" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ " ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/2017 (Ν.Η) ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ

Για την βλάσφημη ταινία, γράψαμε αναλυτικά χθες εδώ.


Σήμερα διαβάζουμε 
Όταν ο Άγιος Κοσμάς άκουγε κάποιον να βλασφημεί κατά του Χριστού και της Παναγίας, τότε εξοργιζόταν και έλεγε:
«Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφό μου, και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος ωσάν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το δε να υβρίσει τον Χριστό μου και την Παναγία μου, δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ "ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ , Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.



ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ   18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 (Ν.Η) 
ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 μ.μ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ 
 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2. 



Διαβάζουμε (εδώ) αναφορικά με το σενάριο του θεατρικού αυτού έργου:
"Ο Διάβολος και όσα εκπροσωπεί και η Μαρία με ένα όνομα δυνατό και γεμάτο αναφορές. Και στο τέλος της Συνάντησης τους; Ένα παιδί; "
(σχόλιο: η αειπάρθενος Παναγία, η μητέρα μας δεν γεννάει τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό αλλά  "ένα παιδί", αφού έχει συνουσιασθεί με τον "διάβολο". Μόνον ένα "σατανικό" μυαλό θα μπορούσε να σκεφθεί αυτό το σενάριο)


Παρουσιάζουμε το ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ του αγωνιστή π.Κλεομένη:



Τα λόγια είναι περιττά μετά από αυτό το βίντεο.
"Νίκη ή Θάνατος". 
"Όσοι πιστοί".


Εφιστούμε την προσοχή -ειδικά κατά την προσέλευση- στον χώρο της ειρηνικής διαμαρτυρίας. 
Δεν χρειάζεται να δίνετε πληροφορίες σε "περίεργους" αν σας ρωτήσουν που πηγαίνετε (είτε είναι αντίθετοι είτε ασφαλίτες που θα προσπαθήσουν να σας απομακρύνουν). Μπορείτε να απαντήσετε ότι "πάτε να δείτε την θεατρική παράσταση και περιμένετε κάποιον φίλο σας", (ακριβώς απέναντι έχει και ένα bar/καφε) όλα αυτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι φθάσατε εκεί που είναι συγκεντρωμένοι αυτοί που διαφωνούν/αντιδρούν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί προσοχή μην χανουμε το δικιο μας...χαμενο το χουμε βεβαια ουτως ή αλλως, αλλα μην γινομαστε και βουτυρο στο ψωμι τους
Αιμα μπορει να χυθει, αλλα μονο απ τη δικη μας μερια, οπως ειχε γινει εξω απ το Χυτηριο με την δολοφονικη γροθια στο ματι του γιατρου Παπαγεωργιου, από εναν ματατζη, οταν ο γιατρος εσκυψε να σηκωσει μια γιαγια, καθως τα Ματ εσπρωχναν κι εριχναν χημικα εκτος των αλλων, και σε ηλικιωμενους
Κι οταν παρισταντο τοσοι ηλικιωμενοι, πώς ειναι δυνατον να απουσιαζουν νεοτεροι ;
Πού είναι και το ράσο ;
Το οποιο ειναι στην πλειοψηφια του μονο για τα σαλονια, για να κανει "ζηλωτικα" κηρυγματα, θυμουμενο τα κατορθωματα των παλαιοτερων και νομιζοντας οτι ετσι μοιραζεται την δοξα εκεινων των αγωνιστων
Δεν μπορουμε εμεις ομως να προκαλεσουμε αιμα κι ειδικα οι Ιερωμενοι
Υπαρχουν κι εξυπνοι τροποι για να ματαιωθει η παρασταση....
Επισης, αν καθοντουσαν σε καθιστικη διαμαρτυρια, με αναμμενα κερια και ψαλλοντας 2 χιλιαδες Πιστοι, θα μπορουσε να συνεχιστει η παρασταση ;

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ, έχουμε ένα ακόμη καλύτερο "σενάριο":
5.000 άτομα καθιστική διαμαρτυρία, με αναμμένα κεριά και ψάλλοντας απέξω!

