" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Η απάντηση μας στα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ.


Έτσι ανταμείβει η "νέα τάξη" τους πρόθυμους υπηρέτες

Τον θυμάστε τον ανεκδιήγητο συριζαίο...που δήλωνε ότι "Πομάκοι, Ρομά και Μουσουλμάνοι της Θράκης .. .είναι όλοι ένας ΣΥΜΠΑΓΕΣ Τούρκικο πράγμα";


Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ....
διέγραψε την Σαμπιχά Σουλεϊμάν ...επειδή τόλμησε να δηλώσεi Ελληνίδα κι όχι Τουρκάλα;
Κάνει διεθνή καριέρα τώρα ο αστραπόγιαννος ...όπως όλοι οι πρόθυμοι...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής στον Δημήτρη Χριστόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Τα θερμά συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, στον κ. Δημήτρη Χριστόπουλο για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH).


Ο Πρόεδρος της Βουλής στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του αναφέρει:
«Αγαπητέ κ. Δημήτρη Χριστόπουλε,
Με τη βεβαιότητα ότι θα διαδραματίσετε έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο από τη νέα θέση ευθύνης θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας ως Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να σας ευχηθώ καλή και αποτελεσματική δουλειά.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχία στα νέα καθήκοντά σας, αφού για πολλά χρόνια έχετε δώσει σημαντικό δείγμα γραφής στην πρώτη σειρά της τεκμηρίωσης και διεκδίκησης κρίσιμων θεμάτων που άπτονται δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέσα στην κοινωνία αλλά και στις διαδικασίες διαβούλευσης στη Βουλή, όποτε αυτό απαιτήθηκε
».


Στα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και στις ατελείωτες ΜΚΟ, συνήθως χρηματοδοτούμενος από τον Σόρρος, δίνουμε την απάντηση μας, μέσα από το ιστολόγιο "Πομακοχώρια":

ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 έγινε στις Καπναποθήκες «Π» εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή της Θράκης - Μια νύχτα πολυσυλλεκτικής μουσικής». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Ξάνθης και το Χορευτικό σύλλογο «Η Θράκη»


Στην εκδήλωση τραγούδησε πομάκικα τραγούδια η Εμινέ Μπουρουτζή και θρακιώτικα παραδοσιακά τραγούδια ο Γιώργος Ζιώγας. Μουσική έπαιξαν οι: Βαγγέλης Δωρόπουλος, Γκάιντα , Γιάννης Καναργιέλης, κρουστά, Θάνος Σταυρίδης, ακορντεόν, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος, γκάιντα. Συμμετείχαν επίσης χορευτές από το χορευτικό σύλλογο «Η Θράκη».


Μπορείτε να ακούσετε πομάκικα τραγούδια από την εκδήλωση πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

Νουριέ γιε μπόλνα λέγκναλα - Η Νουριέ αρρώστησε
Τριμίνα μπράτιε (Τρία αδέλφια)
Πούσκα πούκνα γιόγκνταρ (Σφαίρα σκάει, φίλε μου)
Ζέμι με, ζέμι μάλκα μομίνκα (Πάρε με, πάρε με, μικρό κοριτσάκι)
Ρούσα κόσα ίμαμ (Ξανθάμαλλιά έχω)
Σφίρκα σφίρι να χορόνο (Η φλογέρα παίζει στο χορό)


Ο μουσικός και χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Δωρόπουλος με το συγγραφέα Πέτρο Θεοχαρίδη (δάσκαλοι και οι δύο)

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.