" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Απάντηση Γέροντος Σάββα Λαυριώτη προς την Ι. Κοινότητα Αγίου Όρους

Σχόλιο:

Η ιστορία επαναλήφθηκε ίδια πολλές φορές και δυστυχώς φαίνεται να επαναλαμβάνεται και σήμερα


Λίγο μετά την αποτυχημένη επανάσταση της Χαλκιδικής (1821), στην οποία συμμετείχαν και αγιορίτες μοναχοί, όταν ηττήθηκαν και φάνηκε ότι δεν υπήρχε ελπίδα, οι ηγούμενοι έσπευσαν να πάνε να προσκυνήσουν τον αρχηγό των μουσουλμανικών ορδών.. Πόση κατάντια ..

Ξέχασαν την εντολή "Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα. Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς". 



Κάτι ήξερε ο Χριστός όταν απαίτησε από όσους τον ακολουθούν να εγκαταλείψουν όλα τα υλικά αγαθά. 
Σήμερα, τα ακίνητα και οι επενδύσεις δεν αφήνουν τα μεγάλα μοναστήρια να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. 
Φοβούνται μην τα χάσουν, και εκλιπαρούν υπουργούς και βουλευτές για ευνοϊκή μεταχείριση, λες και δεν υποσχέθηκαν εφ όρου ζωής ακτημοσύνη.
Όπως ακριβώς και οι αγιορίτες που το 1821 έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Σουλτάνο. 
Νόμιζαν ότι σώζοντας τα κτήρια και τα χωράφια έσωζαν τον μοναχισμό. Κατ ουσίαν τον βεβήλωναν. 

Θα πείτε μα εδώ υποδέχθηκαν τον Μπουτάρη 3 μέρες πριν το gay pride και τον ανέχονται ακόμη ως Πρόεδρο της Αγιορίτικης Εστίας, στα αίσχη του Πατριάρχη και της Συνόδου της Κρήτης θα κολούσαν;


Συγχαίρουμε τον πατέρα Σάββα για την νέα ομολογία του. 
Ανάμεσα σε άλλα, με παρρησία  τονίζει:
"Κραδαίνετε τὴν κρατικὴ σφραγῖδα τῆς Ἀθωνικῆς Πολιτείας ἀλλὰ ἀπωλέσατε τὴν σφραγῖδα τῆς Ὀρθῆς Πίστης καὶ Ἁγιοπατερικῆς Παράδοσης. Προσέχετε τὸ ὄστρακο καὶ πετᾶτε τὸν μαργαρίτη. 
Ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας παρακαλοῦσε τὸν ἀναθεματισμένο πάπα Ἰννοκέντιο νὰ «προστατέψει» τὴν Ἀθωνικὴ πολιτεία, ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας δέχτηκε καὶ ἐγκατέστησε Ἰησουιτικὸ σχολεῖο στὸν Ἄθωνα, ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας ἐξόρισε τὸν Ἅγιο Νικόδημο καὶ τοὺς ἁγίους Κολλυβάδες, ἔτσι καὶ σήμερα ἦρθε ἡ σειρά σας νὰ συνεργήσετε μὲ τοὺς κακοδόξους ἁγιομάχους."


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας Αγ.Όρους (η οποία αντέδρασε άμεσα!) που για να μετριάσει τις εντυπώσεις από το κάλεσμα 300 περίπου μοναχών (κυρίως κελιωτών) οι οποίοι ζητούσαν την άμεση σύγκληση της Διπλής Σύναξης για να αποφασίσει την διακοπή του μνημοσύνου του οικουμενι(στι)κού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έσπευσε να δηλώσει ότι μόνον αυτοί εκπροσωπούν το Άγιο Όρος!!

Συγχαίρουμε τους πατέρες που προτιμούν να εγκαταλείψουν την μονή της μετανοίας τους παρά να μνημονεύσουν τον κοινωνούντα με αιρετικούς Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Ολόκληρη η απάντηση π.Σάββα στην ἀνακοίνωση τῆς 28/7/2016 τῆς Ἱ.Κοινότητας τοῦ Ἁγίου Ὄρους
(Δείτε την ανακοίνωση στο τέλος του άρθρου)


