" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ο π.Ανανίας Κουστένης υποτιμάει την νοημοσύνη μας (σχετικά με την υποτιθέμενη προτροπή του π.Πορφυρίου να λαμβάνουν ορθόδοξοι την "όστια" κατά τις ακολουθίες παπικών)

Οι οικουμενιστές δεν έχουν ηθικές αναστολές.
Μπορούν άνετα να διαστρεβλώνουν λόγια αγίων μορφών, ή και να επικαλούνται φανταστικά περιστατικά, για να δικαιολογίσουν τις οικουμενιστικές τους παρεκτροπές.



Θυμάστε την υποτιθέμενη προφητεία του π.Παϊσίου για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (που φυσικά αποδείχθηκε "τζίφος"!):


... δείτε εδώ



Σειρά (εσκεμμένης παραπληροφόρησης =απάτης) είχε τώρα ο π.Πορφύριος:

Ο π.Ανανίας Κουστένης, επικαλείται μαρτυρία άγνωστης (!), ότι τάχα ο π.Πορφύριος την προέτρεψε όταν επισκέπτεται ναούς καθολικών στο εξωτερικό "να παίρνει όστια, ψωμάκι είναι"!
Ακούστε και τη δικαιολογία (που σπάει κόκαλα!): "για να μην δημιουργηθεί σύγχυση και ταραχή σε αυτούς που το προσφέρουν"!!!  Για να μην πάθουν σύγχυση οι αιρετικοί, πρέπει να παίρνουμε την "όστια"!

Δεν θέλει πολύ μυαλό να αντιληφθούμε ότι ο π.Ανανίας υποτιμάει την νοημοσύνη μας. 

Αν είναι δυνατόν ο π.Πορφύριος, να υποβιβάζει την συμμετοχή στην λατρεία και στην "θεία κοινωνία" με τους αιρετικούς. Υπάρχουν κανόνες που επιβάλουν καθαίρεση (για τους ιερωμένους) και αφορισμό (για τους λαϊκούς). Αποκλείεται να μην το ήξερε αυτό ο π.Πορφύριος.

Γνωρίζουμε πολύ ποιες ήταν οι θέσεις του Αγίου για τον οικουμενισμό που  ήταν τελείως αντίθετες με την "αποκλειστική" είδηση του π.Ανανία η οποία παραδόξως προβλήθηκε από τα γνωστά -καλοπληρωμένα- εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων.


Το θέμα μόλις σχολίασε και ο π.Νικόλαος Μανώλης :
Η απρέπεια των οικουμενιστών προς τον άγιο Πορφύριο
[Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ΒΙΝΤΕΟ 2016]
https://www.youtube.com/watch?v=C3ZfRCWN7CI



Ειλικρινά λυπόμαστε που το μοναστήρι(ησυχαστήριο) του π.Πορφυρίου στο Μήλεσι, δημοσιεύει (εδώ) την -υποτιθέμενη- θέση του π.Πορφυρίου (σύμφωνα πάντα με την "αποκλειστική" ενημέρωση από τον π.Ανανία Κουστένη..). Την δημοσιεύουν με επιφύλαξη μεν, αλλά προσπαθούν  να τη δικαιολογήσουν!


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία (και παγίδα), από το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις ένα ψέμα.


Επικαλούνται μάλιστα και τι συνέστησε το "Οικουμενι(στι)κό Πατριαρχείο" στην
ερώτηση μοναχών του Σινά αν μπορούν να δίνουν αντίδωρο στους παπικούς!
Η απάντηση του Πατριαρχείου ήταν "Αντίδωρο να τους δίνετε, χριστιανοί είναι"!!!!
Με το ίδιο σκεπτικό και Θεία Κοινωνία να τους δίνετε, αφού "χριστιανοί είναι" (οι αιρετικοί).



Βέβαια όταν ακόμη και μητροπολίτες του πατριαρχείου δίνουν αντίδωρο, όπως δείξαμε εδώ
γιατί να το απαγορεύσουν στους μοναχούς.
Η κατρακύλα δεν έχει τέλος..
Κωνσταντινούπολη - Πέραν: μετά από μια λειτουργία
ο μητροπολίτης Βελγίου δίνει στους παπικούς αντίδωρο!!!



