" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Βίντεο : Ορθόδοξοι πιστοί στην Ρουμανία ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ οικουμενιστή δεσπότη. Τον μητροπολίτη προστατεύει η αστυνομία!

Συγκλονιστικά όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στην ορθόδοξη Ρουμανία.



Ορθόδοξοι πιστοί, μαζεμένοι έξω από την εκκλησία τους (κρατώντας μάλιστα και την εικόνα του ναού), ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην άφιξη του μητροπολίτη Ιουστίνου (Iustin) Sigheteanul.

Μάλιστα κάποια στιγμή τον ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ,
επειδή προτίθεται να καθαιρέσει 2 ευλαβείς ιερείς (τους Εμμανουήλ (Emanuel) Oros και Δανιήλ (Daniel) Popa, οι οποίοι διέκοψαν την μνημόνευση του εδώ και ένα χρόνο, λόγω του ότι ο μητροπολίτης ΥΠΕΓΡΑΨΕ την (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης.

Η Αστυνομία απέτρεπε τους πιστούς να εισέλθουν στον ναό :





Κάποια στιγμή (6ο λεπτό του βίντεο), οι πιστοί κρατώντας την εικόνα, ακούγονται να ψάλλουν το "Τη Υπερμάχω".


Ένα λεπτό αργότερα (7ο λεπτό), ο μητροπολίτης και η συνοδεία του "φυγαδεύονται" από την αστυνομία :





Άραγε ποιο θα ήταν το κλίμα αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και στην Ελλάδα ;
Αν κάθε Κυριακή ευλαβείς ορθόδοξοι πιστοί συγκεντρωνόταν έξω από τους ναούς όπου λειτουργούν οι δεσποτάδες που προσυπέγραψαν την ληστρική Σύνοδο του Κολυμπαρίου και διώκουν τους ευλαβείς ιερωμένους που αποτειχίζονται;

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα, έναμιση σχεδόν χρόνο μετά την (ψευδο)Σύνοδο, σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας μητροπολίτης δεν την απέρριψε ευθαρσώς και δημόσια. Με την υπογραφή ή με την σιωπή τους λοιπόν, αποδέχθηκαν την αίρεση και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες είναι άξιοι όχι μνημόνευσης αλλά αναθέματος.


Δείτε το Βίντεο:

ΥΓ.
Την είδηση είδαμε σε ρουμανικό site,  εδώ,
πηγή είδησης εδώ.

Δείτε σε άλλο ρουμανικό σύνδεσμο, εδώ,  φωτογραφίες και βίντεο με συμμετοχή αιρετικών (=παπικών) στην χειροτονία του εν λόγω μητροπολίτη.


ευχαριστούμε και πάλι τους ορθόδοξους αδερφούς από την Ρουμανία για την αποστολή της είδησης
(επιφυλασσόμαστε για την μετάφραση που προέρχεται κυρίως μέσω google translate).

Επιμέλεια: Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

GeorGRE είπε...

Βαρθολομαίος, Περγάμου και μια χούφτα επισκόπων μαζί με έναν κοιμισμένο αρχιεπίσκοπο έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο χάλι στην εκκλησία μας. Δυστυχώς ο λαός μας δεν μπορεί να συνέλθει από την ισχυρή δόση "Διαφωτισμού" τον τελευταίων 40 ετών ενώ ο λαός της Ρουμανίας ανάκτησε τα πνευματικά αισθητήρια του γρήγορα μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Τέτοιες σκηνές δεν προβλέπονται προς το παρόν στην Ελλάδα (την μητέρα της Ορθοδοξίας). Έχουμε γίνει ρόμπα σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Ψάχνουμε ΕΝΑΝ επίσκοπο να ορθοτομεί, να τηρεί τους Κανόνες, να μην μασάει τα λόγια του αλλά και να μην μένει μονο στα λόγια. Τόσα χρόνια τόσοι βλάσφημοι Χριστιανομάχοι και αφορίστηκε μόνο ο Σωτηρόπουλος. Αυτός ήταν δηλαδή ότι χειρότερο έχει περάσει τα τελευταία χρονια. Κοντά σε αυτόν μια μικρή ομάδα ιερέων αποτειχισμένων επίσης ότι χειρότερο έχουμε σήμερα. Έτσι μας λένε οι "κ.κ. σεβασμιότατοι" μας. Κυνηγάνε ιερείς, ιερομονάχους, μοναχούς εις το όνομα του "εγώ" τους. Κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Δεν έχουμε ούτε ΕΝΑΝ επίσκοπο να βγει και να οργανώσει τους άξιους ιερείς που δεν άντεξαν το χάλι. Εαν είχαμε ΕΝΑΝ θα ακολουθούσαν σε μια μέρα εκατοντάδες ιερείς που αυτήν τη στιγμη τους κρατάει μία κλωστή στο να αποτειχιστούν. Αυτό λαμβάνω από συζητήσεις με άξιους ιερεις και ιερομονάχους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.