" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15. Θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. 3 σχόλια.

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι


Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».



Σχόλιο scripta manent: 
 η εκκλησία αντί να κατεβάσει τους ενορίτες στο Σύνταγμα... εξαφανισμένη.
Θα δώσετε φρικτό λόγο στον Θεό για την Σιωπή σας στο μεγαλύτερο αισχος απο κτίσεως κόσμου


Σχόλιο Πόπης Σουφλή:

ΡΕ, ΠΟΥΣ***ΚΑΡ***ΔΕΣ, ΤΙ ΜΥΑΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ 15ΧΡΟΝΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΣΑΣ;

Όσο για την ... ιατρική γνωμοδότηση του συμβουλίου... ΠΟΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ; ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ**ΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΡΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΥΝΟΠ****ΒΟΥΛΙΟ.
ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!
ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ... ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΙ... 

Καλλιόπη Σουφλή

Σχόλιο οΠαιδαγωγός:

Όχι κ.Σουφλή, δεν είναι όλοι οι Έλληνες ανώμαλοι. 
Προδότες είναι. Για τα "αργύρια" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. 
Γιατί 1.000.000 Δημόσιοι υπάλληλοι (αρκετοί γόνοι χριστιανικών και πατριωτικών οικογενειών που έμαθαν να είναι τα "καλά παιδιά", σπούδασαν και διορίστηκαν) αισθάνονται ότι δεν θα ακουμπήσει κανείς τον μισθό και την μονιμότητα τους, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Γιατί εκατομμύρια (νεο)'Ελληνες πίστεψαν ότι δεν θα πληρώσουν το δάνειο, ότι θα τους το κουρέψει ο Τσίπρας. 
Γιατί πίστεψαν ότι θα καταργήσουν τα διόδια. Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Γιατί καρφί δεν του καίγεται του (νεο)Έλληνα αν ο Τσίπρας συζεί με την σύντροφο του, αν έχει ακόμη αβάπτιστα τα παιδιά του κλπ. Καρφί δεν του καίγεται και για το τι θρησκευτικά θα διδάσκονται τα παιδιά του στο σχολείο.  
ΡΑΓΙΑΣ.

Η  εκπόρνευση δεν φαίνεται μόνο στο τι ψήφισαν. 
Αλλά στο ότι ακόμη το σκέφτονται αν πρέπει να τον ξαναψηφίσουν, για να μην χάσουν την βόλεψη τους. 
Αμετανόητοι προδότες. Είναι όμως τυχεροί που δεν ζει σήμερα ο Κολοκοτρώνης, να ακούσουν το "Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους"


Όσιο για το άλλο σχόλιο, για την Ιεραρχία μας. Σιγά μην τολμήσουν να αντιδράσουν. 
Για να γίνεις δεσπότης σήμερα, πρέπει προηγουμένως να "προσκυνήσεις". Κι αν μάθεις να προσκυνάς, μετά ράβεις το στοματάκι σου για πάντα, δεν ρισκάρεις να βγουν τα άπλυτα σου στη φόρα. Κατά καιρούς παριστάνεις ότι τάχα νευρίασες και ότι "ξεσπάς". Αμέσως επιστρέφεις πάλι στην τρύπα σαν καλό ποντικάκι. Θεατρίνος έγινες. Όχι δεσπότης. Ταυτόχρονα διώκεις με εξοντωτικές ποινές όσους ιερωμένους και μοναχούς έχουν ακόμη συνείδηση. Οι χειρότεροι δήμιοι δεν είχαν τέτοιο μίσος και τόσο δόλο.

Ελληνορθόδοξη ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ακολουθεί η είδηση από ειδησιογραφικό κανάλι:


Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν
Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.


Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών επί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκε η διαφωνία της κυρίας Γεωργίας Γεννιά.

Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».


Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής Α’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» και πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη.
Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.
Ακολουθώντας ο κ. Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις προωθούμενες διατάξεις ενώ είχε και μικρής έντασης διαξιφισμό με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Συγκεκριμένα, όταν ο βουλευτής περιγράφοντας την εικόνα προσώπων που φορούν φόρεμα και έχουν γένια - αναφερόμενος προφανώς στην «Κοντσίντα» - παρενέβην η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας «το πρόσωπο που περιγράφετε βραβεύτηκε από την eurovision».


Μπρος-πίσω με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ΟλομέλειαΤην ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί σε βουλευτές το «μπες-βγες» του νομοσχεδίου στο κοινοβουλευτικό πινάκιο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων η εισαγωγή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός όμως πως την επίμαχη περίοδο θα έλλειπαν αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και η κυρία Αννέτα Καββαδία (εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθούμενες διατάξεις) σε αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς και αποφασίστηκε να γίνει η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ενημερώθηκαν πως το πρόγραμμα αλλάζει ξανά και πως το σχέδιο νόμου θα μπει στην Ολομέλεια στις 13:00 της ερχόμενης Δευτέρας.

Πηγή είδησης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει κανενας να διαμαρτυρηθει για το εκτρωμα υπαρχει ιεραρχια ; κανανε αγιασμο χθες στην βουλη των σαταναδων εξορκισμο φωναζει απο τα υπερπεραν ο μεγας Αυγουστινος θελει εξορκισμο η βουλη πιθεινια οργανα ειναι φαιναιτε και απο τις δηλωσεις του ιερωνιμου και αλλα πολλα θα δουμε γιτι φταιμε ολοι μας με την αδρανεια μας αλεξιος κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.