Αντίστοιχο περιστατικό με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να δίνει αντίδωρο σε Παπικό "ιερωμένο", δείτε εδώ.






Το χειρότερο σύμπτωμα της εποχής μας, είναι η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ λόγων, προσώπων,  τηςιστορίας ... αλλά το θράσος τους φτάνει μέχρι και στην ποδοπάτηση ορθοδόξων κανόνων και δογμάτων ..
Αυτό δυστυχώς ζούμε σήμερα και μέσα στην εκκλησία μας.


Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάσπη λοιπόν και και στον π. Ανανία μεγάλη έκπληξη από το ιστολόγιο .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"λάσπη";;;
τι ακριβώς εννοείτε;
Μόνοι μας τα φανταστήκαμε;
Δεν τα έγραψε αυτά στο βιβλίο του;;;

Αντιλαμβάνεται ο π.Ανανίας την σημασία τους;
(να ισχυρίζεσαι ότι ένας άγιος προτρέπει να λαμβάνουν οι ορθόδοξοι "όστια" σε παπικές λειτουργίες, για να μην στεναχωρούν τους παπικούς).

Δεν σας έτυχε ποτέ στην ζωή σας να συναντήσετε κάποιο πρόσωπο που διαρκώς υπερβάλει ή παραποιεί τα γεγονότα;
Σε πόσους άλλους ορθοδόξους έκανε την ίδια σύσταση ο π.Πορφύριος;

Μέχρι και οι μοναχές του ησυχαστηρίου του δείχνουν να αιφνιδιάζονται από μια τέτοια -υποτίθεται- τοποθέτηση του αγίου (άσχετα που απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς προσπαθούν να δώσουν κάποια εξήγηση).

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/1OvfYFgUC_w
Ιδου η αποδηξη του Αγιου Πορφυριου κατα της Πανθρησκειας

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε την διδασκαλια του Ευαγγελιου των Αγιων Πατερων και των Ιερων Κανονων ΟΥΤΕ ΧΑΙΡΑΙΤΕ να μην λεμε στους αιρετικους λεει ο Ευαγγελιστης Ιωαννης
δεν μπωρει να βγαινει ο καθενας παπας και να γραφει οτι θελει ειναι με το ενα ποδι στον ταφο και δεν φωβατε τι λογο θα δωσει στον θεο;
ολη η διδασκαλια των Πατερων πηγε περιπατο;
λασπη ριχνει ο π Ανανιας στον Αγιο Πορφυριο και σε ολη την Εκκλησιαστικη Παραδοση πρεπει να φυγουμε απο αυτην την εκκλησια ειναι πουλημενη στον οικουμενισμο να παμε στην Εκκλησια των Κατακομβων

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα εν Κυριω!
Εαν γινεται τοσος ντορος για τον πΠορφυριο,οπως τοτε με τον πΠαισιο που τελικα ησαν φουσκες που εσκασαν,μπραβο μας που ειμαστε Ορθοδοξοι.
Διοτι και πολλα που γραφτηκαν σε βιβλια δεν ηταν παραπολυ αληθινα!
Πολυ σωστες νομιζω οι τοποθετησεις του πΝικολαου,χωρις να θετω εκτος τον πΑνανια,ο οποιος ειναι αγαπητος στο πληρωμα της εκκλησιας,με την ευαισθησια και την αγαπη που εχει για Τον Κυριο!
Ηθελα να πω περισσοτερα,μα θα ηθελα καποιος εις τα ανωτερα ιερατικα αξιωματα θεολογος να μας κανει ενα μαθημα περι της Παπικης Οστιας.
Εχω να παρατηρησω ,πως οι παλαιοτεροι Πατερες,γνωριζαν περισσοτερα δογματικα οχι μονον αυτοι,αλλα και ο λαος,εμεις βοσκουμε στον ιδιο τοπο,με την ιδια τροφη.

