" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΜΑΛ*ΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.... ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.


Με δεδομένο ότι πάρα πολλοί αλλοδαποί έχουν γίνει Έλληνες πολίτες με τους νόμους που κατά καιρούς ψηφίζονται, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν γίνει Έλληνες πολίτες και μάλιστα χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θα αφορά μόνο τους νόμιμους ή και τους παράνομους αλλοδαπούς. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι απίθανο σε μερικά χρόνια να υπάρξουν λαθρομετανάστες βουλευτές, δήμαρχοι κλπ. 

Όταν θα έχει ήδη αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, όταν οι αλλοδαποί θα έχουν αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα, όταν θα έχει απαγορευθεί η πολιτική δράση των εθνικιστών, όταν θα έχει καταργηθεί η θρησκευτική εκπαίδευση τότε ίσως κάποιοι αποφασίσουν να αντιδράσουν, αλλά θα είναι πλέον αργά. 


Με την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ", ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ!

ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΛΛΗΝΕΣ"* ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, 
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, 
ΑΛΛΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΜΑΛ*ΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.... ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

*Υ.Γ. Η αλήθεια είναι, πως και οι βουλευτές που βρίσκονται στο ΚΥΝΟβούλιο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΟΒΡΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ... ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ... φανεροί και "κρυφοί" 
Πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις 
για την "Συνταγματική Αναθεώρηση"

στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 έληξε η τελική φάση του διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης


1. Εκτιμώ ότι η επερχόμενη αναθεώρηση, όποτε κι αν αυτή λάβει χώρα, θα αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα της Ελλάδας ως κράτους και ότι η αλλαγή αυτή δεν θα είναι προς το συμφέρον του Έθνους, αν κρίνω από τα ζητήματα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

2. Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν στην διαβούλευση είναι τα ακόλουθα δύο, που αφορούν την λειτουργία των πολιτικών κομμάτων:

- Θεωρείτε ότι θα πρέπει να ανατεθεί συνταγματικά αρμοδιότητα σε κάποιο ανώτατο δικαστήριο να απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές πολιτικού κόμματος που παραβιάζει τον ποινικό νόμο;

- Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να θεσπίσει περιορισμούς και απαγορεύσεις αναφορικά με την οργάνωση και τις μορφές δράσης των κομμάτων;
Είναι προφανές ότι στόχος των κομμάτων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» είναι η απαγόρευση της λειτουργίας ή έστω ο περιορισμός της δράσης της Χρυσής Αυγής, που έχει ήδη υποστεί ποινικές διώξεις, αλλά και οποιουδήποτε πατριωτικού κόμματος δραστηριοποιείται σήμερα ή θα δραστηριοποιηθεί στο μέλλον.

Ο κίνδυνος για τα πατριωτικά κόμματα είναι σοβαρός διότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως, να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά βουλευτών και στελεχών τους, αν αυτό θέλει το συνταγματικό τόξο...

Ακολούθως, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την συμμετοχή αλλοδαπών στην πολιτική ζωή. Συγκεκριμένα, μας ρωτούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

- Θεωρείτε ότι το Σύνταγμα θα πρέπει: 

α. Να προβλέψει τη δυνατότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις σε όλες τις εκλογές (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές).
β. Να προβλέψει τη δυνατότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις μόνο στις δημοτικές εκλογές.
γ. Να μην αναγνωρίσει κανένα εκλογικό δικαίωμα στους αλλοδαπούς.
δ. Δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Η σειρά με την οποία παρατίθενται οι δυνατές απαντήσεις υποδηλώνει την θέληση της κυβέρνησης να χορηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά δικαιώματα στους αλλοδαπούς.

Με δεδομένο ότι πάρα πολλοί αλλοδαποί έχουν γίνει Έλληνες πολίτες με τους νόμους που κατά καιρούς ψηφίζονται, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν γίνει Έλληνες πολίτες και μάλιστα χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θα αφορά μόνο τους νόμιμους ή και τους παράνομους αλλοδαπούς. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι απίθανο σε μερικά χρόνια να υπάρξουν λαθρομετανάστες βουλευτές, δήμαρχοι κλπ.Ομοίως, τίθενται ερωτήματα σχετικά με θρησκευτικά ζητήματα. 
Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν αν θέλουν να καταργηθεί ή να διατηρηθεί η διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει αποκλειστικά θρησκευτικό όρκο για τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, 
αν θέλουν να καταργηθεί ή να διατηρηθεί η πρόβλεψη του Συντάγματος ότι μεταξύ άλλων βασικός σκοπός της παιδείας είναι και η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης και 
αν θεωρούν ότι το Σύνταγμα πρέπει να εξακολουθεί να ρυθμίζει το καταρχήν καθεστώς διοίκησης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ιησού.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε
καθαρά κοσμικό κράτος αποβάλλοντας οποιαδήποτε μορφή σύνδεσης με την Εκκλησία.