Πρὸς
τὴν Ἱερὰ Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους, Ἄθω


Ἐπειδὴ σὰν ἀντιπρόσωποι τῶν Ἱ. Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους, δείχνετε νὰ ταράσσεστε περισσότερο γιὰ τὴν προστασία τῆς διοικητικῆς δομῆς ποὺ σᾶς ἀναδεικνύει καὶ τὴν ἐξουσιαστικὴ αὐθεντία μὲ τὴν ὁποία ἐποιήσατε ἑαυτοῖς ὄνομα,[1] ἀπὸ τὸν πνευματικό, ποιμαντικὸ καὶ σωτηριολογικό σας προορισμό, θὰ θέλαμε νὰ σᾶς καθησυχάσουμε διαβεβαιώνοντας ὅτι, οὔτε ἐπιχειρήσαμε, οὔτε ἐνδιαφερόμαστε νὰ ἐμφανιστοῦμε ὡς σφετεριστὲς τῆς ἐξουσίας σας.

Θὰ τὸ θεωρούσαμε ἄλλωστε μεγίστη κατάπτωση καὶ πνευματικὸ μας ὄλεθρο νὰ συνδεθοῦμε μὲ τοὺς Προϊσταμένους τῆς Ἱ. Κοινότητας πού, ὡς πιστότατοι συνεργάτες καὶ ὑποστηρικτὲς τοῦ μεγαλύτερου αἱρεσιάρχου τῶν τελευταίων αἰώνων, «ὀνομάζετε τὸ μαῦρο ἄσπρο καὶ τὸ πικρὸ γλυκό».[2]

Κραδαίνετε τὴν κρατικὴ σφραγῖδα τῆς Ἀθωνικῆς Πολιτείας ἀλλὰ ἀπωλέσατε τὴν σφραγῖδα τῆς Ὀρθῆς Πίστης καὶ Ἁγιοπατερικῆς Παράδοσης. Προσέχετε τὸ ὄστρακο καὶ πετᾶτε τὸν μαργαρίτη. 
Ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας παρακαλοῦσε τὸν ἀναθεματισμένο πάπα Ἰννοκέντιο νὰ «προστατέψει» τὴν Ἀθωνικὴ πολιτεία, ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας δέχτηκε καὶ ἐγκατέστησε Ἰησουιτικὸ σχολεῖο στὸν Ἄθωνα, ὅπως κάποτε ἡ διοίκηση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητας ἐξόρισε τὸν Ἅγιο Νικόδημο καὶ τοὺς ἁγίους Κολλυβάδες, ἔτσι καὶ σήμερα ἦρθε ἡ σειρά σας νὰ συνεργήσετε μὲ τοὺς κακοδόξους ἁγιομάχους.

Ὅμως, «κάθε κληρικὸ τοῦ ὁποίου ἡ πίστις, οἱ λόγοι καὶ τὰ ἔργα δὲν συμφωνοῦν μὲ τὶς διδασκαλίες τῶν Ἁγίων Πατέρων νὰ τὸν ἀποστρεφόμεθα καὶ νὰ τὸν μισοῦμε ὡς δαίμονα, ἔστω κι ἂν ἀνασταίνει νεκροὺς καὶ κάνει ἄλλα μύρια θαύματα»,διδάσκει ὁ Ἅγ. Συμεών. [3]
Ἐμεῖς λοιπὸν προτιμοῦμε νὰ ὑπακοῦμε στοὺς Ἁγίους Πατέρες καὶ στὸ Ἅγιο Πνεῦμα ποὺ μᾶς ἐπιτάσσει: «Ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε».[4]



Μετὰ τιμῆς καὶ ἀληθείας

Γέρων Σάββας Λαυριώτης

Πηγή επιστολής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν καί τά μοναστήρια που έχουν μία πνευματική εξάρτηση από τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας Ποιά είναι η θέση τους Ο γέροντας Ιωσήφ της Ξηροποτάμου παλαιά εξέφραζε αντιοικουμενιστικές θέσεις ,έκτοτε τί;

