" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το ΟΧΙ του ’40, τα ναι του σήμερα – ψευδοποιμένες και πολιτικάντηδες.

Ιδού ένα παράδειγμα πως διαφθείρεται ο λαός από τις ηγεσίες του.

Μαθαίνουμε από το romfea.gr ότι το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας Θεία Λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου για την Επέτειο του ΟΧΙ. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιοχής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας βρέθηκαν στον Ιερό Ναό και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο Σέλτσας ψήφισε στο νομοσχέδιο αλλαγής φύλου (το λένε ‘αναγνώριση ταυτότητας φύλου’) ‘ναι’ επί της αρχής και ‘ναι’ στο άρθρο 3. Δύο ‘ναι’ που χρειάζονταν επειγόντως ‘σουλούπωμα’ με εικονικό εκκλησιασμό, και μάλιστα την ημέρα που ο λαός εορτάζει το τελευταίο αντρίκιο ΟΧΙ σε ξένο κατακτητή που άκουσε από στόμα ηγέτη εδώ και κοντά 80 –ΟΓΔΟΝΤΑ– χρόνια!!



Καμαρωτός-καμαρωτός χωρίς ίχνος ντροπής στεκόταν ο Σέλτσας μέσα στον Ιερό Ναό [φωτογραφίες στην πηγή] ενώ στους εξωτερικούς χώρους φρόντιζε να βρίσκεται κοντά στον Μητροπολίτη για τον απαραίτητο ..’δημόσιο εξαγνισμό’. Τι θα έκανε στη θέση του Μητροπολίτη Θεοκλήτου ο π. Αυγουστίνος εάν ζούσε; Θα ανεχόταν τον συριζαίο μέσα στον Ναό; Θα περιφερόταν μαζί του στους προαύλιους χώρους για να τον ‘διαφημίσει’ στο ποίμνιό του και να αθωώσει στην συνείδηση του ποιμνίου τις πράξεις του;

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος όμως επειδή δεν είναι ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης έκανε ακριβώς αυτό, είπε και αυτός το δικό του ‘ναι’ και δεν έβγαλε άχνα. Τους ακριβείς λόγους για τους οποίους είπε αυτό το ‘ναι’ εκείνος τους γνωρίζει. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε έχοντας πάντα ως γνώμονα την σοφή λαϊκή παροιμία, ‘το να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο’.

Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειονότητα των ‘ποιμένων’ μας δεν θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά αλλιώς θα μιμούνταν πρώτα-πρώτα τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Δυστυχώς όμως αφήσαν τους Αγίους και μιμούνται τους κοσμικούς άρχοντες. Η ψευδοσύνοδος, το νέο μάθημα των Θρησκευτικών, είναι όλα συμπτώματα. Η ασθένεια είναι αλλού και τραβάει χρόνια. Και δυστυχώς αυτού του είδους η βρώμικη ‘συνδιαλλαγή’ μεταξύ ‘ποιμένων’ και πολιτικάντηδων δεν έχει γίνει δεύτερη φύση μόνο σε αυτούς που την κάνουν αλλά και σε αυτούς που την βλέπουν, στο ίδιο το ακατήχητο και κοιμισμένο ποίμνιο το οποίο έχει εκπαιδευτεί να συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα.

Δεν μπορεί κύριοι η Εκκλησία να σιωπά μπροστά σε ανθρώπους οι οποίοι αμετανόητα διαφθείρουν τον λαό με αντίχριστα νομοσχέδια. Δεν είναι αυτοί το ίδιο με έναν άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, που έρχεται να ακουμπήσει την αμαρτωλή ψυχή του στην Εκκλησία.

Οι οικονομικοί απατεώνες έχουν βρει τρόπο να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα τους σε ‘φιλανθρωπίες’. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι πολιτικάντηδες κάθε φορά που ψηφίζουν μισητά από όλους, αντίχριστα και ανθελληνικά νομοσχέδια. … Έχουν βρει και αυτοί τα ‘πλυντήριά’ τους. Και κάπως έτσι γυρίζει χρόνια ο σκουριασμένος τροχός που μας έφερε στο σημερινό τέλμα. Ναι λοιπόν, όλοι μας φταίμε στο μέτρο που μας αναλογεί αλλά το ψάρι κύριοι βρωμάει απ’ το κεφάλι.

Στο βιβλίο γλώσσας της Ε’ Δημοτικού περιέχεται κείμενο με τον τίτλο: «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο» και υπότιτλο «και εμείς πήγαμε στο υπόγειο». Τελικά κατάλαβα ότι τέτοιου είδους κείμενα δεν αποσκοπούν μονάχα στο να καλλιεργήσουν φόβο και ηττοπάθεια στα παιδιά, και να τα αποκόψουν εντελώς από το ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά να μοιάσουν ακριβώς με τους σημερινούς μας ‘ηγέτες’.

Την 28η Οκτωβρίου του 2017 ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας μας είπαν και οι δυο μαζί στερεοφωνικά:

«Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο»
«και εμείς οι δυό πήγαμε στο υπόγειο».

***

Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

που ειναι ο γιγας πατηρ Αυγουστινος; θα τους πετουσε εξω απο την Φλωινα οχι μονο απο την εκκλησια που καντηντησε η ηρωικη φλωρινα τι πηρε ο διαδοχος του; ουτε λεπτο φαινετε να μαθητευσε πραγματικα κανεις τσιμουδια μετα περιμενουμε να τα βαλουν με τον βαρθολομαιο εδω τρεμουν τους πολιτικους κανταντημα αλεξιος κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.