" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Πρόταση προς εκπαιδευτικούς και γονείς: Επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Θεσσαλονίκη 4-5-6-7/11/2017.

Πρόταση προς εκπαιδευτικούς  και γονείς : 



Επειδή το σημερινό σχολείο (και οι διδάσκοντες σε αυτό) επιμένουν σε επισκέψεις για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες υποκουλτούρας, προτείνουμε σε όσους εκπαιδευτικούς (και γονείς) επιθυμούν, να πάρουν την τάξης τους (τα παιδιά τους) και να επισκεφθούν τον στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μίκρα Θεσσαλονίκης. Είναι καιρός να καλλιεργήσουμε επί τέλους στα παιδιά μας εθνικό φρόνημα και ανδρεία. 
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Θεσσαλονίκη 4-5-6-7/11/2017 (για την εορτή του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ)


Διεύθυνση: 113 Πτέρυγα Μάχης, Αεροπορική Βάση Μίκρας, Θεσσαλονίκη.
Τηλ: 2310485050, 2310485001, FAX: 2310473890
Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: pubrel.113cw@haf.gr




Αντίστοιχες επισκέψεις μπορούν να προγραμματιστούν με την ευκαιρία των εθνικών επετείων του Μακεδονικού Αγώνα και του Έπους του 1940 
  • στο "Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης" (βρίσκεται πάνω από το Γ' Σώμα Στρατού, κάτω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) (δείτε εδώ και εδώ) και στο 
  • "Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα" (εκεί έχετε την ευκαιρία να τους μιλήσετε και για την κρύπτη που ένωνε το ιερό του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά με το τότε Προξενείο της Ελλάδος στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη (νυν μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, δίπλα στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης).
Επίσης μπορούν να σχεδιαστούν εκδρομές στα 
  • "Οχυρά Μεταξά" (Ρούπελ) (όπου επίσης γίνεται ξενάγηση)
  • στην οικία όπου έπεσε ο Παύλος Μελάς, στο οστεοφυλάκιο του στην Καστοριά, (εκεί μετέφεραν το σώμα του), στο Πισοδέρι όπου έκρυψαν το κεφάλι του κλπ (δείτε σχετικά εδώ). Επίσης, όπως διαβάσαμε, στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας (πάνω από το Α.Π.Θ.) βρίσκονται ενταφιασμένες 4 διδασκάλισσες του Μακεδονικού αγώνα (μπαίνοντας δεξιά όπως μας έχουν πει, αν μπορεί κάποιος αναγνώστης ας μας το επιβεβαιώσει)

Επισκεφθείτε την ετικέτα μας "Μουσεία", για σχετικές προτάσεις.

1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.