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ:
Ε, οχι και .....Ιερας κοινοτητας του Αγιου Ορους.
Παψτε να παρερμηνευετε την λεξι του ...Ιερου.
ΑΝΙΕΡΗΣ Χιλες φορες να λετε για να κυριολεκτειτε ερμηνευτικα. Οσοι συμμαχουν και οσοι κοινωνουν και οσοι επικοινωνουν και οσοι συλλειτουργουν και οσοι μνημονευουν, οπως καμνει το ΜΙΑΡΟ και ΜΕΜΟΛΥΣΜΕΝΟ "αγιο" Ορος του Αθω, με τον σημερινο Αρχιτρομοκρατη του Πλανητη Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο που μοιραζε Κορανια, που δημοσια αρνειται την Μοναδικοτητα της Ορθοδοξιας και πιστευει, γραφει και διακηρυττει θρασυτατα, ως ο Νεστοριος και ολοι οι θρασυτατοι Αιρετικοι, την υπαρξι Διηρημενης Εκκλησιας, ενω η Εκκλησια εμεινε απειραχτη και αμεταβλητη και ακαταλυτη ανα τους αιωνες, αποβαλλοντας ολες τις αιρεσεις και ολους τους ΜΙΑΡΟΥΣ Αιρετικους απο το Παναγιο και Πανασπιλο και Αλωβητο Σωμα Της, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ και οσοι ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ειναι ΑΠΟΒΛΗΤΕΟΙ απο την Εκκλησια και δυναμει καθηρημενοι και αφορισμενοι.
"Αγιον ορος" δεν υπαρχει πλεον. Το λεμε, το γραφουμε και το φωναζουμε συνεχως και αδιαλλειπτα και με ολη τη δυναμι των πνευμονων μας.

Και οσα γραφει ο μοναχος Σαββας τα επικροτουμε και τα συνυπογραφουμε με τα δυο μας χερια και ολο το πλατεμα της καρδιας μας και με ολη τη δυναμι της φωνης μας. Ομως θελουμε να γνωριζουμε, οι 60 Κελλιωτες μοναχοι που απειλησαν αποτειχισι και ετριξαν τα θεμελια του παναθλιου αγιορειτικου ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ καθεστωτος και μας εδωσαν μια πρωτη χαρα, ποτε θα μας δωσουν και την δευτερη χαρα και το περισσευμα της χαρας, να συμπαρασταθουν και να τολμησουν να υψωσουν την φωνη τους μεχρι τα αστρα για να ακουση ο Θεος και να χαρουν οι ευσεβεις και να αγαλλιασουν οι αγγελοι απο την φωνη τους, ως φωνη υδατων πολλων και να διακηρυξουν οτι, στο Αγιον Ορος δεν πεθανε το παν, αλλα υπαρχει ΛΕΙΜΜΑ Ορθοδοξιας που ακομα δεν χαθηκε και δεν λυπησε την Περιβολαρισσα Της, την Κεχαριτωμενη Παναγια μας.
Εμπρος Πατερες, προχωρειστε και μην φοβαστε.
Η ιστορια της Εκκλησιας ηταν παντοτε ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ και Αγωνιστικη και παντοτε με φωνη Γενναια και Πατερικη. Περιμενουμε εναγωνια να τους μιμηθειτε και να μην αφηστε μονους τους πρωτοπορους.
Ο μοναχος Σαββας σημερα πρωτοπορει.
Θυσιασε την θεσι του για την Ομολογια της Πιστεως και συνεχιζει να μαχεται γενναιοτατα και ΠΑΤΕΡΙΚΑ. Θα ακουσουμε και την ....κλαγγη των δικων σας οπλων, για να τρεψετε εις φυγην την θρασυτητα των Αιρετικων Οικουμενιστων, που εισηλθαν μεσα στην Μανδρα της Εκκλησιας και συνταρασσουν τα θεμελια Της; Εμπρος Αγιορειτες Πατερες, οτι ....προς εσπερας εστι και κεκλικεν η ημερα και μην επαληθευετε το θλιβερον Πατερικον... ΠΥΡΣΟΣ ΟΥΔΑΜΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΘΕΥΔΕΙ...Διοτι υπαρχει και η ΑΠΟΤΟΜΙΑ του Θεου και οταν προδιδεται η Πιστις και ο Υιος του Θεου και Θεος, επιτρεπει ακομα και την αφανια μιας ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗΣ ενδοξης και δεδοξασμενης αυτοκρατοριας και την πτωσι της και την καταληψι της, απο τους ΑΣΕΒΕΙΣ και ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ Αγαρηνους, ακομα και της Πολεως της Μεγαλης και Αιωνιας, της Κωνσταντινουπολης και ολων των Εκκλησιων της Μικρας Ασιας. Φοβερη η Αποτομια του Θεου και εσεις Αγιορειτες Πατερες εχετε την δυναμι να την κοπασετε και να την αποτρεψετε.
ΟΛΗ η ΓΗ και ολοκληρος ο ΟΥΡΑΝΟΣ, σας περιμενουν.

https://apotixisi.blogspot.gr/2016/08/60.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.