Αν θυμαστε στην Κυπρο ,το 1221 μ.χ η Μεγαλονησος ειχε καταληφθει απο το Σταυροφορο βασιλεα Αγγλο Ριχαρδο τον Λεοντοκαρδο ,διοικειται δε,απο τα ευνοουμενα τεκνα του Παπα,τους Ναιτες Ιπποτες.
Στην Κανταρα ,εκει στο ορος,ασκητευαν 13 μοναχοι.Και αφου απεστειλαν οι παπικοι στρατομοναχους,αξιωσαν απο τους γεροντες να ασπασθουν τον καθολικισμο.Οι πατερες,ομολογησαν με γενναιοτητα την Ορθοδοξια.Συλλαμβανονται[κ.Σαθας,Μεσαιωνικη βιβλιοθηκη τομος β α.27-38] κ οδηγουνται ενωπιον του Λατινου Λεοντα Αλλατιου.Αυτος τους ερωτα:''πειτε μου μοναχοι,ειναι αληθεια αυτα που ειπατε,το οτι δηλαδη,οσοι προσφερουν αζυμα στη λειτουργια,βρισκονται στον λακκο της απωλειας ως πλανεμενοι;;''.Τοτε οι τιμιοι Γεροντες ειπαν:''εμεις,ετσι λεμε,οτι δηλαδη οσοι μεταλαμβανουν τα αζυμα,ε κ π ι π τ ο υ ν
Α π ο την ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ[70 των αγ.Αποστ,38 ος της εν Λαοδικεια Συν,32 οςκαι 11 ος της Στ οικ συν]...ειναι δε ,οχι μονον πλανεμενοι οι ζωντανοι,αλλα κ ολοι οσοι πεθαναν''.Τοτε ο παπολατρης τους εκλεισε φυλακη για να μεταπεισθουν κ παλι οι πατερες αρνηθηκαν .Τοτε οι Δημιοι τους εσυραν,τους εδειραν,τους ξεριζωναν τα γενια και τους ξαναβαλαν στη φυλακη.Μετα ενα χρονο τους ανεκρινε ο Αρχιεπισκοπος των Λατινων''...γεροντες,παραμενετε κ παλι στην προηγουμενη σας α μ α θ ε ι α η μηπως ο καιρος που περασαε σ α ς ε δ ι δ α ξ ε να μεταμεληθειτε[ο καιρος διδασκει,δεν το'ξερα,τι αγιοτης!] Και να αποβαλετε οσα ειπατε;''.
Οι γενναιοι κηρυκες[!] Της αληθειας φω-να-ξαν[για οποιον τα δεχεται βεβαιως]
''Να μη δωσει Ο Κυριος να κ ρ υ ψ ο υ μ ε ,..
Την α λ η θ ε ι α κ να ομολογησουμε το ψευδος,δε θα σταματησουμε να το λεμε:
''Οσοι μεταλαμβανουν τα αζυμα,ειναι μετοχοι της απωλειας!''.
Τοτε τους εβαλε φυλακη για τρεια χρονια.γερμενοι μεσα στην πεινα ,τη διψα κ την ταλαιπωρια,στο ψυχος και στη ζεστη,κ στις κακουχιες,τους παρεδωσαν σε καποιο ανωτερο ονοματι Ανδρεα λεγοντας ''επειδη αυτοι οι Γραικοι-μοναχοι λενε πως δεν δωθηκε το αζυμο απο Τον Χριστο για να προσφερεται υπερ Αυτου στη θ.ευχαριστια,αλλα το ενζυμο,οι αθλιοι αυτοι,να φονευθουν.''.Ετσι τους εδεσαν,...

Ανώνυμος είπε...

