" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Οι (βουβές) ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ για την εορτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των αντι-Οικουμενιστών ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ: Μετρούν τα λόγια τους! --Ουδεμία αναφορά στην αιρετίζουσα Σύνοδο του ...Κολυμπαρίου Κρήτης!!!

Σχόλιο:
Όταν λέμε ότι δεν χαριζόμαστε σε ΚΑΝΕΝΑΝ, το εννοούμε.
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Διαβάστε :


Οὔτε ὁ μητροπολίτης Σεραφεὶμ Πειραιῶς (ποὺ ἀσχολεῖται μὲ ὅλα τὰ θέματα τοῦ ἐπιστητοῦ καὶ κατακεραυνώνει τοὺς πάντες καὶ τὰ πάντα), 
οὔτε οἱ ἄλλοι "ἀντι-Οἰκουμενιστὲς" Μητροπολίτες ἀναφέρθηκαν στὸ πρώτιστο καὶ φλέγον (ὑπ' ἀριθμ ΕΝΑ) θέμα Πίστεως τῆς ἐποχῆς μας:
Τὴν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τὶς αἱρετίζουσες ἀποφάσεις τῆςΣυνόδου τοῦ Κολυμπαρίου,
παρότι συνηθίζουν σὲ ἄλλες Ἐγκυκλίου τους -τῶν Μεγάλων Ἑορτῶν τῆς Χριστιανοσύνης- νὰ ἀναφέρονται στὰ κορυφαῖα θέματα τῆς Πίστεως.


Ὡς ἐκ τύτου βιώνουμε τὸ πρωτοφανὲς γεγονὸς στὴν ἐκκλησιαστική μας ζωή, νὰ συμβιώνουν καὶ νὰ κοινωνοῦν στὴν ἴδια Ἐκκλησία, "ὀρθόδοξοι" Ἐπίσκοποι καὶ Ἐπίσκοποι ποὺ ψήφισαν σὲ "Αγία καὶ Μεγάλη Σύνοδο" αἱρετικὲς θέσεις!


Σημειώνουμε ὅτι εἰδικὰ ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς (ὁ καὶ Λέων τῶν "ἀντι-Οἰκουμενιστῶν" ἀποκλιθεὶς ἀπὸ τὸν π. Θ. Ζήση) δὲν βρῆκε ἀκόμα τὸ θάρρος νὰ γράψει οὔτε ΕΝΑ ἄρθρο κατὰ τῆς Συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου!




Οἱ Ἐγκύκλιοι:

Μητροπ. Πειραιώς Σεραφείμ: Η Παναγία μας καθαρίζει όπως η μάνα το παιδί (ἐδῶ)
Μητροπ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας: Η Παναγία μας!  (ἐδῶ)
Μητροπ. Κονίτσης Ανδρέου: Εγκύκλιος Δεκαπενταυγούστου  (ἐδῶ)
Μητροπ. Γλυφάδας Παύλος για την Παναγία: Ό, τι πολυτιμότερο έχει να παρουσιάσει το γένος των ανθρώπων (ἐδῶ)
Μητροπ. Αιτωλίας Κοσμάς: Να μιμηθούμε με συνέπεια τις αρετές της Παναγίας (ἐδῶ)


ΥΓ. Κάποιοι μας συστήνουν, να μην "χτυπάμε" τους "δικούς μας" μητροπολίτες, ευελπιστώντας να προχωρήσουν σε διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη.
Η απάντηση μας είναι ότι όσο αυτοί θα παριστάνουν τους τυφλούς και τους κωφούς, εμείς δεν μπορούμε να τους μιμηθούμε. 


Αν όντως τολμήσουν, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε  δίπλα τους, υποστηρικτές τους, μέχρις εσχάτων.
Αν όχι,
δυστυχώς θα έχουν επαληθευθεί οι επιφυλάξεις μας.
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τον Δεκαπενταύγουστο που πάει εκκλησία και κόσμος που δεν πάει συχνά θα λένε στις Εγκυκλίους οι Επίσκοποι πως είμαστε χωρισμένοι , διηρεμένοι σε οικουμενιστές και μη ,πως έγινε μια συνοδος που και τοσο καλη δεν ηταν ..... κλπ. Αυτά θα δουν και θα ξαναπανε Εκκλησία ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δηλαδή όταν υπάρχει μια αίρεση (=οικουμενισμός), ο σωστός ποιμένας οφείλει να ενημερώνει το ποίμνιο. Αλλά όταν οι αιρετικοί είναι ο πατριάρχης και οι δεσποτάδες, εκεί θέλει ήθος για να το κάνεις.
Τώρα αν εσύ, όχι μόνον δεν αποκαλύπτεις την αίρεση, αλλά και συλλειτουργείς με τους αιρετικούς, τότε η ευθύνη που σε βαραίνει είναι πολλαπλάσια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.