Τέλος, τίθεται το ερώτημα αν τα κοινωνικά δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα για τους Έλληνες θα πρέπει να αναγνωριστούν για όσους διαμένουν στην χώρα μας.

Το “για όσους διαμένουν στην χώρα μας” αναφέρεται προφανώς σε αλλοδαπούς χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των νομίμως και των παρανόμως διαμενόντων στην χώρα.


Στα ανωτέρω ερωτήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προσθέσω ένα βασικό ερώτημα:

Ποιά είναι η απάντηση των Πατριωτών;
Στην ηλεκτρονική διαβούλευση μπορούσε να συμμετάσχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δηλαδή όχι μόνο οι απλοί Έλληνες πολίτες αλλά και πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, εταιρείες κλπ.

Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει μετά από τι 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Εφόσον τέθηκαν τόσο σοβαρά ζητήματα υπό διαβούλευση, γιατί μέχρι τώρα δεν ακούστηκε η φωνή των Πατριωτών;

Πρωτίστως η Χρυσή Αυγή, που θίγεται από τις διατάξεις περί της απαγόρευσης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιήσει την αντίθεσή της.

Κι αν δεν ήθελε να συμμετάσχει σε μία στημένη καθεστωτική διαβούλευση, θα έπρεπε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.
Εκτός αν συμφωνεί ρητά ή σιωπηρά να τεθεί υπό απαγόρευση...

Το ίδιο ισχύει για όλους τους άλλους πατριωτικούς φορείς και σχηματισμούς (συλλόγους, ενώσεις κλπ). Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Ο πατριωτικός χώρος πάσχει από αδυναμία παραγωγής πολιτικών θέσεων εντός στενών χρονικών ορίων, δεν διαθέτει τα αντανακλαστικά και τα μέσα να αντιταχθεί στα σχέδια των αντιπάλων του Έθνους.

Περίεργη σιγή υπάρχει και από πλευράς της επίσημης Εκκλησίας, σαν να μην ενδιαφέρεται για το αν η παιδεία θα πρέπει να έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συγκέντρωνε υπογραφές για να μην καταργηθεί η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Γιατί τώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν παροτρύνει το ποίμνιό του να συμμετάσχει στην διαβούλευση καταψηφίζοντας τις προτεινόμενες αλλαγές που θίγουν την Εκκλησία;

Η στάση των άμεσα ενδιαφερομένων και θιγομένων από την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι περίεργη και οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις όσους παρακολουθούν τον δημόσιο βίο.


Όταν θα έχει ήδη αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, όταν οι αλλοδαποί θα έχουν αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα, όταν θα έχει απαγορευθεί η πολιτική δράση των εθνικιστών, όταν θα έχει καταργηθεί η θρησκευτική εκπαίδευση τότε ίσως κάποιοι αποφασίσουν να αντιδράσουν, αλλά θα είναι πλέον αργά.

Τότε κανείς Πατριώτης δεν θα δικαιούται να ισχυριστεί ότι ξαφνιάστηκε, διότι οι αλλαγές που θα έχουν επέλθει ήταν προβλέψιμες ήδη από την εποχή της διαβούλευσης.

Όσο και να διαμαρτυρόμαστε εκ των υστέρων οι συνειδητοί Πατριώτες για τις αλλαγές στην ζωή μας, οι αντίπαλοί μας θα έχουν την δικαιολογία ότι αυτά που εφαρμόζουν τα έθεσαν σε διαβούλευση με τον λαό, από την οποία διαβούλευση οι Πατριώτες απείχαν.

του Χρήστου Μπίσδα 


Επιλογή φωτογραφιών: "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

maria koumi είπε...

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ
1. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.
2.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ....ΤΕΜΕΝΟΣ..ΟΧΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ..ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ...).ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ OTI ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ EINAI Η ΑΠΑΛΕΙΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΣ, ΤΩΝ 2 ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(ΠΧ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ-ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΠΛΗΡΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!.
ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!!!!!ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!
Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.