2
Τα ποδια στις ουρες των αλογων κ επειτα τους τραβουσαν για να κατατρυβουν οι σαρκες τους[ακουσον ακουσον],υστερα να τους καψουν ειχαν υπ'οψιν.
Οι μακαριοι αυτοι,σηκωσαν το βλεμμα προς τον ουρανο κ ειπαν ''Σε Ευχαριστουμε Κυριε που θα πεθανουμε για Σενα,δωσε μας την δυναμη να μη δειλιασουμε στη φωτια''.
Και πραγματι,η γηρασμενη τεχνικη των Λατινων,η μοχθηρια,η ωμη βια,φανηκε καθαρα διοτι και ο καθηγουμενος των γεροντων Ιωαννης,ενω εφαινετο μεσα στις φλογες να προσευχεται,ενας Λατινος πηρε ενα ροπαλο και τον σκοτωσε για να μη θαυμαστει απο το λαο.
----
Κατα τα αλλα,ψαχνοντας βρισκει κανεις:
Οι παπικοι επιτελουν ευχαριστια με αζυμα.
Ο Ι.Δαμασκηνος λεγει τα αζυμα οτι δεν ειναι αρτος τελειος κ ολοκληρος,αλλ'ελλιπης,,,
Η παπικη ευχαριστια δεν επικαλειται το αγιον πνευμα,οπως η Ορθοδοξη Παραδοση προς καθαγιασμον του Αρτου κ του Οινου,αλλα νομιζουν πως γινεται αυτοματως δια της εκφωνησεως''λαβετε,φαγετε τουτο εστι το Σωμα κλπ,ενω η Ορθ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ επικαλειται το Αγ.Πνευμα''Και ποιησον τον μεν Αρτον τουτον Τιμιον Σωμα του Χριστου Σου,τω δε εν τω Ποτηριω τουτω,Τιμιον Αιμα Του Χριστου Σου,,,μεταβαλων τω Πνευματι Σου τω Αγιω[
Θ.Λειτουργια Ι.Χρυσοστομου].
Ομοιως λεγει ο αγιος Ι.Δαμασκηνος''ο της προθεσεως αρτος οινος τε κ υδωρ δια της επικλησεως κ ε π ι φ ο ι τ η σ ε ω ς του Αγ.Πνευματος υ π ε ρ φ υ ω ς μεταποιουνται εις Σωμα και Αιμα Χριστου[Ιωαν Δαμ εκδ ακριβης Ορ.Πιστεως]
Ακομα δε Ο Κυριος στον Μυστικον Δειπνον εποιησε την Ευχαριστιαν με ενζυμον αρτον.
Εγω ημι ο αρτος ο ζων ο εκ του ουρανου καταβαςΙωαν 6-51]
''Εαν τις φαγη εκ τουτου του αρτου ,,,,,,θ ε λ ε ι Ζη σ ε ι εις τον α ι ω ν α .Και ο αρτος δε τον οποιον ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΔΩΣΕΙ ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΞ ΜΟΥ,Την οποιαν εγω θελω δωσει υπερ της ζωης του κοσμου''....
Καταλαβα δηλαδη,εμπεδωσα και κατενοησα περα απο τα δογματικα τειχη που μας χωριζουν με τους λατινους γιατι οι γεροντες ηταν ανενδοτοι,και σταθεροι τη πιστει και ησαν τοσο σιγουροι γι'αυτα που φρονουσαν,ωστε νσευχονται ακομα και εν μεσω φλογων,γιατι ησαν αξια τεκνα Του Τριαδικου ημων Θεου,και αυτους τους παλαιους διαβαζα και διαβαζω απο παιδι που και η γιαγια μου μας μεγαλωσε με τους τρεις ιεραρχες και πιο παλαιοτερους,για να κατανοω πληρως τη σημερινη εποχη απο την παλιοτερα.Να μας δινει δυναμη Ο Κυριος και να μη δωσει ποτε να κρυψουμε την αληθεια,ποτε!π

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Δόξα τω Θεω που το δημοσιεύσατε. Όταν πήρα το βιβλίο, φρίκαρα με αυτό το σημείο.
Πάντως θα πρέπει γενικά να προσέχουμε με κάθε νέα κυκλοφορία. Γίνεται απίστευτη προπαγάνδα πολλές φορές.
Ο Θεός να μας ελεήσει όλους και τον π. Ανανία.
Καλά, μόνον ο π. Νικόλαος αντέδρασε; Δεν το στέλνετε και στον Λεμεσού...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.