Όσο για το ερώτημα σου αν θα συνεχιζόταν η παράσταση τότε, φυσικά θα συνεχιζόταν, ακόμη κι αν είχε 10.000 άτομα απέξω.

Αντί να γράφουμε τι ονειρεύεται ο καθένας, ας δώσει ο ίδιος την ομολογία του. Αυτοπροσώπως. Με σχόλια στο διαδίκτυο δεν ματαιώνονται οι βλάσφημες παραστάσεις. Προφανώς δεν προτρέπουμε να σφάξουνε τους ηθοποιούς, το "να χυθεί αίμα" είναι έκφραση που δείχνει την αποφασιστικότητα. Η βλάσφημη παράσταση ξέρουμε που είναι να παιχτεί, όποιος αισθάνεται ότι οφείλει να διαμαρτυρηθεί, προσέρχεται. Οι υπόλοιποι ας βλέπουν τα βίντεο από την περιστρεφόμενη καρέκλα. Γεμίσαμε ραγιάδες και επαναστάτες του πληκτρολογίου.

Unknown είπε...

Θεε μου μεχρι ποτε θα κανεις υπομονη...τελειωσε ...η Ελλαδα μας ειναι σατανοκτρατουμενη.....

Ανώνυμος είπε...

Σάν χριστιανός ντρέπομαι που καταντήσαμε να εχουμε μπροστάρη στις διαμαρτυρίες μας τον απάτερο Κλεομένη. Ντρέπομαι αλήθεια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η απάντηση μας:


Καλύτερα να ντρέπεσαι για τους ιερωμένους που γνωρίζεις και που παριστάνουν τον "κινέζο":
1) για τον οικουμενισμό
2) για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης
3) για την μασονία, τους Ρόταρυ και τα Lions
4) για την λαθρομετανάστευση = ισλαμοποίηση της πατρίδος μας
5) για το αισχρό έργο που παίζεται στον κινηματογράφο, που προσβάλει τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και την Παναγία μας και που ο ιερέας σου πάλι παριστάνει ότι δεν άκουσε και δεν ξέρει τίποτε.

Πάντα θα βρίσκουν κάποιο θέμα που δεν προκαλεί τόση κόντρα με την Ιεραρχία, για να παριστάνουν ότι διαμαρτύρονται

(απόψε, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πάνω από το θέατρο Αριστοτέλειον, τα "Ορθόδοξα Σωματεία" της Θεσσαλονίκης, είχαν ενημέρωση "για τα Θρησκευτικά" ...


Ένας ακροατής που τόλμησε να ρωτήσει γιατί ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί τα "ορθόδοξα" σωματεία της πόλης για το Κολυμπάρι, εξυβρίστηκε άγρια από μέλος της επιτροπής κατά την έξοδο του από την αίθουσα "άλλη φορά να μην ξαναπατήσεις εδώ", "μην ξανακάνεις ερώτηση", "να μην λες ότι έχεις μέσα στη φαλάκρα σου ..." κλπ. Αυτό είναι το ήθος όσων παριστάνουν ότι τάχα αγωνίζονται για τα "Θρησκευτικά", δείχνοντας με το δάκτυλο την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να δείχνουν τον αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία) .
Μην ξεχνάμε ότι ΟΥΤΕ και η ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων) έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί για την (ψευδο)Σύνοδο στο Κολλυμπάρι ... Ξέρουμε πολύ καλά το γιατί.
Καμαρώστε λοιπόν ποιοι είναι οι "ορθόδοξοι" θεολόγοι που διδάσκουν στα παιδιά μας ...
Αν ενάμιση χρόνο μετά, δεν τολμούν να ομολογήσουν την ορθόδοξη αλήθεια, δεν ξέρουμε τι νόημα έχει να παριστάνουν τους θεολόγους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.