" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (βίντεο από την χθεσινή συγκέντρωση έξω από το θέατρο Αυλαία). Σχόλια.


Πλήθος πιστών συνέρευσαν για μια ακόμη φορά στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να δηλώσουν πως δεν δέχονται να διασύρεται η Ορθόδοξη Πίστη.
Συγκεκριμένα εχθές Δευτέρα 30 τρέχοντος μηνός μαζεύτηκαν περί τους 200 πιστούς έναντι του θεάτρου ΑΥΛΑΊΑ σε μια ειρηνική συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν στην θεατρική παράσταση ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΕΣ που παίζεται στο ως άνω θέατρο. 


Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του π. Μωυσή μεταξύ των άλλων ομιλητών καθώς και η ζωντανή τηλεφωνική συνομιλία με τον ΑΛΗΘΙΝΟ Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμενου π. Μεθόδιου η οποία σπάει κόκαλα και αξίζει να την ακούσετε αποκλειστικά στο ptolemaidanews.gr ως έχει.

Βίντεο:
Πηγή: PtolemaidaNews 


"Βανδάλισαν και πάλι την αφίσα από τους «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία
Άγνωστοι μαύρισαν και πάλι την αφίσα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» την Δευτέρα 30/10, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία παραθρησκευτικών και εθνικιστικών οργανώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ενέργεια είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο πάλι έξω από το θέατρο Αυλαία"
(πηγή)

Όπως βλέπετε μία ακόμη φορά, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ πιστοί αντιδρούν. Για την επίσημη Ιεραρχία δεν γίνεται φυσικά καθόλου λόγος. Αυτοί είναι μόνον για τις δεξιώσεις και τα "λαμπρά συλλείτουργα".



Φυσικά δεν έλειψαν μία ακόμη φορά οι αντισυγκεντρώσεις αναρχικών(=παρακρατικών):


Η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει και φορτώνει με βαριά κατηγορητήρια τους ελληνορθοδόξους που διαμαρτύρονται και με την απόλυτη ανοχή της, ενώ αναρχικοί αλωνίζουν ανενόχλητοι στο κέντρο της πόλης, προπηλακίζουν  και σπάνε τα αυτοκίνητα ιερέων (2 περιστατικά την περασμένη εβδομάδα σε ιερείς (π.Ιωάννη και π.Ευθύμιο), δείτε εδώ, που συμμετείχαν στην συγκέντρωση έξω από το "Αριστοτέλειον" και "πέσιμο στον π.Κλεομένη μία ημέρα αργότερα στην Αθήνα, δείτε εδώ),
Χθες προπηλάκισαν βίαια περαστικό που επέλεξε να φορέσει μπλούζα "Μολών Λαβέ". Το ίδιο συνέβη την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, σε νέο που είχε αρχαιοελληνικά τατουάζ, δείτε εδώ.

Δείτε τα χθεσινά έκτροπα των αναρχικών στην Θεσσαλονίκη :







Θεσσαλονίκη: Τί λέει ο νεαρός με την μπλούζα "Μολών Λαβέ" 
που δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές στην Καμάρα :




Επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε χθες ένας νεαρός ποδηλάτης.


Τα άτομα βρίσκονταν στο σημείο πραγματοποιώντας αντισυγκέντρωση στη συγκέντρωση παλαιοημερολογιτών και ακροδεξιών για την παράσταση "Εκκλησιάζοντες" στο θέατρο "Αυλαία".

Ο ποδηλάτης περνούσε από την Καμάρα και βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών επειδή η μπλούζα του έγραφε "Μολών Λαβέ".

