μέτρα.


Καλεί τους πιστούς και τους ιερωμένους των 10 εκκλησιών που συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης,
"να διακόψουν άμεσα την κοινωνία με τους προϊσταμένους τους, τους οποίους να πάψουν να μνημονεύουν, αν οι προϊστάμενοι τους δεν αποκηρύξουν την Παναίρεση του Οικουμενισμού"

ενώ καλεί "τις 4 εκκλησίες που ΔΕΝ συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης,
"να καταδικάσουν δογματικά (είτε με τις Συνόδους των Ιεραρχιών τους είτε με μια Τοπική Σύνοδο των 4 Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών"  τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου.



Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη  εδώ 
(προηγήθηκαν πολλά αξιόλογα κείμενα, κάποια από αυτά δημοσιεύσαμε, επισημαίνουμε από τα σχετικά πρόσφατα το κείμενο του καθηγητή κ.Τσελεγγίδη εδώ)





Βλέποντας την ανθρώπινη αδυναμία και τις αναπόφευκτες διαφωνίες (στον ευρύτερο χώρο του αντι-οικουμενιστικού αγώνα),

διαπιστώνοντας την σύγχυση που προκαλείται από 
τις συζητήσεις για ένα σωρό θέματα που προκύπτουν (για το αν πρέπει να επανέλθουμε στο πάτριο, για τα σχίσματα εκεί,  ή για το αν πρέπει απλά να ακολουθήσουμε την αποτείχιση (=διακοπή κοινωνίας και μνημοσύνου) από τους εισάγοντες τον οικουμενισμό, ή για το αν πρέπει ή όχι να ακολουθήσουμε την παράδοση του πατρίου χωρίς να ενωθούμε με κάποια από τις παρατάξεις του, για την εγκυρότητα των μυστηρίων σε όσους δεν το τολμήσουν κλπ)
ζητήματα που πράγματι υφίστανται, αλλά δείχνουν και την ανθρώπινη αδυναμία να βρεθεί μια  εύκολη "λύση",


ο Θεός προς το παρόν δίνει νέες μαρτυρίες αλήθειας:

Οι 2 φωτογραφίες που ακολουθούν, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τόσο ξεκάθαρα. :




Είναι στο χέρι όλων όσων πονάνε για την εκκλησία, όσων μάχονται την αίρεση του οικουμενισμού, με ταπείνωση, κάποια στιγμή, και ελπίζοντας μόνον στην βοήθεια του Θεού, να προσπαθήσουν να βρούνε την λύση για να γίνουμε πραγματικά όλοι μία ποίμνη, καταδικάζοντας και εκβάλλοντας έξω από την εκκλησία τους αιρετικούς (οικουμενιστές)


Ως ιστολόγια και ομάδες ορθοδόξων πιστών (με χαρά βλέπουμε ορθοδόξους πιστούς σε όλη την Ελλάδα, να συντονίζονται ανά περιοχή και να λαμβάνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες), 
πιστεύουμε πως χρησιμεύουμε να επισημάνουμε και να διαφωτίσουμε για το πρόβλημα και την αλήθεια και να πιέζουμε και να κατευθύνουμε σε άμεσες  λύσεις



Μεγάλη παρηγοριά και η παρουσία αγιορειτών πατέρων που πριν μόλις λίγες ημέρες, κάλεσαν την Επιστασία του Αγ.Όρους να διακόψει την μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και απέδειξαν (δείτε εδώ) ότι δεν φοβούνται να εκδιωχθούν μαρτυρώντας για την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης μας.


Αυτό που δεν τολμούνε να κάνουν 
  • επίσκοποι (αναφερόμαστε στους ελάχιστους που δεν περιορίζονται σε ακολουθίες και συλλείτουργα υπό τηλεοπτική ή φωτογραφική κάλυψη αλλά έχουν ακόμη φόβο Θεού),
  • ευλαβείς ιερείς (ίσως και για να μην χάσουν την ασφάλιση τον μισθό τους, τον ναό τους, κατανοούμε πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά για τον καθένα μας) 
  • ιερομόναχοι (που επικαλούνται "που θα βλέπουνε μετά τα πνευματικοπαίδια τους" ή που θα πάνε αν τους διώξουν από το μοναστήρι τους), 
ήρθε η ώρα με τη βοήθεια του Θεού, να το ομολογήσουν οι ίδιοι οι ορθόδοξοι πιστοί. 
Να ξαναπάρουν την θέση τους μέσα στην εκκλησία.
ΕΞΩ οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ!
Παύουμε να αναγνωρίζουμε και να μνημονεύουμε τους οικουμενιστές και όσους κοινωνούν με αυτούς




Εσείς, 
κρατήστε καλά τα βάγια και υποδεχθείτε και τον Βαρθολομαίο και τον Πάπα και γυναίκες επισκόπους και γκουρού και δαίμονες,




για εμάς, 
ο "Ερχόμενος" ΔΕΝ  είναι "Ευλογημένος" :








για εμάς
έχει ο Θεός!


"Μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός. 
Ἐπακούσατε ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς,. Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός"



ΥΓ. Επειδή πληροφορούμαστε για νέες αναβολές λήψεις αποφάσεων, για μετά την σύγκλυση της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο 
πιστεύετε ότι οι ιεράρχες  θα καταδικάσουν τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης; 
Αν δεν το πράξουν, έχετε σκεφθεί το επόμενο βήμα;;

απευθύνουμε ύστατη αδερφική έκκληση προς όσους ανήκουν στον αντι-οικουμενιστικό χώρο, 
να πάψουν να βαδίζουν υπομονετικά με ρυθμούς χελώνας (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνουν σε εμάς). 
Ο εχθρός είναι πανούργος και αδίστακτος. Το έχει αποδείξει (από την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της μονής Εσφιγμένου μέχρι τις καθαιρέσεις όσων έπαψαν να το μνημονεύουν και τις πρόσφατες εκδιώξεις αγιοριτών από τα μοναστήρια τους). Συνεχίζει να "πετσοκόβει", έναν-έναν, όσους αντιδρούν. Ετοιμαστείτε έγκαιρα : Έφτασε η ώρα της μάχης. 
Καλύτερα να την δώσετε όλοι μαζί παρά ένας ένας,  γιατί τότε θα είστε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Μην περιμένετε και πολλά από όσους υπέγραψαν στο παρελθόν "δηλώσεις μετανοίας" (δείτε πχ εδώ), ή από όσους απειλούσαν όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και λίγες μέρες μετά τους μοίραζαν βασιλόπιτα (δείτε εδώ), 
ή από μητροπολίτες που δεν υπέγραψαν ποτέ την "Ομολογία Πίστεως" (πχ Ναυπάκτου).

Όπως έλεγε ο π.Αυγουστίνος (δείτε εδώ), στον επισκοπικό θρόνο πρέπει να βγάλουμε τα λιοντάρια που πνέουν πυρ και να βάλουμε λαγούς που το βάζουν στα πόδια!
Μακάρι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να δούμε επί τέλους ιεράρχες να τολμούν. Και μακάρι να είναι πολλοί. Το λέμε με την καρδιά μας αυτό το μακάρι. Αλλά θα τολμήσουν;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών " Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τό προβλημα αδελφοί δημιουργείται από την μή καθολικη συμμετοχή του λαού καί του καθοδηγούντος αυτόν κλήρου σέ όλα αυτά Εκτός από την αίρεση του οικουμενισμού έχουμε νά κάνουμε μέ μία δεύτερη παράγωγη αίρεση αυτή του ΄΄εφησυχασμού΄΄ Είναι αίρεση η αποσύνδεση της πνευματικής ζωής από το δόγμα Οι αδελφοί μας χριστιανοί αρέσκονται νά μιλάνε για ιστοριούλες καί θαυμαστά γεγονότα αλλά μετα βδελυγμίας αποστρέφονται οτιδήποτε το αγωνιστικό μέ αποτέλεσμα να αφήνουν ακάλυπτους τους ελάχιστους που εκτίθενται στό χλευασμό του ΄΄γραφικού΄΄ Προσωπικώς προτιμώ τον χλευασμό του ΄΄γραφικού΄΄ από την αίρεση του ΄΄εφησυχασμού΄΄ ,όταν όμως αυτό αφορά πολύ σοβαρές εκκλησιολογικές κινήσεις χρειάζεται πολύ μά πολύ μεγάλη σύνεση γιατί εκεί δέν δικαιολογείται ο αυθορμητισμός καί ο αυτοσχεδιασμός Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης έχει περάσει στήν ιστορία ως στασιαστής καί ανατροπέας γιατί ήταν σέ θέση νά εξεγείρει το λαό καί τον μοναχισμό καί νά δημιουργήσει την επιδιωκόμενη αγία ΄΄αναστάτωση ΄΄ Σήμερα όμως πόσο εφικτό είναι αυτό ; Είναι όχι μόνο ενθαρρυντική αλλά καί κεφαλαιώδους σημασίας η συμμετοχή των κελλιωτών μοναχών του αγίου Όρους Ας κάνουμε λίγη υπομονή ,δέν μπορούμε νά κάνουμε κάτι άλλο ,οι παρέρες κάνουν αυτό που μπορούν καί ο Θεός άς αναπληρώσει τις αδυναμίες τους

Λωρίτου Ελένη

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συμφωνούμε σε όλα. Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης ΕΚΟΨΕ το μνημόσυνο του Πατριάρχη επειδή ευλόγησε την μοιχεία, δηλαδή να χωρίσει ο αυτοκράτορας την Βασίλισσα και να παντρευτεί την άλλη.
Αυτή την πράξη την ονόμασε μοιχειανική αίρεση.
Και εσείς συζητάτε ακόμα ότι πρεπει να παραμείνετε στην εσχάτη βλασφημία του αγίου πνεύματος - Οικουμενισμός - για να μην βγείτε εκτός εκκλησίας.
Εκτός βλασφημίας θα βγείτε, είναι το μόνο σίγουρο

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσσηνίας κρέμασε σταυρό στον μασώνο που ρήμαξε την χώρα εντός του ιερού ναού και δεν βρέθηκε ένας πιστός εκείνη την ώρα να φωνάξει
γιατί τους ραίνουν με βάγια και δίνουν περιστέρια και μπουκέτα λουλουδιών
απονομή των όσκαρ στο κόκκινο χαλί είναι; ποιός κάνει όλες αυτές τις γελοιότητες;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή πολλοί -αν όχι όλοι- πολιτικοί είναι μασώνοι και πολλοί ρήμαξαν τη χώρα, μπορείτε να γίνετε συγκεκριμένος ποιον υποδέχτηκε-τίμησε με σταυρό- ο μητροπολίτης Μεσσηνίας;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.