Οι δράστες της επίθεσης αφού χτύπησαν το άτομο στο πρόσωπο, του πήραν την μπλούζα και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Με ανάρτηση του στο facebook, ο νεαρός περιέγραψε το περιστατικό, αναρτώντας παράλληλα και μία φωτογραφία από τα σημάδια της επίθεσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Και ναι λοιπόν... Πήγαινα για μάθημα και φορούσα μια μπλούζα που έγραφε πάνω "Μολων Λαβε", δώρο της θείας μου από την Αθήνα... Πότε δεν είχα σχέση με πολιτικές παραταξεις κλπ... Η μπλούζα λοιπόν ήταν αρκετή για να μου την πέσουν όχι ένας ή δύο, αλλά περίπου 60 αναρχικοί και να με κάνουν όπως βλέπετε στη φωτογραφία... Διαβάζω 10 χρόνια για να καταφέρω "κατι" και κινδυνεψε η ζωή μου από ανθρώπους οι οποίοι βρήκαν ότι το δικό τους "κατι", είναι να δερνουν ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους, απλά επειδή φορούσαν "λάθος μπλουζα"... Κι έτσι νιώθουν ότι είναι σημαντικοί...

Τα χω δει όλα παιδιά... Όχι απ αυτο που έπαθα... Τα χω δει όλα απ τους ανθρωπους που περπατάνε στους ίδιους δρόμους που περπατάω κι εγώ κι εσεις... Μου ξεσκισαν ρε την μπλουζα στη μέση της Καμαρας... Αφού μ έριξαν πάνω σ ένα αμάξι και με βαρουσαν... Η επέμβαση των αστυνομικών δεν μπορώ να πω ήταν υπερβολικά άμεση... Σε ένα λεπτό όντως ήταν εκεί... Και μαζί με κάτι περαστικούς ας πούμε μ "εσωσαν"... Ή απάντηση τους δε εκπληκτική..." ήσουν τυχερος"... Δεν ξέρω αν το ξαναειπα... Αλλά τα χω δει όλα...», έγραψε.  (πηγή)
1) ΚΑΛΕΣΜΑ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 2) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ηθοποιός που υποδύεται την Μαρία (Παναγία) στην βλάσφημη ταινία, ΓΥΜΝΗ επάνω σε ξύλινο σταυρό. 3) Ευτυχώς υπάρχουν και σήμερα ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Υπάρχουν και σήμερα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Βίντεο (συλλογή) από τα σημερινά επεισόδια έξω από το θέατρο "Αριστοτέλειον" 4) Ανακοίνωση 4 σωματείων 5) νέα βίντεο

4 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


Εξαιρετική η ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου.

Ανώνυμος είπε...

ένοχη και στον εισαγγελέα λόγω αντιρατσιστικού νόμου η υπάλληλος που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια πηγή πενταπόσταγμα

Ανώνυμος είπε...

Στο πλευρό των ορθοδόξων χριστιανών, τώρα που γκρεμίζονται, είναι όλοι οι σύλλογοι, μόνο των παραδοσιακών χορών να βάλλουμε δεν είναι και λίγοι,κι όλος ο ελληνικός λαός φυσικά, γιατί όταν στο κράτος επικρατεί η αναρχία, όπως αυτά που βλέπουμε επιθέσεις, εγκλήματα, τρομοκρατία των πολιτών, βιασμοί, επιθέσεις σε ιερούς ναούς, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, προσβολή του συντάγματος, της πίστης των Ελλήνων, της σημαίας τους και πολλά άλλα, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν την ζωή τους, την οικογένεια τους, την περιουσία τους και τα ιερά και τα όσια τους και το σύνταγμα φυσικά, στο πλευρό των παρακρατικών εγκληματιών μπαχαλάκηδων ποιοί είναι;; Πρόσφατη είδηση, στην φυλακή οι κινέζοι που δείχνουν ασέβεια στον εθνικό ύμνο!!! Τί πολιτικό σύστημα έχουν εκεί είπαμε;; Είναι φασίστες οι κινέζοι; Είναι εθνικιστές οι κινέζοι; Είναι παραθρησκευτική οργάνωση οι κινέζοι; Οι κινέζοι; Να απαντήσει ο σύριζα επίσημα λόγω του ότι άνοιξε σχέσεις με την Κίνα και συνεργασίες

Ανώνυμος είπε...

συμπληρώνω στο παραπάνω σχόλιο ΄΄τώρα που γκρεμίζονται οι όλοι καταλαβαίνουμε ποιοί είναι΄΄ όχι οι ορθόδοξοι φυσικά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.